Коментари - Е-книгите ще надминат печатните по продажби | IT.dir.bg
назад

Е-книгите ще надминат печатните по продажби

Електронните книги ще надминат печатните по продажби до 2018 г., показва ново изследване на "Прайсуотърхаус купърс" (PwC).

Обратно в новината

Коментари - Е-книгите ще надминат печатните по продажби | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... а добър ден ...

Amazon вече продава огромен обем електронни книги, при това цените са много по-добри от книжните. Съществуват и абонаменти подобни на абонаменти за библиотека с добри цени, при които можеш да си сваляш законно в своето Amazon Kindle пространство много книги и да ги четеш на своя таблет или Kindle четец, а също и чрез приложението на Chrome браузера. Четенето в електронен вид е изключително удобно на таблет или на голям монитор. В момента Amazon са лидери в продажбата на електронни и книжни книги, като дела на последните намалява. Предлагат услугите си в повече от двеста страни по света. Освен абонаментите за книги има и абонаменти за видео с отлично качество, също много удобно и бързо, не е необходимо да си купуваш BluRay видео или да ходиш до видеотека. Google също започна да предлага подобни услуги, но в по-малко страни, да не говорим за много места в Интернет, където могат да се намерят книги съвсем легално и безплатно. Добри са и руските сайтове с безплатни електронни книги и помагала за изучаване на езици и други.

Ти нямаш ридар нито абонамент за амазаон.Цените са убийствени. 1-2 долара е разликата от книжното издание.И с едногодишното членство книгите които заемаш безплатно са неатрактивни.Аз купувам от амазон само професионална литература

Нищо , не е лошо ! СЕга Икебаната ще има повече съчки за събиране !

Архива на читанката в моби формат е малко над 5 гб и се сваля торента за няколко минути. Вчера точно това направих. Имам си един верен киндъл3 от 4 години и си върши чудесна работа. Единственият му минус е че няма подсветка.

Мечти..с тези измислени права, ограничения и формати...

Какъв пък електронен четец е iPad???!!!!

Тези статии наистина ги пишат (или по-скоро превеждат) неподготвени хора.

Има стотици приложения на електронни книги, както за iPad, така и за Android или Windows - за таблет, фаблет или телефон, компютър. Но важно е и да има хора да четат - българинът май е изгубил интерес към книгите и образованието и основните му приоритети са пиене, пушене, псуване...

Никакви четци не са изброените устройства. Електронни четци са "електронните книги" с екран тип "електронно мастило" или e-ink. По тази логика, и телефонче с екран 4 х 5 см. е електронен четец, защото можело да се чете на него. Може, но не е e-reader!!!

Искам да видя кой у нас ще си купува електронни книги за 14 лева, вместо книжни за 16. Разликата в цената е колкото хартиеното тяло. Няма как с тази политика да се случи бум.

сещам се за поне 3 сайта с елкетронни книги. Единственото, което ти трябва е четец и кабел.

Лейката е много неподготвена политически, но тук е права. Говорим за НОВИ заглавия. Изобщо, ако не беше толкова заблудена в любовта си към мутрака Тиквун, щеше да минава за интелигентен човек.

Ficho

Виждал съм доста книги, чието печатно издание е два пъти по-скъпо от електронното и разликата не е 2 лв. Пък и за мен, електронния четец си има предимства, освен по-ниската цена. Ползвам Киндъл Пейпъруайт 2 - на светло е почти като хартия, на тъмно има приятно регулируемо осветление, доста по-лек е от стандартна книга, а можеш да си носиш цяла библиотека с тебе. Отделно че ти пази до къде си стигнал, речника е много голямо удобство, когато четеш на друг език, промяната на размера на шрифта е много полезна за хора със слабо зрение. Но в крайна сметка, всеки да си ползва на каквото му харесва - важното е да се чете.

100 книги в електронен вариант заемат много по-малко място от 100 книги в книжен вариант :) И 2 лева да е разликата, предпочитам електронното. Да, хартията си е хартия. Ама прогреса си казва своето. Първо са писали в пясък, после на камък и дърво, после на хартия. Време е за следващия етап.