Коментари - Русия също ще изследва Юпитер | IT.dir.bg
назад

Русия също ще изследва Юпитер

Русия обяви, че ще изпрати свой сателит около Юпитер - ден, след като сондата на НАСА Juno влезе в орбита около газовия гигант.

Обратно в новината

Коментари - Русия също ще изследва Юпитер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Русия нещата стават винаги с "ще". Руснаците само гледат Сащ какво ще направи и веднага на следващия ден заявяват, че ще го правят. Същото беше и с лунната им програма, на която първо мислиха име и после Роскосмос заяви, че се отлага. Наука не се прави със заповеди от "харизматични" лидери като Путин, а с умни хора, които се държат като свободни граждани, а не като лакеи. Желаното не винаги е истина. Преди Русия да прави голяма наука на приказки, трябва да разреши далеч по - тривиални проблеми, които трябваше отдавна да са останали в миналото като например факта, че всяка 12-та болница няма водопровод, което самият Путин каза в интервю.

Изследването ще се състои в разглеждане на снимки от "Джуно" :)

Поредната пропаганда на Путлер за опиянчения му народ с имперски мании, както и за армията от продажници в България и другите руски губернии.

Айде стига с тази руска пропаганда!

Ха ха, да започнат с кола.

Руснаците правят нещо истинско , а пиндосите само някви филмчета и ръкопляскания

Я да видим кой какво прави: - сондата на х'американците е в орбита около Юпитер - сондата на бай путлер ЩЕ БЪДЕ в орбита около Юпитер някога си...

Поредното "ще".теруснаците като вършат нещо сериозно си траят:като окупираха крим лъгаха 1 година че нямат нищо общо.а сега казват 10 години преди това.само думи.русия отива на по лошо и това не е добре за никого.

Това, че е газов гигант не значи че на повърхността не е твърдо. При тези ниски температури газ примерно метан е в твърдо състояние.

При това налягане и при тези кориолисови сили каква мислиш е температурата? Твърда е само вярата ти в комунизЪма.

Тез пък и те на всяка манджа,мюрдия.

Като я изпратят тогава да надуят свирката всичко е в далечно бъдеще време ще ще ще ще

Никой не обръща внимание че плановете на руснаците са за СПУСКАЕМ апарат, което още никой не е правил, а juno е просто още един телескоп там, нещо постигнато още 95та.

а пък севернокурейците тогава ще пратят спускаем на слънцето, понеже са много напред ватенките и ще прескочат това с "телескопа", а директно и хора може да пратят даже, що не пратят спускаем на марс първо, а те утре ще напишат, че 2050 и на плутон ще спуснат

Джуно ще се спусне в атмосферата на Юпитер. а те расияните имаха и проект за човек на Луната:)

Причината НАСА да не пращат спускаеми апарати на Ганимед и Европа-където има водни океани е,че няма технология, която да гарантира,че спускаемият апарат ще е стерилизиран-тоест,че няма да докара земни бактерии на тези спътници на Юпитер.

А канализация и вода в руските градове-кога?

а дано ма надали. Ту уж решават ту после отменят поради липса на пари.

Pourquoi бе джанъм? Por qué? Почему?

ЩЕ ЩЕ ЩЕ .... КАЖЕТЕ КАКВО ТОЧНО Е ИЗПЪЛНЕНО , ПОСТИГНАТО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ;СТИГА ИНФОРМАЦИОННИ МЪГЛИ!

Тъпи комуняги, 99% от мощността им отива в свирката с лъжлива пропаганда, а техните пенсионери изнемогват и все повече бягат от русията и идват да живеят в България.

Виждам че сроковете ви изглеждат фантастични и затова мислите че всичко е на шега. Ако трябва да сме реалисти това са съвсем нормални темпове. То това в космоса не е събирам си багажа за час и отлитам! Американското Juno за първи път е предложено от НАСА 1995, чак 2003 г реално е взето решение за строителството на спътника и чак 2011 г е изстрелян. С други думи 8 години НАСА е убеждавала Конгреса да го направят и още 8 години е строила. Общо 16 години от идеята до изстрелването! Те ако Руснаците изстрелят техния както пишат 2026 - само след 10 години ще си е невероятно постижение! Дано успеят! Стискам им палци на Руснаците! И на Американците за Марс!

Не само - отделно се чака и подходящ период за изстрелване за да може да се извлекат ползи и от гравитационно ускорение... което пък зависи от местоположението на планетите спрямо една друга...

дрън дрън 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 дванайсеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее

Остави ги, те не са наясно с руските възможности. Русия е велика, Русия разполага с всякакви ресурси и Русия може да си позволи всичко. Ние сме на грешната страна.

Русия това, Русия онова... Абе руски подлоги, защо след като русия е толкова велика руснаците живеят в такава мизерия? Аман от изветрели подлоги. Проумейте веднъж за винаги, че Русия е това което е, не заради някакви способности на руснаците или заради ресурите. Тя е това което е заради пленените немски технологии. И разбирасе, седи си на мястото на което ги е пленила. Дори тежкия индустриялен шпионаж от времето на студената война не им помогна с нищо.

Аз също ще изпратя сонда до Юпитер! Даже 2 сонди ще изпратя! Моля никой да не ми се подиграва! Искам - пращам си!

Таман кат стигнат там, ,братушките" и ще приверят дали американците не са излъгали за сондата, ,Джуно'' зер както се разбра за Месеца са лъгали, че са ходили по него.Трябваше да дойде ерата на Путин за да разберем това! Както обича да казва един мой познат: до ерата на Путин и. .....

Още малко ще кажеш че и Гагарин не е летял.

Мда...ще изследват и те Юпитер - ама с телескоп! Бхахахах!

Другари и Другарки, имам предложение: Дайте да даваме!

Поредната новина за Русия вбъдеще време. Планът е за 2032!

Видяла жабата, че подковават коня и дигнала и тя крак. Муахахахахахахахахахахахахахахахахаха!

Русия ще. Ама не днеска.

Гола вода са руснаците, нищо няма да направят.

ми направи нещо ти бе...Нютоне...

хахахахахахаххахахахахаха жалка работа превърнахте рубриката за наука в място за вицове с тези жалки про-руски пропаганди :)))))

Ганимед, както и Европа са уникални с четири неща - 1.Атмосфера с кислород 2.Океани от вода покрити с лед 3.Тектонична дейност 4. Хайде сами да се сетите! Ако се търси живот близък по характеристики със земния, там са местата. Очакванията са за прости организми...ама знае ли човек

много прост народ - минуса за какво е, за снимката ли? я се аргументирайте, за да ви сложа +

Поредната технологична новина от Русия, започваща със частицата "ще" ... Таи лакърдии са за вътрешна консумация и не виждам защо не занимавате с глупости? Или защото г-жа Станишева е разпоредила за Русия да се говорят велики неща?

ами да видим новините у нас свързани с космоса! от кога датират те? защо са в минало време и са свързани само с СССР?

Назад си с материала, баце! На европейската мисия Екзомарс имаме апаратура. И това беше новина преди месеци. или смяташ, че Марс не е космоса?

Ivan Ivanov

не се хаби не ги ли виждаш че са цяла агитка сорсоидни мишоци и само дразнят ...

Едно време направо казваха ..."А ние вече сме били на Юпитер" вместо "Ние също ще изследваме Юпитер...нявга". Руснаците все още са най-добрите при извеждането в космоса но в изследването му си останаха в 1980 година. За тая работа трябва силна инженерна мисъл а нашите братушки са много силни във фундаменталната наука и много слаби в инженерната.

защо е нужно да сравняваме САЩ и Русия? САЩ са водещи в технологиите за космоса и във военното съотношение, но са принудени да се съобразяват с Русия, защото не могат без тях в космоса, а с ядрения им потенциал възпират световната хегемония на САЩ. ние сме българи, и трябва да мислим за нас и нашата роля там сред звездите

Абе, офиса на дир-ъ, при вас май през ден е първи април, понякога по-често....

Новините за Русия почват вече да звучат смешно. Дори не си струва да се коментират.

им обяснете, че юпитер не е в океана на земята, а мнооооого по далече

Жизнь ето не life.

Life is life, а жизнь плохая!

БАН ще изследва Сатурн. Плана е през 2030 г. да бъде изстрелян сателит, който след 7 години няколко безаналогови маневри да влезе в сатурновия пръстен и да изследва причините за създаването му, както отломките в него с масспектрометър от ново поколение. Колко лесно било....

Видяла жабата, че подковават коня и ... Ха-ха-ха!!!

Милиционерски мечти. На Юпитер се ходи со ду*е и со пари. Пари нема, действайте!

Ако наистина го направят ще е страхотно постижение и успех за цялото човество като цяло и за тези които обичат космоса. Дано да не остане само на приказки и дано да сме живи да го видим... Има още много какво да се научи за Юпитер - прекрасна планета с много тайни. Дано се набляга все повече и повече на наука а не на войни.

Съгласен съм с тебе. Лошото е, че почти сигурно няма да стане - в момента в Русия космическата индустрия се разглежда най-вече като начин за кражба на държавни пари - или както му викат руснаците - "распил средств". За съжаление последната им изцяло успешна мисия е от 70-те (Венера), а последната им частично успешна - от 1991 (Фобос). Фобос грунд беше перфектното престъпление - останките са на дъното на Тихия океан - всичко останало е изгоряло - иди доказвай какво е имало и какво е нямало.

Пародия

Времето ще покаже....

Ivan Ivanov

не ставай смешен Риссия е с 100 години по напред от Фащ ... явно наистина не си запознат с какво разполагат ... американците ако можеха сами сами щяха да си направят станция .. .ама не могат ... космоса не е само ракети има един много важен фактор радиация :) който я овладее ще спечели космоса :) а след Чернобил да те отворя защото не си запознат руснаците имат няколко програми но спирам до тук ... сети ли се какво исках да ти кажа ;)

Айде, сега пак ще има разни промити мозъци и конспиратори, които ще обясняват как САЩ използват руски двигатели и как стъпването на луната е снимано в холивуд... Ама, кво да се прави, луд умора няма... :)

ами не използват ли преди две или три седмици пак купиха няколко :)

и какво от това, че използват?!?!

Ти се радвай, че все още ги купуват. Че когато спрът безвъзвратно оставте в историята.

Купуват ги, за да могат да снимат филми в студиото за кацането на Марс! Зелен екран, Photoshop и Maya - това общо взето е американската астронавтика! Само руските дървета са от желязо!

Като гледам накъде върви Русия, май Путин ше кара лично спътника, командирован от руския народ......

що, България на прав път ли е?

Видяла жабата/Рашка/, че подковават коня и тя вдигнала крак. Жалки са с глупостите си. Първо да направят ютия или хладилник, а после да мечтаят мурзилките.

те понеже нищо не могат да правят и поради тази причина тука искаха да се прави обща флотилия от няколко държави за да уж в конкуренция в Черноморски флот разположен в Севастопол....демек няколко държави трябва да се обединят за да са в противовес на мурзилките....и кой е смешен?

Видяла жабата да подковават коня и вдигнала и тя крак...

Ха ха ха ха ха, направо им повярвах.

Русия ЩЕ се разпадне! Путин ЩЕ сдаде властта!

ще се разпадне,ще се сдуха,ще фалира-кога на свети унуфрий ли.