Коментари - Windows 7 става все по-популярен | IT.dir.bg
назад

Windows 7 става все по-популярен

Въпреки че на хоризонта се задава Windows 10, вече остарялата операционна система Windows 7 става все по-популярна.

Обратно в новината

Коментари - Windows 7 става все по-популярен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е,че всичко е направено за да ти вземат парите.Каквито програми вървяха на ХП такива ползвам и на 10. Просто ги раздуват и им спират ьпдейтите, сменят ин буксите и т.н за да се купуват нови компютри и лаптопи.За обикновения потребител е все едно дали процесора е 2 или 4-ри ядрен.Важното е нета, Скайпа и Ютюбе да вървят.Поредната измама.Позлвайте си старите компютри докато не изгорят.След това мислете за нов.

Бумът на Win 7 е заради спирането на поддръжката на XP. Ако бяха продължили да подновяват драйверите - повечето потребители щяха да си стоят на него, понеже много рядко сеналага перманентно да им трябват повече от 3-4GB RAM... Това където 64-битовите ОС вървели по-бързо на същия хардуер са пълни глупости - въобще не усещам някаква разлика в бързодействието между XP и Win 7 64-bit, даже последното се мота повече по неведоми причини...

Аз съм с Wondows 7 и 2008 R2 Server с Hyper-V. Най-доброто е това което ти върши работа, на теб и клиентите ти. Тук голямо значение има опита който имаш. Вероятно същото може да свърши работа и под друга ОС, но все пак човек няма десетки години да тества и да сравнява преди да вземе решение. Хващаш една технология и работиш.

Пробвай Fedora 21 и KVM. Solid as rock, както се казва.

Аз пък не мога да разбера кво толкоз значение има дизайна и прочие на опер. система. Живейте си реалния живот! Все тая къде бил еди си кой бутон отляво или отдясно. Ненормална работа и зомбиране е това, граничещо с психично маниакални проблеми!

jizast

Windos 8 определено е по-бърза от предходните. Win7 e подобрение на Vista и двете страдат от еднакви проблеми с работата на кеширани файлове и изобщо с индексации, работа с хард и т.н. Какво всички са се хванали с тъпия старт бутон, има хиляда начина да си го нагласиш както ти харесва.

Наистина проблемите с харда могат да побъркат човек. Главоболията обаче изведнъж свършват когато си сложиш статичен SSD диск. На всичкото отгоре 8-цата се нагажда към тая технология доста добре и за bleach, repair и дефрагментации просто забрави.

Бутоните са без значение, дори широката публика свиква с промените им ако и да вряца при всяка изненада. С команден ред може и да почнат да свикват след още някоя-друга смяна на поколенията, поне тия, които си ценят времето. Но трагедията с гигабайтите омазан софтуер, > 1000 пъти раздут над необходимото като обем, кръпките над файловата система за да е горе-долу стабилна и подобни неща за MS няма да се оправят за целия им жизенен цикъл (още по-малко за останалите попуярни в момента...).

Говорите точно наобратно. 1. Повечето потребители ползват основните функции на системата, т.е. - ако всичко е наред с тях, всичко е наред и със системата. 2. Командния ред е отживелица. По същите причини, поради които е отживелица и Асемблера - т.е. има по-добри инструменти. Ако вие нямате - сърдете се на този, който ви е предоставил софтуера. 3. Омазването на софтуера зависи от много неща най-вече - колко са ти кадърни хората и за колко време трябва да се достави на пазара. Трагедията е пълна най-вече заради пазара. 4. Съвременния софтуер е модулно ориентиран. И се създава в среда(framework). А това предполага да имате и неща които никога няма да ползвате.

7та е супер яка и след 3 години на НРто ми не съм я преинсталирал никога. Всички ъпдейти съм и качил и въобще не е забавила работа, даже по-бързо работи. Супер си е и не бих я сменил за 8ца. Интересно ми е 10та как ще се държи. Жалко, че МС спряха поддръжката на Винфон 7,8 та ме принудиха да мина на iOS. Ако спрат поддръжката и на Вин 7 то тогава ще мигрирам на МАК.

Аз си карам с xp sp3 и нямам никакви проблеми!

Пък аз с Win98 Second Edition turbo 16 AWD... Пушка!

То щото на мак поддръжката много голяма.

"През март седмицата е била инсталирана на близо две трети от всички Windows компютри в света," Това говори достатъчно, с каква прецизност хората се следят

Това съвсем не е учудващо. За мен WIN 7 е по-скоро като Service Pac 4 на WIN XP, една наистина много добра оп.система.

И Win 8.1 е добра обаче чак като и сложиш Clasic Shell за стартов бутон. Всичко си и два на мястото.

Разни хора . Който има повече пари - Мас Който има по-здрав разум - Linux Другите - Windous

Така е. Трябва да имаш доста време за губене, за да се чудиш как да свършиш нещо, които с Windows си става автоматично.

какъв линукс при условие че една игра не можеш да подкараш на него както трябва? да не си говорим че OpenOffice и тям подобни не могат на малкият пръст на MSOffice да се намажат... линукс там да вари апачето и това е.

Това с игрите вече е много размито. Има игри за Плейстейшън. Има игри за таблети/телефони. За всяка платформа можеш да кажеш, че някои от игрите не вървят. Иначе само в Стийм има 1000+ заглавия за Линукс. А иначе и МС офиса не е цвете - само като си помисля какво става ако трябва да отворя pptx от малко по-стар офис и ми прилошава...

защото ползваш WindOUS.

neXus

Аз бих подредил другояче. Програмисти - Линукс. Домашни потребители - Уиндоус. Мак - мазохисти, идиоти и гъзареещи се комплексари.

Комплексара си ти. Колко хора си виждал с лаптопи на челото

Абе шнорхел, знаеш ли по какво се познава комплексара? По това, че непрекъснато демонстира комплекса си без да го осъзнава. Ти просто си идеален пример.

Ти към коя група спадаш?

Nexus-a ти си баси и калъфа сдухан - кой те пита ти какво и как подреждаш. От това което "твориш", последното мнение те определя напълно като смачкан галош. Явно си: Домашен комплексиран мазохист, гъзареещ с претенция да е програмист. Правилно декодирах написаното от теб, нали?

Прост кавал

А сега отворко кажи-КОЙ linux ползваш,че да ти кажа колко отбираш??

След XP за известно време бях с Vista. Не след дълго минах на Ubuntu (линукс) и все още съм много доволен.

Проблема на линукса като цяло е, че не е съвместим с всички програми писани за линукс. Една дистрибуция, примерно Убунто 12.04, не приема по-нова версия на програми писани за Убунто 14.04. Другото което не могат да направят е качествена графична среда. Или е много тежка или изглежда като Уин 3.11 За сега само професионалисти го ползват, щото като кажеш на някой че трябва да отвори коньола и да компилира някоя програма, и той си вика :абе нема нужда да се мъча,Уиндовса е по-лесен"

Да де, ама в същото време е недоволен и от Уиндоуса. Сложили му ново стартово меню, искали му регистрация и т.н. Ми то и Андроида и иОС искат регистрация.

Не е проблем да си ъпдейтнеш убунтуто до последната версия с дългосрочна поддръжка.

Относно графичната среда - XFCE е много приятна и лесна за използване.

Сори за грешките но съм в автобус а българските пътища са като лунен пейзаж , та на няколко места съм доспуснал грешки - подпапки, инсталирах, сведения ;). Съжалявам за което!

Нормално "феновете" на XP взеха да минават на Win7 :)

Аз откакто инсталирайшх 8 и се отървах от 7, мога да кажа че се родих. Няма да се вглеждам в досадното старт меню, потпапки и прочие, всичко на цял екран + метро приложения за време спорт и изобщо дизайн убиец ;). Никога, ама никога не бих се върнал към 7 или пък към старт менюто, ако в 10 няма опция да бъде всичко на цял екран а е орязано до старт меню изобщо няма да ъпдейтвам. И само за сведенив лаптоп с 2ГБ рам и процесор върви много по - леко и бързо с 8/8.1 отколкото с 7 - 64 бит версии, също така да не забравяме и че драйверите трябва да са коректно инсталирани - всички и за точния модел и софтуер, а не с такъв за 7 да караш 8/8.1 не че няма да се получи но... Все едно да се пробваш да тичаш с вързани крака ;).

Ъъъъъ кво рече, че не вечерааме. И кво с потпапките подчертавам ПОТПАПКИ. Оди да тръчиш по ливаата наванка.

Терминът "персонален компютър" придоби малко по-различно измерение последните 5 години, за съжаление на Майкрософт. Телефони и таблети са устройства които паснаха на много хора, които имат, наистина ирационален, но реален "страх" от традиционния компютър. А тези устройства са си персонални компютри във всяко отношение, дори повече. А делът на Майкрософт в този сегмент е.... мхмхмхмм... Все пак няма лошо в стремежа да подобрят положението - те са голяма компания и могат, при добра стратегия и променено отношение (ценово да кажем).

Е, да, ако приемем телефоните и таблетите с Intel Atom процесори за пълноценни компютри - но и mini PC категорията с Intel Atom процесори започва от цена 80$, за 255 euro може да се купи пълноценен 15.6" лаптоп с Intel Celeron процесор и официална Windows 8.1. Мобилен телефон или таблет може да е доста по-скъпо удоволствие....

А най-популярен е DOS 5.0 и 6.0 ...

и аз така казвам

fusa

десятката (enterprise) не е лоша. мисля че MS ще успеят да убедят бизнеса да ъпгреидне от 7 на 10.

Много трудно може да се убеди някой да замени нещо което му върши работа с друго, което ще му върши същата работа, при това да си плати. Затова бизнесът е бизнес, а който се прехласва по новите шаренийки да си го купи /в БГ - свали и кракне/

мдам, те и за това MS направиха само дос-а и нищо след това - защо да ъпдеитват? аз не ти говоря за булгаристанският бизнес, а за истинският такъв на запад, където се купуват линцензите, а не от замундата :) по причините заради които няма да намериш среден/голям бизнес да ползва xp - след известно време няма да намериш 7.

Инсталирана 8-ца 3-4 г заета оперативна памет. Току що инсталирана 7-ца 2GB на старта. При една и съща функционалност как няма да има отлив. При тази висока цена на рам паметите.

Не си наясно Миленчо.

За сведение уиндоус 7 -32 битовата версия си върви и при 1 гб оперативна памет. Ако не вярваш-пробвай.

човече с SSD ми зарежда за 24 секунди и държи 759Мб/рам преди скайп и мозила 36-нещо си. :) :) :) :) поздрави!!!!

4GB DDRAM3 на китайските сайтове върви под 25$, на amazon върви 35euro - това не е нещо скъпо...

Появата на Office 2007 също беше потрес за закостенелите хора, които мразят промените. Седмицата си е просто една подобрена Vista, докато 8.1 си е нещо доста различно. А и ако човек има Лумия съвсем му се вързва. Ползвам телефон с Android, PC с 8.1 в офиса, понякога тествам на Mac, в къщи си ползвам Linux. Не виждам никаква драма в различните интерфейс - въпрос на свикване.

Не е проблема, че хората мразят промените - проблема е че им пробутват нещо което те не искат - аз работя на уиндоус от първата му версия - защо някой олигофрен след толкова години решава, че искам малоумното стартово меню, което има примерно Windows server 2012 предполагам и WIndows 8 е със същото?

Не се заяждам! Коя първа версия имаш предвид? За какво си ги ползвал версиите? Замислил ли се, защо още не си с първата, втората и т.н поред на имената (номерата)? Това, че на теб не ти харесва част от ОС, означава ли, че въпросния "олигофрен" е "олигофренил" абсолютно всичко? Хора, помислете защо ползвате нещо (уж на 90%), а не потърсите алтернатива! Не сум чул, някой ползващ алтернативите (MAC OS, Linux, etc.) да ги плюе толкова ожесточено. В крайна сметка болшинството полза "безплатна ОС от Замунда" от която е недоволен.

Кой ти го пробутва? Никой не те задължава да го ползваш! Само, ако си работник, шефа може да ти каже на каква ОС да работиш. Но за това не са виновни от М$. Единствено тези които ползват банкиране, счетоводни проглами и подобни, нямат избор голям. Но за това е виновна държавната администрация.

Не всички са всеядни и някой обичат да си подбират внимателно менюто. Ако това моето предлага заведението мне им е по вкуса се оглеждат за алтернативи. Хората се стремят към промяна но в положителна посока.

Всеки, който се е отървал от ХП-то си е сложил 7 - време е компанията да осъзнае, че 90% от хората мразят осмицата (и съответно всичко, което напомня за нея)!

Позволява много допълнителни настройки и персонализиране, липсват всякакви допълнителни и задължителни други глупости, като "акаунти", облаци, и т.н. 95% от допълненията във версиите 8, 8.1 и 10 практически са нензползваеми в ежедневието.

Когато нещо е добро, спират да го произвеждат!

Нищо изненадващо няма. Хардкор ХР юзърите минават към 7, не към по-новите.

Неграмотни потребители, това е извода Гоше.

8.1 неграмотника си ти

При операционните системи на М$, винаги най-ползваната е тази най-стара версия, за която все още има драйвери. Логично - защото има доста пачове. Отделно дето ВИН 8 се осраха с плочките, а това не се харесва на доста предмониторни. Най-много на тези дето са свикнали в едно разположение на телИвизора и ако му закараш нейде другаде иконата - изпада в ужас. След време, когато спрат да правят драйвери за ВИН 7 и "статистиката" ще стане друга... Както казва познат счетоводител: СТАТИСТИКА - СТЪКМИСТИКА.

Явно не се харесва не само на "които са свикнали с едно разположение на телИвизора", но на всички изобщо. Ти явно обичаш да си губиш времето да преоткриваш вече до болка познати неща в windows. А статистиката отразява действителността, това че MS са в позиция на монопол и могат да решат да не поддържат старите си операционни системи е друг въпрос. Microsoft винаги са били радикални с новите си интерфейси. Като започнем от офиса и стигнем до скайпа. Обичат да преубразяват нещата докато започнеш да се питаш аз същия софтуер ли ползвам.

За някой (за тебе например) е много важно как изглеждат картинките и шарениите , когато ползват даден софтуер. На други (на мен например) ми е много по-важно резултата от работата на софтуера. И ако ефекта е един и същ - за мен поне полза никаква... Разбирам те. Ти мислиш с дясната половина на мозъка си, а аз с лявата...