Коментари - Защо Русия създава нова балистична ракета? | IT.dir.bg
назад

Защо Русия създава нова балистична ракета?

От 2018 г. Русия ще приеме на въоръжение новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат".

Обратно в новината

Коментари - Защо Русия създава нова балистична ракета? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всички тъпаци: Русия е принудена да се защитава от западните хищници, пред които ние свалихме г.ащи !

Та страшилището Воевода се изготвяше и беше базирано най-вече в Украна. Когато станаха дупе и гащи с ФАЩи, Рус подочу, че чертежи и други тънкости са станали достояние на новите им господари, т.е. плюс Чайна. И още от тогава русите свиват Сармата. Пък и като е 2 по-лека идеално пасва в руските товарни влакове. Върви си влака, и изведнъж се отварят, или изхвърчат железа, и Сармата се отправя към далечния тиган.

Могат - правят. Ние само говорящи Тикви праим и за туй са имаме такава!

Пак ще гръмне някоя Сармата пак ще има печени руски боярышники!

Малииии, страх!!!!!! И вцепенение на запад!!! :))

Размахват ракети, нахлуха в Сирия да подпомагат братски режим. Едно е сигурно скоро пак ще има Перестройка 2. ;) История повторяется дважды: первый раз в виде трагедии, второй в виде фарса! ;))))))))

Мечтата на доносника на 3 отдел на ДС. :)))) Така и не каза, какво каза на твоите "баклавички", че гадните комунисти, насила и със заплахи са те накарали да станеш доносник, или че Методи , нарочно те е натопил, публикувайки фалшиво досие, заради предателството ти, спрямо Костов, а ти всъщност си чист, като сълза на лалугер-девственик? :)))))))))

"САРМАТ"! За свиване на сАрмите. Сащинските.

Болни мозъци и едните и другите.1700 заряда всеки от по 300 мегатона т.е може да изравни град като истанбул или Москва или Ню Йорк.те могат да изравнят земята няколко пъти и ще останат половината.шантава работа. Всяка ракета по 100 тона ракетно гориво. И по 20 касетъчни заряда от по 300 мегатона термоядрени... Акъла не ми го побира това са училища,болници едва ли не всеки руснак с москвич и личен хеликоптер.

300 мегатона е чудовищен заряд и никога не е бил конструиран, още по-малко изпитван. Подобен взрив, дори и единичен, може да предизвика катастрофални последици за планетата ни. Бъркаш Мега и Кило.

Пак се изказа неподготвена!

Всъщност стандартните им средни бойни глави са от 750 (800 според Уикипедия) килотона тротилов еквивалент. На Сатана/Войвода са имали и големи. Една от 18 или 2 от общо 25 мегатона тротилов еквивавелнт. Само че вече ги правят по-маломощни. Американските глави на Минутеман 3 са 3 по 300 килотона. А на Тридент 2 са 3-4 от 475 килотона тротилов еквивалент. Минутеман 3 е от 1970г. модел с последо произведена ракета 1978г. А Тридент 2 са модел от 1990г. Русия от тогава има поне 4-5 типа нови ракети - Синева, Баргузин, Булава, Ярс и тази тук Сармат. Имат в установки, камиони, влакове, подводници, самолети, та дори се твърди в контейнери по кораби. Подготвят и ядрено торпедо - Статус-6. Развиват бойни глави Ю-71 и Ю-74 - летящи слайдери като самолетчета.

Иначе сумарната мощ сигурно им е в гигатони тротилов еквивалент. Но няма толкова да са активни. От Сатана/Войвода са оставили 59 ракети, а са били 309 някога. Ако са със средните им глави, само от тях ще е в мегатони тротилов еквивалент 590.7510=442.5 в най-слабият случай. В най-тежкият 59*25=1475 мегатони тротилов еквивалент. А те имат още много ракети.

Май ам. филми за комети, метеори и пр. , които трябва да бъдат разбити от група смелчаци, рискуващи живота си, за да спасят земята от унищожение, ще се окажат пророчески (всъщност подготвят масите за събитието) в лицето на тази свръх мощна ракета, чието предназначение не е за земни войни, а тъкмо за унищожаване на такива обекти (или извънземни нашествия).

Ако не бях израсъл в съседство с милиционерски и военни кооперации откъдето бяха половината от съучениците ми щях да мисля, че умствено изостаналите постове на орките руски слуги тук и другаде са всъщност дело на анти руска пропаганда. Интересното е, че далеч не всички бяха толкова тъпи колкото са най-гласовитите постващи тук, много въобще не бяха тъпи. Но явно комбинацията гласовитост плюс умствена изостаналост не може да се контролира.

Със синовете на милиционерите ли си играехте на "Изпрати Правец 8 в Космоса"? :))))) Тъпи и гласовити са тук, а и навсякъде, простестърите. Погледни постовете на Щерита, леля >>> и т.н. Самият ти също изобщо не блестиш с интелект, но напъните ти да блеснеш са неимоверни. :)))))))

Айде, дъртата даскалица по руски език и литература с хоби доносник на ДС и с фригидния си български език направи завтрак на унучетата и се включи с простотиите си.

за да залъжат глада ..

ИМЕТО НА НОВАТА РАКЕТА :))) ... МУТРА АГА ЗАТОВА ГО Е СТРАХ ДА ОТИДЕ В МОСКВА :))

Всичко разбрах, само не разбрах какво ще стане ако в тази чепка има едно гнило грозденце? Гнило, защото е правено в петък след обед. Както имаше гнило в торпедата на "Курск". Ау, ще гръмне цялата чепка. 100грозденца по 1000МТ. Язък ще потрошат окопа. И друг път германците да не им дават технология за манисманови тръби. Вижте как ги боядисват и плашат света.

Не помня в "Трешър" или в "Скорпиън" имаше подобно гнило гнезденце, та щатската подводница отиде по дяволите. "Ти си" по-паметлив, ти ще кажеш.

Умишлено се слагат дори фалшиви глави. За да се изхабят ПРО ракети.

...в Хирошима и Нагасаки РАДИОАКТИВНО ЗАРАЗЯВАНЕ, сега според повечето ,,писатели"тук го спират на границите. АМА НАДАЛИ.

Ауууу, какъв страх ме хвана. Каквито и дървени ракети да имат мужиците 30 мин. след изстрелването им ще са превърнати в радиоактивна пепел. Тези сказки на руските малоумни дечурлига.

симо

Ами защото ГМО бизоните само от ТОВА РАЗБИРАТ....

Откога руснаците само от ядрени ракети разбират? Според мен разбират и от пропаганда и лъжи

симо

....само потвърждаваш казаното от мен!!!!!!!!!

Руската военна ракетна техника е на светлинни години пред американската ...

Особено в бъдеще време, както в случая

Бояришниците създават ракети защото не могат да създадат хладилник или лека кола или филм. Те са щастливи че могат да унищожат света, това е особеност на психопатите.

Сигурно те са пуснали атомните бомби в Япония!

Това , че не гледаш руски, френски , немски италиански, английски филми е защото са ти промили мозъка с реклами и натякване , колко са хубави американските- бози и вярваш , че ,,умирай трудно,, е по действителен случай!!!

Аз, създават и филми(е, не в стил Рамбо и милионите бози, изливащи се от платените тв-та), и хладилници, но това промитите ИДИОТИ едва ли някога щке схванат.Проблема при промитите е,че дори времето не тече в тяхна полза.Т.е., обречени са.Всъщност, ако човек се замисли, те просто са ходещи донори изпаднали в мозъчна недостатъчност, равна на мозъчна смърт.

Що не питате що НАТО демек фащ, постоянно дърпат мечката за опашката? Нали знаете какво е казал Бисмарк- с руснаците или играеш честно или не играеш въобще. Щото рано или късно идват със сметката. Перефразирам.

"Защо Русия създава нова балистична ракета?" За да спим спокойно, деца!

новият москвич на ракетите

обичайния соросоидиот...

ОПИТАЙ СЕ С ТОЙОТА КОРОЛА ДА ИДЕШ ДО РОДНОТО СИ СЕЛО В ПОМАКЛЪКА ... НЕМА ДА МОЖЕШ :)))

Защото са тъпи селяни с комплекс за малокалибреност в гащите?

ли говориш? Дето само могат да си размахват патката..пардон ракетите само пред страни от третия свят като Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Йемен, Сомалия, Египет ..За тях ли говориш?:)

Нали според тъпаци като тебе Ирак с 1 млн. армия щяха да размажат САЩ? Сега вече станаха с армия от -тия свят

Защото те са този, който спира побойника ...

Да бе? Кой нападна Украйна, Грузия и Сирия?

LOL, орките руски-слуги в тотален overdrive. Полека ще се задушите от превъзбудата бе. А и нещо е прекалено в бъдеще време цялата новина - като излети първата толкова иновативна ракета тогава пак се радвайте (и гледайте да не измрете от задавяне от яд, че господаря ви го няма тук дотогава, че ще изпуснете купона).

хахахахахах....Козяк, козякк...пак се изпусна необмислено! Ракетата отдавна си лети..Просто почва серийното пройзводство..Ма ти и това не знаеш козяк:)

Както кажеш, както кажеш.

Ракетата не лети, глупендер. Това дори и лъжливите руски СМИ не го твърдят. Има изпитания на отделни елементи от които единствено е летяла празна без товар бойна глава Ю-71. Всичко друго е все още ЩЕ.

За пореден път Русия доказа, че може да говори езика разбираем от тъпите кравари. Те само от това разбират. На добър час! Далеч по-спокоен съм като виждам, че все още има кой да се противопостави на извратената и цинична кръвожадна западна цивилизация! Не искам славяните да повторим съдбата на индианците.

Индианците добре си живеят в САЩ, тъпунгер. Даже от 400 000 при стъпването на Белия човек сега са близо 8 милиона

Бо Бо

За съжаление на Евроатлантика, Русия създава нова балистична ракета за да спре достъпа на едрия рогат добитък!

Хахахахахахха.............това беше добре:) Як виц :)

Те овцете са достатъчни да потопят Русия

Абе добре че Щурмбанфурерът от СС Вернер фон Браун им показа на всичките що етова ракета и има ли тя почва у нас. Иначе тъпите руснаци още щяха да си мислят че ракета е това, което се изстрелва от катюшите. Това, дето китайците са го правили още преди 3000 години. А балистичната ракета е нещо съвсем друго. И когато за първи път я виждат руснаците я гледат като индианци пишеща машина. Цели 4 години са им трябвали да я изкопират. А са имали всичко - и документация, и производсвената линия и готови изделия. И една купчина немски специалисти - пленници. Да, ама то не става само с пиене. Трябва и акъл. С тези си действия руснаците се хванаха за пореден път на въдицата с надпреварата във въоръжаването. И ще последват съдбата на СССР. Чака ги фалит и разпад. А тия ракети могат да си ги наврат... сещате се къде.

А сега си отвори очите и прочети кой е Сергей Корольов, виж кога е живял той и какво е написал.

Господиии....олигофрен си ти от класа...Това за индианците дето го пишеш, важи само за лудите говеда..Дето нацито Фон Браун им разработи всички ракети! А руснаците, и по точно Коральов създадоха съвършената Р-7 която изведе първия сателит в космоса, първия човек, първата жена, първия човек в открития космос..А нацито фон Брун само догонваше и догонваше като някакъв бавен тип! Фау-2 може и да беше негово творение, но той само положи началото..А руснаците и Коральов изминаха целия останал; път! И да те светна нещо смешник! Катюшите са ракети с твърдо гориво..както и повечето МОДЕРНИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ..КАКТО И УСКОРИТЕЛИТЕ НА КРАВАРСКИТЕ КОНСЕРВИ ЧЕЛИНДЖЪР И КОЛУМБИЯ, КАКТО И ВСИЧКИ РАКЕТИ ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ и МНОГО ДРУГИ!!!!!

Че кой щеше да се справи по-добре обкръжен от американски идиоти?!

Цитат: Тихонравов е известен като създател на първата ракета с течно гориво, стартирала в Нахабино на 17 август 1933 година.

Друг цитат: Първата ракета с течно гориво в света е изстреляна на 16 март 1926 година в Оубърн Масачузетс. Това била важна демонстрация за възможностите на ракетния двигател, въпреки малкия размер на ракетата (колкото човешка ръка) и нейния полет, достигнал височина от 12 метра над повърхността на Земята в продължение на 2,5 секунди. Годард и неговият екип изстрелват общо 34 ракети в периода между 1926 и 1941 г., като достигат височина на полета 2,6 км. и скорост от 885 км/ч.[

НЕ бъди будала защтото хората ти се смеят.Фон браун е работил в америка а бащта на ракетата е руският учен Константин Циолковски той е човекът който първи започва да чертае как трябва да изклежда ракетата че трябва да бъде с реактивен двигател и т.н.и изчеслява че трябва да има степени за да преодолее земното притегляне а отначало браун даже нямал е понятие за претеглянето .И както пише един колега по надолу Сергей Корольов е създателят на първите космически ракети и руснаците са първи в изтрелването на ракети а къдее назад фон браун

Това е геополитически аналог на електрическите огради за добитъка - ограничава достъпа му там, където няма работа.

Грешиш това е аналог на определен вид стока продавана в секс-шопа. Ползва се да замества неефективен мъжки атрибут.

И така може да се каже, ако се вземе предвид квиченето, мученето и пъшкането на соросоидиотските тролове.

Някой се ядоса като разкрихме спонсора му! :)))))

ще бъде успешна като москвич и йотафон??

Ти нали си много "успешен" :) Какво ти пука за рашките?

не ми пука много ама постоянно ги рекламират тук досаждат с този постоянен ПР а са едно нищо имат петрол и ракети но това има и иран се тая

По принцип нито една съвременна ПВО не може да прихваща цели движещи се с над 1.6 км/с, което е 5760 км/ч.

Всъщност преди месец при тест САЩ прихванаха и унищожиха ракета движеща се с над 7000 км/ч. Когато се пресреща скоростта не е толкова съществена. Никой не гони ракетит

- Защо Русия създава нова балистична ракета? - Защото може, иска и и трябва!

Трябваше да кажеш, защо й трябва? Трябва й, защото меки микроракети, се компенсират с големи железни такива.

Тиквата каза че таз ракета не ставала!

Какво ни интересува каво е казал баща ти

Ракетите са като ТИР, който носи товара - ядрените глави. Последните пък са тип ракети. И тях ги развиват и новите им викат слайдери. Нещо като самолетчета. Имат нови ядрени глави Ю-71 и Ю-74. Като последните в атмосферна среда се предвижда да достигат 7 километра в секунда. Тествани още 2015 и 2016г. и би трябвало да са готови. Трябва да са изключително маневрени и с точност 1 метър. По принцип ядрени глави се взривяват във въздуха над целта. Неясно защо имало по-малко радиация от удар в земята. Дори неядрена, дори силата на удар ще предизвика голям ефект. Американците имали проблеми с разпръскването на техните бойни глави. Това че самата ракета ще лите с "над 5 Маха или 6 120 км/ч" е сигурно за атмосферна среда. - малко е за космоса. Дори старата Сатана/Войвода лети с някъде 28450км/ч. Но в космоса няма съпротивление. За примера Тридент 2 на американците бе с някъде 21800км/ч, но тук не гарантирам за точност. Сармата се предвижда да има поне 15 предимства пред старата Сатана/Войвода, включително частичен Стелт. Целта е достигане на всяка точка на Земята за максимум 30 минути от Русия. Старата Сатана/Войвода всъщност имат още 4 секции за фалшиви бойни глави. Ракетите имат и самозащита, дадчици дали са атакувани и така нататък. Старите едиствени останали активни наземни ракети на САЩ Минутеман 3, са правени преди ПРО-то. От страх да не поподнат под контрол, след изстрелването повече не се контролират. Докато тук ракетите и главите им могат да маневрират и да променят траекторията си. Да тръгне бойна глава към един град и да завие после към друг. Договора за разоръжаване е в полза на САЩ, защото СССР/Русия са имали двойно по-голям арсенал - справка в Уикипедия - има картинка.

Може - създава. Назначава и президентите на америка.

Който има ядрено оръжие пИчели, която няма, духа... демократичния... такова...

Дословно препечатан материал от сайта rusofili от преди месец....

Ще!? Кога ще?

отдавна е и си имат .А ти ще ли произведеш новият дървен чушкопек.

"Общата ѝ маса е около 100 тона, а полезният товар 10 тона." Кое му е "полезното" на тоя боклук?

Полезното му е, че възпира мераклии демократизатори на държави с природни ресурси от по света и у нас.

Викаш Московецът, който е заграбил природните ресурси на 140 народеца... стиска и не дава! Забележи в Московска област не се добиват нито газ, нито петрол, нито желязо, нито алуминий, нито злато... всички тия природни богатства са в земи, в които не живеят етнически руснаци.

Защо тези "православни" тъпунгери от 100 години се пънат да произвеждат все оръжия? Как пък не им хрумна да произведат нещо полезно... Абе някой виждал ли е руска стока в някой магазин през последните 30 години? Егати некадърниците! Язък им за природните богатства и територията...

Защото за 100 години познай колко малоумни западняци им се изредиха да ги нападат. Сега ще си стоят у тях. Макар, че като гледам ФАЩ как са се разпънали из целия свят и почти нявсякъде водят война.

Поясни колко пъти след 1941 русия е била нападана.

Колко си черноглед и неточен в мнението си! Как да не произвеждат руска стока за магазините, не си ли чул за бояришник ;)

Врескало соросоидно, И С Т И Н А Т А Е, че Русия произвежда ВСИЧКО без потребителска електроника!!!!!!! Кораби, самолети, подводници, автомобили, камиони, машини с ЦПУ, военна електроника, спътници, обувки, пшеница (на второ място в света!!!), атомни реактори и цели централи, текстил, консерви (включително рибни, както и хайвер), електрически генератори, зеленчуци, каучук и изделия от него, безшевни тръби, електроди, мебели, лекарства, козметика, В С И Ч К О!!!!

Ами циганино черен, ходи живей в росия и за Европа и България не споменавай...!

Ти българин ли си или руски поданик? Защо се представяш за европеец? Кога Русия е произвеждала естествен каучук? може би в Сибир имат каучукови дървета? Кажи ми един руски лек автомобил. Само ако кажеш Лада кажи и чия собственост е.

А твоите обувки руски ли са или в гетото си шляпате боси?

В България, кой кара скъпите коли? Тия дето бачкат ли или мутрите дето бият и по цял ден по заведенията? На руснакът му трябват оръжия, защото живее от рекет.

Егати логиката ... Дано по-скоро приключат с вас прости български свине ... ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ!!!!

AbuTalib

По думите му "Сармат" ще притежава не 10 ядрени бойни глави, а най-малко 15 разделящи се на части глави с индивидуално насочване. Те ще бъдат разположени на принципа на "гроздовата чепка" и всяка от тях, с мощност от 150 до 300 килотона, ще може да се отделя от тази "чепка" тогава, когато, в зависимост от заложената в бойната глава програма, трябва да полети към своята цел. ТОВА не е отбрана в никакъв случай. Да покосяваш цел е равносилно да трепиш всичко намиращо се в обсега на тази цел.Теорията за възпиране е порочна идеология, чиято същност е унищожението на потенциален враг.Е, няма гореща война, ама СТУДЕНА- поголовна?!Всички се въоръжават в безумна надпревара?!

Това е отбрана, чрез възпиране. Целта е да не се започва. И тя е от началото на студената война.

Интересно американците в Полша каква отбрана тренират? Далечко са от Америка май.

Ами повикали са американците, както сирийците - руснаците. Сега ясно ли ти е?

Най-добрата отбрана е нападението!

Сармат-гарант за сигурността не само на Русия, но и на целия свят! Краварника никога няма да смее да нападне, ако знае че ще бъде превърнат в радиоактивна кочина! Защото лудите говеда нападат само страни от третия свят, по слаби и неспособни да се защитят! Хегемонията на лудите крави свърши! Вече няма да могат безнаказано да крадат ресурсите на другите държави! Да ги демократизират, за да им откраднат петрола или хероина както стана с Ирак и Афганистан!

АКо пак усмърдя форума с тъпотии. Лои Ресурси на кой са откраднали? На Ирак са дали трилиона долара, а целият добив на Ирак за 50 години няма да стигне да покрие разходите на САЩ по Ирак. Ирак се издържа от добития годишно петрол за 150 милиарда долара. Та кое е откраднал от там САЩ. А тъпотията ти с Афганистан направо кърти миФки. Ама на лозунги го докарваш. Да не си бил партиен секретар преди?