Коментари - Русия възражда военните цепелини | IT.dir.bg
назад

Русия възражда военните цепелини

Руските военни планират да започнат активната експлоатация на флотилия от дирижабли.

Обратно в новината

Коментари - Русия възражда военните цепелини | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как па веднъж не прочетох за рашките - оказа се че технологията намира идеално приложение в здравеопазването, а все чета "Оказва се, че те отлично прилягат за нуждите на противоракетната отбрана." - примерно ... уникални войнолюбци!

Простичко, евтино, практично и много "напредничаво"! Ще им дам и аз една идея! Защо на авионосеца "Кузнецов" не сложат мачти и опънат платна??? -простичко, евтино и практично! Така мяма да пуши и ще запушат устата на еколозите!!!

Великите воини скоро ще захванат лъкове и стрели-руснаци-диваци!!!

Следващата новина от безаналовите ще бъде за въстановяването на военната кавалерия с шашки и пики.

За твой шок, доста армии по света ползват такъв вид транспорт...Използват се елени, в армиите на северните държави...Както и коне или катъри, в планините...там където никакъв друг вид наземен моторизиран транспорт не може да мине. Кучетата, делфините, тюлените, косатките, белугите също се използват за военни цели! Факт!

И дракони, най-вече дракони! По телевизора ги показват редовни. Пийте ги тия хапчета, товарищьи.

На следващия парад очаквайте официалното представяне и на новата високоточна брадва!

В Москва - военен парад, в западно-еропейските столици - гей - паради...

за дронове..Но най-вече за фалшиви локационни цели на противника. Армати нема да са необходими на север - американците тренират жива сила, способна да надмине радиуса на действие на танковете.

със свойте тлъсти задници? Нещо се шегуваш:)

Хайде сега конницата и да не забравят будьоновките...

Момче! Ако не знаеш, да те светна нещо! Германската армия доста е разчитала на конен транспорт, а руснаците също са използвали кавалерийски части, за рейдове в немския тил, и то доста успешно.....Просто са използвали конницата като бързоподвижна пехота, която преди да влезе в бой слиза от конете и след това действа като регулярна пехота.....Кавалерийски атаки са провеждани само със съдействието на руските танкови части....И пак успешно!

И аз да те светна нещо. Защо германската армия е разчитала на конен транспорт през ВСВ? Не е знаела как с еправят мотори ли? Глупости! Немците са имали най-добрите двигатели. немците разчитат на конна тяга поради липса на петрол. По същата причина масово техните танкове са бензинови, не дизелови. Защото по онова време е можело да се направи синтетичен бензин, но синтетично дизвлово гориво - не. Немците използва конна тяга само като ТРАНСПОРТ. Защо руснаците използват кавалерийски части? Огромна част от съветските висши военначалници са бивши кавалеристи. И съвсем естествено не могат да преодолеят инерцията. При наличие на картечници, танкове и авиация кавалерията е абсолютно безполезна. Това е доказано още през Първата световна война. А през ВСВ русанците го научават по трудния начин Що с еотнася до транспорта руснаците нито когат да правят камиони, нито имат такива в достатъчни количества. Ако не са били американските "Студебейкър"-и са били живи-умрели. И още нещо. Механизацията изисква подготвени кадри. каквито руснаците са нямали, нямат и ще продължават да нямат.

Руснаците си падат по "нови" технологии... Както са тръгнали, скоро ще преоткрият пушката кремъклийка... Да се готвят лъка, стрелата и кремъчния нож...

Ами това го кажи на хамериканците и западноевропейците....Че те имат такива балони с радари, а най-големия в момента цепелин е бившия американски военен Скайлайн...Който бе закупен от частна компания и се експлоатира....

Има множество изобретения, които са доразвити стари изобретения. Електронните двигатели са един такъв пример - създадени още през 1821, едва сега започва по-масово им производство в електронни автомобили.

Аве снимката от някоя американска игра - пуцалка ли я взехте?

Член1

Мисля, картинката е от "Red Alert" поредицата. Това е "Киров" , една от ключовите единици на руските войски в играта.

американците ползват дириябли в афганистан, а дир.бг е проводник на руска пропаганда в българя

"Ако изпитанията бъдат успешни, скоро Русия ще се сдобие с флотилия от дирижабли." На изпитания се подлагат само одушевени предмети! Неодушевените предмети се подлагат на изпитвания, като в мнозинството от случаите резултатите са с Булев отговор - Да! или Не! Един самолет (дирижабъл) се подлага на изпитвания, а пилотът в него на изпитание! В "изпитанието" има емоции, а в изпитването на техниката - не! Другото е русизъм. Също както "мнозинство" и "болшинство".

Пий си хапчетата, че става лошо..

"Булев" е американизъм. Българската дума е двоичен.

Май не си ходил на училище. Ако беше там би чувал за булева алгебра.

Е баси мамата та казваш че дъщерята и синът в училище са неодушевени предмети щом ги изпитват на дъската?!?!

Поредното "ще"

Много по-интересни въпроси за дискусия за "специалистите" по дирижабли: Колко е Архимедовата сила на морското равнище при използване на водород и колко е при хелий? Защо разликата в подемната сила при използване на водород е само 8% повече? Защо хелий, а не водород и защо водород, а не хелий? Това са теми за образователни изложения, а не глупостите, писани от неграмотни примитиви!

Германите пуснаха цепелин за пренасяне на трудно достъпни места тонове маса, а не за военните и за война. Това е разликата, пресветений.

Много сте зле с материала! Германия също преди известно време пусна цепеленино, че даже и с европейски пари! Само че няматс време да четете такива новини, защото трябва да изливате злобата срещу Русия. Цепелините имат много предимства във въздушния транспорт, но това не за ограничени мозъци като вашите!

За военни цел е има смисъл безпилотна машина максимум с размерите на микробус. Това нещо с големината на стадион е пълна глупост. Ако не се сещаш защо бих могъл да то обесня.

Обясни на американските военни да не ползват C5, и на руските - да се откажат от АН-124.

Пфффф хората вървят на пред, тия се връщат на зад.....

"на пред", "на зад" ... е бати!

Пише с е "х ората"

Е това не го очаквах от аерокосмическите войски ! ! Само да не духа вятър ей . ВЕЛИКО . Ами лъка и стрелите изискващи значително по малко енергия от куршумите ? Тях кога ще ги възродят ?

Пак не си разбрал не са аерокосмическите войски, а са галктическо вселени :) на негово величесто късокракий император на Туршиите

русия не ги възражда, а току що ги изобретява! руският цепелин, това всъщност е дерижабъл, щото цепелин е дерижабълът на граф цепелин, но редактор стоян гогов няма как да знае това, та руският ще се казва путилин!

Дирижабъл - от френски: dirigeable, управляем. Език мой, враг мой!

по неговата , а и твоята логика впрочем, в България ще останем само тия които харесваме само България!

не може да има военнокосмически сили без цепелини! след цепелините россия ще възроди кавалерията, и тачанките! а малко по късно и ветроходният флот, и неговата разновидност гребната подлодка!

Няма ли да имат край глупостите тука? Крайно време е.

Куфарите и за Москва на, който му аресва Рушия.

И на кой малоумник му дойде идеята да използва снимки от "RED ALERT 2" ?

Нов развлекателен жанр ни предлагат от дира - идеологически натоварена научна фантастика с дъх на ватенка и цвят на пак ватенка. Успех на рашките с разработването на увеселителното съоръжение!

Едните таквиз,другите незнам какви си,а ние кво сме?какво сме направили.Маана дирим

луди руснаци ... дават ли се толкова пари за балони .... що не вземат идеята на великият наш пълководец роско ....и да си купят ефки на старо ....

Хитрият План на Путин: 1. Прекръстват дирижабъла от Атлант на Киров 2. Прекръстват Армата на Апокалипс и му слагат още едно оръдие. 3. Путин си пуска брадичка в стил Ленин, татуира си 3 запетайки на челото и си слага жици на темето. Yuri's Revenge!!!

...

Цепелините са прекалено бавни. Стационарни радарни установки вършат същата работа - без да са толкова лесна цел, на това стига само някой да му пукне балона. Не могат да заменят ауакс-а и подобните му (не знам какъв е съветският еквивалент на ауакса), не могат дори да се доближат. Не ги виждам да направят нещо практично с тия цепелини, не е да не е опитвано толкова пъти.

Руския аналог на АУАКС е А-50. И цепелините и балоните си имат доста добри приложения и като летящи радари и като сензорни платформи. Руснаците използват такъв малък аеростат в базата си в Хмейми в Сирия. Апарата виси над базата и на него са монтирани камери и топловизори, така контролира десетки километри от пространството около руската база. Има го в нета....А дори лудите крави използват такива аеростати с монтиран под корпуса радар, за да следят за самолетите на наркотрафикантите, както и евентуално за крилати ракети....Дори Пентагона разработваше един такъв транспортен дирижабъл Lockheed Martin Hybrid Airship-Airlander 10 ...Но се отказаха, заради бюджети съкращения и го продадоха на цивилна компания....СССР имаше доста добри разработки за така наречените Термоплани..но това бе в периода когато икономиката им се рушршр..Сега просто са решили да се възползват от разработките си, за да създадат ТРАНСПОРТНИ а не БОЙНИ въздушни кораби. Нещо напълно нормално , с модерните технологии с които разполагат.

Прост български народ... "Разделяй и владей" - това е толкова стара концепция, че трябваше да сте си научили вече урока. Ама не... ще се делим на русофоби и русофили... пуста ежбина, от това Българите винаги са страдали. Спрете да си мерите пишките.. спрете да спорите и да се обиждате. Рунсаците били такива... да де ама американците били онакива! И двете нации имат огромен потенциал, а с какъв потенциал разполага България? Със 7 милиона разделени на два лагера!!!

В БГ няма русофили и русофоби, има руски слуги и всички останали.

Отдавна не са 7 млн., а около 5 млн. и не на ДВА, а на ТРИ лагера- РУСОФИЛИ, РУСОФОБИ и консуматори /не пиша име, за да не ме обвинят в расизъм или ксенофобия/.

Къде ги видя тия 7 милиона? Сега в Б-я няма даже и 5-6 милиона.

На другарите не им е за пръв път, няма и да им е за последен да разработват глупости от типа на летящ танк (какъвто е имало по времето на Сталин, даже е имал и пробен полет, завършил недобре, но екипажът успял да оцелее) или пък анти-радиационна боя.

Какво значи завършил недобре , а смешки? Летящия танк си е бил напълно модерна и дори футуристична концепция за времето си! УИ полета е бил успешен смешник! Проблема е бил: Първо че двигателите на самолета буксир са били доста маломощни..И второ- че е могло да се транспортират само леки танкове, с тънка броня и въоръжени с картечници или малокалибрени оръдия..И още нещо смешко, опита е доказал че концепцията за пренос на бронирана техника по въздоха е реален и осъществим, и зтова днес Русия има най-добрите Въздушно Десантни Войски...Докато на лудите крави от небето им падата хамъри като тухли четворки-има го в нета..Руснаците спокойно десантират БМД-2/3/4(Бойни Машини на Десанта) и дори ЛЕКИ ТАНКОВЕ СПРУТ!!!! А лудите крави най много някое Хъмви което да се размаже в земята:) Вижа какво пишат самите хамерикански генерали за техните рейнджъри и какво за руснаците...Руснаците ги превъзхождат във всичко.

Това ви е на кремълските слуги проблемът, капка мозък нямате. Трябвало ви проект "летящ танк" за да загреете ползата от транспортната авиация, баси гениите.

То затова и Кисинджър обърна палачинката и запя нова песен!

Е това не е кой знае какво...В русия още по соц време са се правили експерименти за създаването на летателни апарати за съчетване на два три вида летателни апарати, в една конструкция....За простите еврофакове да се поровят в нета и да видят за руските ТЕРМОПЛАН АЛ-40, БАРС (безаэродромный аэростатически-разгруженный самолёт),ФИАЛКА (Филимонова аэростатический летательный комбинированный аппарат,ЭКИП (сокр. от экология и прогресс) и т.н....Руснаците имат прототипи на такива машини, за каквито лудите крави и еврогейците могат само да мечтаят....Въпроса е, дали ще решат да ги запуснат в серийно пройзводство.

Май само прототипи имат. Щото да създадеш нещо не като да откраднеш от германия целия завод барабар с тухлите и инжинерите и да кажеш, че е твое "изобретение" понимаеш ...

Сигурно говориш за лудите крави и Фон Браун нещо...Че лудите крави са тия, които демонтират немските заводи за ракети Фау и със се барабар нацито Фон Браун ги изнасят в Краварника. Непанимаеш?

Само ще ви цитирам една извадка за ТЕРМОПЛАН и какво пише Симеон Димитров в "Енциклопедия на дискови летателни апарати" от далечната 2001 г. (който е в час знае кой е Симеон Димитров) "Този летателен апарат с дисковидна форма е най-големия в света и е изобретен в Русия през 1998 г. Первият прототип е бил с товароносимост 3,2 тона. корпусът е с форма на двойно изпъкнал диск от алуминиеви профили, а обшивката - от метално фолио със специален състав. Разработени са различни варианти - АЛА-600 е с товароподемност 600 тона (6000 човека). Той е снабден с допълнителни реактивни двигатели в задния сектор. Друг прототип е изработен с твърда обшивка и странични ракетни ускорители за цели в Космоса. В корпуса е предвидено място за по малък самолет. Според някои публикации апаратът е свръхсекретна летяща чиния, продадена на Америка от Русия за милиарди долари. Твърди се, че развива 150000 км/сек. Ако предположим, че притежава технологията "въздушни шипове", тази скорост е реална. Повечето автори смятат, че това е аеростатичен дирижабъл." И това се е знаело още в 2000- та година. Изобщо Дир-а е специалист по "актуални" новости!

Като чета глупавите коментари по адрес на РУСИЯ все повече почвам да се отчайвам че са се навъдили много дебили и то тежки будали.То повсяка вероятнос и семето им такова явно трябва да си приготвяме куфарите със семейството ми.Но честно то дебелизмът е дар божий .

ще, ще, ще и т.н.

в космоса без руските космически кораби...Ще правят собствени ракетни двигатели, вместо да използват руските...Ще ходят до Марс, ма не кат в Марсианеца да копат картофи...Все Ще, Ще,Ще......... НЯКОГА ИЛИ ПО СКОРО НИКОГА!

....едно малко дронче.....и.....

Цепелинът Атлант ще разполага с клозети тип "клекало", в които воините от въздушно-космическите сили на Русия ще се облекчават по време на бойни мисии.

Kirov Reporting!

Ха-ха-ха, "Red Alert" бате :) Сега остава и Юри да излезе на сцената :) Иначе - готино, обаче отново добре забравеното старо - тая работа е играна още преди 70 години :)

Израел също имат такава стационарна балонна система, а Индия разработват в момента. Ама къде ти знания у русофоб, тях ги избират сред най-простите и лакоми, продажни парчета.

Видяла жабата че подковават коня.....

Американците в момента използват радари монтирани на стационарни балони JLENS се казва системата системата, разработена като защита от крилати ракети, а в мирно време я ползват да следят южната си граница за нисколетящи самолети трафиканти. А руснаците планират да направят нещо подобно, но по-голямо и подвижно.

Възраждане на старите технологии. Сега агент Иван, като въведе наборна служба, всеки войник сам ще се въоръжава с копие, атлатъл, лък и прашка.

пак безаналогово - венсеремос

Хахахахаха! Ако сложат снимка на Алла Пугачова може да уплашат повече хора с тия цепеници! Поредната руска малоумщина!!!

ами тук дебилите са от дира. това е от играта Red Alert2. цепелините Киров. то вярно, че Северна корея е използвала интро на играта за да ужецдават маймуните си, че са били атакувани от хамериканците.. но да ползват и наще говеда същия номер... не така бре! тая игра се води за една от класиките в сратегиите!

Ако посадим 2 милиона хектара боб. Ще можем да изнасяме за Русия, за да произвеждат газ, с който да си пълнят Цепелините. Ще си оправим икономиката на нива от 1989-та веднага - мечтата на Байтошовистите!

руснаците никога не са с еотличавали с авангардно мислене. още по времето ан СССР те са робували на идеологеми. така например, когато всичи окончателно са се отказали от кавалерията като вид военно средство ( след първата световна война става ясно че след бойното използване на самолети и танкове, кавалерията е безкрайно остаряла) само две държавои в света продължават да ползват този анхронизъм - Полша и СССР. И когато Германия прегазва Полша за по-малко от месец (с помощта на СССР, разбира се), става ясно че срещу танков и авиация кавалерията е напълно безполезна. На всички им става ясно, освен в СССР. Е, плащат си. С огромни жертви и милиони военнопленници. И с дирижаблите е същата работа. Това с аеростатните захраждения от времето на ВСВ при наличие на крилати и балистични ракети е пълен идиотизъм ( да напомня че съвременните крилати ракети могат да летят на по-малко от 10 м над терена). какви цепелини, какви 5 лв. Всичкото това е резултат от пълна технологична немощ. Руска му работа

Нещо си се объркал. Кавалерийски само са се казвали полковете, инак са били тъпкани с танкове. Всъщност СССР в началото на войната е с най мощната армия и има 25 600 танка - неколкократно повечеот целият останал свят. Само превантивния удар на Хитлер е провалил плановете на Сталин да окупира цяла Европа. Та вместо да се плюе по Хитлер е добре да се чества като спасителя на Европа.

Че в САЩ дори полицията ползва коне. Има си места където са по-удобни. Както и магарета по планините.

Другари любители на съветската техническа мисъл, ако дириджаблити бяха добра технология, със сигурност щяха да бъдат ползвани от по-развитите индустриални нации. Американците примерно зарязват дириджаблите още през 30-те години на миналия век, след катастрофите на двата им флагмански дириджабъла Акрон и Мейкън. Това, че един дириджабъл е пълен с хелий няма как да го опази от бури, урагани, гръмотевици. Какви упростени технологии, кви 5 лева? В днешно време всичко успехът в почти всяка една сфера се базира на технологиите. По-добре руснаците да измислят как да опитомяват и яздят усурийски тигри, за борба с врага в тежки и зимни условия :)

Основният недостатък на радиоелектронното разузнаване със самолети от типа АУАКС е точно малката товароподемност на самолета. Дирижабъл със 170-тонен комплекс за радиоелектронно разузнаване може да си лети навътре в Русия и да снася информация за всички натовски военни цели в цяла Европа, а те да се чешат по умните кратунки как да му противодействат. Но форумните кретеноиди нека си лайкат, за тях липсата на мисловна дейност е обичайна.

Гений си. Дирижабъл СЪС 170 ТОНА лампи. Равняващи се няколко американски чипа,,,,

Уау, какъв аргумент, това тролската тактика за превенция на разумна дискусия чрез писане на глупости ли е, или ти си просто природно тъп?

я ме светни де ги праят тез чипове

много, много си тъп. Дано имаш някой лев да си платиш тока.

За Руската техника голяма товароподемност може да е жизненоважна.

Рашките явно са обърнали еволюцията в обратната посока. Очакваме скоро лъкове и копия! Накрая може и по дърветата да тръгнат!

на прав път си. през съветско време е бил направен експеримент - деца медиуми е трябвало да се фокусират в бъдещето и да "откраднат" схемата на най мощното оръжие. след анализ на схемата - оказало се че това е арбалет.