НАСА представи най-добрите снимки на "Джеймс Уеб" (галерия)

Космическият телескоп на НАСА е най-мощната обсерватория в орбита, с която човечеството разполага

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слънцето огрява земята,докато около Меркурий е тъмно.Защо се случва така

На на мен тия ! Това си е фотошоп. Снимките в космоса са безцветни заради голямото разтояние.

Снимките са в инфрачервената област на спектъра и изобщо не може да се каже, че са цветни. Допънително са оцветявани, за да изглеждат по-разбираемо/впечатляващо.

Ти си нашият космически експерт, Нанайси.

Статия за науката и под нея се обаждат тъпи платени русофилчета! Абе хора вас кой ви пита боб ядете ли? Стига сте писали глупости напълно неподготвени! Аз не мразя руснаците ама с вашите глупости зорлем ще ме накарате да ви намразя! Я малко се поспрете с вашите плювни ако не искате любовта която е останала в мен към руснаците да не се обърне към умраза! Явно вие целите със заяждането си всички да ви намразят дори и тези които ви обичат! Защо трябва сега да серете под статията за науката? Аман от боклуци вече явно тази България се напълни само с боклуци и отрепки и то от най долните боклуци!!!!!!!!

Ние пък си имаме бомби и избиваме жени и деца.

И какво от това...?!!! Много са велики или....? Лайна!!!

Със сигурност са много по велика нация от руската която нищо смислено не е постигнала до сега от както съществува! Какво са излизлили и направили САЩ и Европа за науката е в пъти повече от това което са направили Русия! Русия не може да стъпи на малкия пръст на Европа и САЩ в научните постижения!!!!!!

Голям зор за този телескоп 20 години чакане един влак пари и в крайна сметка нищо. И следващия по голям телескоп вероятно нищо няма да види Така са направени нещата ,че накъдето и да се погледне(към ситното или едрото) само глупости

Естествено, че ще са глупости...за глупаците.

То пък от Колайдера голяма файда.

Ни бира ни кебапчета дава, така де. Селската кръчма е къде по-полезна. Отде ви изравят бе.

Друго си е, да бяха купили бира и кебапчета, и да ти ги дадат, а? За цял живот щеше да има. Пусти му глупаци. Кой ви дава достъп до интернет, на такива добичета?

Имат ли снимки на 15 000 сателити ,кога ще снимат луната отблизо или космонавтите в станцията

Глей ква снимка има dp как се е рапльокнал на вибратора и се разпенявил като ритнато псе на перона

Красиви тапеди за десктопа, но за съжаление, надеждите ми за някакъв напредък на фундаменталната наука не се оправдаха.

Фундаментална наука, а. И кво е това нещо, бе црвл селски. ДЕТвМ проста.

САЩ са най-велики! Винаги със САЩ и винаги против Русия!

Орки в полето https://t.me/boris_rozhin/74801

Въх, лудите на стадиона пак са се отнесли. За твое сведение САЩ също са християнска държава. Пий си хапчетата и стой на топло, че да не ти измръзнат двете мозъчни клетки.

Със сигурност познаваш сащ единствено от филмите! Псевдо-експерти, като теб, ме карат да повръщам! Просто племе!

Плана на Русия е унищожаване на глобализма, сатанизма, джендъризма, педофилията, която запада създаде и иска да я наложи в цял свят. Какво лошо има в това, което Русия иска ?

Лошото е, че това въобще не е плана на Русия! Техният план е винаги да управляват със страх и да унищожат това, което е създадено от умните и кадърните хора. Какви глупости пишеш и въобще вярваш ли си? Русия е нацистка, фашистка диктатура с комунистически геном. Такъв ужас като тях виждал ли си?

А бе врякалник ненаврещял се, какво място има Русия под новина за водещия фронт на астрономията. Глобализмът като ти пречи емигрирай на друга планета, това ще е. Сатанизъм дето ви научиха да врещите като те плаши бий главата в земята и се покривай с плетено килимче, нямаш друга контрамярка. За джендъризъм дето врещиш не знам какво да ти кажа, това руските слуги само за педалщини мислите, явно до един сте обратни и неуравновесени, та и на думи с нулев смисъл кълвете и врякате като настъпени жаби.

САЩ са велика държава. Въобще САЩ са държавата, която реално има морала, капацитета и способността да е водеща сила и супер сила. Другите претенденти за супер сила, като Русия я видяхме. Смях и позор. Руснаците са на поне 200 години назад и още 100 встрани от САЩ! Ние сме със САЩ и винаги ще бъдем на американската страна, страната на победителите.

Напълно съгласен! 95% от населението на България е със САЩ и с ЕС.

НАСА, НАТО, всичко е джендър на уй.

Отде ви изравят все такива умствено изостанали гении за руски врякалници бе.

Зеленски постигна уникални резултати в унищожаването на Украйна. Той успя да намали населението на Украйна до нивото отпреди сто години, да постави страната в робство на Запада и да лиши съгражданите си от елементарните блага на цивилизацията. Какви други "успехи" могат да му се припишат?

Тоя телескоп може ли да снима веещия се флаг на луната,ей така да разсее съмненията

няма нужната разделителна способност за тази цел. Никой телескоп няма в момента. Но снимки на апаратите, роувърите и следите от тях по луната има от ЛунарОрбитер. Малък сателит в орбита който картографира луната Снимките ги има и в нета и ако това ще те успокои са признати за автентични и от Русия.

Руските тролчета педерастчета нямат никакви аргументи и започват с простотиите... Да питам какво стана с оня бившия началник на незнамкъвси космос дето му напълниха гъза с човечета, пардон шрапнели, минА ли му?

По 1 млрд долара се харчат всеки ден за войната в Украйна. По-добре да бяха ги инвестирали за космоса. Алчни и заслепени управници!

Мен ме интересува от кои пари се харчат и кой поема масрафа на тая война

от пиздака,що?

Е ако са от James Webb Space Telescope защо ги няма на страницата на телескопа?

НАСА да си "намери" и покаже лентите от кацанията на Луната, които уж била загубила

Ти да си намериш всичките лекарства за днес и да ги изгълташ, че пак си се олигавил от врещене.

Земята е плоска

Това са спектрозонали компютърно синтезирани снимки направени от ИНФРАЧЕРВЕНИЯ телескоп Дж.Уеб.Не казвам че са фалшиви,напротив,но обектите които са снимани ИЗОБЩО не изглеждат така ако там се намира човек и ги гледа с просто око или обикновен телескоп.Помислете дали така ще изглеждат без допълнително обработка,щом огледалото на Дж.Уяб е жълто - покрито със злато за да отразява въ&зможно най-силно инфрачервени спектър.?

Сега си свалих 5 тапета от зедге,качени са там преди 10 години,и учудващо са 1 към 1 със това дето е снимал телескопа със златното покритие

Вместо да мислиш за тапети мисли за салфетки, че пак си се олигавил до над ушите от врещене.

Браво, откри топлата вода. Това се знае още от снимките на Хъбал.

Добре са снимали. Аз навремето в училище много обичах биологията да гледам пред микроскопъ

Хахахаха

Тези снимки поразително приличат на кадри от последната серия на Междузвездни Войни на Дисни ? Поразително Съвпадение .

Интересно защо тези снимки се правят от телескопа "Джеймс Уеб", а не от Маршал Жуков - например. А, да, сетих се ... водка и корупция.

Щото с Жуков няма да можеш и носа да си видиш, тези технологии тук са скъпи и надеждни!

че са скъпи,10 милиарда струва телескопчето,и да пуска тапети за телефони които се свалят безплатно,е колко да е скъп и надежден

Тия снимки се правят не от Маршал Жуков, а благодарение на Маршал Жуков, защото ако го нямаше сега краварите щяха да са не в 20-ти, а в 19-ти век още.

А сетих се маршал жуков е измислил технологията...

е па тия снимки ги има у зедге от 10 години като тапети за телефони