Коментари - Роботи-богомолци може да изместят вярващите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярата няма нищо общо с религията, която пък е създадена с цел манипулации на масите, Исус Христос е бил най големия противник на религиите! Машините може да изпълняват дамо зададените им функции по програма, но те нямат самосъзнание и съвест и поне съвест никога няма да имат, което ще ги отличава от хората и те никога няма да вярват, просто ще изпълняат зададените им функции от вградения в главите им компютър...

Обществото ни е болно. И става все по-болно. Вярата може да ни спаси. Отидете и се помолете някъде. Но го направете искрено. Нека се помолим светът да бъде спасен.

Пълни глупости! Вярата е за душата. Робота е машина и НЯМА душа. Няма значение дали един ритуал се извършва по най-правилния начин, важното е този който го прави и се моли на Бога да го прави от сърце и душа. Е, как нещо бездушно ще се моли на Бога? За какво? В Библията много ясно е казано, да не се кланяте на идоли и истукани. Как ще се кланяте на някаква си статуя която като падне трябва някой човек да е вдигне? Как ще се кланяте на дървена статуетка която гние или дървояда може да прояде? И как може да просите живот от нещо което е мъртво? И за пример е златния телец - макар и изработен от злато в него няма живот. Може да ви води толкова колкото всяко парче камък или дърво.

Кретен

Магарето ми е по-умно от тебе бе, серсемино!

При положение, че роботите не са живи и не могат да осъзнаят какво е Бог, не мога да разбера защо е нужно това. Да вземат да сложат и робот-духовник, така съвсем няма да има хора в храмовете. Модерните тенденции в технологиите придобиват уродливи измерения. Неделя сутрин в Делхи. Гупта включва включва електрическия чайник, след това и робота, протяга се и се прозява. Обръща се към робота: - Айде, бягай да се молиш в храма. Да не забравиш да занесеш китка цветя и масльонка на духовника. След два часа роботът се връща. Гупта го поглежда и казва: - Защо си така мръсен? Роботът: - Духовникът ни поведе да се къпем в река Ганг.

Всяко нещо с времето си... Хората с времето се учат, а така вероятно ще стане и с роботите...

Роботът ще се научи да вярва? Ще получи душа, духовност, за да осъзнае за какво става дума, да го приеме, ще вярва в същество, което е извън възприятията?

Роботизицията в човечеството е факт, който не може да се промени. Човекът също може да се роботизира, което вероятно ще стане повече и повече с течение на времето. Хората се опитват да очовечат роботите, което е крайно трудна задача... Обезчовечаването също е факт от самите хора, което е свързано най-вече с жестокостите спрямо дадено население. Хората не са богове, но сътворяват неща, бели, беди... Роботите може и да почнат да пеят, което го има в много религии. Има и някаква малка вероятност историите да се променят и да се създаде по някое време и роботска религия или пък да се допълнят с нови истории за роботите... Как бог създал... роботът...

Имаше един фантастичен разказ, в който роботи бяха изпратени срещу ордите на Сатаната в последния ден на Армагедон. За да не гинат нормални хора и войници. На края на битката, Господ слиза от небето и потрошените роботи са възстановени за миг и обляни в светлина ги възкачват на небето в рая. А хората си остават на земята.

духовно неподкупни са фанатиците

Да, като при пътешествията на Йон Тихи писани от Лем. Слепеняшките деца-роботи, "господине , аз детенце съм невинно...". Това ще реши проблема и на лапачите на детски пишки при католиците.

Що за безумие! Бог създава човека за богообщение. Поне в Християнството такава автоматизация е немислима. Дори роботът да не допусне грешка в някой ритуал, това не го прави възможен заместител на реалния човек. Целта не е съвършен ритуал, а живо общение със Създателя. Автоматизацията си има своето приложение в много области на живота ни- там и трябва да си остане.

Робо-религията - опиум за народа!