Коментари - Ракета ”Феникс” ще замени ”Союз” | IT.dir.bg
назад

Ракета ”Феникс” ще замени ”Союз”

Роскосмос планира през 2018 г. да пристъпи към разработване на нова ракета-носител от среден клас, която да замени ракетите "Союз".

Обратно в новината

Коментари - Ракета ”Феникс” ще замени ”Союз” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В случае, если российский корабль не достигнет МКС, грузов, которые 16 апреля 2015 года на станцию доставил корабль Dragon частной американской компании SpaceX, должно хватить на обеспечение жизнедеятельности экипажа. http://lenta.ru/news/2015/04/29/progress/. Официалният сайт на РосКосмос не споменава тази информация. Но виж също http://www.spaceflight101.com/progress-m-27m-mission-updates.html

Всичко е вятър и мъгла. Другите пускат информация - това направихме онова пускаме следващата седмица. От Русия идва информация - това ПЛАНИРАМЕ да направим.

ПИПО

Да, затова цял свят лети с руски ракети. Как може да сте толкова елементарни и да политизирате всяка тема?! Ако не беше Роскосмос и НАСА, ако не бяха тези две супер сили, нямаше да има тези постижения. Това е напредък за цялото човечество, тъпанар смотан.

Поредният план. И това само седмица след новината, че свиват бюджета на космическите си програми. Та това повече прилича на пропаганда, отколкото на истинска новина.

Дай да си говорим с факти! А те са, че руската космическа програма с десетки пъти по-малък бюджет постига резултати сравними с тези на НАСА, а доста чести и в пъти по-добри! Да така е, намалиха бюджета си, все пак са минали само 15 години от Елциновото наследство на разруха. Но, не се тревожи, Русия се развива, за ралика от нашата мила Родина.

колко тежи резервоара за метана и как ще лети втечнен природен газ природен газ - основно е метан втечнен метан ?!?!?!? бомба ?

Газовата уредба на тая ракета не е същата, като тая в жигулата ти. Компресирания природен газ и втечнения природен газ изискват различни условия за съхранение.

Има карбонови резервоари които са леки като перце...малко по-скъпичко излизат но едва ли цената ще им е проблем.

Сам по себе си, метанът не е опасен, не е и взривоопасен. Газови смеси на метан с въздух или кислород, са взривоопасни при определени концентрации и още допълнителни условия, общо три на брой. В газовата индустрия се използва методът "врязване под налягане", където към действащ газопровод се заварява новото отклонение на газопровода и взрив няма, нищо, че при заваряването металът се загрява до над 800 градуса по Целзий, щото в тръбата метанът е 98 процента...

Само за протокола да попитам - преди завършването на космодрума Восточний ли ще бъде или след?

Те имат още два полигона, без да броим Байконур - Плесецк и Капустин Яр.

Бе за имане имат ама както се казва нова ракета - нов космодрум. Щото Ангарата така и не стигна да запали 3-тата степен, викам новата да е по късметлия

zeddd

Байконур е на Казахстан :)

Ще я разработват с парите икономисани от "Восточны", "Турски поток" и "Силата.."! Само да уточня..Байконур е Казахстанси! А Плисецк е военен..

Още един умчо. Умчооо, Мая беше Плисецкая, а това се казва Плесецк.

Американците не са стъпвали на луната и това е факт. Отдавна бяха разобличени павилионите в Холивуд, където са правени снимките.

в 4ти кога ви пуснаха интернет?

ростролекспорт явно искат да лъскат имиджа и тук, ама само дедовия.

За втечнения природен газ смятат да използват американски двигатели

Товариш Путин ще намери 5 минути и ЩЕ конструира Феникс. Само да подпише 5-6 указа и 2-3 предварителни договора.

На мама комплексарчето пак се изходи... както и под повечето новини.

браво тавариш, 5 копеики са за теб :)

При Путин всичко е ЩЕ. Не се тревожете ;)

За съжаление ти си просто едно невидимо чучело без "ЩЕ" и без никакво бъдеще.

Всички знаят края на твоето бъдеще

Не пишете с чужд ник. Вече съм Ви предупреждавал, а Вие се оправдавахте, че било грешка. Всеки може да сбърка, но да упорства в грешките си може само глупакът...

Пич, в България страната в която си роден БАН ако трябва да направят поточна линия за ГАЛОШИ, ще им се види технологично предизвикателство! Аз съм Българин като теб и не ми е приятно, че сме допуснали да стигнем до там, но фактите са си факти и преди да плюем трябва да си погледнем собственото положение. Някой ден, може би с много работа ЩЕ се оправим. Остани си с здраве.

Знаеш ли, че от БАН ще ти направят не Доли, ами теб самия. Проблемът е, че в България няма сектор от икономиката, който да се възползва от науката, а за това БАН няма вина! България, сега е само търговия или с други думи купуване и препродаване. Ние не произвеждаме и не изнасяме нищо! Единствено, средства в страната влизат от Структурните фондове на ЕС, и от емигрантите (всъщност тяхната част ми се струва по-голяма).

пишете, дрОгари! пишете, че пицата изстива :)

Искам сега някой от дежурните тролове да почне да ни обяснява как в Русия от сутрин до вечер само пият, че всъщност това вече отдавна го има построено в САЩ по проект на БАН :-).

споко те сего набиват бургери, рупат пуканки и лочат кока кола - идеален вариант за полиране на мозъка ....скоро ще има доказателства за това ))))стой та гледай крававските тролове само

Толкова плюха Сергей Корольов ,че ноговата R7 е прекалено голяма , сложна и ненадежна ,а тя все още е основна ракета за извеждане в космоса.

Русия вече разполага с алтернатива чрез новото семейство ракети Ангара, които от Ангара 1 до Ангара 7 вдигат пълната номенклатура товари от 1 т до 35 тона (12 на ГСО), така, че разработването на Феникс е просто една фирмен проект, които тепърва ще доказва достойнства.

Бе не знам, аз имам усещането че от Ангара останаха два проекта Ангара 1.2 - 4тона и А5- 25 тона, със сигурност А5 ще го използват военните, така че ще им замени протон на руснаците, но до 9 тона полезен товар за комерсиални цели, не виждам коя ракета ще е подходяща. Определено ще намерят място и на тоя Феникс, особено ако се окаже по-евтин.

Русия ще има излишък от природен газ от спрения износ и ще го използва за ракетки!