Коментари - Експерт: Русия да се съсредоточи върху Луната | IT.dir.bg
назад

Експерт: Русия да се съсредоточи върху Луната

Русия трябва да пренасочи финансирането си към програмата за усвояване на Луната, а не към научните експерименти на Международната космическа станция (МКС).

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Русия да се съсредоточи върху Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може, ама първо трябва да стигнат до там... Че с наличната техника повече от МКС не става. Поредния опит за евтин пиар и оказване на "психологически натиск". Финансирането на такъв проект не е по силите СССР, да не говорим за Русия при съвременните икономически и финансови възможности на страната.

Не виждам как и защо Русия ще колонизира нещо толкова далечно вместо да колонизира бившите държави от СССР.Подобна политика би донесла повече дивиденти на Путин и олигархията при това ще използва кухи мозъци вместо неудобни учени(които вече са граждани на САЩ, ЕС, КНР и Иран)Освен това с примитивна техника( ниво до 1963г), феодално мислене( от времето на крепостничеството) и фашиски уклон( от времето на Адолф Хитлер) се стига най-лесно до съседа.

хихихи от луната ще се тръгне към марс ама това не е за политици:)

Крайно време беше, въртите тая станция а си приключихте нещата още от МИР, стига, стискайте ръце с янките ако могат поне пари да дадат щото акъл за космоса трудно от тях, и да проучите и Марс и Луната па и да стреляме по метеорити да не ни зачисти некой.

Спокойно янките имат умове, пак ще го турят на Руснаците дори и в космоса.

Макар и политически мотивирано решението за отказ от станцията е правилното решение. Станцията беше една голяма политически мотивирана изгъзица. Тя беше пробутана от американците които търсеха работа на совлаките и пасна на моментното състояние на руснаците - един 50 годишен корабен дизайн и въртене до безкрай. Сега и едните и другите имат нужда от нещо много повече от тия обиколки по околовръстното. Пожелавам успех и на руснаците и на американците, и на европейците, китайците, индийците, японците и.т.н. Имаме нужда от повече подобни емоции.

Още при първото кацане на руски кораб на Луната американците ще им пратят тълпи от адвокати, защото техните брокери вече са разпродали парцелите по цялата лунна повърхност и руснаците са кацнали на някоя частна собственост. Освен това 10 американски фирми са патентовали кацането на Луната и всеки, който го направи дължи милиарди долари патентни права.

Да я колонизират и да са преселят тав всичките

хамериканците са решили да стават марсиянци а руснаците лунатици. ебати хората колко са умни!

Много политика вкарвате в темата! Слепи сте за реалния смисъл от всичко това! Космическата гонка през 60те и 70те на миналия век между САЩ и СССР даде резултат на едно от най-великите ни достижения на човешката раса. Именно заради надпреварата се постигна толкова много и от двете страни. Без тази надпревара днес надали щеше да има комерсиални сателити, съответно за Интернет в сегашния смисъл просто забравете, с това и цялата информационна революция от последните 10-15г е немислима ... Дано Русия да тръгне към Луната. САЩ пък от отдавна подхвърлят по някой идея за Марс. Една нова космическа гонка ще е от полза за цялото човечество.

Моля коментиращите политмаргинали, евроблизачи и пещерни русофоби да погледнат първо държавата в която се намират - внасяща клечки за зъби и мартеници от Китай, след това да се интересуват защо САЩ летят с руски ракети и внасят ракетни двигатели от Русия. След тези две действия да се върнат и да се изходят пак по темата, ако им стиска.

На гол тумбак чифте ракети. Не знам колко точно ракетни двигатели са купили американците, но ако са го направили - то е защото е било по - евтино

Тъпунгер, ракетите основно са купени през МИНАЛИЯ век, за да подпомогнат руснаците в тежък момент, а и те да имат полза от това. Сега имат договор за още 20 двигателя без които руският производител ще трябва да пуска кепенците. Освен това: 16-03-2014] Пентагона се отказва да закупува от Русия ракетни двигатели. САЩ има запаси от придобити от Русия РД-180, позволяващи да се провеждат стартове на тежките РН Атлас-5' до 2016г. Така че Русия въвежда санкция, .... вече въведена от САЩ.

Ако може и да се изселят там най-добре ще направят...

Братушките, както винаги, си мислят, че смисъла на живота е да се намери някаква територия, откъдето нещо да се изкопае и после да се продаде на цивилизования свят. Колко жалко - такава велика нация, управлявана от цървули и малоумници.

val55

....я си фокусирай "погледа", и вижте, къде са цървулите, и къде валенките, а за джапанките....а после все, още с достойнство спокойно може да се коригирате....

не съм влизал в чудестранни сайтове, като този дир. Дали и там има толкова много и начетени специалисти, като в нашия?

ми че той дира си е чуждестранен сайт бе - мужишко сайтче е, итартасера и риа са му първи дружки, пише се на руски, а аудиторията е за куфар-гара-масква, едно 70-90%

Стършел

Още един тъпак, който се нагърбва да управлява пътникопотока! Такива началници обикновено свършват без куфар на гаровото бунище!

Да. Ама надали! Къде сте тръгнали дупедавци и гламчовци с ония с мириз на махорка и картофи? Винаги минават след американците. Дай Боже някой ден да ги доближат (на дистанция поне 1 светлинна година).

"Българин"-но, посещавал ли си скоро планетата Земя?!

Ако може в цялата руска сган да се изнесе там, супер ще е

Русия почна да си връща. Американците си вкараха голям автогол. Русия не е Ирак, а Путин не е Елцин. Обама поставен до Путин = пълна трагедия за американците. Дори те си го признават.

Няма да е зле да се съсредоточат върху вдигане стандарта на живот на обикновените руснаци. И да си пооправят малко инфраструктурата няма да е зле преди да колонизират нищото. Иначе лошо няма в идеята.

Тва да не ти е дивия запад.

Идеята с колонизация на Луната е добра.Крайно време е да се поеме в тази посока.Земята отеснява, не толкова географски, колкото политически.Може да се каже, че Луната ще бъде "Новия свят", така, както се е случило преди 2-3 века.А за продължителни полети на човек в Космоса, руснаците наистина са напред, след като още на Мир имаше космонавти с годишен и по дълъг престой.Обективната истина е, че Американската космическа лаборатория, еквивалентна на Салют падна много, много отдавна.Защо, те си знаят.Но това е голата истина.

Реплика от Индина Джоунс 3: Can you fly? - Fly yes, land - no.

BaiK

Докато Русия се съсредоточава върху Луната, амерканците да се съсредоточат върху дълговете си, че ще вият после към руската луна, като гладни вълци.

ПИПО

Как е възможно, да политизирате всяка една тема? Толкова ли сте безмозъчни и примитивни? Аз ненавиждам американската външна политика и това което правят със света, но се прекланям пред постиженията на НАСА. Надпревара между тези суперсили доведе до днешните постижения. Благодарение на руската и американската космически програми видяхме космоса. Дребни, злобни и жалки душици, знаещи само да плюят и да не ценят нищо свято и хубаво.

Америчките навлеци дека едно време кацнаха ги изгонихме, и русите ке ги изгоним ! Луната е земя македонска !

---Американците и европейците вървят по нашия път, правят експерименти, които ние сме извършвали още на "Салют"-ите и на "Мир". Глобални открития на МКС вече не могат да бъдат направени", убеден е Маринин.--- Този коментар доказва, че това са абсолютни глупости. И цялата тази новина идва на фона на това, което се случва между САЩ и Русия. Вместо да философстват и да разправят какво светло бъдеще ги чака, да започнат да показват прогрес. А прогрес не се отчита с падащи ракети и нефункциониращи нови спътници!

Що бе... май успяха на амнайстия път да качат някой друг сателит от великата им система ГЛОНАС или да я наречем КЛОНАС щото за сега си е парче дърво.

Абе умник, щом той ти го казва, все пак знае повече от бай ганьо! Не се изкайзвай и издрис*вай непедготвен!

Още по-интересни са подобни коментари на фона на совалките Challenger и Columbia. Там американците загубиха астронавти. По-малко известна е случката с Apollo 1 от 27.01.1967г. И там умират астронавти. Американците губят астронавти, руснаците - спътници. Всеки с приоритетите си.

Пу-кин ще улови местна лунна 50 килограмова щука. И ще влезе гол до кръста в клетката на разярени лунни хлебарки, но все пак упоени

Не ще учи извънземните на джудо.

val55

Рашки, кой ще Ви чака толкова време. Газ до ламарината, и има защо, защото.....Преди всичко предварително подсигуряване с дронове?!, горе, долу, около, а приоритет е здравето на астронавтите. Повечето от.... да е 3 D и нано... особено навигацията..... Много трябва да се внимава, къде ще базата, и не си пречете...

А?

val55

...А...отдавна е направено, но имаше спирачка от"^"...може би вече е време за Б.....за В зависи, как се представим"^"...малко изпитче, като с Украйна....всичко се вижда и чува, ама ние все, още сме полуслепи и полуглухи така, че.....А между другото вие как мислите дали има "^" >> # x(Up&Dn)x... ?&vacuum=end blind?...

Бе това да не е някакъв бот?

+++

Рогозката доказва всекидневно, че е куку-руку. Стар проблем им е политизирането на науката...

зададох въпроса, какво точно правят на тази МКС, нито чуваме за нови открития, нищо. Това беше по повод "великите" руски ракети, които пренасяли хора натам. Тука викнаха 20 русофилистика (както винаги): колко си тъп, хапчетата, спри чалгата и тн (вие си ги знаете). Сега когато получовека ви го каза дали вервате вече. Американците просто си гласят новия вид туризъм за натам. А това за лунните планове, но комент. Те една Украйна не можаха да колонизират 100 години, дето им е под оная работа, луната щели, 2030 я има получовекия, я не.

Странни хора са тия американци,цяла една луна дават на Русия,а за едното полуостровче ги скъсаха от санкции,ех луна,луна земьо македонска,сега стана тя лунна и кървава

На руснаците им е тясно на Земята , Ще завладявет Луната . Дано всички алчни комунисти да се изселят на Луната !

Тиквите с лентичките ще умрат с пяна ка уста. Няма сърп и чук на луната чугуни. Има звездички и раенца. И свиквайте вече. Сега. Наамести диоптритеее, РАЗ-ДВА! Чеети текстааа, РАЗ........РУСНАК НА ЛУНАТА И ЮЖЕН ПОТОК НЯМА ДА ИМА. Поне в близките 100 години.

Да, раираното знаме се вее (всички видяхме) в безвъздушното пространство на Луната!!!

Значи нищо не си видял, а си просто тъпак.

Сега е момента руснаците да дадат своето становище дали американците наистина са стъпвали на Луната преди 50 години, а американците да извадят последният си джокер от ръкава- контактите им с извънземни.Само дано не започнат двете страни на ползват chem trails, защото е много опасно според Интернет.

Наистина ли вярваш, че СССР толкова време мълча кавалерски, защото са пичове?? :))) Защо не са излезли с опровержение? Не са имали техника да следят какво става на луната ли?

+++

Пич, това дори с телескоп е лесно доказуемо.

Да, и с очилата на баба!