Коментари - Откриха най-студената звезда във Вселената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм сигурен дали кафявите джуджета , които са звезди с толкова слаба светимост, са изобщо наблюдаеми извън нашата галактика.

Това кърти : "Електромагнитното й поле обаче излъчва радиовълни "

Това не са астрономи, а расисти. Веднга думата "кафяво" да се подмени с друга!

Se taia

А дали не е планета? След като няма "необходимата маса за термоядрен синтез", както Плутон не се води планета, така и това нещо не би трябвало да е звезда.

Щом е колкото Юпитер и не гори с термоядрен синтез, защо я наричаме звезда? Венера и Меркурий са по-горещи.

Обяснявам: Звезда е Защото е изградено от кълбо газ - което въпреки ниската температура е пак под формата на ПЛАЗМА и е в хидростатично равновесие. Ядрото е също плазмено. Електромагнитното поле е заради реакциите и търкането на частиците на потоците плазма (плазмени реакции но не на синтез) и е СВЕТЕНЕ/Греене но в други спектри. Теоретично има и много студени Звезди (плазма+радияция+липса на ядро). Но не са открити. А пък Газовите гиганти имат твърдо ядро, Силикатни скали и метали. Тяхното магнитно поле е заради въртенето на ядрото им. В случая е феномен, защото не е засечена. Иначе се знае, че има такива, но не бяха засичани до сега. Повечето са "негреещи" в лесен за засичане спектър.

Не, не е планета. Не е и звезда. Просто Гогов както обикновено пише, без да внимава, и затова статията е хем за звезда, хем не. Обектът е кафяво джудже. Това е специален клас обекти между планета и звезда. Съставени са от газ (а не от метали и силикати). Натрупали са достатъчно материал, за да започнат да се загряват под натиска на собствената си гравитация (по това се различават от планетите с горещо ядро, при които топлината идва от първоначалните сблъсъци между отломките, които ги формират, и от радиоактивния разпад на тежките метали). Същевременно материалът не е достатъчен, за да започнат термоядрен синтез и да бъдат причислени към главната последователност.

И така не е. 1. В някои кафяви джуджета има и термоядрен синтез, но отделената от него енергия е обикновено по-малка от тази на триене/свиване. 2. Определението за звезда не съдържа условието тя да е в главната последователност. Един червен гигант например не е в главната последователност, но пак си е звезда.

Тъпи Дираджии! Пак ни заливате с простотията "Уникална находка край Созопол! Преобръща историята." Докога с безкрайните ви тъпи реклами?!

Трябваше им цял месец, за да решат дали това е разрешено от цензурата. Вече не е новина, а вехтина.

Докато дойде светлината до дир..

Да наистина, защо?