Откриха резистентни на антибиотици "супербактерии"

Те са по-опасни за човечеството от глобалното затопляне и войните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом посочените открити бактерии са резистентни към антибиотици, това значи , че не се повлияват от тях и ако такива бактерии попаднат в жив организъм, не знам какви поразии , ще нанесе, но няма да може да се излекува човек от тях, т.е. да бъдат ликвидирани.Реално погледнато, когато даден човек се разболее от вируси, бактерии или гъбички, то докторите за да лекуват успешно пациента трябва да вземат секрет от болния, да се направи посявка за, да се разбере на кой антибиотик реагират.А сега какво правят изписват антибиотици по преценка, ако не се излекува изписват друг и т.н..Колкото за въпросните бактерии, които са открили съм силно обезпокоен, защото това е мощно оръжие в ръцете им.Може да ни ръсят отгоре с такива и да ни ликвидират., не им трябва война.............

карбапенеми ли?! Е що ли няма такива антибиотици ... поне не и на нашият пазар?

Да но срещу ракията не са резистентни, защото в кръв с доволно количество алкохол нито бактерии нито вируси могат да виреят.

та колоко пъти ги откриват тия не стана ясно

sawo

Ами наливайте се с антибиотици за щяло и нещяло. После се чудете какво да пиете.

Да се чете " замръзналата повърхност на северните острови Свалбард" т.е. от ледовете идват тия супер бактерии, дето ще трябват нови лекарства срещу тях ... 200лв на калпак на сезон, ако щеш живей, ако щеш мри! Да не си помилите нещо от типа "ние я направихме ... сакън, от ледовете идва"

Каква е връзката между канализациите в Индия и северните острови Свалбард?! Е па сигурно некой индиец е бил на околосветско и съ е из..одил в Свалбард и ей ги на същите супербактерии!

Тази информация иде за да покаже, че бактериите в канализацията в Индия не са изолиран случай и такива могат да се открият и на други места, при други условия. Сега по-ясно ли е?

колко тъжно! ще се наложи на фармацефтичната индустрия да си намали значително приходите от антибиотици и помощни лекарства ... и да започнат да използзват бактериофагите .. горките те доста от тези компании ще фалират

тука брато няма България .. това ГЛОБАЛНО ... на бактериите им е през протеините за БГ и месната трол култура

Лека поправка : месна - произлиза от "месо" месТна - произлиза от "място".

В България всички бактерии са резистентни, защото антибиотика се пие като витамин.

Ако са устойчиви на ракия ще е истински проблем.

болест която не минава след употребата на ракия е нелечима

Браво на учените - много гадно оръжие може да се направи от тези бактерии.

само в Германия на година умират по 2000 човека от такива бактерии... що сте толкова прости, че си мислите, че само някой супер умен прави оръжия от вируси и бактерии. Хем са супер умни и го могат, хем са тъпи кравари и джендъри без мозък. Хайде да се уточните - супер умни ли са или супер прости.

Има и трети вариант - бай Иван, бригадира, викаше, навремето: "Учен, ама прост." Има и четвърти - умен и учен, ама наивен, балама, демек. Но се надявам, това открите да спаси повече животи, отколкото да погуби.

ти от бригадир ли взимаш акъл?

Абе, маймунчо, отвсякъде взимам. Това, което казваше бай Иван, няма да го научиш в БАН.

абе мунчо.. и ти ли се учиш от римите на общите работници. Да... простотията на Бай Иван, няма да я видиш в БАН.

това са продукти от лаборатория на САЩ за изследвания в тази посоко в Грузия

Много думи, а смисъл никакъв. Напиши по-ясно какво искаш да кажеш!

може ли да обясните следното - blaNDM-1 гена в отходни води в Индия, където има минимално човешко въздействие - отходни води и минимално човешко въздействие не ми се връзва нещо.

"Но по-малко от три години след първото откриване на blaNDM-1 гена в отходни води в Индия, сега ги намираме на хиляди километри далеч - в район, където има минимално човешко въздействие", притеснени са учените от екипа. Това е целия текст. Кое не ти е ясно?

откриване blaNDM-1 гена Индия хиляди район минимално минимално въздействие В общи линии...