Пентагонът анулира договор за $10 милиарда с Майкрософт

Коннрактът целеше модернизирането на всички компютърни системи на американските въоръжени сили в една система, управлявана от изкуствен интелект

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изкуствен интелект трябва да се пише така: "изкушен интелек" защото невежите са изкушени да го използват, а интелект се пише без т накрая, защото все нещо му липсва.

накратко казано - мегакорупция време е да наложим санкции на САЩ , за да им помогнем да се излекуват от корупцията

"...модернизирането на всички компютърни системи на американските въоръжени сили в една система, управлявана от изкуствен интелект." === Skynet! Не оставяйте управлението на автоматизирана система, играете си с огъня.

Крайно време беше да се ритне този майкрософт и да се прекратят всякакви плащания за бозата им. Пентагона се е усетил че информацията му изтича през знайни и незнайни вратички на Уй-индуса. България щото е добре с парите ще продължи да плаща за невежеството на чиновниците и за развращаването учениците с подобието на ОС наречено Уй-индус и приложения на Били Ваксината Гейц!

Този филм вече сме го гледали. Накрая все пак активират СкайНет и ... това е всичко приятели.

След ковида под прякото наблюдение на Бил Гейтс, са имали шанса да свалят от дежурство "изкуствения интелект", който сваляше боинги. Може и хакерите на Путин да са помогнали след срещата на Путин с Байдън в Женева. Путин през цялото време говореше за отговорност. Ясно е вече, че не владеят технологията, ще питат пак и Амазон и Майкрософт, ама ще трябват и други базирани в САЩ фирми. Ганьо е добър търговец. Набутал е всички с нещо крадено преди да е готово... Едно време, когато Станишев беше ходил да изнася лекции в САЩ след като беше загубил няколко секретни папки се появи Бинг на Майкрософт. Малко след това Гугъл изрева, че Майкрософт му краде резултатите. Май ползваха една и съща крадена технология. След като Бойко продаваше известно време изкуствен интелект пак се случват чудеса... Това правешкото ИТ е неизтребимо.

А тук продължават да плащат десетки милиони като попове!

И каква неустойка ще платят за разтрогнатия договор?

Ясно ми стана защо Амазон блокира Парле дот ком. Безос го е било много яд на Дони, че не му е дал 10 милиарда.

Нещо хич ги няма напоследък! Нещо като балон, фалшива пирамида или с други думи - въздух под налягане!

Гугъл са доста по-напред и от Майкрософт и от Амазон.

Добре че си ти да даваш акъл на Пентагона.

Един от двамата евреи е руснак. Яндекс не случайно има всичко на Гугъл... Освен че служи и за легитимиране на кражби.

Няма нищо случайно в тази новина. Миналата седмица Амазон обясниха, че са закупили Wickr messenger. Wickr имат договор с Пентагона за криптирана комуникация и имат специален плам RAM. Самото приложение се промотира като най-сигурното приложение, но е е доста противоречиво... Аз съм щастлив от факта, че Microsoft губят такъв договор. Не мога да повярвам, че компании все още продължават да използват Microsoft. Open Source/ GNU Linux

И за какво точно си щастлив? Че не по-малко гнусна компания явно ще се доберат до договора?

Какъв open source бе уйо...това е догоров с военните...софтуер използван от военни за военни цели да бъде open source....папагал чул някъде за Линукс и повтаря....сериозните комерсиални линукс дистрибуции не са безплантни нито пък с отворен код.

Майкрософт сключва договор с комунистическия режим на България и става велика компания. Амазон прави първата си продажба в ... България. Ако се чудите що - България беше силициевата долина на Варшавския договор...

Понеже Безос голям приятел на демократите решиха да му дадат половината договор, но половината го оставят на МС защото нямат интерес да имат конфликт с тях.

Военните се сетили да си търсят доставчик на интелект :)

Само на мен ли ми прави лошо впечатление, че Пентагона си е съхранявал информацията на сървъри на "Майкрософт". Все ми се струва, че все пак работата на едни военни е да могат да си опазят поне собсвените данни.

Всичко може да се опази и всичко може да се хакне зависи как си го направиш и кой ти наглежда нещата. Но дори и най-сигурната система може да се пробие отвътре чрез купени служители това е старо като света.

както сам Сноудън беше казал в едно интервю: "Искате 100% защита ... вадите мрежовия кабел или демонтирате безжичната мрежова карта, изключвате компютъра от контакта и го ритвате в ъгъла на стаята. Взимате чук раздробявате на ситно всички компоненти, взимате мощен електромагнит и минавате с него през останките. Готово - информацията ви е 100% защитена от хакване! Всяка друга мярка само прави хакването по-сложно!"

едва ли сървърите ще са на микромеките....те трябва ше да разработят софтуера.

Казаха им в лице в лице какво представляват сега.

Трябваше да си остане Майкрософт. Така щяха да спасят човечеството. Тъкмо изкуственият интелект да реши да ни унищожи и BSOD щеше да го съсипе...

ХАХАХХАХА коментара на месеца, наздраве!

Синият екран е съсипал много съдби...американската армия щеше да е следващата.

В началото на епохата екрана беше зелен.