Русия иска да прави АЕЦ на Марс

Москва наскоро обяви амбициозни планове за следващите десет години в космоса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък искам да се изпикая от покрива на ЦУМ!

!?!?!?!?!?!?

Ядрен реактор вече има на Марс. RTG реактор. Има го и работи и задвижва Американския Пърсивиърънс.

И ще захранва цяла база, а?

Чудят се как да източат системата ако ме питате. Но нещо май много са тарикатите. Гледам, че искали и ядрен кораб да правят.

Не ядрен кораб, а кораб с ядрен реактор в него - и между другото, вече имат. Идеята е интересна и за държави като САЩ и Китай. Ядрени реактори, способни да подават електричество на развиващи се държави, без да са на тяхна територия - само да продават. А е и евтино.

Браво! Аз пък ще развъждам гъби! Поради малката гравитация ще станат гиганти, а пък и АЕЦ-а на руснаците като гръмне, може да ги използваме за космически кораби да се връщаме към земята - хем и ще ми плащат за билетче до земята, хем и гъбите ще продавам! Ей за тая бизнес идея и Мъск ще ми завиди!

Това вече не е смешно даже.

Македонският учен македонист Блаже Драгоски Скопски-Катрски доказал, че античките марсианци са говорили антички македонски и са преки наследници на античките скопски македонци, а името Марс прозлиза от Марскедония, античка форма на Македония от Скопско. Забележете следите по Марсианската повърхност от кратери - червено платно с жълто нацвъкано като от пиле - досущ знамето на Република Северна Македония!! На Луната се забелязват същите форми... ама с черно-бял фотоапарат снимани, поради ограничените финансови средства на Северномакедонското министерство на пропагандата и информацията заради Бугарското евро-вето!

Да им пробутаме нашата скраб в Белене?

Не се научихте в Дирника, че скраб се пише с "П"! Скръб се пише с "Б"! Например: "Правописът ми е пълна скръб, затова ровя в бунището за скрап."

https://www.youtube.com/watch?v=8HZ4DnVfWYQ

Смях се яко ! Само газопровод не е предвиден в програмата. Няма значение до къде - може до Луната, може до Юпитер ! Ебати нещастниците. Сами си признават, че имат проблеми с основните храни за населението, Ама Космоса им е до коляното !

Другарят Рогозин е приготвил розови очила за всички. Добре, нека приемем че успеят да ги конструират и изработят тези ядрени централи. Имат ли ракета, с която да ги изстрелят в космоса и тя надеждна ли е?

Е, нали щяха да кацат на Слънцето посред нощ?! Сега АЕЦ на Марс?!

Това за Слънцето не е виц, но е за Тръмп.

Вперед,товарищи!Боярышника води до халюцинации дори при някои образовани хора.Друго си е Путин когато е на 150 години да натисне от Земята копчето "Пуск" и да се види на телевизора как заработва централата...На филмче,естествено....

Тъпи руснаци, нищо не може да се прави на таз античка македонска земя без разрешението на Македонския президент!

Първо да поискат разрешение от македонския народ на Северна Македония. Второ след като получат разрешението от македонския народ на Северна Македония, да вземат да кацнат поне веднъж без да се разбият и да си оставят боклука, след което да говорят да поискат разрешение да правят, каквото и да е било друго!

ТЕРМОЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГЕНЕРАТОРИ на изотопи, произвеждащи ток. Те НЕ СЕ ОХЛАЖДАТ и нямат нищо общо с верижната атомна реакция. Китайския Заяц "бягаше" по Луната с такъв руски термоелектрически генератор. Дебилчетата в ДИР.РУ сами писаха преди месеци, за ТЪРГ на НАСА за производство на големи термоелектрически генератори на ток за Лунната мисия на САЩ. Ненцы не немцы, Товарищи!

Не, става дума за съвсем истински ядрени реактори, но заглавието е изсилване и преписано от други източници. Такова изсилване имаше и като излезе новината за подобния американски проект. Американският проект се нарича Kilopower и предвижда изграждането на реактори с мощност от 1 до 10 киловата. Съвсем скромно и далеч от представите за АЕЦ. Спецификите на руския проект липсват (поне от тази статия), но надали ще направят нещо различно. Вчера стана ясно, че НАСА е раздала поръчки за проучване на ядрени ракети и казаха, че предстои същото и за реакторите. Само ден преди това пък излезе, че финансирането на ядрени технологи в космоса е осигурено и в бюджета за 2022. Тези разработки бяха подновени по времето на Тръмп. И двете страни имат доста опит с използването на ядрената енергия в космоса, но ми се струва, че само едната има пари, за да направи най-сетне нещо смислено в тази област. Ядрените реактори са необходими за дългата лунна нощ, а на Марс са необходими постоянно. Ядрените ракети пък са нужни, за да се съкрати пътуването до Марс на 3-4 месеца от сегашните 6-8.

става дума за съвсем истински ядрен реактор! просто думичките "ядрен реактор" не означава едно единствено конкретно нещо, а десетки вариации.

идея имаш ли си как работи термоелектрическите генератори? Кажи сега - колко трябва да е температурната разлика за добива на електричество и как ще я постигнеш? виждал ли си такива генераторчета? Можеш да си ги купиш навсякъде 4x4cm са по 10 евро. и ти дават 0.5 вата енергия. Ха сега ми кажи колко голям трябва да ти е този TEG и с какво ще генерираш разликата в температурата.

всъщност ядрени реактори наричаме всички реактори, които разчитат да генерират енергия следствие на някаква ядрена реакция. радиоактивен разпад на даден изотоп е ядрена реакция, съответно генератор работещ на този принцип е ядрен. отделно всички ядрени в употреба към момента са термални. ядрения процес генерира топлина, тя топли флуид, той върти електро генератор.

Жегите не прощават и последствията са имено това заглавие

И снимката кърти миФката.

Не знам дали някой от руснаците си дава сметка, че всичко опира до пари. Умни хора са, по принцип, не би трябвало да имат проблеми с това, освен ако не говорят чисто политически. Технологии за ядрени централи имат, нямат технология за извеждане извън Земята. Сегашните им са стари и скъпи, ако можеха да я пратят, тази електроцентрала на Марс, да са го направии вече.

Си паднал от Марс. Цялата хватка е да се вземат едни пари (държавни). Че те руснаците в най-добрите си години не можаха да направят едно успешно кацане на Марс - та сега ли! В момента цялата мощ на държавата им е впрегната в поддържане на високото им самочувствие - иначе ако се усетят как ги приспиват и водят за носа с великата победа преди 75 години и как са били първи в космоса преди 60... Събудят ли се руснаците - край с джуджето. Чаушеску го разстреляха - на Путьо ще му резнат главата със секира - на Лобното Място, дето е на Червения площад - има доста прецеденти преди няколко стотин години! И всичко ще стане пред камерите!

Русия 2030: 1. Джуджето е дълбоко под земята, изгнило 2. Рублата е окончателно изоставена като ненадеждна 3. Бая републики са изоставили матушката и просперират 4. Нато е по границите й. 5. излаз само на северно и балтийско море

супер безаналогово.. нно ннека да чапочнатъ по скромно... да направят тостер първо...

тостерите и кафеварките ги правят в Бурунди и Пакистан.Не се тревожи.

А в Русия вадят нефт и газ като в арабска държава.

Първо да кацнат там като американците и китайците с марсоходите.

те са кацали /на Венера/ преди има няма 60 години и то доста пъти.Няма се плашиш .Гледай Холивуд-анимация и кацай на мед.

На Венера всеки може. И без парашут, при тази гъста атмосфера все едно си в морето. Така и американците кацнаха на Венера със сонда, без никаква система за кацане, щото не беше предвидено. Ама Сондата оцеля и работи 45 минути.

Хахахахахаха!! Хайде пак малко просо за руските кокошкари във форума :))) А,а пРосия вече и пари за анимации ли няма та ни занимава с детски рисунки ? :)))))

И то рисунките са от времето на СССР

ние сме известни с построявани АЕЦ и отделно от вчера сме космически активисти с няколко космонавта