Коментари - Най-мощните руски оръжия през XXI век | IT.dir.bg
назад

Най-мощните руски оръжия през XXI век

В началото на XXI век Русия инвестира милиарди в модернизация на своята армия, която скоро ще се сдобие с оръжия от ново поколение. Кои са най-важните от тях?

Обратно в новината

Коментари - Най-мощните руски оръжия през XXI век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да видя най хубавите руски коли, дрехи, обувки и т.н.

Журналистите не е лошо да си проверяват информацията :) ПАК ФА НЯМА стелт възможности и за сега не се планира да има. Поради това вървят спорове в средите на специалистите, дали е 5-то поколение или не е.

Интересн въпрос е защо никой не напада Русия. И защо Русия се стреми към война. Нека да помислим от гледна точка на богатите и благоденстващи страни. Те си работят, увеличават си благосъстоянието, търгуват си (даже и с Русия - това им е бензиностанцията и газостанцията). На кого му е притрябвало да звлядява Русия. И най-вече каво би постигнал с това - да храни и възпитава 140 млн гащници. кавото му трябва от Русия Западът си го получава като си плаща. как стоят нещата от гледна точка на Русия? В икономическо и технологично отношение Русия е ужасно изостанала. И което е по-лошото - продължава да изостава. Какъв е ефектът от това? Русия продава суровини с много ниска добавена стойност, което й пречи на развитието. Но това не е всичко. За 25 г. над 15 млн ( а по-скоро 20 млн) от най-качствените й хора са емигрирали. В Зап. Европа, САЩ, Израел и къде ли не. И продължават да емигрират. Всеки, който има възможност да напусне Русия бяга. В момента Русия се е превърнала в нещо като Сев. Корея с малко повече ядрени ракети. Ако продължава така в един момент Русия просто няма как да издържи на технологичната надпревара. и ще фалира. Както СССР преди 25 години. С всичките си въоръжения.

Защо някой да напада Русия като руските олигарси изнасят между 80 и 120 милиарда всяка година? Те попадат в швейцарски, английски, американски трезори. С тях се купуват имения във Флорида, на Ривиерата, в Алпите и апартаменти в Лондон, Ню Йорк, Париж. Един олигарх си поръча яхта за близо 400 милиона (почти колкото прословутите десантни кораби!). Поръча си я в Германия, не в Санкт Петербург, Владиводсток или Севастопол. За автомобили, самолети и т.н. и т.н. да не говорим. Дори и всичко това е излишно, трябва само да се спомене, че щерката на Лавров говори руски със затруднение и акцент. Тя просто учи и пребивава предимно в презрените САЩ.

защото руснаците /по точно Кремъл/ не са глупави и гледат с 50-60 г.напред.Затова и Лондон ,Френската Ривиеа , Монако ,Кипър /вече и Българи/са руска собственост.Защо да не изнасят кухи и евтини долари и с тях да купуват задграничниактиви/Това прави и Китай между впрочем/.Ами чето 1/5 от немската икономика вече е руска собственост.Каков лошо има. Да не би да е по добре да държиш пари в офшорки-защото според Фед стат.на САЩ американските олигарси държат над 2 трилиона долара извън САЩ /в офшорки/.

Абе ти си бил голяи охлюФ.Как може да пишеш глупости.за руснаците след като не ги познаваш те имат много по силна икономика и от българия и от много много други страни

това не и пречи да дои държави като България

Глупендер!

Да бе да - засичал... С пълнител пълен с кал стреля та се къса. Е - после трудно се чисти, но то пълно щастие няма.

Брей, нито една грешка в изложението. Браво на автора или преводача. Няма измислени термини, няма приставени думички. Става за статия.

Дотук много коментари много плюене по руското оръжие...но има един въпрос...Защо никой не напада РУСИЯ???

Защото има нормални хора, които не разсъждават като теб. Абсолютно логично е защо никой не напада Русия. Защото няма смисъл! А защо да нападне някой Русия?! Днес се нападат дребни държавички, които успяват да излъжат народите си, че има смисъл. Но ясно е, че дребна държава няма да нападне голяма като РУсия. И оттам пак се връщаме на въпроса: защо някой да напада Русия и как ти хрумва идеята? Сподели си мъката, която те мъчи, ще ти олекне. За мен по-важното е, че Русия напада други държави и усвоява територии, за които не еднократно е подписала международни документи за принадлежността им към други държави. Ето това не ти ли прави негативно впечатление? Иначе въпорсът ти защо никой не напада Русия - е тъп. Апропо Русия има много загуби във войни и легендите за непобедимостта й са напълно несъстоятелни. Всъщност няма май по-опердашена от Русия в големи войни. А във ВСВ си е направо ахмакът на света, загубил 1/4 от населението си от глупост, политическа недалновидност и неспособност да се защити като хората. Лично на мен ми изгледа като много срамно това, но виждам за маса тъпаци е предмет на голяма гордост, че тъпото Сталин е затрил нацията си като пушечно месо, щото е нямал акъл да я опази. Да, има алтернативни гледни точки, различни от това, коеот са ни дали през учебниците и демагогията на комунистическия период. Смятам за кръгъл идиот един политик, който допусне за нацията си това, което е допуснал Сталин. И нямам основание да променя мнението си, защото ще противоречи на човешките ценности и на здравата логика. Западна Европа е чудесен пример за обратното на това, което Сталин допусна за руснаците - срамната история, от която тъпашка нация прави още и още сеири ежегодно.

Кое допусна Сталин за нацията си? Прецака комунистите и ги прати в Сибир тия дето оцеляха и на мястото на пепелището от Първата световна война направи държава номер 2 в света. Толкова можал толкова направил сам срещу целия свят. И общо взе то успя да я опази след като по негово време държавта си увеличи населенито а 1/4 въпреки загубите от войните.

За сега най-масовото и удобно руско оръжие е Калашника. И за бандити, и за терористи.

ползват наркокартелите, главорезите, масовите убийци ли?:) Естествено че не! Никой не иска американски или еврогейски боклуци, които засичат и не стават за нищо!

Пропуснато е най мощното руско оръжие - Пропагандата !

Е добре.......А къде са Калибрите, Искандерите, Х-101 и Х-102?! Дори я няма новата ХИПЕРЗВУКОВА РАКЕТА ЦИРКОН, ИЛИ МАНЕВРИРАЩИТЕ ХИПЕРЗВУКОВИ БОЙНИ ГЛАВИ Ю-71!!! Това направо е, ебаси никвата класация!

Сигурно ги няма, защото са само в главите на ватниците все още. А тазо статия е за неща, които съшествуват. Също като любимите ми еврофагита, луди крави и кончити. Много ги харесвам, защото съм като тях. Факт!

Аааааааа!! Не така!. Аз, Дада,Spiritus malum като и останалите ми другарчета европедали, много ама много обичаме еврофагита, луди крави и кончити. Много ги харесвам и аз , защото съм точно като тях. И да, истина е че хамериканските оръжия са пълни боклуци...Прекланям се пред руската мощ!

както казват руснаците - ще поживеем, ще видим. А за скапаните и прости критикари, даващи супер компетентни мнения - кое от кое по-тъпи и глупави, оства да им се каже - а надуйте на дяда си кожения кавал! Ако дойдат и женските ви - супруги, шерки, майки, братчетки - ше стане голяма свирня, на кожения ми кавал! Айде скитници - чакаме ви женските!

то едно живеене при руснаците..

...не гърче

А обувки, обувки кога ще почнат да правят?

До БАРС. Барсче, ти си ебати тюфлека братче. Искрено ме забавляваш с простотията си, много си жалък. Аз няма да ти казвам какво работя и притежавам, че може да се депресираш и да се гръмнеш като Хемингуей ха ха.

вижда се че синякаква мижитурка и от тоя тип хора дето обичат да лизват началниците си отзад. а ти написах защтото по нервното тти писане за тебе метачите не са хора и затова написах без лъжа та да видищ че ние метачите си живеем добре в сръвнение като тебе канцеларски плъх.но се вижда че много рано си изпръщтял от гледане зе грешки в писането.за това пий си таблетките и бягай да спиш .

Русия е страшно силна и без споменатите оръжия. Непобедима страна, непобедим народ.

Непобедими народи няма. Нито непобедими страни ... Въпрос на стратегия и тактика.

Малии, говедарите загинаха ма те немат нищо от това освен едно каубойско ласо...ама какво ласо Тръмп, е каза нещо като "велика Америка" но с военен бюджет от 650 милиарда долара за 2016 г. кво стигат точно за едно ласо...хи,хи,хи загинаха говедарите !!!

Повечето неща от изброените не са на въоръжение. Даже не са минали и т.нар. фаза прототип. Когато Русия започне серийно производство на пето поколение изтребител, САЩ ще са вече на седмо (САЩ от няколко години имат пето поколение на въоръжение Ф-22 и Ф-35).

Това е Аметиканска система за 5 поколение .Руснаците вообще не ги интересуват поколенията . В реален бой е доказано ,че самолети като Миг 21 си играят със раптора както си искат така че недей много зна

В Реален Бой РУснаците са спечелили само една война и тя е когато Германците са замръзнали от студ заради лудостта на Хитлер.

В реален бой през 1991-та за няколко дни - всички руски мигове в Ирак станаха на тенекии. В Югославия пък даже не смееха да ги изкарат от скривалищата - по същата причина.

ела ф 35 щшъ им кажа смехуране

Руското мото е по-добре гладни, но въоръжени.

Един въпрос до мурзилажа - чисто хипотетично - става 3та световна, руснаците като най - добри мачкат всичко, нов световен ред, те командват. Малкото оцеляли как ще живеят - по руския ,или по американския начин?

по българския начин - с по 300лв на месец

Американците имат работещ релсотрон - казано по русскаму! Вкарат ли го в масово производство - руснаците могат да започват да си режат великите ракети.

Силна армия връзва ли се със слаба икономика, беден и гладен народ, милиони руски емигранти по цял свят,...на гол тимбак чифте АРМАТИ...

Смешни и жалки са напъните на Русия да покаже на света колко е силна и добре въоръжена армията и. Не е логично една слаба икономика, на 15то място в света да претендира за най технологична и добре въоръжена армия. Всички напъни света да бъде убеден в това са смехотворни и имат обратен ефект. Русия прилича на висок хилав хлапак, който постоянно се мъчи да надува малките си мускули, като си мисли, че плаши другите.

Русия винаги е била, ама винаги, много изостанала във военната техника! Просто никога не са имали наука и индустрия на ниво. Всичко дето са ни учили е гола пропаганда!

ама само желязото за учебните им самолети е повече от това ,което е излято в Кремиковци

А Адмирал Кузвецов защо го пропуснаха? Той има интелигентна антирадарна система за маскировка, с черен дим, от най-ново поколение!

можеш ли да караш лодка с гребла в парка около патетата без жилетка?

Ами това хубаво, ама странно защо тогава китайците твърдят че техният най-нов танк, VT4, разработен от китайската компания Норинко е много по-добър от въпросния руски такъв. Най-малкото са оборудвани с така наречената Remote Weapon Station (Дистанционна Оръжейна Станция), която се среща и в много други бойни машини на армиите на САЩ, Израел и други. Достатъчно е обаче да видим цифрите от които става ясно, че дори Китай харчи повече пари за въоръжение от Русия. Със САЩ и дума не може да става за сравнение.

От новината разбираме, че Масквами ТЕПЪРВА идва в 21 век, с около 20 години закъснение след Америка, Китай, Израел и т.н. Ами, добре дошлЕ, малко сте закъснелЕ!:))))

От не много стари ленти: "По нашим оценкам, уже в ближайшие два-три года Россия войдёт в число пяти крупнейших экономик мира" казва Путин през 2012 год :)))

Засега се изравни с икономиката на 5 милионна .. Норвегия! :-))) Джуджи е смешник! :-)))

За почитателите на руската култура - прочетете книгите от поредицата Метро. Първата е Метро 33. В нея много точно е описано бъдещето на Москва.

Объркал си псевдонима си simplex asinum.

До БАРС. Първо не знаеш какво работя, така че не се изказвай неподготвен, че като ти гледам интелекта, ще се учудя ако вършиш нещо различно от сметосъбиране.

В като вагина. Ако това работиш, се справяш итлично.

Знаеш ли няма да ти кажа какво работя но не те лъжа в момента карам кросовър ДОДЖ американски който е лично мой в момента е на 6.5 имам 1 апартамент 80 квадр на центъра който е на мене и жена ми и къщта на 3 етажа която е на края награда и съм купил апартамент в големият град на дъщтеря ми това е защтото аз съм метач а ти като канцеларска интелигенция съм сюгорен че сидиш в една панелка и кълвеш на компютъра да не ти пиша че обиколих много държави и съм видял свят а ти седиш зад компютъра и си изкарваш яда по хора дето грешат с правописа явно си много жалък

До БАРС. По - добре глупав проблем, отколкото глупак като теб. Ако писането на родния ти език е глупав проблем, толкова по - зле за теб. Аз също пиша на компютър, но това не ми е проблем за правописа. Опа, извинявам се, забравих, че за русофилите българският език не е роден. Моя грешка.

Ще има ПАК-ФА и непроследяеми ракети и танкове Т-14 ама в бъдеще неопределено време

кое е неопределено, колега? ПАК-ФА му протичат изпитанията и 2017-2018 започва да постъпва на въоръжение. Какво като се говори в бъдеще време - много добре си спомням как беше подона картинката тук когато руснаците обявиха Сухой Суперджет 100 - как нямало да го направят, как нямало да полети, как нямало да се продава и т.н. - в момента е направен, летои, 114 са продадени а поръчките са за 20 г напред.

в 'Супербюджет' руското е около 30%. А рентабилна серия самолети е от 500 нагоре.

'ПАК-ФА му протичат изпитанията' Изпитанията на двигателите му (най-важната част) тепърва започват.

Ами знае се,че имат шест прототипа руските ни ,,партньори" и според плановете им вече трябваше да се произвежда.Даже индийците щяха да разработват софтуеъра ама ,,ко" стана...? Арматата и тя е прототип,Онази ,,страшната"ракета има 50% неуспешни изпитания! За подводниците да си спомним Курск и да се кръстим.Пази Боже!За руските двигатели РД които NASA купува нека припомним,че са помощни,а не основни,за МКС също е добре да се знае,че е подържана с американски пари.Както и Роскосмос се издържа от такси службата която извършва!

До БАРС. Ами няма как да произвеждаме нещо с такива неграмотници като теб. Дай на някой поне малко грамотен да ти покаже глупавите ти грешки. Русофилите изобщо посещавате ли училище???

Това лити е най големият проблем ?много ти е глупав проблема да не съм в час по правопис първо второ печатането на лаптопа няма нищто общто с писането и трето не съм канцеларски плъх като тебе

На гол тумбак, чифте пищови! Оръжия бол, кльопачка йок!

До А. Клети А, а ти колко руски телевизора си виждал, но не в сънищата си. Клети А, като е толкова хубаво в Ушанкия, защо по дяволите не живееш в този земен рай. Ама съм сигурен, че имаш приятели или роднини в "прогнилия" Запад или "Кравария". Смешник.

Все пак може да си обновите статията и добавите наистина най-мощното оръжие на Русия. И то е по-мощно от всички изброени тук - ракетата Сармат (РС-28, по классификация на НАТО Satan-2). Носи 10-15 бойни глави - реално ядрени крилати ракети с последващо насочване.

Всяка ракета от Сармата е с 750 килотона тротилов еквивалент. Умножете ги по 10-15. Тестваната на времето Цар бомба е била с 58 мегатона тротилов еквивалент, но на нея е измерено, че ударната сила е обиколила 3 пъти Земята.

Сърми има, амо постни! А един чушкопек даже с един "боен" отсек не могат да разработят! Гладна маймуна без гащи и с граната - най опасното животно!

Пропускът не е само за "Сармат". Пропусната е най-мощната в света вакуумна бомба, превъзхождаща американският си аналог 4 пъти по тротилов еквивалент и 2 пъти по площ на сигурни поражения. Пропуснат е най- бързият в света хиперзвуков грайдер Ю 71 , способен да развие до 11000 км/ч. след отделяне от своя носител, който практически е неуловим за съвременните ПРО. Най -мощният в момента в света надводен кораб - крацера "Петър Велики " и т.н.

Най -мощният в момента в света надводен кораб , драги, е самолетоносачът Джерълд Форд ;) Dual Band Radar случайно да знаеш що е ?

Това руските фантасти са добри. Признавам го!

Одно от очень мощние антируские оружия увилеи на майане в кие.Терористи поразили милиони украйци с зомби пиво,потом включили черни обемни пси генератори и сделали вонющая седящая забастовка. сразу активизирали меидиние манипулатори в Европа з несколко ней обсебили вся власт вКиев и инозмение наглие наашественики окупировали почти вся украйна без КРИм с. помощи наркотики заняли парламент ..

по глупаво от това което си написал не може и да има.явно такива са ти умствените възможности.

А аз като пиша на руски ме трият! Срамота!

Преди да плюете върху някой, помислете ( било Русия, САЩ или др. държава ). Колкото до това което правят руснаците, един факт, който е показателен: "САЩ закупуват двигатели за космическите си кораби от Русия".

Освен това САЩ си произвеждат айФоните в Китай. Когато имаш нисък стандарт и хората масово живеят в мизерия поне можеш да привличаш клиенти с ниски цени.

Руснаците закупуват телевизори, компютри и др. от САЩ. Произведени в Китай, но по американска технология. Огледай се вкъщи и помисли кое е по-полезно за човечеството - бойните глави или компютрите?

САЩ и рускини си купуват за манекенки, проститутки и порно.

Русофилистиците, като няма какво друго да кажат, веднага се побарват за двигателите. Стига с тия двигатели бе. На чети: link

:(((

присмял се дрипльо на милионера със 'счупеното' Ферари.. Детски болести на нов революционен кораб- ще ги оправят.

Вместо най-мощните оръжия-Да бяха правили най добрите КОЛИ,ТЕЛЕВИЗОРИ,ПЕРАЛНИ,ХЛАДИЛНИЦИ,КОМПЮТРИ и прочие.

Виж сеа, коли,телевизори, компютри идр. могат да си ги купят, но високотехнологични оръжия нема отгде да купят,....а треба се защятават срещу модерни оръжия.

всичко това си го произвеждат, много са ти криви и остарели представите за Русия, вероятно датират от 90-те, ама така те искат да мислиш - затова и така мислиш. Кажи примерно Германия колко свои порцесора има, защото мога да ти назова поне 3 руски, които се използват в ралзични техни продукти от военната сфера до сървъри и мрежово оборудване? Произвеждат всичко - от скъпоструващо и високотехнологично медицинско оборудване, през мрежово оборудване, сървъри, телефони та чааааак до въпросните ти печки, телевизори и перални, оборудване за производство (това е мега важно), за капак летят в космоса, лидери са в ядрената енергетика, дърпат много сериозно в гражданската авиация, за военната промошленост да не споменавам, а покрай смешните санкции започнаха покрай всякаква промишленост да развиват земеделие и станаха номер 1 износител на пшеница в света изпреварвайки САЩ - при това ГМО в Русия е забранено. Кажи ми сега колко буркана туршия ти произведе и какъв последен модел чушкопек ползваш, световно-значима ми овча главо? "И ний-сме дали нещо на света..." хлъц... хлъц... Забавно е да гледаш как някви бактерии от дъното на септичната яма, дето са мъртъв пиксел на картата на света и за които и НСИ, и Световната банка категорично отрежда липса на каквото и да е бъдеще, тръгват да плюят по други, които не могат да стигнат дори и в сънищата си! Клети Ганьо, събуди се и проумей, че руснаците изстрелват ракети с екипажи в космоса по-често отколкото ти си миеш зъбите.

3евзек

Руснаците произвеждат всичко, но ако не му сложат бойна глава, не става за нищо.

- Какво е това, което е тежко, скъпо, сиво, грозно, и не рита? - Руска машина за ритане.

Явно много си запознат с тяхната икономика. Какво къде се произвежда и продава. Кажи ми откъде да си закупя руски телевизор и компютър. Моля те прати ми параметрите защото не ги знам и искам да си избера. Благодаря предварително.

защто си мислиш че не произвеждат произвеждат си всичко което си написал .за това че нашите бизнесмени не искат да копуват от тях то не значи че те не произвеждат виждвл съм руски бойлери даже плоски боядисани с металик боч същто и вани за баня с металик боя направо супер леките коли та виж новите лади лада XREY виж новия джип патриот уаз виж новата волга сибир виж воинният и цивилният вариянт на джип тигър вмж новият камион камаз и най новата им разработка на кабина камаз и мислячее птентоваха но ощте не са почнали да я слагат на камионите напрваво могат да мечтаят нашите тираджии за такава кабина.зглобяват БМВ та тоойти китайски коли рено.ТО ТИ Е ХУБАВО ДА ИМ СЕ ПРЕСМИВАШ А НИЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ?

Те хубаво произвеждат ама къде сравняваш руска машина с мерцедес. Те и там баровците не се возят във волга.

сетих се нещто друго преди няма и месец гледах тяхна изложба даже путин беше на откриването ЛАПТОП БЕШЕ ПОСТАВЕН ВЪВ ВАНА С ВОДА И РАБОТЕШЕ ДРУГ СЪЩТО БЕШЕ СЪЩТО В СТЪКЛЕНА ВАНА ПРИ ТЕМПЕРЕТУРА -52.5 и работеше и много др.изделя показваха на изложението ти много като тебе пишат глупости без да са видели.И ОЩТЕ ВЕДНЪШ НИЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ ААА...ДА КИТАЙСКИ КОЛИ МАМА МИЯ

само да ти покажа колко си неинформиран, ето за споменатите от теб перални: В мировом масштабе Россия входит в группу крупных экспортеров стиральных машин и занимает восьмое место, опережая Испанию, США и Южную Корею, отмечается в материалах РЭЦ. Россия стала нетто-экспортером стиральных машин в 2015 году. Предыдущий рекорд в экспорте был зафиксирован в 2013 году 661 тысяча штук на 144 миллиона долларов. Если в то время 75 процентов продукции уходило в страны СНГ (в основном на Украину, Белоруссию и Казахстан), то в нынешнем году 55 процентов поставлено в дальнее зарубежье. Основными покупателями российских стиральных машин являются Польша (21 процент от общего экспорта), Румыния (10,6 процента), Италия (10,2), Германия, Сербия, Латвия, Венгрия (по 1,5-2 процента). В СНГ главными рынками сбыта остаются Казахстан (18,7 процента), Украина (13,5 процента) и Белоруссия (7,1 процента).

Руснаците могат да убиват - масово.

Могат. Когато бъдат нападнати. Или когато бъдат заплашени с нападение. Нацистка Германия убиваше масово в СССР. Великобритания и САЩ убиваха масово в Германия. САЩ убиваха масово в Хирошима и Нагасаки; във Виетнам и в Ирак. Франция убиваше масово в Алжир. СССР победи нацистка Германия без да убива масово германци. Но германските убийци масово участваха като военнопленници във възстановяване на разрушеното от тях в СССР.

И масово никой не се завърна в Германия от тези военнопленници . Въпреки многогодишните молби на Германия . . .

При последния тест на Булава успяха да улучат Камчатка и обявиха, че е готова ... Армата е интересно решение, както и в материала е отбелязано - за първи път в съветски/руски танк е помислено и за екипажа. Във войните в Ирак се видя нагледно колко сериозна е разликата между английските и щатските машини и съветските (макар и по-калпавата версия за износ). Времето ще покаже дали тази идея си я бива. Руския самолет - не знам до колко е честно да се сравнява с Ф 22, който вече е спрян от производство, все пак на руския тепърва му предстои да се произвежда серийно, а американците със сигурност вече работят над нещо още по-добро от Ф35 (който има възможност за вертикално излитане и е по-маневрен и добре въоръжен от руския аналог). От подводници не разбирам ... Яд ме е, че най-големия производител на петрол и един от най-големите на газ в света си позволява да оставя хората си да живеят в такава нищета, дават пари за оръжия, които отстъпват дори на френските и английските аналози, какво остава за щатските. Вместо да плашат света с Булава и Топол М, армати и щуротии да си преструктурират икономиката и да им живеят добре хората, а не като сега - даже и свестни пътища нямат.

САЩ работят от доста време върху 6то поколение самолети, а раптора е на 20 години и имат близо 180 бройки, ама истинския брой кой го знае. Подводници САЩ имат повече и по-добре поддържани, може би отстъпват на дълбочина, но пак бройката си е фактор. За самолетоносачи да не говорим и въобще самолети имат 5 към 1, а с НАТО става 10 към 1 срещу ватенките. Но хайде да оставим оръжията, че и там е срамно да копират американски самолети, пък ракетите с ядрени глави са да унищожават цели градове, браво, чиста гордост, че ще изпепелят Ню Йорк, Ел Ей или Чикаго, ще се разплача. Но освен изобретения за убийства, какво друго сътвори тази уж "велика" държава в 21 век, Плутон ли видя отблизо, Джеймс Уеб ли построи, адронен колайдер ли, ново лекарство ли, нов източник на енергия, да не изреждам битовизми разни като автомобили, бяла и черна техника и т.н.

Военният бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Руската Федерация. И въпреки това руската армия е с висока боеспособност и в случай на война между НАТО и Русия унищожението на натовските държави, вкл. САЩ ще бъде неизбежно. Не вярвам руснаците да простят и на тъпаците от София. Просто военна логика. Извод: Тръмп да поеме протегнатата за мир ръка на Путин. Защото самоубийците на Хилари претърпяха крушение!

Самолетоносачите са предназначени основно за нападение, а не за отбрана. А Русия няма намерение да напада никого, и затова не са и нужни носачи.

че не са я обявили за готова. Булава не е приета официално на въоръжение. Започната е работа по 'ново поколение' , нещо като Булава М - т.е. ракета която да работи. Сегашната не само че не улучва нищо в 50% от пусковете, а в много от случаите въобще отказва да стартира.

Ф35 (който има възможност за вертикално излитане и е по-маневрен и добре въоръжен от руския аналог). F-35 по-маневрен от ПАК-ФА? Очевидно, че и от самолети нямаш хал хабер понятие

Маневреността при съвременните ракети ВВ няма голямо значение. F35 може да стреля без въобще да променя курса си.

Dimi

Ф35 са реално 3 различни самолета като само конвенционалната модификация е на въоръжение и тя по летателни характеристики е по зле от Ф22, но е с по-добра авионика... "B" модификацията която е с вертикално излитане и кацане (обикновенно подобни самолети излитат от къса писта и само кацат вертикално, а верт излитане е само за изключителни случаи) е реално самолет със съвсем други летателни характеристики от първата модификация... варианта за паубната авиация е далеч от въвеждане на въоръжение... Ф22 е спрян от производство поради изключително високата си цена и близо два пъти по-големите разходи за поддръжка от Ф35...

Нямаш си никаква идея от авиация. Руснаците във въздуха в момента имат качествено погледнато тотално предимство. Преди години изоставаха с авиониката драстично, но като ги гледам са наваксали стабилно. Армата е най-добрия танк правен досега може би дори в световен мащаб. Ракетите т.е. най-важното са им номер едно и така ще си останат за много дълго време. Войниците на терен са в пъти по-мотивирани. Това, което им куца на ръшаните е военноморския флот, който в сравнение с американския или дори британския си е гола вода. Точно поради тази причина русначетата не могат да имат претенции в световен мащаб, защото тях може да ги има за момента, този който владее моретата и океаните. За тяхната защита обаче за голямо съжаление на някои хора са напълно обезпечени.

Стратегическата авиация настрана, Русия е съпоставима с Израел или Япония.

В почти във всички военни машини вече се дава предимство на екипажа. В съвременните танкове това е задължително.

ww, ето виждаш ли, че и ти си призна даже, че блядовете нищо не са направили! Всичко е пушилка от тролофермата в Питер! Дори путинист като тебе го е разбрал това!

Защо пък най мощните руски оръжия!?! Защо не примерно най мощните британски оръжия или френски например? Защото се намираме в рублажийския сайт дир.бг! И руснаците си плащат да ни облъчват с техните простотии!

скапана!

В края на статията пише, че следват още две, където ще бъде представено най-новото от военния комплекс на съответно САЩ и Китай. Ти не можеш ли да четеш?

Защото това е фашистки режим

Абсолютно!

ww, а руските скотове кво са нправили през съзнателния си живот! При тях всичко е в бъдеще време!

Като не са направили нищо , какво си се разбучал тука? Гледай си обора

Ти от свинарника ли се обаждаш!

Голямо плюене по руснаците от неграмотните тролове , какво можели и какво не можели Вие какво направихте през жалкия си живот ? Освен да правите фекалии в селските си нужници , един пирон не сте забили.Само чакате на мама и тате

Я руссофилистичния дирник е пуснал тема за дръпнипишковци. Момчета, да не ви разочаровам, ама Пак-таз още много вятър ще го духа, докато стане реално оръжие, За арматата пък завода дето щеше да я произведе (ако успее) взе че фалира.

Как така оцениха ПАК ФА на $50млн при положение че е още много далеч от истината. Преди няколко дни за пръв път бе пуснат ПРОТОТИП на двигателя му на стенд. За справка Индия преди доста време закупи голяма серия (т.е. с отстъпка) МиГ29 по $55млн бройката.

УТОЧНЕНИЕ: Индия се набута с голяма серия МИГ-29 К, който машини са доставени в практически неработоспособно състояние. Сволочлендска му работа. link

Тука доста народ все едно идва от предвоенните конгреси на НСДАП. Спомнете си историята, партайгеносе.

Сорос спря кинтите тролове неграмотни , щото на него ще му трябват Не се хабете , пари НЕМА !

В заключение можем да кажем, че и през 21ви век сибирските варвари-путлеристи пак ще плащат съседите си с милионна кашишка наборна армия от пушечно месо, раздрънкани танкове и наследеното от ссср ядрено оръжие!

Като не им се работи и мисли... така правят!

idi se pregledaj , spe6no e

"Самолетът е дело на Сухой и ЩЕ влезе ..." БУХАХАХАХА поредната путлеристка фантастика в бъдеще време! Поредната измишльотина с цел пропаганда! Невидим самалаьот с космически двигател! От тролофермата в Питер пак са били друсани!

Не се пише "космическа", а "касмическа", въобще буквите "о", "щ", "ъ" и т.н. като дойдат руснаците - всичките ще ги забранят!

Ми те руснаците дойдоха и бяха тук. Буквите още си ги използваме. И имахме икономика и култура и армия.