Коментари - НАСА ще търси злато и платина на астероидите | IT.dir.bg
назад

НАСА ще търси злато и платина на астероидите

НАСА разработва нов телескоп, който е в състояние да сканира астероиди и луни за злато, платина, редки елементи и други ценни материали.

Обратно в новината

Коментари - НАСА ще търси злато и платина на астероидите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тези лакоми американци нищо не им стигна! Сега ще довличат и космически боклуци , кой знае с какви вируси и бактерии на тях! Лакоми гъ..ве!

Форт нокс е празен и зашонаха да се озъртат за небесни спонсори, защото земните са на привършване.

До сега златен астероид не е падал на земята, се железни падат :)) Сигурно извън земните ги прибират по-отрано. На астероид може да намериш много неща, включително и "дедовия", ама тежки метали едва ли.

И да джафкате и да не джафкате старите англосаксонски колониални навици не само че не са забравени,а с помощта на местните продажни български марионетки действат в пълна сила.Хайде бе хайде,някой няма ли пак да ме кандардисва че от запад /както преди от изток/ идва само демокрация,напредък,толерантност,партньорство и доброжелателност? ЗЛАТИЦА И ПИРДОП,КЪРДЖАЛИ,МАРИЦА-ИЗТОК...!!!

коку

Абе вие замисляте ли се, че докарвайки всичко това от астероидите + щетите от изстрелването на ракетите за да се добие направо ще ни разгонят фамилията... В момента изваждането на материали и натрупването им във височина (във вид на сгради, кранове и т.н.) се отразява на скоростта на въртене на планетата, какво остава да си докараме допълнителен товар от космоса...

А ти замислял ли си се колко тона микро астероиди падат за денонощие на земята

Колко?

А нов танк кога ще направят? Хайде че Арматата не чака!

Е за какво им е злато,нали продават инвестиционно!Колкото си искате,1000 тона,5000 тона!:-)

Българските златни мини се разработват от американци и всичко отмъкват.

Плащат си - концесии, данъци, заплати, такси и още кво ли не - общо около 50 % от добитото. Но щом искаш няма да е в пари, а ще е в злато, за да задоволят малоумието ти. Пак сравнявам с Асарел - който плаща по-малко при многократно по-голям добив.

Подхвърлят жълти стотинки, някоя друга комисионна на ключовият чиновник и адвокатски хонорари на активисти такива като вас, за които истината не е абсолют а въпрос на гледна точка.

Дада, концесията на Крумовградските мини (първото злато на днешната цивилизация) е 1,7%. Само за обогатена руда. За да е пълна еврейската далавера, камъка се изнася в ЮАР за претопяване. Защото в България няма два завода за цветни метали. Не само че няма други данъци (такси на английски) но Крумовград е подложен на геноцид от замърсяване от тежки метали. Безплатно. С участието на държавата. Същата държава услужливо проспа да си вземе данък за тежките и редки метали съпровождащи златото. Те са цялата Менделеева Таблица в частта тежки метали с естестнен произход. Особенно ценни в космическата и полупродникова промишленост.

Глей са! Опитваш се да дадеш някакви аргументи, ама е добре първо да провериш. В Крумоград златодобива на Дънди още не е почнал. Т.е. това че плащали само концесия няма как да е вярно твърдение. Инак от Челопеч изнасят рудата за преработка, ама не в Южна африка, а в Намибия. Освен концесионна такса плащат корпоративен данък годишно около 15 милиона лева. Факта е, че от 360 милиона лева продажби чистата печалба е 113 милиона за 2013 примерно. Това е положението, щото имат кви ли не разходи за заплати, транспорт, ток, вода, корпоративен данък, концесия и т.н. Можеш да си сигурен ча около 150 милиона остават в държавата ни под една или друга форма, което МНОГО по-добре от нищо. За сравнение пак Асарел Медет, който има продажби за 580 милиона лева и 0,5% концесионна такса. Можеш да си сигурен че оттам изтичат многократно повече пари. Ама там са българи и се трае.

Еййй пак ли лошите американци...тц тц тц.Аз от толкова години чакам да фалира америката а пък те все намират начини да се оправят.А братушките само дрънкат оръжие за космоса нямат денги май...

само Сирия се наблюдава непрекъснато от 10 руски военни спътника :))) Не-случайно Русия първа нарече въздушните си сили и "космически". Ако ционистите не бяха толкова лакоми само те да притежават земните богатства....можеха да правят търговия с Русия и да им купуват неизчерпаемите суровини. А звездите да са за романтика. Иначе идеята за злато от космоса е интересна - приготви се да ти хвърлят някое кюлчета в двора.

Тъпунгер, я се поинтересувай примерно кой държи Асарел Медет и дали има нещо общо с Америка и Канада. Тази компания добива същата руда като Дънди прешъс, но и дума не се споменава за извличане на злато и други ценни метали. И докато Дънди добива около 3 милиона тона медна руда, то Асарел добива "едва" 13 милиона тона.

Да се поправя. Дънди добивали около 2 милиона тона медна руда.

А през това време Путиту ще се скара с поне още 3 държави и ще ги направи свои кръвни врагове :)))

Тъпунгер, я ни осведоми на кого придналеджат астероидите?

На Бог Путю, как на кой? Такива лешпери като този само на него се кланят и само него признават

На който пръв се добере до тех, ама кой ли ще е той, задача с повишена трудност, хахахаха.

как кой,наса сус руски ракетни двигатели,големи клоуни са тия каубои.

Дада, изконно македонска територия са.

не е възможно НАСА да добиват и кюмюр от Пернишко ?

"и изисква криогенни сензори..." чак е черно. Понеже в космоса студът се е свършил, това е страшен проблем.

А аз решил, че наш Роскосмось щял да търси, а то пак класовия враг от США бьйл.

някои отиват в бъдещето и черпят суровини от космоса някои превземат украйна заради донбас

Не ти ли стига тролене в политическите новини, та и тука бре? 25-30% от постовете там са твои оплаквания. Вземи се регистрирай - поне некой и друг лев ще вземеш за тролене. Или ти ти от доброволците - вече обработени зомбита? Защо ли си губя времето с този идиот? Надали чете другите коментари... От писане на собствени няма да има време! Ако имаше начин да го сложа в AdBlock-a....

А НАСА има ли ракети да изпрати всичко това Космоса?Пак ли РУСИЯ ТРЯБВА ДА ИМ ПОМАГА?

За какво помага Русия?

"платинаХ" множественно число ли е на "платина"? Отнася се до заглавието.