Коментари - Откриха странна галактика без никакви звезди | IT.dir.bg
назад

Откриха странна галактика без никакви звезди

Новооткрит обект разширява нашето разбиране за това какво представлява една галактика.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Откриха странна галактика без никакви звезди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до нас вселена!? Абе вие неграмотни ли сте или малоумни!? Какво пишете и превеждате бре? Вселена е измерението в което живееме ние и се намира всичко в нея. На теория е възможно да съществуват други паралелни вселени-измерения, според Айнщайн до 6 или 7. Но дори и да ги има, ние не можеме да ги наблюдаваме или видиме, понеже евентуалните тяхни частици материя са с други енергиини нива и трептения от нашите.

Може би са искали да кажат в по-близката до нас част от вселената обаче и това не е вярно. 270 милиона св. години изобщо не е близо. Не се ли пробваха да обяснят, как за почти 15 милиарда години не се е образувала поне една звезда там? Ако нещо държи тази материя на едно място, като например общата ѝ гравитация, за да можете да я наречете галактика, този процес би трябвало за всички тези години поне до една звездичка да доведе. Да си проверят телескопчето, че изглежда е счупено или бъгнато.

Възможно е процесът на образуване на нови галактики във Вселената да не е приключил напълно. Все пак , повечето галактики са се образували преди около 10 милиарда години около локалните флуктуации с повече вещество в пространството, които са реликт още от времето на Големия взрив. Тази евентуално новообразуваща се галактика освен газ, трябва да има и черна дупка в центъра и да, трябва да има и някакви вече образувани звезди в нея. Наистина, те ако са сравнително малко на брой ние не можем да ги видим от това разстояние, както не можем да видим и отделни звезди в други галактики, освен ако не са свръхнови. Не можем да видим и звезди в междугалактичното пространство по същата причина. Поне със сегашната техника.

Близо си е. Видимата Вселена е с диаметър над 90 МИЛИАРДА светлинни години (радиус около 47 милиарда св. г.). Забележка: Това не противоречи на скоростта на светлината и времето от Големия взрив от приблизително 13 милиарда години. Защо не противоречи е дълъг разговор.

Вероятно и там местните демократични американци са вилняли.

Янките обсесия ли са ти или просто ти разширяват анала?

Естествено че има Звезди в тази новооткрита галактика и те са много. Звездите са на детска възраст. На 270 милиона години са.

Между две вселени и кандидат-член на Европейската вселена се е случило така, че тази галактика е останала без звезди от чакане. Всичките звезди са умрели от старост, свръхдоза, удавяния след двойно приспивателно и т.н. Надяваме се, като изчезнат всички звезди да изчезне и разкапалият се шоубизнес, че изтощиха хората да ги занимават със себе си.

40% от коментиращите не знаят въобще какво е вселена-измерение... Мислят си че е нещо, като галактика... Неграмотноста и незнанието поради спане в часовете по физика (астрономия) си казва тежката дума!

Аз пък открих идиотска статия без никаква логика в нея. Щом телескопът я е открил значи нещо свети Щом нещо свети значи нещо гори Щом гори значи има звезди, хахаха Сега да допуснем, че няма звезди, значи няма и материал от който да се образуват, (то ако има ще има склонност да се компресира от гравитацията до запалване на лампата) следователно и галактика няма, няма неутронни звезди, няма и черни дупки, щото няма откъде да се вземат, чудно тогава какво е открил телескопа , хахаха

Му

И как това изобщо е галактика? Това е просто струпване на газ. За да е галаткика, би трябвало да има звезди, планети, магнетари, свръхнови и всякакви подобни. А това е просто облак газ.

ако няма звезди да светят, как го видяха?

Щом не са се разбягали молекулите, значи нещо ги държи заедно, ако нещо ги държи заедно обикновено това продължава след фазата облак газ, докато се стигне до звезди и звездни системи, щото само облак газ няма във Вселената. Апропо газът не свети, за да свети трябва нещо да го възбужда, тоест звезда, наче излъчва на 21 сантиметра

Светили са си с фенерче, бе бунак.