Коментари - OpenOffice може да спре да функционира | IT.dir.bg
назад

OpenOffice може да спре да функционира

OpenOffice може да спре да функционира, защото разработчиците се насочват към други приложения.

Обратно в новината

Коментари - OpenOffice може да спре да функционира | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, което си е вярно, си е вярно. мс имат само един добър продукт. това е офисът им. и там са най-добрите! водят с по една две обиколки, пред конкурентите си. въпреки, че аз лично преминах към нъмбърс, на ябълката. за по-прости схеми/сметки е значително по-удобен и опростен от ексела... все пак ексел си остава най-доброто, за което съм чувал и виждал. останалото на мс е близко до абсолютен тор. особенно ос-а им - прозорците. пълен боклук! вируси-вируси-вируси! направо отврат!

Вируси има, защото има пазарен дял. Защо никой не пише вируси за Симбиан ?

Така ще кажеш. Преди 2000-ната година от МС нямаха концепция за multi user environment - получаваш мейл със зловреден макрос и цялата ти система е фира. От гледна точка на сигурност за много неща са 2-3 десетилетия след всички останали.

Всички ползващи Линукс имат проблем с MSOffice. Проблемът се решава с китайският WPS Office for Linux Alpha21 Ценното при него е високата съвместимост с MSOffice "WPS Office не съдържа всички необходими инструменти, предлагани от Microsoft Office или LibreOffice. Той предлага само: текстообработваща програма, електронни таблици, и презентационен инструмент. Основното му предимство е високата съвместимост със стандарта де факто в бизнеса - Microsoft Office. Можете да отворите или запазите документи (Word, Excel, PowerPoint и) от Microsoft Office 97/2000/2003/2007/2010 (и в двата стандартни и компресирани формати). Въпреки голямата съвместимост на WPS Office с форматите на Microsoft Office, той не е съвместим с LibreOffice / OpenOffice формати по подразбиране. Трябва да запазите тези документи във формат на Microsoft Office (напр, RTF), за да ги отворите. link

Идиотско изказване. Все едно, че LibreOffice/OpenOffice не отваря затворените формати на микромеките...

Май не си отварял достатъчно уърд документи с опън или либре офис, за да видиш в какъв вид излизат. И ако промениш нещо в какъв формат ще ги запазиш и изпратиш на администрации и подобни! Ако ползваш Линукс за бизнес като мен ще ти стане ясно! Реших си проблема без да ползвам виртуалки, вайн,кросовъри и подобни, при това напълно безплатно.

По-тромаво нещо ит Либре офис 5 е само някой друг подобен фрии боклук. Опен офис 4.2 е пъти по-бърз от Либрето. Всичко безплатно е пробито. По-добро от МС офис нема. Апълския Пейджис също е супер як. Просто професионалиста си личи. Апъл и ЦСКА - нумеро уно!

Такива пък отде ви изравят е поредното ми чудене.

Мисля, че ги развъждат в Борисовата градина.

Само Pages!!! Всичко друго е боза! майтап! Жалко за ОпънОфис! Толкова години играеше по нервите на м$!

Как така Libre Office и Open Office имат едни и същи бъгове!? Много интересно...

Това е резултата от пазарната икономика на планетата, но за съжаление още не сме дорасли за друг тип икономика...

Ще е жалко ако умре. Светлинни години пред MS office е доколкото човек ползващ такова нещо веднъж-дваж годишно може да каже. Във всеки случай отваря всички версии на MS - което MS никак не иска да прави.... Но наличните версии ще продължат да са използваеми още с години ако на човек не му е до съвместимост с последните MS измислици (на мене не ми е, ако мога да налея текст и картинки, да попреформатирам и на края да блъвна pdf съм щастлив).

От известно време насам Оракъл съсипа OpenOffice. За щастие има LibreOffice, който е форк с по-добра интеграция с MS Office и повече фийчъри.

От 3 години Апач е собственик на Опън офис и имат 2 ъпдейта. При Оракъл имаха по 2 на месец.

От 2-3 години не съм му давал да се обновява та ако е така съм пропуснал да го видя.

Не ти разбрах мисълта - някаква ирония ли беше или глупост. Да сравняваш Open/LibreOffice и MS Office е абсолютно аналогично да сравняваш Опел Кадет от 1987г с Мерцедес висок клас от... която година си избере човек. Принципно и Кадета има 4 врати и четиритактов двигател и може да вдигне 150км/ч. Направо е почти същото и то доста по-евтин, нали? Освен цената няма с какво друго да се похвали.

И какво правиш с MS което не можеш да направиш с oo? Аз споменах, че употребявам ограничено такива неща, не би ми хрумнало да пиша текст в тях примерно, имам си свестен/удобен редактор за целта.

Човече разликата между MS Office и OpenOfice е като между Мерцедес и Трабанат. За да го разбереш обаче трябва доста навътре да навлезнеш в материята, а не просто да ги ползваш от време на време.

Само не ми е ясно откъде ви изравят такива.

"Платформата е доста лека, като Министерският съвет на Франция" Кърти миФки!

Лека ! Точно като вас форумните комунисти от клана "ФЕН НА СОРОС" !

Други офис програми никога не е трябвало да има, само Microsoft Office е нужна, другите в сравнение са ужасни и във всички случаи при мен, файл от която и да е програма, не се е отварял при някоя от другите...

Аз за т'ва пиша само на Notepad.

Глезотии. vi е редакторът на всички редактори.

"Други офис програми никога не е трябвало да има". Да, не е трябвало. Защото документите на офис'95 не се показваха добре на '98, после офис 2000 въведе доста промени и пак 2004 смени тотално формАта. Мазало е и ако се опиташ да отвориш който и да е от старите формати на офис 2010, та наистина - не трябваше да ни мъчат с офис пакети след '95...

Заради "лумпени" като теб положението с документските файлове и таблици е в това положение. Докато DOC и DOCX са затворени формати (уж docx не е ) няма да има пълна съвместимост. Продъжавай да плащаш на M$ за да си пишеш обикновенните файлчета и това е, АКО ПЛАЩАШ ВЪОБЩЕ ДЕ!!!

Мислиш ли, че той плаща на Майкрософт? Много бих се изненадал. Изказването му не е на човек, научил се да си плаща за удоволствията.

Защо той да е виновен - те нека работят и го пишат без пари, пък аз ще си избера кое да ползвам. Длъжен ли съм да ползвам OpenOffice или LibreOffice? Или модела "дайте да напишем безплатно" не храни къща?

Всъщност, Офиса на Майкрософт има по-големи проблеми с отварянето на файлове създадени с по-стари версии на програмата, отколкото с файлове създадени с Либрето. За най-обикновенни документи и екселски таблици става дума. Вярно, че преди време имаше и доста проблеми с отварянето на файловете на ОпенОфиса, ама това беше отдавна.