Полицията в Сан Франциско вече може да убива престъпници с роботи

Американската полиция и преди е използвала роботи с дистанционно управление, за да убива престъпници

Обратно в новината

Коментари - Полицията в Сан Франциско вече може да убива престъпници с роботи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реалността е Робокоп в действие. А си мислехме навремето, че е само филм за апокалиптичното далееечно бъдеще.

значи и обратното ще стане възможно

Полицейското управление на Сан Франциско заяви, че не разполага с въоръжени роботи ... .... Полицейското управление на Сан Франциско разполага със 17 робота, от които .... Все си мислех, че Стоян Гогов е връхта, ама тоя редактор май го бие по всички параграфи!

Едно такова да пуснат на Байдън . Тази гадина нищо друго не заслужава . Господ да го накаже !

дядката е само една фигура, нищо не решава...а и вече не би могъл

Всичкото полуграмотно врякане как тия роботи били терминатори и как сега ще убиват наред по най-нечовешки начин разбира се беше 100% предсказуемо, какво ще наврякат беше ясно преди да са го намислили. Реалността разбира се е доста различна. Тия "роботи" не са роботи в смисъл самоосъзнати машини, които да взимат решения. Решението дали и по кого да се стреля се взима от хора - които не е нужно да са Рамбовци за да могат да свършат работа, те ще са пред екрани. Това означава, че емоционални реакции от страна на полицията са много по-малко вероятни, че малоумни мераклии да застрелят някого няма да могат да го правят без свидетели - видеовръзката очевидно се записва заедно с много други данни и т.н. и т.н. Ама врякалниците да си врякат разбира се, колко лошо нещо е прогресът и как спасителят е фашизоидният психопат в Кремъл дето сега ще дойде и ще унищожи лошата цивилизация. Всички вече им знаят песента до втръсване, отдавна.

ей врещелник, американците имат и напълно автономни системи за убиване, които мисля че са забранени. представлява картечница на стенд, която я прицелва в някакъв зададен сектор, на база OCR, топлинни, акустични и кво се сетиш датчици

Роботи могат да сглобяват автомобили и всякакви машини, да шофират, да управляват самолети, да оперират хора, а не могат да насочат и натиснат спусъка на готово огнестрелно оръжие? Едва ли. Това си го има от поне десетилетие. Просто вече на никой не му пука и ще почне да се използва.

Роботът може да убива. Няма нужда от Съд.

Троловете си лаят , конвейера си върви. Нали помните на терминатора също така се лигавеха хората и после дойде батко им и всичко стана на лай на . Това на кино. Във реала си има контрол от горе и такива тъпотии се допускат за забавление на публиката. Хляб и зрелища.

тия американците са баси изнежените джендъри

Вижте само как са подредени тези павета. Де да можеше и в София така.

_stankow

А павета ли са ? Май е релефна замазка.

На половината фуги фугиращата смес я няма.

Ами Фънди да им прати Гепи Груп да им направи ремонт на ремонта и тогава и София ще стане същата като там, но в негативния смисъл. :-)

Аз не съм ! отговор Приет :)

е срещу кого ще протестират тогава, ако има грешка... е, ама нали роботите няма да вземат самостоятелни решения...?

Не разбрах за роботи ли става въпрос или за дистанционно управляеми машини?

Поразгледай Boston Dynamics в тубата и имзй предвид, че това са неща които им е позволено да покажат... За всичко останало мога само да си фантазирам докъде са стигнали.

Гледайте задължително Робокоп 1,2,3. Освен класически осемдесеттарски филм, това е една много сериозна политическа и корпоративна сатира.

1. Роботът не може да навреди на човешко същество или чрез бездействие да причини вреда на човешко същество. 2. Роботът трябва да се подчинява на заповедите, получени от човешки същества, освен когато тези заповеди влизат в противоречие с Първия закон. 3. Роботът трябва да защитава съществуването си, освен когато това влиза в противоречие с Първия и с Втория закон.[1] По-късно формулиран от робот Закон № 0: Един робот не трябва да причинява вреда на човечеството или чрез бездействието си да допусне на човечеството да бъде причинена вреда. Към останалите закони се добавя условието: „ако това не противоречи на Нулевия закон.“

И после дойде Термнинатора и е.. май.... на тези закони.

Това е за самостоятелен робот. Роботите за които става въпрос са дистанционно управляеми.

Това не беше ли от "Аз, роботът"?

Всъщност от "Под Игото"

Все още, хората, имаме някои опции: 1. Да им спрем тока. Единственият сигурен отпор. Още нямат нужните батерии за 100 г. човешки живот. Но електромобилите работят в тази посока. Това не са само коли, а и камиони, тирове, кораби, танкери, самолети. Уж ще е за човешкото съхранение, всъщност ще е, за да могат да се захранват от тях. Те не могат, все още, да се хранят от пряк източник на ток. Защото е статичен. Трябва им мобилна батерия. 2. Да им спрем софтуерната поддръжка. Но изкуственият интелект води към печалба и върховенство точно тези, които го, и ще го поддържат. Нищо, че по човешки стандарти са полу-инвалиди, грозновати, кьорави, сакати, глухи и най- вече аутисти. 3. Да им спрем комуникациите и да не знаят какво да правят и защо - това, все още е възможно. Но никой не е готов на такива жертви дистанционните удобства за бизнеса си. А и да се откажем от социалните мрежи? Животът, или Движението, по-скоро, си иска своето. Нищо не остава статично.

Нулевият закон е фантазия на Азимов. Реалността е изпълнение на код, какъвто си го напишеш. Роботите нямат емоции, скрупули и задръжки. Те изпълняват команди - без морал и предразсъдъци. Че и грешки стават...

Пратете един за путлера и компанията

Не само, и за байПъна ....