Откриха система от солени езера под южния полюс на на Марс

Нов шанс за информация за историята на климата на Червената планета, както и възможността за живот там

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво намират италианските учени е нещо, което ТАСС трябва да ни го каже. Щото, ако го кажат директно учените, нема да фане дикиш.

Аааа,щом има солени езера,ще има и паламуд !Къде записват за дорловолци за Марс !

Верно брат. Требе русняците да го кажат първо. Иначе не може италианските учени директно. Нямат акъл да цитират тасс, никой не им вЕрва на рашките

То и земята ще я превърнем в пустинна планета, като се изтрелят няколко атомни бомби. Дали пък марсянците не са ни заселили тук малко преди апокалипсиса

тези италианци...пандемията наистина ги удари сериозно, част от тях в дроба, други - в мозъка

накрая ще се окаже, че марсианци наистина съществуват, но не са толкова прости да се показват, знаейки какви кретени са земляните

Оправихме живота на Земята.Ходихме на Луната,и сега отиват на майка си в оная работа.Бравос.

То така става, изведнъж, докато се усетим, туку виж и нашата атмосвера отлетяла!

"Научните" статии тук са много дълбоки. Завършекът е като преразказ на ученик във втори клас.

Изпари ли са се на земята май.

Аре първо да се научим да живеем тука на Земята, а? Щото тези милиарди дето се изливат във въпросната 'наука"", май са вече трилиони.

Щом имаш усещането, че досега не си се научил да живееш не се надявай някога това да се подобри.

Хората слагат популярни статии като за средностатистически хора. Ако очакваш тук да те научат на наука няма да го дочакаш, изпуснал си влака.

По-скоро може да се окаже, че са съществували (и може би мигрирали насам....). Ама кой знае, може и ти да се окажеш прав.

Ти поне си неучзвим за последния вариант, стига вряка.

Навсякъде може да има форма на живот.не е задължително той да е като земния.Защо всички търся кислород?може някъде да обичат серни съединения..!

Значи марсианците са се преселили на земята преди да загине планетата им, после са поели някъде из галактиката и са се връщали да ни наблюдават ... добра логика би казал Ники Пънчев.

Винаги съм се чудел що за новини са тези като тази? Много приказки и накрая едно нищо

като не можеш да разбереш какво ти казват...да ти го преведа. преди милиарди години Слънцето е било млада звезда и по-гореща отсега. тогава може да е имало благоприятни условия за живот на Марс. имам предвид живот от типа на нашия. щото може да съществуват и други, на силициева основа, например. докъде се е развила марсианската цивилизация и какво е довело до загубата на магнитното поле на Марс и оттам загубата на атмосфера, не мога да гадая. сега там е по-хладно, но ако имаше магнитно поле можеше все още да има някакъв живот.

възможно е...

в случая с Марс има голяма вероятност да е подпба на земната заради водата и кислорода

Щом има вода и паламуд значи марсианките се ебат.

B U N A K !

Борисов е резнал лентичката на Марс

Аз познавам един , паднал от Марс.. така че явно имало е живот там, после са направили от маймуните на земята по тяхно подобие хора но не съвсем успешно, както сами можете да се убедите.. А оня, падналия от Марс вече се е приспособим и не можеш го различи от прочията човешка сган..

Този раздел трябва да бъде закрит защото само обърква читателите.

A може пък авторът (преводачът) на статията да не знае италиански, затова превежда от руски! Не се ли замисли малко, преди да пишеш?

за момента ни е известна една единствена схема на живот и тя включва кислород. няма смисъл да търсиш признаци за живот на хипотетични форми на живот, защото дори да ги намериш (например да намериш серни съединения) това по никакъв начин не предполага реална форма на живот. затова търсим кислород и други белези на форми на живот които са ни известни.

да се закрият читателите тъй като тази информация им идва свръх мозъчните способности.

Вярно е! Има един тук, Аполо-нанайси, дето е като ония шоп, който видял жираф в зоопарка и възкликнал "Е па нема такова животно!" :)))

тези тук превеждат статиите от американски сайтове. Да не мислиш, че ги пишат.

то читателите ако са на ниво коя кифла си сложила силикон на циците, тези новини не са за тях. да си джиткат в интернета и комуникират със себеподобните. Старлинк-а на Мъск е точно за такива. Тях космоса не ги интересува, а и нямат акъл да го разберат.

Не са от американски. "Италиански учени съобщиха, че са открили мрежа от солени езера под ледниците на южния полюс на Марс, предаде ТАСС."

този път по изключение. обикновено първо ги чета по американските сайтове, а след 2-3 дена се появяват и в дир-а.

Като запълнят небето със спътниците на Мъск и ще се самозакрие постепенно. Масата хора няма да ги интересува какво има в космоса и вселената, защото няма да виждат изобщо небето. Все едно да живееш под черупка. Сигурно така би било ако има живот на водните планети, където всичко е под дебел слой лед. Изолация. Няма астрономия, не се знае какво има отвъд черупката, а камо ли да мислят за извънземния живот...

От написаното от теб става ясно, че си нямаш и грам понятие що е геометрия, а за астрономия да не говорим...

Погледни и другите статии от този "автор". Всичките са копи-пейст-гугъл транслейт" от ТАСС.