Коментари - НАСА поглежда към Марс с ”Орион” (видео) | IT.dir.bg
назад

НАСА поглежда към Марс с ”Орион” (видео)

НАСА е в готовност за първия изпитателен полет на капсулата "Орион" в четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - НАСА поглежда към Марс с ”Орион” (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Превъзходството на САЩ е смазващо за Русия и само Китай има шанс да им съперничат в близките 10-тилетия!

Тоя "Уриньон" ако излезе на околоземна орбита, много лесно може да стигне до Марс. Закачва се за руския модул и няма проблем. Руснаците ще го добутат до Марс. Иначе кой ще им налага санкции там? А без санкции е някакси скучно, губи се стимул.

Кога тръгва руския модул? Да не закъснее, че ако трябва да го чакат. астронавтите може да умрат от старост. о пък си струва. това ще е рекорд - руснаците ще пратят нещо по-далече от 400 км.

Спейс Шип 2 излита...и след 5 минути се размязва по родната земица:) не се научиха да правят ракети тия кравари бре:) кАЗА ИМ рОГОЗИН ПРАВЕТЕ БАТУТИ , МА КРАВАРИТЕ ТЦ НЕ, ИСКАЛИ РАКЕТИ! Е НА ВИ РАКЕТИ ДВЕ ГРЪМНАХА КАТ ПИРАТКИ ТРЕТАТА ОРИОН СЕ ЗАДАВА:) ЩЕ ИМА НОВИ ФОЕРВЕРКИ ХОРА:) ДОБРЕ ЧЕ СА РУСНАЦИТЕ ДА КАЧВАТ ДО МКС КРАВАРИТЕ ЧЕ ИНАК..ЩЯХА СИ СКАЧАТ КАТО МАЙМУНЯЦИ НА БАТУТА, ИД А СЕ ЧУДЯТ ЩО ЕН СТИГАТ ДО МКС :)

Интересно ми е каква ще бъде програмата на мисията за полет до Марс. До Луната е лесно - в една капсула както са пътували астронавтите от Аполо. За ден два ще издържат. Но до Марс се очаква полетът да продължи месеци - може би трябва друг, по-голям кораб в който да се прехвърлят от Орион?

Програма на НАСА 1.Кацане на Марс 2.Картографиране на повърхността и обявяване на същата за Американска. 3.В случай че се появят марсиянци -подписване на договор за незабавна капитолация и приемане на ДЕМОКРАЦИЯТА като форма на живот.

Това е капсулата. Освен това ще има още модули, както при лунната мисия. И там е с Лунен модул, Командно сервизен модул. Това е само капсулата за приземяване, т.е само половината от "Лунния модул". А има вариант да качат на 2-3 пъти модули да ги вържат и с пакета изпратят към Марс от околоземна или около лунна орбита.

Taka ще стигнат до Луната и Марс че чак ще ги задминат:) Чудя се щом са толкова развити хамериканските кравари, защо се молят на колене в поза за свирка на руснаците а?! МОЛЯ ВИ СЕ КАЧЕТЕ НИ ДО МАКС, ЩЕ СИ ПЛАТИМЕ!! МА МОЛЯ ВИ СЕ НЕ РАЗКАЧАЙТЕ ВАШИТЕ ОСНОВНИ МОДУЛИ В МКС НЕ НИ ИЗОСТАВЯЙТЕ! МОЛЯ ВИ СЕ НЕКА МКС РАБОТИ ДО 2024 И СЛЕД ТОВА А НЕ ДО 2020!! Това е тръгнат ли си руснаците и отцепят ли свойте блокове МКС пада......А те ще го направят :) До 2018 ще са почналид а сглабят Мир-2:) Пък краварите да духат супата:)

Молят се, защото повярваха на любимият ти Путин. А той се оказа подлец и глупак, мечтаещ за световно господство...

ПЪРВО ИЗЛЕЗ ОТ ЧЕЕРНИЯ ГЪЗ В КОЙТО СИ СИ СВИЛ ГНЕЗДЕНЦЕ КАТО ГЛИСТ...И СПРИ ДА ЗАРАБОТВАШ СТИНКИ КАТО ЛАПАШ ВУРСТА НА ЕВРОКОНЧИТИТЕ..И ТОГАВА МИ ГОВОРИ КОЙ НА КОГО СЕ ПОДМАЗВАЛ..ЯСНО ПЛАТЕНА СТЕЛКО?!

Руснаците се молеха за пари на НАСА и НАСА реши така да ги спонсорира без да си дава зор. И нещо не си разбрал за МКС. Руснаците могат да си махнат всички модули, но МКС си остава и руснаците не могат да и решават сами съдбата. А и няма как да падне МКС без руските модули. Руснациге щели да почнат да сглобяват МИР-2 - ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха. Тука вече ме спука от смях. Дори не знаеш, че руснаците казаха че вече не виждат смисъл в това да държат космонавти постоянно в космоса - хем скъпо, хем ненужно, защото нямало какво да правят. НАСА обаче има програма и нейните астронавти има какво да правят в подготовката за полет до Марс.

ГОСПОДИ КОЛКО СИ ПРОСТ ТА ЧАК ДРЪНКАШ.........КРАВАРИТЕ ДАДОХА ПАРИ НА РУСНАЦИТЕ ПО ЕДНА ПРОСТА ПРИЧИНА....КРАВАРИТЕ НЕ МОЖЕХА ДА ПОСТРОЯТ САМИ КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ! НЯМАХА ОПИТА НЯМАХА ТЕХНОЛОГИЯТА НЯМАХА НИЩО:) ТОВА ДА НЕ ТИ Е СОВАЛКАТА 7 ДЕНА НА ОРБИТА И ПАК НА ЗЕМЯТА...КОГАТО НЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ И ТО ВЕЧЕ ДВЕ ДЕ:) А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ В ОРБИТА МКС СЕ ДЪРЖИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИТЕ МОДУЛИ:) ТАМ СА ОРБИТАЛНИТЕ МАНЕВРЕНИТЕ ДВИГАТЕЛИ , МОДУЛА С ЖИВОТОПОДРЪЖКАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ БЛОКОВЕ:) МКС БЕЗ РУСКИТЕ БЛОКОВЕ Е Е...ЕДНА =О!!! ЩЕ СИ ПАДНЕ ОТ ОРБИТА КАТО КУПЧИНА СКРАП:) МАЙ МУНЧО КАТО ТЕБ НЕ ЗНАЕ ТОВА А?! ХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХ

интересно как ще стигнат до Марс или някой астероид след като не успяват да напуснат земната орбита ... това тяхното ми прилича на тестване на лодка построена по средата на Калахари.. Но важното е пропагандата да работи ! И още нещо може ли никой да ми каже как ще се кацне на астероид и най вече как ще се излети от там за да се върнеш на земята ? Имайте в предвид че астероидите нямат или много рядко имат постоянна траектория или орбита ....

Спокойно, колега! Където НАСА не може да помогне Холивуд ще помогне!:) Те нали така посетиха Луната преди петдесет години:) С филмчета и детски анимаци:) Да изпревара палтените хамерикански стелки, я обяснете как сега краварите не могат да отидат на Луната а?! При условие че имат уж свръх модерни компютри, материали технологи и какво ли още не? Как преди 50години са го направили с тогавашните технологи а? А сега не могат да го направят с днешните технологи при условие че уж са кацнали на Луната а?! Катастрофите с Челинджър, Колумбия, Спейс Шип 2 го показват.......ХАМЕРИКАНЦИТЕ СА МИНАЛИ ПОКРАЙ ЛУНАТА, И НИКОГА ЕН СА СТЪПВАЛИ ТАМ:) Но виж Холивуд е стъпвал много пъти на Луната:) Те и на астероид стъпиха, с банда сондьори в Армагедон с Брус Уилис и спасиха Земята:)

Абе вземете се скрийте някъде бе! Разбирачите лазят по форумите като хлебарки в мръсен килер! Тук обсъждаме научно-технически теми. Не се интересуваме от никакви конспиративни теории, НЛО, извънземни, марсианци, комунисти, фашисти, Путин, Хитлер, Ленин, Сталин, Обама и изобщо политика. Някой трябва да чисти с метлата изглежда, ама яко!

кое точно в изказването ти е научно ? Ти задавал ли си си въпроса кое е най голямата печка пред комическите полети ? И защо през 60те се направи толкова огромен скок напред ? ще те насоча - грешка в изчисленията за полет от 50метра е нищо... смятай сега при 500 000км ... или в болния ти мозък освен чалга и цигари менте друго няма ? познавач ... такива като теб на женския с лопата да ги ринеш ... като ла..на каквито са .

и още нещо... смени ни ник-а... не е нужно да ни обиждаш всички като се опитваш да се правиш на нещо което не си... предлагам един ( или поредния) лаХнар ...

очевидно си имама работа с изключително тъп и прост русофилистик. По тъп и малоумен въпрос не бях виждал. Тъпунгер казанато е както с Филае, а за излитането е достатъчно да се отбълсне "с крак". Американците кацнапа на Луната където излитането е къде- къде по трудно и 6 пъти го направиха без проблем, ако добавим и тренировъчните безпилотни кацания и излитания сигурно към 10 пъти са имали успешни излитания от Луната. А Земна орбита напуснаха и имат марсоходи (освен ако не смяташ Марс за земна орбита), сонда извън Слънчевата система, сонди до Юпитер, Сатурн и къде ли не, . Виж обаче руснаците нямат нищо извън земна орбита. Те не са се отдалечавали на повече от 400 км за да не се загубят.

Я да видим дали краварите за пореден път ще се взривят красиво на парчета като фоерверки:) Ще лятят ли чаркове като предходната ракетка кяото така красиво се вриви:) А да не говорим за Спейс Шип 2 който се размаза като хлебарка на земята:) Дали краварите ще изтеглят дългата клечка в тази руска рулетка...Или за пореден път ще хвръкнат във въздуха:) РОГОЗИН ИМ ГО КАЗА: ПОЛЗВАЙТЕ ТРАМПЛИНИ МОМЧЕТА!! НЕ ВИ БИВА ДА СТРОИТЕ РАКЕТИ И КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ И ТОВА Е:) ОСТАВЕТЕ УСВОЕНИЕТО НА КОСМУСА НА ХОРА КОИТО РАЗБИРАТ КАТО РУСНАЦИТЕ И КИТАЙЦИТЕ! НЕ СЛУЧАЙНО ПЪРВИЯ ЧОВЕК В КОСМОСА Е РУСНАК ЮРИЙ ГАГАРИН, А ПЪРВИЯ СПЪТНИК Е СПУТНИК:)

Браво! Утре ще гледам изстрелването. Бил съм твърде малък когато американците стъпиха на Луната, дано сега да мога да гледам всичко в преки предавания! Новият кораб Орион е много по-голям и просторен от Аполо!

макарон:) Колкото гледа Спейс Шип 2 как се размаз:) Или както гръмна ракетката преди 2 седмици:) Или Челинджър и Колумбия с една камара хора на борда..........Е ТОВА МОЖЕ И ДА ГЛЕДАШ ! ВЗРИВОВЕ КАТАСТРОФИ ДА!

Когато НАСА отиде на МАРС, пияндостанците още ще качват водка и краставички на МКС... ще замезват , гледат през илуминаторе и тихичко цъкат с език..

Какво се възторгваш от факта, че САЩ ще стъпят на Марс !? Слугите ще си останат само с ръкопляскането.

КРАВАРИТЕ БРЕ:) ДЕТО ГЪРМЯТ КАТ КИТАЙСКИ ПИРАТКИ А?:) ТО НЕ БЕШЕ ЧЕЛИНДЖЪР< НЕ БЕШЕ КОЛУМБИЯ< НЕ БЕШЕ СПЕЙСШИП 2 НЕ БЕШЕ РАКЕТКАТА ЗА МИЛИАРД ДОЛАРА ХАХАХАХАХА КРАВАРИТЕ ЩЕ ВИДЯТ КОСМОСА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН АКО НЕ СА РУСНАЦИТЕ ДА ГИ КАЧВАТ НА МКС :)

Успех ! ДАНо всичко е ОК ! Само в космоса ще намерим бъдеще !

Има ли тука някой сведущ да ми обясни защо след като били кацнали преди 45г. 5-6 пъти на Луната, САЩ не са стъпвали отново там. А, това е времето на най-бурното развитие на науката технологиите. Би трябвало днес да им несравнимо по-лесно!?

Лъжат, че са били разбира се. И Елвис е жив, Джим Морисън също, страхотен купон си правят в Анахайм на скришно. Ако се разходиш до околностите и поразпиташ може и някоя шапка от алуминиево фолио да ти подарят.

Ама ти им вярвай в другата крайност - накрая да не излезе, че докато те успокояват с "това са теории на конспирациите", другъде и по други теми, дето не им обръщаш внимание( пари - мръсна тема), те са си изиграли практиката на конспирацията и едни пари/активи (като у нас с КТБ) лекичко са си сменили собственика.

Причината да няма голям напредък в космонавтиката за толкова години са законите на физиката. Не е изобретено по-добро химическо гориво от водород и кислород - което се използва от американците от 1963 насам. За илюстрация - Сатурн 5 за полет към Луната тежи 3100 тона. На орбита излизат 130 тона! за Луната тръгват 40 тона; от там на Земята се връщат 6 т. Това са много пари! Със съвременните технологии най-много да се икономиса от материали и масата на електрониката, но ГОРИВОТО - то е основното.

Ама разбира се, те нямат антигравитационни разработки, то това са само теории на конспирациите. В зона 51 не се прави най-малкото обратен инжинеринг на заловени/предоставени извънземни технологии, нали знаеш мантрата на т.нар учени - те доказателства за извънземни нямат - Вселената (или главите) е празно ненаселено място :) - в 51 само правят изпитания на секретни, но конвенционали самолети. Но са прави напълно за тези си действия - както много хора са забелязали - ако на човечеството в сегашния му етап на развитие му се дадат адекватни космически кораби то ще осе*е целия Космос. Научим ли се да се държим правилно едни с други, то и технологиите ще дойдат, но дотогава по-добре да не се дават - поне не официално.

Абе носят се разни слухове, че били лекичко изнервени от разни "аберации" на камерите, дето изглеждали като илюзии за летящи чинии, както и за нещо като надпис на латински, посрещнал ги последния път, гласящ "За човеци забранено" - след него (при 3 подготвени, платени снабдени мисии) се оказва изведнъж, че нямало пари да се продължава програмата Аполо. От тогава досега само вият по Луната като вълци, ама не отиват - защо ли. А, да - нямали пари :))) Нищо, че почти всички златни запаси се съхраняват в техни банки и трезори, те нямат/нямаха пари. :)))))

Обяснявам: Както правилно видях че един тук е отбелязал, засега едно от най-качествените ракетни горива си остава течния водород и кислород. Има разбира се и много други нови горива, но те са по-скоро за маневри в открития космос и за други цели. Та значи, от това което съм научил за програмата Аполо, ако не беше студената война, ако не беше противопоставянето между СССР и САЩ, може би никога човек нямаше да стъпи на Луната. Гледах и много интервюта със спомени на астронавтите които са стъпили на Луната. Един от тях си каза в прав текст, че като военни пилоти и астронавти, на които работата им е свързана с риск за живота им всеки ден, те са били готови да умрат. Бюджетът е бил направо огромен, без преувеличения. Всичко е било въпрос на живот и смърт. Целта е била да изпреварят руснаците които също са имали собствена програма за пилотирана мисия до Луната. И успяват. На косъм, дето се вика. Абе, това си е било отвсякъде самоубийствена мисия. Та затова е логично че толкова години след мисията Аполо човек не е стъпвал вече там. Има много по-лесни и по-евтини начини да се самоубиеш - сега такава мисия би струвала стотици милиарди долари предполагам...

Тука нещо не ми се връзва - "самоубийствена мисия", а повторена, потретена, почетвъртена... Ако беше за престиж и надпревара едно стъпване щеше да е достатъчно.

...мдаа, надпреварата в космоса винаги е била подчинена на политиката, уви.Дори и тук в коментарите и по принцип чета за "копейкаджии" и "соросоиди"....мисля, че истинските учени са много над тези неща.Вижте в момента кои са на межд.космическа станция?? Един американец, двама руснаци /мъж и жена/ и една италианка, която тия дни се присъедини към екипа.ще си живуркат заедно следващите 6 месеца.Усмихнати, ведри, истински земляни. Така трябва да бъде.Май трябва Обама, Путин, Меркел и Яйценюк да се напъхат една тясна капсула - да видим как ще се разберат: )).... колкото до проекта.Според мен, тъкмо бързането и надпреварата водят до грешки.Мисля че руснаците са поумнели, а китайците май най "бавно" бързат. Не винаги е ясно дали първите ще са...първи.Всеки си гледа своите научни приоритети и програми.руснаците сега имат програма за лунни бази. Там се целят.Чак след това, използвайки лунна база ще мислят за мисия до Марс. Въпросът е, хората да се научат да си взаимодействат и сътрудничат в космоса, само тогава Човечеството ще напредне в бездната му.

Малко претенциозно звучи "да напредне в изследването на космоса", като се знае колко са звездите само в нашата галактика. Все едно някоя бълха да напредне в изследването на човека, като бодро подскача в джоба на кожуха му.

Работата е по-трудна отколкото изглежда. Не в технологичен смисъл, фон Браун и компания са могли само да мечтаят за сегашните технологии - а в изграждането на ново поколение способни и искащи да свършат работата хора. Много години без текучество на ключовите хора. Не знам може ли някой някъде да го направи в днешно време, но това, че имат какво да тестват е добър признак.

И тук налазиха копейкаджиите. НАСА е на Марс успешно. Патфайндър, Спирит, Опортюнити, Феникс, Викинг 1 и Викинг 2. Все роботи. А кога руснаците ще кацнат успешно на Марс или да направят нещо като марсианската лаборатория - Кюриозити? Сигурно 3000 година.

Е, не бъди толкова примитивен - гледай, чети и виж как е точно обратно положението по отношение на обитаемите орбитални станции. Американците се изхвърлиха със Скайлаб и приключиха темата задълго, руснаците направиха по-добрата совалка, но изпукаха икономически и затова остана да лети тухлата, която отчасти копираха, но от която разбраха и какво да усъвършенстват. В крайна сметка тия състезания водеха до напредък и от двете страни, сега Американците показаха колко могат да се отпуснат, ако нямат враг, а марсианските програми за съжаление не са показателни - те носят много блясък, но те карат и да забравиш колко пари се изливат в НАСА и с колко бързо намаляваща ефективност. Сега краденето в Америка вече се пренася в Европейски мащаби - проекти и финансиране харизано на частни компании, но от държавата. Аз не вярвам в успеха им в тоя напън, надявам се да приключи по-бързо, за да дойде времето на нещо ново, нещо Американско в хубавия смисъл на думата, а не уродливо симулиране на дейност.

Орион - това новия модел високотехнолични батути ли са? Или подпалващи се на старта ракети?

То си пише бе хамерикистан, чети. Ако не можеш, да ти кажа - това е технология, която е проектирана да остави рубладжиите в каменната ера.

Преди НАСА да тръгне за Марс, не е зле първо да кацне на Луната. Ако преди 40 години действително бяха стъпили на Луната, сега нямаше да се налага да ползват руски двигатели.

спряха си тяхните модели, беше им по-евтинко с руските. Но се оказа, че не може да се разчита на братушките и сега си възстановяват своята програма. А това, че 'знамето се веело'- айде стига! Самия СССР е получил проби от повърхността на Луната и стъпването на САЩ там е признато от целия свят по онова време!

*техните модели

Gregory MacAllister

Интересно как говориш за Америка като за страна, която като СССР - спира и пуска производства по височайше нареждане. Това, само по себе си, трябва да те накара да се замислиш дали само механизъма на контрол не е различен, а не същността.

Има хубаво и евтино алуминиево фолио в Метро - можеш оттам да си попълниш запасите за шапки като свършиш наличното.

айде да го видим тоя орион в действие, че от 8 години само на филателни марки го има. цялата система е добре замислена, но за луната. дано да я развият и за други места.

Тоя кораб не става за Deep space-как ще живеят и работят в тая теснотия 6 астронавта за срок от 6 месеца. явно пак експерименти.

има проектиран , но не изпитан модул за кацане на луната на 3-4 астронавта. като визия е много интересно, но дано видим реализация. роскосмос определено пак изостава, но дано наса не пресилва нещата във времето под полит. натиск.