Коментари - 40 000 човека нужни за колонизиране на нов свят | IT.dir.bg
назад

40 000 човека нужни за колонизиране на нов свят

Човечеството ще трябва да създаде наистина огромен космически кораб, ако иска да колонизира планети извън слънчевата система.

Обратно в новината

Коментари - 40 000 човека нужни за колонизиране на нов свят | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нужни са само двама мургави. Проблема след това е не дали колонията ще оживее, проблема е дали Марс ще оцелее -- казват че имало много желязо.

Ако ще съществува отделно и независимо от Земята, защо ще го колонизираме. Ако има транспортни връзки между нас и колонията, ние ще си обменяме хора.

A това че в зората на съвременния (като вид) човек по едно време са били останали едни само 2000 индивида и всички ние, всичките милиарди които живеят днес сме потомци на тия 2000 човека къде го забравят? Все си мисля че щом първобитни хора при почти невъзможни жизнени условия са успели да оцелеят при такъв демографски колапс и да дадат началото на такава цивилизация, все трябва при добро планиране подобна бройка да е достатъчна като генофонд на едни такива колонизатори...

Факултето?

Toва да е проблема - ще пратим циганите и всичко ще е ОК стига тук там желязо да се намира.

Странни "учени" се появяват. Зависи колко бебета се раждат. Всички знаем, ако има храна и добри условия, какво може да стане само от няколко двойки зайци, мишки, котки, кучета и т.н. Освен това тези хора няма да отидат едновременно, а непрекъснато ще пристигат и разширяват модулите за живот (ако има добри условия).

Леле, ама само 40000 ли трябвало?! Аз мислех, че трябва повече.

Когато спорът опре до Господ и Теорията на Давин... Се питам каква е разликата между Теорията на Дарвин и Закона на Нютон... Приликата е, че и двете се учат в училище, като абсолютни истини

А ти би ли си правил труда да запомниш нещо в училище, ако преди това 100 пъти ти повторят, че това не е изцяло вярно или важи само в определени частни случаи? И законът на Нютон и теорията на Дарвин не са абсолютната истина, но обясняват доста добре и логически последователно почти всички явления и ефекти, с които един ученик се сблъсква в ежедневието. Все от някъде трябва да се започне нали?

Дарвин обяснявал логически нещата? Така е само на пръв повърхностен поглед. Задълбочиш ли се започват сериозните проблеми. Всеки е свободен да вярва в илюзии разбира се. Но не са безплатни.

Не знам, не знам... Когато 150години по/късно, хиляди учени, милярди долари и т.н. и т.н. продължава да е само ТЕОРИЯ на Дарвин... и не Закона на Дарвин... Има някой неща с които съм съгласен... ( от малкото което се сещамот училище) и неща дето ми се виждат абсурдни и повече Също така не вярвам, е има един Бог седнал на едно кресло вперил мрачен поглед в мен и слагайки ми червени и черни точки в дебел мазен тевтер и колкото повече му се моля, толкоз повече ми дава... Истината вероятно е някъде по средата и е доста непонятна за нашето съзнание

Поинтересувай се за последните пророчества и виж как всичко лека полека си идва по местата. Но в крайна сметка всеки сам решава в какво да вярва.

Извинявам се, че се намесвам в спора ви, но понеже виждам, че сте явно начетен човек, макар и леко заблуден, по мое скромно мнение, та вероятно бихте могли да ми обясните. Винаги се чудя на силно религиозните християни, защо, аджеба, Господ и Библията да са истината? Защо не Аллах и Корана, Йехова и Тората, Буда (не ББ!) и свещените будистки писания или пък Ра и Книгата на мъртвите? Нима милиардът хиндуисти или пък другият милиард будисти са толкова заблудени?!? А, и няма да бъдат спасени, понеже не са случили да живеят близо до родните места на Христос?!? За мен християнството е религия за глупавите и робите. Или поне за тези, които трябва да са такива. Бог забранява на практика всяко любопитство и любознателност, под предтекст, че всичко се съдържа вече в Библията и няма нищо повече, която да си заслужава усилията да се изследва или знае.

Това какво общо има с новият завет? Бъркаш свещените книги. Христовата църква не проповядва насилие. Бог ни обича и това е причината да ни даде свобода на избора, защото иска и ние да го обичаме но искрено, а не по принуда. Дал ни е законите, библията и свободният избор. Какво повече искаш? Неспазването на законите му води до тези престъпления и несправедливост, която залива планетата в последните години. Колкото повече се опитваме да го отричаме и да се правим на богове (което не ни е дадено), толкова по-несправедлив и несигурен ще става света. Земният живот е ситото през което се пресяват достойните за божието царство. В него имат място само хора способни да обичат както ближният си, така и Господ. Само такива хора може да са творци и да се развиват. На тях ще им бъде даден този подарък. Любовта е градивната сила в природата и нашето сътворение се дължи на божията любов. Прав си да се гневиш на неправдата, но Бог ще въздаде справедливост, когато дойде времето. Така пише в светото писание.

Нека бъдат 20 000 еднополови брачни двойки от узаконените в последно време - хем ще е топ-съвременно, хем ще докажат, чее ... Все нещо ще докажат.

несамо ч0,000 дъши маже и жени можеда колонизират някаква планета а може само както адам и ева 2 ма дъши данаправят колонизацята само за 1000 години ако моят да живееят дотолкос задая колонизират никаква планета при тези хора ч0,000 може да вузникне някаква епидемя и дане остане нито един нееижбежно и това защото теса от земята теса от пруст направени и извун тази земя няма как да оцелеят по дулги години *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всичко е прекрасно, но долукоментиращите са забравили един много важен фактор. Ако се прати генетичен материал, а не 40 000 човека, няма кой да ги отгледа, както няма и кой да ги учи - училище, професии, работна практика, полезни неща за "дома" :)

разбира се че има Бог /год и доказателствата са безброини, само дето хората сасляпи, слаби и им изнася да го отричат, щото друго си и да откраднеш, да излужеш като ти изнася, да чукнеш жената на суседа, да зарежеш маика си и баща си като остарея и т.н и т.н. за всички невярващи просто да посоча - ами погледнете какво се случва с нехристянските народи? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Причината е, че се налагат масови заблуди на хората още от училище, за да се контролират по-лесно и да се оправдава статуквото, като нещо естествено, от което не трябва да се притесняваме.

За какво статукво става въпрос? Точно в държавите където е силна религията, хората са смачкани максимално. Самата религия е заблуда, чрез която се поддържа човешката маса в подчинение на шепа болни мозъци.

Защо правите грешката да месите вяра с религия? Врата в Бог и следването на Христовото учение не те правят религиозен.

Сравняваш несъвместими неща. Не говорим за детски приказки , а за живата реалност. Ако познаваш законите на физиката и термодинамиката, ако знаеш колко сложна е клетката на многоклетъчните организми със всичките сложни и синхронизирани взаимодействия вътре в нея, ще започнеш да си задаваш много въпроси на които официалната доктрина не може да отговори. Заради дарвинизма, която е една от многото теории, наложени но с времето овехтели и постепенно отхвърляни от научната общност, трябва да приеме че в един безкрайно щастлив миг в едно топло езерце се е случило великото чудо и от сложни биологични молекули, намиращи се по едно и също време на едно и също място, по някаква необяснима причина се е самосглобила първата клетка, която може да се размножава самостоятелно и има РНК или ДНК с наследствена информация. Това е все едно да изхвърлиш във въздуха едни високо технологичен завод за производство на микрочипове, и падайки на земята да се самосглоби и да по случайност и да започне да функционира самостоятелно. При това отделните съставни части сами по себе си да нямат никаква конкретна функция и смисъл от самостоятелно съществуване позовавайки се на тази интересна теория. Чак в такива чудеса не мога да вярвам. Наличието на висш разум, който е сътворил битието е много по-логично. Навсякъде имаме доказателства за това. Но за да задаваш неудобни въпроси които нямат официален отговор, трябва да имаш поне базови познания, любознателност и да не приемаш авторитетите за висша инстанция.

Дарвинизмът е само за това, как се променя живота, след като веднъж вече е създаден. Той няма ищах да обяснява, как се е зародил живота.

Искам да питам нещо, ако може? Защо на всяка научна новина се появява, поне един който да развява библията, крещейки - невежи сте, невежи сте. Според вас, каква е причината за това?

Ами явно в Библията го пише, но ... много невежи има :-)

Има една новоизлезла книга в САЩ на един автор, който дори е българин и живее в България. Може да се запознаете на този адрес: link ...има уникални прозрения и доста обосновани изводи на тази тема. Само можем да се гордеем с такива хора!

да допълня адреса, дано този път излезе: link

Защо се спира?! 3 www точка theunityintheuniverse точка com

Тоя докато мисли, клонирането ще напредне толкова, че ще може да се прати мисия със много малко живи хора и доста генетичен патериал за клониране. Като стигнат ще си направят 40 000, че и повече ако искат. Проблема не е в бройките, а във времето за пътуване и космическата радиация, която не може да се избегне.

Не съм чел оригиналната статия, но предполагам, че с клониране няма да стане. Не толкова бройката на индивидите е важна, а разнообразието на генетичен материал. Затова сметките са, че около 40000 човека ще доставят това разнообразие. Ако се прати малко материал, примерно от 40 човека, и той се клонира в 4 000 000 тела ... те генетично са си пак 40 човека. Но ако за колонията е нужна човешка сила (т.е. брой тела), тогава клонирането ще помогне.

Човека май нямаше предвид това, а да вземат генетичен материал от, примерно, 40 000 индивида преди тръгване, а в кораба да има, да кажем, 40. Така по време на пътуването трябва да храниш 40 човека, а не 40 000, и корабът ще е с много по-малка маса. Когато пристигнат, тези 40 ще използват генетичния материал, за да направят клонинги на тези 40 000, от които е взет.

Кога е конгреса на БСП на Буздлуджа!? Ако се съберат 40 хил., предлегам да седнат на чинията и да се изтрелят да "колонизират" Новия свят!? Тук им се нагледахме и усетихме какво "могат" Време е да "оправят" други Галактики, защото Земята е "тясна" за "експерти", като цоциалистите...

Хората изрично са написали, че трябва да са в репродуктивна възраст. То на Бузлуджа освен бат Серго и жена му повечето отдавна са забравили какво е това.

.... недей така! Има млади ЦОЦИалистки с къси червени полички!? Току се прежалил и някой несоциалист в репродуктивна възраст да бъде изстрелян към някоя галактика за колонизиране с единствената задача - възпроизводство!?

екстра натоварваме всички момундета на тои кораб и го пращаме към марс без възможност за спиране....

е, защо към Марс, ще унищожат американския марсоход, а ти си послушко и слушкаш еврейчетата.

Няма място за пионерски ентусиазъм. С сериозната наука сме до тук. Тя е в творческа криза, като всяко нещо , което се комерсиализира. Имаме достатъчно познания, но повече няма да ни бъдат разрешени. Докато не разберем масово принципите на живота, записани в библията. Защото сме станали много опасни за себе си в желанието да бъдем богове. Нещо, което не ни е дадено.

Казваш, че науката е в застой. Я се поинтересувай, как се развива генетиката в момента. Ами компютърните науки? Ами нано- технологиите? За графин да си чувал?

Значи не можем да докажем липсата на Бог, защото науката не е напреднала достатъчно, но масово се пропагандира атеизма и неговата духовна патерица дарвинизма в училище, без да е доказана теорията със солидни факти. На някой хора някак им е по-комфортно на душата, когато си мислят че няма кой да ги съди за прегрешения им и няма нужда от поемане на лична отговорност. Затова идеята за Бог не ни допада. Как решаваме въпроса си информационният парадокс и някой следствия от физични закони не разбрах? Ако имаш отговор нека го чуем. Ако нямаш, поне преглътни гордостта си и не твърди недоказани неща, както и не отричай присъствието на Бог, само защото не умееш да наблюдаваш неговото божественото проявление навсякъде около нас.

Рибата в морето, те сложили тигана. Та докато открием свят, годен за колонизация, и съответните технологии за придвижване ще мине много време, а бъдещето на човечеството е под въпрос! Развили сме технологии да унищожим всичко на няколко планети като земята, но не сме постигнали създаването на един жив прост организъм като амебата примерно! Най-доброто което имаме е да МОДИФИЦИРАМЕ живи организми, което дори не е полезно!

Ако има изобщо такъв свят, той не е достъпен до нас, когато сме ограничени във времето и пространството.

около два до три милиона пращахме до преди години...съвет пазете с и този обитаем свят няма по добър

Бая корабче ще е нужно, да не говорим за ракетата носител. И коя по-точно планета ще се колонизира? А месното население дали ще е съгласно? Това са пълни глупости и измишльотини на побъркани "учени".

товарете на кораба украйнки и украинци че след войната ще почнат да мрът от глад

е такъв космически кораб няма да излита с пълния си товар от Земята а от орбита... да не говорим че големите самолети сега качват по 4-500 души без проблем... е само седящи естествено, но 10-15 хил не би трябвало да са проблем... стига да има накъде да се насочи...

О, неграмотни Лино - месно е едно - месТно е съвсем друго !!!

Как тези нови "прозрения" се връзват с водещата хипотеза, че "homo sapience" произлиза от една първична популация от по-малко от 2000 индивида!? Разликата е 20 пъти!

Ми не точно. По някое време са останали до 2000 ... Друга версия гласи че само около 200 са успели да преминат в Европа ... Кой ти казва истината върви се чуди.

Пратете Айшето и Хасан, други не ви трябват за успешна колонизация!

Мани, ще откъртят всичкото джилезо от кораба.

...те са сус "седемчленно дете!" при положение че живеят в катун, представи си ако имат неограничени ресурси за какв разплод ще става вапрос!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти го наричаш магия, аз божия воля.

По логични са нещата когато се обясняват с присъствие на висш разум - Бог , отколкото с продукт на уникални случайности. Погледнато от практичната страна човек трябва да е запознат с някой фундаментални науки за да се убеди , ако не му стига интуиция и вяра, че изключването на Бог води до парадокси не помага по никакъв начин на науката. Много от творците и учените на ренесанса, създали фундамента на науката, са били вярващи.

Щото тези които не са били вярващи са ги горили на кладата. И точно ако се запознаеш с някой фундаментални науки ще арзбереш че Бог, в религиозния смисъл на думата няма !!! Ако на Физиката викаш Бог и на физичните закони божии заповеди, тогава може и да се съглася с теб. Другото са тинтириминтири за неуки хора.

А битието с тези закони и точно нагласени константи, които правят живота възможен, кой ги създаде? От затворена система, която се дефинира с количество информация взета условно условно за единица, може ли да се появи система, в която която се дефинира информацията която е повече от условна единица? Ами как се решава въпроса с термодинамиката, която постулира, че в една затворена система оставена сама на себе си, без приложено външно въздействие, увеличава ентропията си с времето?

Всъщност точно познаването на естествените науки навежда на мисълта, че бог не съществува. Ето Ви един пример: Във фундаменталния си труд "On the origin of species", Дарвин доказва, че различните видове включително и човека, могат да възникнат в резултат на процес наречен "естествен подбор". При тези условия, просто няма и следа от намеса на външна, свръх-сила.

Една теория не може да бъде доказателство на самата себе си. Обяснете процеса наречен естествен подбор. Как протича този подбор? По какъв начин мутация в един индивид ще повлияе на естественият подбор? Ами ако има 99 % негативни мутации и едва един позитивни, както се наблюдава в природата кои ще надделеят? Може ли да има друг механизъм ,който не изисква мутации?

Големи експерти. Обичат да естраполират разни новоизлюпени и недоказани изводи. И те хранят семейства. Днешната наука се бори за финансиране , а не за истината.

Едно момче Ной го направи с доста по-малко, ама като сте казали....

Поредното доказателство за това каква измислица е библията.

Тази книга е писана 2000 години и всичко в нея е в пълна хармония и съответствие. Сигурно е случайно. Вероятно поради случайност се случват предсказани от нея събитията. Между впрочем атеизма е също вяра, която не опира на солидни факти.

Самото изследване е доста едностранчиво (от генетична гледна точка), според него излиза, че ще пратим 40 000 колонисти и повече няма да се сетим за колонията. Реално, както при колонизирането на америките, колонистите ще идват на множество малки траншове, а някои дори ще се връщат. И това ще е постоянен процес провтарящ се многократно. Много американски градове са започнали като колонии основани от стотина заселници. В последствие разраснали се безкрайно. Въпросът е колко са нужни, за да установат колонията така, че тя от там нататък да може да приема още хора. Не съм експерт, но според мен и стотина биха били много. 20-30 според мен биха били достатъчни да установят началната колония с нужните начални животоподдържащи инсталации и транспортна ифраструктура. От там нататък всичко е въпрос на колко транспортни и пътнически кораба ще бъдат изпратени. Просто днес да си представим космически кораб за 40 000 е просто нереално с нашето технологическо развитие. Докато за 20-30 е доста сложно, но постижима задача. Екипажа на международната станция е едва 6 човека.

не пропускаш ли че мисията е 150 години и така се получава нуждата от няколко здрави поколения. В космоса се пътува стотици години, в оптимистичния вариант.

До новият свят също се е пътувало доста дълго, а когато се стигне до колонизиране на нови светове ще се оптимизира и това време. До Марс да речем може да се стигне дори по-бързо отколкото някога са прекосявали Атлантика, а за пътуването до Австралия, която е била на другия край на света, да не говорим!

А няма ли да е по- евтино за данъкоплатците ако на кораба има само жени и ги забременяват с ин витро метода.

Около 100 бавачки (може и компютри) и 100000 замразени оплодени яйцеклетки ще свършат същата работа. Може да се постигне даже по-голямо разнообразие. Един контейнер от един тон е повече от достатъчен.

на теоря. но вероятно ще имат проблеми ако израстнат в такава социална среда.

И кой ще ги ражда тея яйцеклетки?

този много умен пич е пропуснал нещо много важно наречено тераформинг и е преминал към веселата част... земята не е само няколко човека и едър рогат добитък всичко тук е в симбиоза дори и най-вредните за нас микроорганизми работят за баланса в околната среда...та въпроса ми е ако намерят планета готова за живот със всичките му подробности и някой е свършил работата вместо нас защо трябва да изсипем 40хил. маймуни и да пресъздадем бунището на земята?

Аз ги осигурих! Да взимат нашите политици и да ги заселват в новия свят

Направо 1 милион циглета им даваме!

Аз това не го писах, защото го мислех, че е очевидно. Политиците трябва да си вървят с избирателите.

още един вариант: расата на сиидърите да ви задади на друг свят, да ви каже, че бог ви е създал за 7 дни а вие сте го ядосали и трябва да си скъсате задниците от работа докато пристигне спасителя. и да пропусне да спомене че всъщност сте създадени само за бачкане:))))

така си е, човекът е генетично подобрено създание от т.нар.Анунаки. Ние сме били създадени, за да бъдем роби на "дошлите от небесата" същества.Използвали са ни, за да им добиваме суровини, да ги снабдяваме с природните ресурси на планетата. А вероятно и нефт са черпели анунаките, затова са се установили в района на Персийския залив.И от там тръгва впоследствие шумерската цивилизация.

Димитър

имаш ли някакви доказателства или само си тракаш

анунаки са ни модифицирали генетично за да станем достатъчно умни за да копаме злато за спасяването на атмосферата на планетата им,според писаниците в нета все още го правим ако сте чували израза "Златото принадлежи на боговете" после се оказало че сме станали по умни отколкото трябва и е имало изкуствено лимитиране на развитието на мозъка, свободната воля която уж са ни дали е изкуствено орязване на функциите център в мозъка който те спира да вършиш гадости в момента ние само осъзнаваме когато правим нещо лошо....и последния дар е ген който след определена възраст изключва регенерацията на клетките. на последно място те не са никакви богове просто много по развита версия на човек и са много по-големи изроди от нас.

абе трябва само мъж жена и после ше има много mother*(kers

Е немаше нужда да пише мангалите към генетичното разнообразие.Нито разни там араби.Тия няма да колонизират нищо.Ще гърмят бомби и ще краднат железо.Горките извънземни...Заслужават ли да им причиняваме това?

Ако се изпратят брутчеди не е нужно толкова много хора тя Айшето ги ражда без проблеми по няколко наведнъж.

От 40000 души 23000 са мъже тоест само 17000 жени.6000 остават на сухо а може би са с обратни наклонности.

От тези 40000, 23000 са мъже И жени във репродуктивна възраст :) т.е. другите може да са деца и старци, обратните наклонности който го влечат за тях си мисли :)

Хе, че още преди 15-ина години в компютърната игра Цивилизация I космическият кораб за колонизиране на Алфа Кентавър превозваше 40 000 колонисти. Или създателите на играта са били блестящи визионери или тоя Смит е запален игроман. Но да не омаловажаваме постижението, друго си е, когато е научно обосновано.