Коментари - Какво знаем за ПВО комплекса С-400 | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за ПВО комплекса С-400

В края на 80-те години СССР започва разработката на ракетния ПВО комплекс С-400, но работата по него е приключена едва преди 11 години. Какво знаем за С-400?

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Какво знаем за ПВО комплекса С-400 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в такъв случай за чий си купуваме 8бр. Ф16, като за същите пари можем да притежаваме 3 комплекса С400, включващ 24 ракетоносци и 350ракети? Ще нападаме ли някого с 8-те изтребителя, и ако да, кого?

Stan Stan

Трябват самолети. Да се учат летците. Щото като потрябват самолети се намират, но летец се готви с години ... И самолети трябват - утре недай си боже ще потъне кораб, няма да има кой да облети мястото, да насочи спасителите !

Не знаем много за С-400, но знаем за С-300. Едно от условията да ни приемат в НАТО, и това условие беше изрично поставено от Турция и САЩ, беше да премахнем комплексите С-300. Сигурно е имало причина, поради която да го искат!

Stan Stan

С-300 ги имаме и още са на въоръжение. Излизат редовно на парадите. А "условието" за "влизане в НАТО" беше да си нарежем оперативно-тактическите и тактическите ракети. Голямо предателство се извърши !

Всъщност много по-интересното е какво не знаем за С-400. като с еказваше в един виц от времето на милиционеро-социализЪма "каво ли не може С-400". Не може да прехваща спорни самолети кацащи на Червения площад. Не може да прехваща крилати ракети, бомбардиращи сирийски летища. Не може да прехваща израелски самолети - били те разузнавателни или бойни. Да разработваш система за ПВО цели 20 години си е сериозна работа. И то след като имаш вече подобна система С-300. Какво може и какво не може С-400 вече обясних по-горе. Но едно не ми е ясно - ако си разработвал нещо с елементната база на 80те години как можеш да твърдиш че то е високо-технологично през 2018? Това е нонсенс. То по това време руснаците са използвали още лампи в електрониката. Много високотехнологични, но... лампи. А лампов компютър вече ми звучи много близко до "компютър на твърдо гориво". А най-сериозния аргумент за това че качествата на С-400 са съмнителни е пълната секретност за това какво може реално да прави. Тов СССР винаги е било така. Под маската на свръхсекретност с екрие колко гола вода е едно нещо. Пък после като се види що за лайно е хората с еприсмиват на собствената си глупост.

Ха,ха, хареса ми коментарът. Показва директно, че не е нещо да не знаеш за С-400, а че НИЩО НЕ ЗНАЕШ за тази ПВО система. Нито пък дали и как е използвана. Щом правиш препратки към Матиас Руст и подобни, очевидно си набор на влизането ни в НАТО. Смешник!

Знаем със сигурност че тръбите на ракетния комплекс са подходящи за обновяване на градската канализация.Само че не за дълго - бърза ще ръждясат.

Хаха, на височина 185км няма сателити освен падащи! Не пишете глупости!

Китайците са бизнесмени и нямат намерение да изграждат военни съюзи с потъващата руска империя. Те нямат нужда от руско оръжие - произвеждат свое собствено, което превъзхожда в пъти руските образци. За военен съюз между Русия, Китай и Иран бленуват военните пенЦионери от Северозападна България - дето се казва, гладни кокошки просо сънуват.

Трети ден руските екипажи не пикаят да не би да изтърват преминаването на американските секири. Сирийците са си скрили самолетите си по разни дупки да не би да ги ударят. Оградите са свалени за да могат да избягат безпрепятствено. Няма кой да сипе вода в кафемашината. Отвреме навреме минава линейката и прибира в чувал някой по-слабоумен полковник. Стрес и спек навсякъде.

И защо трябва да знаем нещо ? По интересно е премахването на МРЗ и въвеждане на почасова ставка по гилдии.

Обединят ли руснаците усилия с китайците - с лудите говеда е свършено! Започне ли Китай да произвежда руско оръжие, комбинирано с техни процесори и AI, англосаксите могат директно да си свирят Погребалния марш...

Я си сложи студен компрес на челото, че изгаряш от температура.

Да да

Обединението на Китай и Русия е с краен резултат Китай.

ами те китайците вече започнаха 'обединението " с русия,половината Сибир си го взеха на аренда за по 35-40г. а след това там ще има само китайци

Това, което всички нормални хора знаем е че С 400 не работи.

москвич, москвич

LOL, пуснаха поредната статия за непобедимото съветско оръжие и руските слуги гракнаха като един. Не че има и един от тях да има представа за какво грачи, ама при тях е така. Има команда - изпълнява се, слугите са за това.

накратко това е 30 годишна технология

Stan Stan

Много "накратко". И много заблудено. С-400 е приета на въоръжение 2007-ма година. А ако ви е старо - от тази година вече се произвежда и С-500.

Да Евреите са неуловими и това се вижда 2 ри път в Дамаск. Защото Те сложиха НАЙ-ДОБРАТА тяхна авионика на Ф15 и си джиткат безопасдно. Ще видим в Сирия покрай хим. авантюри САЩ и другите ще бъдат ли хванати. ! Скоро ще се види. Но руснаците ЯКО ЛЪЖАТ за оръжията си.Както писа един от 5 ракети три не излитат. Аз участвах в стрелби на ракети в Русия и съм свидетел , че от 2 ракети едната не можаха ватенките да я подготвят за изстрелване. Наложи се ние трима души да ги оправим. Иначе знаем,че яко къркат коняк.

Кога ходи на стрелби в Русия ...на стрелби ходехме в Казакстан като част от СССР.Там стреляхме с ДВИНА която беше произведена 1968 г..Рядко изкарваха по някой ВОЛХОВ.В статията чете ли въобще какво пише?

Голем късметлия си бил! една ракета не е излетяла и то чно при теб се случило. Аз два пъти съм ходил и всички си излетяха, не съм чувал и след това да е имало фалове.

А покрай ученията там случайно да си разбрал, че НАВСЯКЪДЕ, включително и в руската рмия утилизират боеприпаси с изтекъл срок на годност именно по време на тия учения?

между другото сирийците съвсем наскоро свалиха един израелски "неуловим" Ф-16 с допотопна техника от 70-те

Да да

Що Ф-16 от кога е?

Se taia

Хаха, Ф16 от 60те години на миналия век. Никога не са били стелт, ама ти нали си трол и не знаеш тези неща.

чета коментарите и се удивлявам колко експерти има по темата... С-400 не била направила нищо при първия удар на САЩ и т.н. - аз като лаик по темата само ще кажа, че тази система не е за ниско-летящи крилати ракети, за тях има Панцир С1, които стоят на руските обекти в Сирия (Тартус, Хмеймим..), няма ги на сирийските обекти, които са с допотопна техника от 60/70-те.

Тъкмо четох, че индийците се отказват от договора за C 400, не им харесва нито цената, нито обслужването. За справка руските военни сайтове.

Чел си пипи дългото чорапче. Военните договори не се обсъждат в интернет, а са секретни, соросов дебил.

Ако знаеш малко руски, потърси малко в ТАСС. Нали знаеш какво е това. После ме наричай както искаш смешник. Дори не си четете официалните меди. Профан до последно. Знае да обижда и само показва колко е беден и духовно и мисловно.

Да да

Аха, Турция тайно обяви, че ще купува С-400, а Индия също толкова тайно се отказа от тайното купуване на С-400.

За с 400 и с 500 и с 600 и така до безкрай, знаем че Евреите летят над тях когато си поискат. Толкова си могат русоробите.

Леттят, ама ги свалят. И не - с С-400 а с допотопната С-200.

Още никого не са свалили май.

Se taia

Кога са свалени бе смешник? Дай малко повече инфо, ама не от твоите болни фантазии.

Stan Stan

Евреите не летят "когато си искат". А само след като Нетаняху отиде в Москва и се договори да не ги свалят, докато бомбардират Хизбулла. 3 пъти ходи Нетаняху да се моли. Единия път даже си сложи георгиевска лентичка и заедно с Путин участва в шествието на "Безсмъртния полк". Руснаците им уйдисват на акъла, все пак 1 милион руски евреи са в Израел, имат особена връзка. Та само когато са изключени С-400, тогава летят израелските самолети над Сирия. В друго време - да не са луди !?

За руската военна техника много се говори, предимно в бъдеще време. Знаем и всичките свойства, параметри. Повечето видове не сме ги виждали в реални бойни действия. За американската техника знаем малко. Не че не е написано всичко в Уикипедия. Просто не се шуми. За тази техника научаваме когато порази нещо. Най-често поразява нещо, направено в Русия. Ако трябва да коментираме резултата се оказва, че няма нищо за коментиране. Руски самолет или ракета не е свалил американски самолет. Руска противотанкова система не е унищожила нито един Абрамс. От другата страна статистиката е унищожителна. А сега продължете в бъдеще време.

Глупости на търкалета. Даже не си струва да ти се коментират брътвежите. Плувай.

Туземец коментира пишеща машина.

Se taia

Когато нямаш какво да кажеш... :) Пред фактите и боговете мълчат. А статистиките са си факти пич.

Всички вече знаят, че С 400 е напълно безполезно понеже се оказа, че Земата е кръгла и му пречи. Вероятно американците са закръглили нарочно Земята, без да предупредят за това рашките, само и само да попречет на безаналоговите им оръжия от миналия век.

Ааа, не е така! На някои места заравняваме.

Напишете в YouTube "RussiaToday: BREAKING F-22 Shot Down by S-400 over Syria" и ще го видите. Затова са сега изстерясали краварите зад голямата локва и пуделите им в Европа.

Това са анимирани путински фантазии... :))) Тия спряха да правят "Ну Погоди" щото пренасочиха аниматорите да пресъздават сънищата на Путин.

е, да, като ти дадат линк, от симулатор било. Една Ф-22 се прибра миналата година едва-едва до летище в Израел след "удар в птица", Ха-ха. А един Ф-16 не се и прибра. И то не от С-400, а от ПВО система на малко повече години, отколкото е създадена Ф-ката

От кой файтър симулатор е видеото?

А под новината надпис: Основен спонсор на новината Autodesk 3D Studio Max. :)

всичко това е много хубаво, ама от кога RT съобщават истински новини?

ами глеах как някой бомбардира и пада някакъв самолет а чалмите реват "алах акбар" та се питам КАКЪВ САМОЛЕТ ПАДА ТОГАВА???

какво знаеме ли...Че С-400 е с десетилетия по напред от краварските антики Пейтриат и другите подобни! И че в момента е най-добрата система за ПВО и ПРО в света, следван от С-350 и С-300.

Да да

И понеже са най-добрите, се мъчат да направят С-500 специално щото видиш ли им трябвали за борба с Ф-35

Знаем най-важното. Че където ги има, демокрация по американски не вирее. Другото, както казват бабите, е от лукаваго.

Да да

Бе де да знам. В Целият източен блок имаше С-300 ... пък и една ракета или самолет не свалиха, а демокрациите по американски си виреят. Са С-400 има само в Русия и разправят в Сирия.

С-400, най знаменитата продукция на "Союзмультфильм"!

Няма лошо, Рейгън със продукцията Стар Уарс испя да подлъже простоватичкия Горбачов... Що пък руснаците с няколко клипчета, да не пробват също толкова простоватичкия ( политически)Тръмп.

Se taia

Една мъничка подробност ;) казва се БПВ. Този на руснаците и сега и по времето на Гоби е крайно минимален, а за сравнение с този на щатите няма база ;)

Знаем единствено, че формата на земята и пречи, и че не прихваща, и съответно, не уцелва нищо.

Знаем, че много бавно се надува и че не работи на кръгла Земя, а само на плоска!

На този етап могъщия С400 не направи нищо в Сирия. Евреите си гърмят когото и когато си искат, американците и турците също, а пък томахавките си влязоха без проблем. Ако може да се вярва на Тръмп, до ден два ще даде на С400 нов шанс да се докажат. Нека видим дали рекламата има общо с реалността

чел недочел си, врпочем като всеки лаик... С-400 няма какво да направят срещу ниско-летящи крилати ракети, това е ясно на всички поне малко грамотни по темата. Срещу тях действат системи като Панцир-С1. Такива в Сирия пазят само руските бази в Тартус и Хмеймим, не сирийските обекти, които са с допотопна техника от 60-70те.

Авторът на статията така и не можа да научи кога се слага пълен член и кога не. Как да вярваш на такъв неграмотник за достоверността на статията....

Какво е първото и най важно свойство на всеки език? Само да Ви подскажа...не е граматиката

Попитай по какво се познава неграмотния?

Мхм. И един мармот също сваля стелт самолети. Единственото възможно сваляне на стелт самолет е чрез метода на триангулацията на микровълнови мрежи, като тези от мобилните оператори. Трябва да имат предв. информация, че лети самолет ,къде е гооорее долу и тогава да пуцат. Друг е въпроса как ще го прихванат:))) Смешки.

Нали това казват руснаците - антената на комплекса е най-големия мобилен телефон :) Посмотри на картинките. Антените на комплекса работят в микровълновия обхват, за да са съизмерими с детайлите на самолетите и другите летящи тела. Въпросът е дали Русия ще посмее директно да свали еврейски, американски и "коалиционни" летящи тела. А това, че телата се прихващат ...не се и съмнявай :)

Se taia

То едно е да казваш, а съвсем друго е да го направиш да работи. Досега рашките не са успели да покажат на терен как работи тяхното "нещо". В Сирия вече 3-4ти път си минават покрай безаналоговата система като разходка в парка.

3 държави са купили комплекса. Китай и Индия преговарят. Турция е дала капарото. За какво ....за войнишки квас?

Se taia

хехе, те и индийците имаха сделка за безаналоговите нови мигове ;) Дано и сегашните сделки на рашките не споделят същата съдба

по време на войната в бивша Югославия преди години сърбите бяха свалили един F-117 след което помня че американците извъшрваха бомбардировки само през нощта...така че за всяко нещо има противодействие, дали руснаците са го открили е друг въпрос. Дано не се стига до война въобще щото ние първи ще го дОхаме!

че НАТО постави Югославия на колене и я отказа от намеренията да вкарва войски в Косово. И това с цената на 1 загубен самолет, който междувпрочем е заменен с 2 поколения по-нови машини.

Не е точно така. Дециметровите доплерови радари ги ловят открай време. Нещо което стана болезнено ясно в небето на Сърбия. Повечето радиоприцели обаче са милиметрови и там стелтовете наистина се крият по успешно.

На първо място знаем, че има проблем с формата на земята. На второ място на кого му пука.

ракетоносец, превозващ 4 ракети. -- А когато е нужно, в една тръба може да се сложи контейнер с 4 по-малки ракети (обсег 150 км), та стават 16 на установка, или 32 на двойка. Презареждат се за 30 мин