Почти се сбогувахме с паролите през 2020

Потребителите постепенно възприемат идея за влизане в профил без парола, чрез други средства за удостоверяване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а сега пропагандираме двойната защита дето напоследък стана модерна щото иначе бизнеса нр върви. сега щом имаш имеил, требе да имаш и смартфон към него и секи път кат си проверяваш мейла да цъкаш на телефона че именно ти си го проверил и не дай боже да използваш друг компютър да го провериш... ами ако то откраднат тилефона? е, за тва требе да имаш два... айде сега си купете още по един че оборота зе да пада

когато хакерите пробият дадена база данни и се доберат до тайните кодове за милиони онлайн акаунти... 1.Тези кодове са в хеш вариант и трябва да се разбиват поотделно,при по-добра хеш функция може да се окаже невъзможно! 2. Паролите може да смениш,. Пръстовия отпечатък или Лице НЕ!

Добре, от несигурната парола ни оттървават, сега остава да решим кое по-добре ще ни накара да се почустваме по-сигурни: четирицифрения пин, или биометричните ни данни при Макрософт и всичките им партньори.

Гогов и дирника отново платени глашатаи на глобалистките бандити. Хем микро хем софт отдавна подлъгват бройлерите работещи с домашният шпионин виндоус 10 да пази ключовете от сейфа ... Бандита ще пази ключовете ... Цирк. Ако виндоуса разпознае някъде по компютъра ви данни за пръстови отпечатъци просто полудява докато не изпрати тези данни в Лентови. Освен това както виндоуса така и андроидният гангстер се побъркват, че често едно и също човешко същество използва различни профили и иска да заблуди тези пиратски системи за самоличността си. Точно това се цели с тези платени старинни, както и насилственото ни натрапване на все повече мракобесие и фашизъм със всеки следващ ъпдейт на монополистите от ФАЩ.

Дали машинката ще те "разпознае" по пръстов отпечатък, фасон, миризма или квото се сетите още, всичкото това за "умната" машинка е само една поредица от нули и единици. :))) При това неизменни за всеки един индивид! Разликата с обикновената парола е, че не можеш да обновяваш! Т.е. нито снимката, нито отпечатък от палеца, нито миризма от пр-дня върши работа, защото всеки може да състави и зададе тази поредица от нули и единички за всеки един индивид. Паролата е по-трудна за разгадаване, ако се съставя правилно.

е при говедата - една ушна марка с РФИД чип за да е на показ. Може и личната карта да изпълнява тази роля ама няма как да се идентифицира човека по улицата. Например влезеш в магазина, сложиш си покупки на количката нащракат ти със скенера, идентифицират те по ушната марка и сметката постъпва в банката автоматично. Влезеш в рейса и автоматично четецът те разпознава по ушната марка. Плюеш по улицата, камерите идентифицират нарушението и по ушната марка директно глобата постъпва по сметката ти. Удобство отвсякъде, даже и за ваксините може да се приложи, влизаш някъде, идентифицират те по ушната марка сървърът автоматично прави справка за това дали си ваксиниран и ако те няма в базите данни те пращат на лекаря ти. Та и тук един четец за ушната марка и готово няма смисъл от пароли.

Или отиваш при комшийката, вадиш го, камерката в лявото и око праща кадри до 4 то районно, старшината с изкуствения интелект ти го идинтефицира и жената получава разрешение за забавление

“Автентикация”, интересна думичка

по БЕЛ, отсреща да знаят че си ти. Ако си дънил караули в казармата ще знаеш какво е автентикация

Най-много ме разсмиват точно разните му там доброволни редактори, демонстриращи и те не знаят какво. Не им обръщай внимание.

_stankow

Сами са си я измислили, не ги засрамвайте ! :D

ваканцуването... сигур така е на майчиния език

Е, "удостоверяване" звучи "простичко". Като "започване" вместо "стартиране", "завършване" вместо "финализиране" ... Криворазбраната цивилизация.

Автентикация, или (разговорно) аутентикация, е възприет термин в ИТ технологиите. Не се правете на толкова умни.

Плюсът на паролите е че можеш да ги смениш при нужда.

Пернишка секта директно влизат в телефоните на хората чрез SS7 от антените да бият "злобарки" на голи снимки ако се сещате!

Поредните глупости на Гогов. Щели да махата паролите, защото били отживелица. Това ми напомня на подобна статия преди година, която пак казваше че мейлите били тотална отживелица и нямало нужда от тях, защото имало фейсбук, и всички си пишели по фейсбука.

ама маса народ има затруднения да запомни няколко пароли и честно казано откакто масата навлезе в информационните технологии всички стандарти отидоха по дяволите. Стандартите за удобство, графичен интерфейс, интуитивен потребителски интерфейс, стандартите за сигурност .... последен писък на модата е т.нар. мобилно банкиране, направено по възможно най-несигурния начин но пък за сметка на това агресивно натрапвано и невъзможно да бъде подкарано от сравнително защитения десктоп

Глупости. Паролите са винаги на всичко най-отгоре. Няма начин без тях.

Тва не е "хак" бе дираджии Решението му да разкрие хака на американските власти

Стана ми интересно - какво е това животно. Прегледах изискванията: The requirements are simple: you need the Windows 10 Anniversary Update (AU) and either an iris scanner, a fingerprint reader, or a special near-infrared 3D camera. Простичко - нали? Скенер на ирис, скенер за отпечатъци или специална почти инфрачервена 3D камера

Ти още малко и ще кажеш, че не вярваш, че 85 от потребителите, избрали Windows Hello, разполагат с тази техника :))

Огромна част от съвременните лаптопи ползват вградената си камера за скенер на ирис, а за fingerprint reader - дори и среден клас смартфони го имат.

100% oт съвременните лаптопи нямат капацитета да сканират ириси, еле през камерите си. Не се изказвай неподготвен.

Интересно ми е как ще си смени човек биометричните данни, ако някой неправомерно се сдобие с тях.

Бабите дали се хакват твърде често ? Мнозина са склонни да използват едни и същи прашки за редица услуги и профили, излагвайки се в еднакви пози в сайтове при ниска и/или висока стойка. Това се обръща когато хакерчето поласка дадена баба дама и се довери за тайните ходове на милиони онлайн каки.

Едва ли се обслужва от Нейн .

Бабите ги хакват достатъчно лесно през телефона. Що торбички с пари изхвърлиха през прозорците...

Помня над 6 пароли. Някъде имам записани около 40-70 пароли. Така че никак не са си отишли. Да не говорим за програмни аутентикации към разни приложения. Дори прехвърляне на логин. От клиент - сървър 1 - сървър 2, да може с един клик клиент - сървър 2, до последният нямайки достъп, а само им дадох файлче да стои там. Програмно е много далеч от това. А при плащания и така нататък са и сертификати. Дори httpS страниците като тази, при начално отваряне браузера ти си комуникира със сървъра и се договарят за шифроване (тъй нареченото ръкостискане) и се предава публичен ключ. Само дето потребителят не го интересува. Или докато плаща по интернет, борави с банкомати и в магазини с карта.

Пълни глупости! Навсякъде в нета се влиза с пароли, дори в майкрософт и гугъл акаунтите. Това, че корпоративните им клиенти работят с ключове, не значи че и частните ще започнат да го правят. Прекалено сложно се настройват нещата първоначално. Също самият ключ е податлив на хакване, т. е. и той трябва да е с парола.

През 2025 очакваме пълното отпадане на паролите и новия стандард FIDO3, изискващ аутентикация чрез имплантиран RFID таг. Следващата версия на стандарта ще поддържа и имплантирани смарт чипове. Това ще направи хакването на акаунта ви в социалните мрежи много трудно - хакерът ще трябва да ви разчлени и да извади RFID тага/смарт чипа. От друга страна, правоохранителните органи ще могат със съдебно решение лесно да достъпят нужната информация.

на тях им е лесно, " правоохранителните органи " си имат патолози

Глупости, и като изтече инфото сс таговете ко праим ходим да ни режат .... същото го говореха и за сертификаатите които и сега са ОК ама треа кинти да се праат и ако може биометрика да се събере че в момента е държавен монопол а на мнноо фирми това не им харесва

RFID чипа ще гарантира отговорността, а останалото не е важно (пример - електронния подпис), така че ще е достатъчно просто разминаване с хакера.

и как сме се сбогували като аз освен логин с пароли друго не виждам засега

СМС, Разпознаване на почерк, разпознаване на жест, пръстов отпечатък, скан на ретината...

отпадане на паролите няма да има скоро, админче

то има и хора които се кефят на бънджи скоковете... ама това "удоволствие" някак си не е получило разпространение.

Всички изброени могат да се използват насилствено, въпреки теб. Ако паролата е в главата ти и не искаш, няма как да ти я вземат.

С жест казваш? Със среден пръст става ли? Или трябва да си събуя гащите и да се обърна към камерата? Дедовия не мога го дигна вече. Там ще е за млади пичове сигурно? А мацките - с показване на цицата (силикона) и раздвижване в съответната посока?