Русия: Искаме "Сатана" да остане на служба

Това е най-мощната балистична ракета в арсенала на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИСТИНСКОТО ИМЕ НА РАКЕТАТА Е РС-26 ВОЕВОДА

що се ни плашат с руското оружие от как сме у туй НАТО голем страх и психоза е например чувам Щерев се е усра. от страх!?

хамериканците като чуят сатана и се на.ират

Чудя се тая Сатана дали не е Сатана-та от Библията? Падналия "ангел"?

Просто гледайте: Страна неудачников: почему в России падают ракеты: https://www.youtube.com/watch?v=N2iy_gFz5zk

stankow

Това пък кой го измисли, оскотял либерал ? И Русия и САЩ се състезават в едно трудно дело - космоса. Всяка страна се старае, има своите големи успехи и разочарования. Но да се твърди, че руснаците изоставали - не съответства на истината ! Примитивна пропаганда е. Много се стараят и от двете страни, нека имат късмет и господ да им помага ! Количество на стартове на космически апарати в РФ и САЩ 2004-2010: 2005 Русия - 26 успешни, 3 неуспешни САЩ - 11 успешни, неуспешни няма 2006 Русия - 25 успешни, 2 неуспешни САЩ - 18 успешни, 1 неуспешен 2007 Русия - 26 успешни, 1 неуспешен САЩ - 18 успешни, 2 неуспешен 2008 Русия - 27 успешни, 1 неуспешен САЩ - 15 успешни, 1 неуспешни 2009 Русия - 32 успешни, неуспешни няма САЩ - 24 успешни, 1 неуспешен 2010 Русия - 30 успешни, 1 неуспешен САЩ - 16 успешни, неуспешни няма Всичко за 6 години (2004-2010): Русия - 166 успешни, 8 неуспешни САЩ - 102 успешни, 5 неуспешни Процент неуспешни от общото количество стартове за 2004-2010-та: Русия 4,60% САЩ 4.67% Процентът на неуспешните пускове на Русия е дори малко по-малък от неуспехите на САЩ, при това американците са пуснали 1.6 пъти по-малко ракети.

За нови ракети, алкохолиците нямат нито пари , нито МОЗЪК. За това ще оставят старите си ръждясали ракети с радиолампи... Вижда се че повечето им а изстрелвания на Роскосмос стигат до дъното на Тихия океан. А фалшивата им "атомна ракета" прелетя едва 20-тина километра и падна в Баренцово море... и до сега я търсят. Смях и позор за путиновото блато.

земи тия 5 ст.

Викаш мозък нямат ама все още правят едни от най-добрите ракети и ракетни двигатели в света. Иначе викаш са идиоти и за нищо не стават :D. Добре че има идиоти като тебе та хорта да си дава сметка, колко са жалки русофобите. КАкто се казва зорлем правите хората русофили.

Признанията на един ватен войник за Ракети Сатана. По време на службата трябваше да смъквам това черно покритие от Сатана, първо отстрани на стенния танк изчаквахме да се нагорещи на слънце, след което нарязаха ивиците с ножове и отрязвахме черна гума. През зимата, с бензинови лампи загрявахме тази гума …. Ръцете ни бяха толкова черни, колкото на миньорите. Валенки, гордитесь советской техникой. Нового то ничего не создано.Утре ватенките в своята нищета и безпомощност щели да извадят каруцата с тачанката на Чапаев и Петка и щели да я модернизират. Тъпи алкаши... За да се произвеждат високотехнологични продукти, трябва да имат напреднал научен, и технически потенциал, квалифициран персонал и развита икономика. Няма нищо! Раша=Нула.

американците са на марс

Прочетох няколкото коментара на соросидни тролове и автентични бесни (десни) и останах приятно изненадан! Та те до преди 1-2 години коментираха ядренните оръжия на Русия, като деградирани от създаването им по време на СССР и че те едва ли при необходимост ще се взривят. Сега говорят, че Русия е годна да произвежда само оръжие и мисли ве в тоя дух, сякаш онези отвъд океана не са я обкръжили с над 800 военни бази и се чудят какви санкции да и наложат, защото не е послушна!

Путлерастката лъжа в действие: 800 бази че и обкръжили Империята на Злото. Тия си ги разправяте на сбирката на идиотите. Даже и в България ви се привиждат 10 бази.

stankow

Не, не са 10 бази, няма такова нещо. Само 3 са ! Ново село, Граф Игнатиево и летището в Бургас. И цялата територия, когато и както поискат !

"Сатана" е легенда! Заслужава да остане в строя! Браво за решението!

Признанията на един ватен войник за Ракети Сатана. По време на службата трябваше да смъквам това черно покритие от Сатана, първо отстрани на стенния танк изчаквахме да се нагорещи на слънце, след което нарязаха ивиците с ножове и отрязвахме черна гума. През зимата, с бензинови лампи загрявахме тази гума …. Ръцете ни бяха толкова черни, колкото на миньорите.

Дир, направете една рубрика за оръжени системи. Явно темата Ви вълнува, а и привлича троловете.

Дир-а правят пари от идиотите (не изключвам и себе си). Няма друг нормален портал с толкова много военна тематика във водещото съдържание.

stankow

По-добре да не правят, нямат добър консултант. И пишат едни такива "термини", че нищо не излиза от дописката ! :(

Май с това само вече могат да се хвалят - колко държави могат да унищожат с една ракета. Друго просто няма.

напиши в търсачката стратегически баланс, прочети, проумей и чак тогава ела да пишеш глупости.

С това ли се хвали човечеството?! С БОМБИ И СМЪРТ! Няма бъдеще за планетата!

друго си да го окупираш с 800 бази

Ти си голям глупак.

Той сатаната ви управлява и мачка вече 3 мандата. Щом си го искате още ще ви гори в ада наречен тероРусия.

И къде тук е IT новината ???

Сатана-та е назначен на служба в Кремл

може да се свали филмът Сатана, който разказва за създаването на тази ракета по времето на Брежнев още...Т.е. в далекия СССР.

как проект от 1962, достигнал върха си през 1975, да е достатъчно ефективен в наши дни...Самият факт, че искат да го пенсионират или абдейтват доказва, че е далеч от технологиите на нашите дни. А фактът, че е разработен в Украйна от украинец също не е за пренебрегване. Та къде са ватенките се пита?

Абе защо като отворя дира.... и от монитора потича червена боя?

че не протича червен сюргюн...

izvadi si go ot potkata

Доста успокояващо звучи, че разни ненормалници имат атомно оръжие. Някак си се разтапям пред това величие и мощ! Дир-а пишете още такива статии, че да се чувстваме всички прекрано. Ще е прекрансно да думнат една такава в Гърция, примерно, че да усетим силата й (нищо против Гърция) просто е близко и ще може да се види ясно благдатния ефект от действието на тази прекрасна бомба.

Дада

Нека е в Сърбия.

Ракетата се казва Войвода или като номерация Р-36, Сатана (SS-18 Satan) е названието на НАТО за нея. Тук не са особено прецизни в данните. Ако е с една глава е с мощност 18 мегатона тротилов еквивалент. Средните глави по 10 броя се водят 750 килотонона тротилов еквивален - в Уикипедия пишеше по 800. Ако е с две глави сумарно била 25 мегатона тротилов еквивалент. Реалните са и по-късни години от написаното. Както и да е, водеше се най-страшната ядрена ракета на Земята. След нея редяха китайска Донгфенг от няколкото им. Само че руснаците си развиха още ракети. Сега най-страшната сигурно е Сармат, наричана в НАТО Сатана 2. Тя била хем почти 2 пъти по-лека, хем носела повече килограми. Сатаната някъде 8.5 тона, а Сармат 10 тона. Ракетите са малко стил ТИР носещ продукцията - главите. Като Сармат е и частичен Стелт и изреждаха 15-тина предимства. Само че вече не се гони мощността. Много малки глави дават по-добър ефект от една голяма. И ги пълнят със слайдери (обект 4202 или Ю71, Ю74) - тип самолетчета с хиперзвукова скорост, за която разработили нови материали - казано дори от Путин. Утре тези материали могат да ги ползват и за космоса. При хиперзвукова скорост се обрадувала плазма от контакта с въздуха. Затова изискват новите материали. А тази плазма служела за "Йонен Стелт" и пречела на радарите да ги засекат. Освен това били маневрени и могат да променят целта. На американските Минутеман 3 ги е било страх да не попаднат под чужд контрол и затова след изстрелване не се управляват повече. Все едно изстреляно от оръдие. ;) На новите руски на някоя втората степен бе с ядрен двигател и от там много по-неограничена като дължина на полет. Ако 1 ракета Сатана се водеше, че може да унищожи Ню Йорк сама, то 1 ракета Сармат се води, че може да унищожи сама територия ката Франция или Тексас. Сега май ще са напълнени Сармат-ите с примерно 23 слайдера. Поне така съм го чувал.

правилно си чул, и един журналист преди да пише по тема, трябва да я проучи, а не да пише в клишета.

Това е точно така! Лично не се притеснявам от наличието на тези най-съвременни оръжия у Русия.Трябва да ги имат, за да се опазят от попълзновенията на тези с многото бази, дето им искат всичко. Това което ме притеснява е дали нашият Търбух Воевода има подобна конфигурация.Че ако гръмне ...:-))

Дада

Толкова много предимства за Сармат, ама решили че ще запазят Сатана, защо ли? Защото са другите нови ракети са путински празни приказки и лъжи за путлерастки тъпаци. Трудно поддържани Сатани пред лесно обслужваеми Сармати, че и по-мощни и по-стелт, по-бързи, по- още там каквото ти скимне, но решили да оставят Сатаните още за неопределено време. Нали схващаш за какъв въздух под налягане става въпрос?

Даga ти си едно платено соросоидно нищожество иска ти се да е слаба Русия а ма не просто знаеш как ще изгориш като лайно и затова още сега си се вмирисал тъп джендър трол платен ти не си българин

Супер зле! Горивото е хиперголично тъкмо защото е течно при нормални условия и ракетите могат да са заредени и да се изстрелят веднага. А снимката на Янгел е в размер подходящ за манифестация. И защо постоянно пишете за някакви зверски системи за масово унищожение?

То и за каране на кока кола, е трябвало специални цистерни, че нормалните ги разяжда. ;)

Брей много си запознат с производството и логистиката на кока-кола.... Особено в цистерни. Ама къде ви намират такива? Сигурно на интервю в руския пасоль

Ако бе запознат, щеше да знаеш, че колата е силна киселина. Не случайно се ползва срещу ръжда и се поливат ръждиви болтове, за да ги отвинтят. Ето ти намерен цитат: "Активната съставка на кока-колата е ортофосфорната киселина. Поради нейната висока киселинност цистерните, използвани за транспортиране на концентрат на кока-кола трябва да бъдат оборудвани със специални резервоари, предназначени за висококорозионни материали." Да не изреждам изброените Е-та там и колко са отровни, с разни метилови алкохоли (при определени количскта смъртоносен или се ослепява) и подобни.

След като за пореден път ми скриха коментар. Предният странно го върнаха после. Те съветвам просто да четеш! Казаното от мен е известно. Ползват напитката и срещу ръжда.

В кока-колата има фосфорна киселина, която не е силна киселина! Силни са солна, азотна, сярна киселина. Фосфорната е с малко под средна сила. А разяждащият й ефект не се дължи на силата на киселината, а на способността на фосфатната група да се свързва с железните йони и по този начин да разрушава ръждата... Умните хора казват, че никой не може да разбере колко си глупав, ако не започнеш да говориш или пишеш...

Дада

И докато чета тъпотиите ти си пия Кока Кола от кенче, явно разядено от колата...

Бой по краварските кратуни !

Явнво новите безаналогови руски ракети с които ни проглушиха ушите за нищо не стават. Без Украйна Русия яко закъса с ракетните си програми, а Роскосмос направо е пред закриване с този палячо Рогозин.

И тези се водят православна държава... А как си кръщават бомбите... Заеби.

Ракетата се нарича "Воевода". "Сатана" е названието дадено и от христолюбивия Запад.

Някак си не върви да я кръстят на светец.

"Някак си" би трябвало да ги кръстят Freedom или Democracy.