Коментари - Ричард Брансън строи нов кораб ”SpaceShipTwo” | IT.dir.bg
назад

Ричард Брансън строи нов кораб ”SpaceShipTwo”

Британският милиардер Ричард Брансън обяви старта на строителството на нов космически кораб за туристически полети.

Обратно в новината

Коментари - Ричард Брансън строи нов кораб ”SpaceShipTwo” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми да строй, като има луди с пари да плащат за такова пътуване що да не строй!

До SpaceShip Three (3) не се става ...

За да летиш, трябва да знаеш как. Не може със стандартни знания да правиш стандартен самолет и да се опиташ да летиш на 100 км.височина. С какво гориво ще се движи там, как ще се задържа в толкова рядката атмосфера само с две до четири крила, две до четири опашки и 4-8 елерона?!?! Има правилната идея, че не трябва да се изстрелва като ракето с голямо ускорение от земята, но за по-нагоре няма начин да стане както е замислен...и според мен и те го знаят, но нека пробват, щом имат финансиране. Това ще е поредното скъпо доказателство, че начина е съвсем друг :)

Предишния кораб се разби при изпитване на ново гориво. Така че те са наясно кое и как.

Освен това се облягат на Програмата Х-15. Да, концепцията на Спейс шип е малко по-различна, но като същност са идентични. Така че това, което се готви да направи Р. Брансън е направено преди доста време. Разликата между двете програми е в скоростта на апаратите - при Спейс шип трябва да е относително ниска, за да се избегне голямо претоварване за цивилните на борда. Това, обаче, усложнява нещата, що се касае до височината на полета. Апаратът трябва да е напълно сигурен, защото евентуална катастрофа с пасажери би била недопустима. Да припомня, че в програмата Спейс шип има вече няколко суборбитални полета, но без пътници, а само с пилот-изпитател. Първата серия от такива полети беше през 2004 г. Спейс шип 1 стана първия летателен апарат построен от частна компания извършил суборбитален космически полет. Така че, както е отбелязал колегата, във Върджил Галактик са съвсем наясно кое и как се прави. Кога ще стане - предстои да разберем...

Долкото разбрах от пресата, причината за катастрофата не е горивото, а поради грешна команда на единия от пилотите. Променя ъгъла на опашните плоскости много по-рано от колкото е допустимо, и поради високата скорост те са се строшили.Предполагам че сега в новия апарат ще променят принципа на управление така че такова нещо да не се повтори.

Позрдавления за светкавичната редакция. Лек ден и на Вас.

С голям кеф бих се пробвал, но цената е непосилна. Въпрос към редактора ? "Цената на 2-часов полет ще струва около 250 хиляди долара." Е как може цената да струва нещо? Може да се каже Цената на 2-часов полет ще е около 250 хиляди долара. Или 2-часов полет ще струва около 250 хиляди долара. Но не и както е написно а материала.

Не зная защо ,но имам усещането, че тоя човек е най-обикновен измамник. Само , че разбира се от най-добрите в занаята. Нищо чудно някои ден да са окаже, че всичките му милиарди и т.н... не са нищо друго освен дългове.

Не е чак толкова невероятно като идея. Всички знаем колко популярен и богат беше Майкъл Джексън. А след смъртта му се оказа, че всъщност дължи стотици милиони.

Човекът не е крал парите, нито ги е взел назаем. Направи големите кинти от звукозаписната си компания, ако не ме лъже паметта.

... и после от продажбата на Авиокомпанията Върджин Еър.

не може ли просто да се прави наука без непрекъснато парите да са основна цел..да пуска хората без пари да се возят така или иначе има огромен риск да им последното возене..

ми науката винаги е била свързана с средства(пари, роби, крепостни селяни и т.н.) да не си мислиш че всички коиото са постигнали нещо са го направили без това? за да правиш наука, парво трябва да си материялно осигурен, да не мислиш за храна, жилище за да можеш да се концетрираш върху решаването на проблеми и неща които никои до сега не ги е решил.

Не винаги парите са били стимул, за да направиш или НЕ направиш нещо. Лошото според мен, е че ТЕ правят всичко възможно да се забрави миналото..Поколение, след поколение....

хубаво да имаш жилище, храна, но да си милиардер зжучи прекалено. В началото на 20 век най големите учени не са били богати.. Парите са противопоказни на науката, защото те разсейват..

Наука се прави с много пари. Пари за образование, пари за апаратура, пари за изпитания и т.н. Иначе работата е на гол тумбак чифте пищови.

Забавление за милионери, имали бол пари дали.

само ще добавя че много от нещата които ползваш сега в ежедневието едно време са били забавленя за милионери(примерно да имаш кола) и ако не са били тогава хората които да инвестират и да плащат сметките на учените, сега щяхме да сме на нивото от преди 1000 години. не казвам че тогава както и сега не са се опитвали да направя пари от тези си деиности, но всичко откритие и напредък в науката е добре дошло, защото рано или късно ще стигне до нормалните хора

Типичното Ганьовско :)