17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията пак е от типа за дебилен козак! Става дума за модернизирани самолети, които са прототипи на серия чисто нови машини Ту-160 които започнаха да се произвеждат от Русия за нуждите на техните ВКС. Нещо което никъде не споменават в сатията.Просто в момента руснаците довеждат старите Ту-160 до равнището на новите Ту-160м които започват да постъпват на въоръжение. На външен вид изглеждат същите, но целия хардуер и софтуер вътре е нов и съвременен. Факти.

"Съдбата на Ту-160 обаче не винаги е била така бляскава. След разпада на СССР, Русия приземява всичките бройки от самолета, защото те консумират твърде много гориво. В духа на 90-те много от тях са оставени на произвола и започват да ръждясват." Дир-а, пак са написали камара глупости.. отново ! Ту 160 си се модернизира от 2006 насам и руснаците си подържат флотилия от такива... Това , което Дир-а не са доразбрали е поредната дълбока модернизация... Да бяха погледнали поне английското wiki...

Пo официални данни имат 16... ама знаем от тях колко летят и колко могат да бъдат преведени в бойна готовност... 3. На 90% от снимките е RF-94104,а на останалите не се вижда, че е той, но ясно се вижда украинския флаг и името на Александър Голованов

Дай номер за да ти помогнем - за липсата на мозък , не мога , но поне очила да си купиш

Официалния съюз между Германия и Русия е неизбежен и скоро ще се осъществи. Интересен ще е самолета, хибрид между Сухой и Месершмит.

Ха ха ха ха... Добър виц и ирония.

Интересен ще е този съюз ... еле ако решат да си поделят териториите между тях .

Изключително красив самолет.

Така е. Прекопирали са 1:1 10 години по-стария американски Rockwell B-1 Lancer от 74та

B1B e красив - този е грозна гарга с нос като цървул (американският е с перфектна геометрия).

Само здравата тояга държи на страна англосаксонските чакали от руските богатства.

Продават се на пазара на най ниски цени.!

21 години ги управляваш, а ги докара до "Нигерия со снегом", ей путе фашистко. 21 години и НАТО си прави ученията на един куршум от Москва. 21 години и минимална заплата - 90 долара. 21 години и първо място по алкохолизъм. 21 години и първо място по самоубийства. 21 години и първо място по употреба на хероин. 21 години и първо място по аборти и захвърлени деца. 21 години и първо място по ракови заболявания. А имаш Менделеева таблица в земята си. Ако не си пълен де-бил, аз съм подводница.

Долна твар си, ти самият! Мъжка проститука, никому ненужен джендър, прецакан от Чичо Сам, влюбен в свинята Боко дебил! Устата ти вони на задник!

,,невидимия" ?

Русия си мисли, че ще ни задържи с подобни новини. Екипа тук е добре да смени бързо спонсора, че зимата може да е студена.

Мда видяхме ги кравари те, как с 500 милиарда сътвори ха най-скапания изтребител в историята на цялата световна авиация.

Я пробвай да потърсиш: "Индия се отказа от Су-57" Имаш ли опорка за замазване на този пореден "успех" на магучая? Защото причините са: "машина, която не съответства на изтребител от пето поколение". "...руският проект не отговаря на заявените изисквания, а бойната авионика, радарите и датчиците на руската разработка не покриват стандартите на пето поколение."

Охо, чудесно, вече даже и ще лети. Сега остава и Армата да запали, ако не - въглищарката Кузя ще ги изтрови и ще затъмни слънцето.

Боже, боже до къде стигнахме: Спейската прави нови ракети за цивилните "Кюриосити" снима атмосферата на Марс Xiaomi подготвя нови смартфони НАСА избра място за новия луноход "Вояджър 1 на 23 млрд километра и още комуникира със земята и праща снимки. Интел - нови процесори Starlink излиза от бета-фазата А Русия пребоядисва дърти самолети закупени от Украйна и е повод за хвалба.

Явно не сте видели https://youtu.be/TnbG5SKnJFQ Русская Tesla на сибирски дървен материал? Това е чудо на техниката.

Ами нормално.

_stankow

И мирна и екологична Австралия купува 8 атомни подводници ...

За пореден път доказваш колко си глупав и неук. От кога Австралия е екологична? Адски тъпо парче си. Седни и виж колко процента от тока е на ВЪГЛИЩА. И КАКВО ОБЩО ИМА КУПУВАНЕТО С ПРЕБОЯДИСВАНЕТО И ХВАЛЕНЕТО С КОПИЯ НА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ? А КАКВО ИЗОБЩО НА АТОМНИТЕ ПОДВОДНИЦИ С ЕКОЛОГИЯТА?

_stankow

Австралийците са маниаци на тема екология, санитария, охрана на околната среда и т.н. Само новозеландците са по-големи откачалки. Но нека бъде вашата. Махаме "екологична", не е такава Австралия. И изречението става: И мирна Австралия купува 8 атомни подводници ... :) Какво общо има това със статията ли ? Има общо с предишния пост, не знам на кого е, който внушава, че видите ли, цял свят се занимава с мирни научни, екологични и естетични занятия, и само лошите руснаци (О! Боже !) си модернизирали отбранителните въоръжения. Защото стратегическата авиация не е оръжия за изпреварващ удар, по различни причини. Тя е третият компонент от триадата, който работи след СБР и АПЛ. Коментирайте сега защо хубавата, добра, правилна Австралия купува 8 нови атомни подводници, след като досега никога не е имала. И защо САЩ разработват Northrop Grumman B-21 Raider ? С цел да возят туристи, може би ? :)

Прочети поста ми отново. Барем вденеш нещо.

_stankow

Няма да чета вашия пост, но нека стои. Хората ще го прочетат, ще прочетат и моите постове. И ще преценят. Не им се бъркайте.

Явно е че не знаеш в кое полукълбо се намира Австралия щом плещиш такива глупости за екологията им.

(О! Боже !) си модернизирали отбранителните въоръжения. О боже ! Ту-160 бил отбранителен с отбранителни атомни бомби. вЕрно си глупчо и надъхан русороб

„2021-09-21 14:38:34 Съветски трол (нерегистриран) Още не са открили топлата вода за голяма част от населението“ П.П. Позволи ми, драги трол съветски, да сипя още малко сол. Не стига, че на човек в САЩ и РФ потребяват два пъти повече енергия от нас, ами е и три пъти по-евтина.

„2021-09-21 14:38:34 Съветски трол (нерегистриран) Още не са открили топлата вода за голяма част от населението“ По принцип тук не влизам в дискусии. Простете, но като изключим двама-трима, равнището на коментарите е като в помощно училище. Но понеже репликата е към мен... Да видим. Отваряме авторитетния bp’s Statistical Review of World Energy 2021 Четем. Потребление на енергия на човек от населението, ГДж. Средно за света - 71,4 Средно за Европа - 113,6 Германия - 144,6 Русия - 194,0 САЩ - 265,2 Топлата вода е главно от природен газ. Отваряме Евростат. Четем. Процент на газифицираните домакинства. Средно за ЕС - 56 Русия - 71 Селските, повтарям селските жилища в Русия - 47 България - 3 Какво правим срещу фактите, тов. Сов. трол?

Дневната доза руски кретении за дежурноте тъпаци русофили....

световна война на тези, освен бомби, оръжия и средства за унищожаване, друго не е в главата....Затова народът им ще мизерства....Някой да ги напада, някой реално да ги заплашва? Но истерията от външния враг трябва да се поддържа, за да слушка народът, та да го яхат.

Вие сериозно ли? Никаква агресия спрямо Русия няма, така ли?! :D

Не си ти, когато си прост

_stankow

Нееее, никой не ги заплашва, няма такова нещо. Само дето в официалните документи на САЩ (доктрина, планове, деклрации на конгреса, и пр. "актове) е записано, че Русия е "враг". И Минитмените в щатите Монтана, Уайоминг и Северна Дакота са заредени с бонбони - да ги пръснат над руската федерация, ако случайно стане нещо криза с бонбоните. Пък ако руснаците чакат някой да ги нападне, че да почнат да се приготвят - този филм са го гледали вече, няма да се повтори ...

и да ги считат за враг (и има защо), но реални действия - военни инциденти по границата, диверсии, нахлуване в територията, няма такива....Тогава защо дрънкат оръжия непрекъснато, а народът им живее в мизерия....

_stankow

Te почнат ли "военни инциденти по границата", тя работата отекла вече ... Руснаците помнят историята, и знаят, че за да няма "военни инциденти", които задължително преминават в мащабна война - просто на границата им никой не бива да е мотае. Никакви норвежки и испански самолети, дето "пазели" Литва. Никакви танкови бригади на НАТО в Полша. Никакви ПРО, пак в Полша и Девесану (Румъния), дето "пазят Европа от ирански (!?!?) ракети", (виж ми окото корабчета плуват ли) ? И никакви ракети със среден обсег на разстояние по-малко от обсега им. Каква е ситуацията сега ? Ами от Източна Украйна до Волгоград (Сталинград) са 360 км - равна степ без едно хълмче. Абрамсът ги минава за един ден. До Сталинград !? На 360 км ? В това време американски войници маршируват на Кресчатик (Киев), на невинен "парад на съюзниците". Руснаците никога не са го крили - такива раздувки не им минават. Затова бяха ученията Запад 2021. Затова е обновлението на СЯС, в частност обсъждания бомбардировач. Така че "дрънкането на оръжие" е действие със силен мироопазващ ефект . Докато оръжието "дрънка", то не стреля. Но предпазва американските слагачи от "вземане на неправилни решения".

И още една интересна новина този път свързана със защитата от самолети. Руснаците планират да въоръжат подводниците си с ПВО ракети, с малък и среден обхват, които да се защитават от противолодъчната авиация на противника.

Ще ще... 'хотелки и желалки' му се казва на туй руско подводно ПВО. Отдавна се работи по подобни проекти в развитите държави, но ако действително някога се получи нещо , то гарантирано няма да е от Русия. Там вече и обикновен транспортен самолет не могат да създадат.

Знаем, знаем :))) Те руснаците и хиперзвук нямат! :))) И Кримския мост не успяха да построят! :))) И СП-2 не можаха да завършат! :))) Знаем! :))))

Те щатяните зер всичко откриват първи, даже Хьортен от 30-те г на миналия век като B2....

Чудо голямо, Мост и пАток - ми те тия раб'ти и африканците вече ги могат, че и без толкова да се изхвърлят. Следващия чукан: Хортен, бабинта ти. Първите американски летящи крила са разработени от Jack Northrop.

_stankow

Изследва се проблемът, отдавна, но като че ли засега военните не го приемат. Не ѝ е работа на подводницата да се бие със авиацията. Ако я открият - просто по надълбоко и това е. Иначе да изплува, да включва радар, да поддържа ПВО боен разчет и т.н. - не излизат много сметките. И пак ще загуби боя, за авиацията е практически неподвижна цел. По-добре надолу и да включва максимална скорост, и без това вече е открита, няма нужда да пази тишина. Да пуска лъжливи цели и да се защитава с антиторпеда. Такива отдавна има, по-добре да се вложат парите за тяхното усъвършенстване. Но да се върнем към статията - говори се за "защита от ракети въздух-въздух". Има вече антиракети въздух-въздух, които прихващат атакуващите ракети ВВ. Това е много по-реалистично и щом в статията се споменава за такова нещо - най-вероятно се работи интензивно.

Оня ден Медведев разправяше на пенсионерите, че времената са тежки, врагът ги е обкръжил от всички страни и затова няма кинти за пенсии. Но партията единство имала план как да се справи със ситуацията.

Като ви чета коментариите,разбирам защо в повечето време от съществуването ни като народ сме били под робство.

Ако действително си анархист (а не ватник-трол) какво въобще те интересува състоянието на държавата? Вдигаш си чукалата и- там където биха те оценили по достойнство.

Само Дългата Тояга може да държи англосаксонските чакали на разстояние. Това е което гарантира мир.

Тъпа пияна ушанка!

куку си, не коко

'англосаксонците' са прекалено голяма лъжица за вашата уста - държави от вашата черга са вече Турция и Азърбайджан, че нещо и те ви пердашат напоследък. Отдавна трябваше да забравите за Европа (никой там ви не ще), гледайте си Средната Азия, че и оттам вече ви гонят: Казакстан, Узбекистан, Киргизтан. И се замислете какво печелите от това да се дупите удобно на Китай - щото китайците към 'англосаксонците' териториални претенции нямат, ама виж към вас..;)

_stankow

Най-големият геополитически проблем, свързан с териториални претенции е претенцията на Китай да се обедини с Тайван. Това е най-големият кошмар на англосаксонците, защото в Тайван са най-големите фабрики за полупроводници. И Китай да ги контролира ? Призлява им. Затова преди само 3 дни направиха военния блок AUKUS, затова ще правят 8 (осем) атомни подводници за Австралия. Та Тайван му трябва на Китай, не Сибир. А за да има Тайван, Китай трябва да е в отлични отношения с Русия. За да му пази гърба. Когато дойде мурабето Китай ще бъде блокиран през Индийския океан, Суец, Ормузкият, Гуам, Диего Гарсия, Сингапур и въобще - навсякъде от юг. Но не и от север. Там е газопроводът "Сила Сибири", там е северният морски път. И няма да могат да удушат Китай. Та затова Китай не заплашва Русия, а напротив - гледа да е приятел с нея. Какво, какво, а китайците могат да си правят сметката.

'претенцията на Китай да се обедини с Тайван.' така и ще си остане претенция. И въпросът далеч не е само в полупроводниците - технологиите са западни и могат да бъдат пренесени другаде (никакво TSMC няма да завари Китай дори да завладее Тайван). Реалната заплаха е за Япония - изтекоха китайски военни доктрини според които основна цел е икономическото и задушаване чрез блокиране на японския износ през Тайванския пролив. Това Щатите ГАРАНТИРАМ ти НЯМА НИКОГА ДА ДОПУСНАТ, и тове беше една от основните причини за изтеглянето от Афганистан. Колкото до 'миролюбивия' с териториални претенции към всичките си съседи, включително и 'приятелските' като Филипините и Русия, дрънкането на оръжие не е признак на сила, а точно обратното (Сън Дзу - 'когато си слаб, прави се на силен'). Предстоят им тежки изпитания - спад на растежа, демографска катастрофа, финансова криза (Evergrande е само първата лястовичка).

_stankow

И къде ще се "изнесе" TSMC ? Само линиите или и хората ще се изнесат ? А хората дали ще искат да се изнесат, и то тъкмо след като са се обединили със сънародниците си ? Да отидат да работят в чужди държави, англоговорящи ? А само TSMC ли е ? Хиляди фирми - поддоставчици. Цялата промишленост ли ще се изнесе ? След като 30 г. я "нанасят", сега ще я изнесат ? И как ще я изнесат, докато китайците десантират ? Както от Сайгон и Кабул ли ще се изнасят ? Грабнали по една машина за ецване ? Изобщо Тайван си е китайски, въпрос на време, макар и по китайския календар. И никакви самолетоносачи няма да помогнат на щатите.

'И къде ще се "изнесе" TSMC ' TSMC ако не си чул строи огромен завод в Аризона за $12 милиарда, всички технологии по проектирането на чипове и хай-енд литография са западни (американски и холандски). Явно не си наясно колко 'популярно' ще е в Тайван обединението с континентален Китай (особено след 'показното' в Хонконг) - огромната част от тайванците се самоопределят като отделна нация и искат демокрация, не комунизъм . И за кого точно работи времето също е под въпрос - през 2050 при сегашните тенденции китайското население ще е наполовина на сегашното, със съвсем друга структура и никакви комунистически интервенции няма особено да помогнат.

Този самолет е сериозна работа!

Сериозна друг път. Бракма още от студента война. През това време прогресивното човечество е заминало далеч в бъдещето.

Schilo

В52 от кога е, тъпако?

Американския самолет еквивалент на тая бракма е дядо на B52. Онзи е първо, а този трето поколение стратегически бомбандировач. И е от 80-те, компютъризиран и със стелт покритие.

еквивалента е Rockwell B-1 Lancer от 74та година който руснаците прекопираха нескопосано.

Ха ха F 16 модел 1974 г 8 бр. Рециклирани щайги 3 милиарда. Бах ви в еврогейските идиоти

А ние си купуваме F-16 отпреди студената война

Студената война кога почва бе, гений неземен? А нашите F16 са с радари каквито няма НИТО ЕДИН НАСТОЯЩ руски боен самолет.

Отвъд всички реклами самолетът харчи гориво колкото 10 други самолета. Самите руснаци го признават. Другото е, че ресурсът на двигателите е много малък, което прави поддръжката му изключително скъпа. Но поне руснаците имат подобен самолет за престиж. Колко други нации имат подобно нещо харчещо гориво колкото цяла ескадрила.

Много разбираш, това за новите двигатели ли се отнася, и как лети над 13000км с едно зареждане

Толкова малък, че летяха скоро без да кацат 25 часа......,)

На бас, че ще го въоръжат с въздушната версия на "Циркон"....

На гол тумбак чифте пищови. Скоро повечето държави ще имат армии от роботи и самоуправляеми дронове. Тия реновират някаква реликва от съветско време. И си мислят, че са много яки. А в същото време 10% от населението в градовете им гладува.

"Тия" са на първо място е света по създване и експлотация на наземни бойни дронове... Между другото.... А скоро ще са и единствените с подводен боен дрон... :)))

Кога си бил в Русия и от кога си с фирма за международна статистика

У нас се подвизават стотици хиляди руснаци, довлечени от комунистическите лакей на Кремъл, техните копелдаци, комунягите и техните изтърсаци, заедно наброяват над милион предатели, които правят всичко за да ни превърнат отново в руската Задунайская Губерния. Освен тях над половин милион руснаци изкупиха жилища по крайбрежието, не на малко места се говори на руски, надписите по улиците и магазините са на руски…цялата тази паплач може един ден да поиска нашето Черноморие да бъде анексирано от “зелените човечета” на Путкин както в Крим. Руснаците не са наши освободители, а окупатори, завоеватели. Русия е най милитаристичната империалистическа държава, завладяла над 1/6 от сушата на Земята и държаща в подчинение над 120 народа. Проклятие за тези, които и се възхищават и издигат паметници, като нашите комунистически предатели, които вдигнаха паметници на руските окупатори, стърчащи и до днес.

Ужас, а ние през това време съвсем безгрижно не сме правили нищо за да се защитиме. Добре, че има бдителни хора обиколили света да ни отворят очите за тази страхотна опасност

У нас е пълно с турски американски и мосад шпиончета, а правителството и президент са на пряко подчинение на USA EMBASSY в София ул Козяк 16

Да има много колеги при Вас....

Русия е врага на света!!! Всички заедно трябва да приключим с този тумор.

Браво. Приветствам от все сърце.

Глупости на туркалета. Англосаксонската пасмина е окупирала целия свят бре кретен

Това са последните напъни на рашъните преди сигурния им фалит. Икономически изгодните за добиване нефт и газ свършват след 20 години. Тъжното е друго, че има разни нешамполовани ан.ашно отворковци, на които им прави кеф да плюят родината си. И дето съвсем не са наясно, че освен че имаме един куп патенти за подобрение на руското оръжие, произвеждаме в страната почти всичко като леко стрелково оръжие и управляеми снаряди, микросателити и ключови компоненти за военни дронове, и роботи за обезвреждане на мини. Нямаме отдавна производство на БТР-и и собствени ракети и ракетна програма, не защото не можем да намерим наши инжинери , а защото няма кой от олигарсите да застане зад подобен проект. Тук е прието да се печели с крадене от бюджета,а не с Ум.

Хитлер, Наполеон, Густав - и те така голям го вадеха, явно има и други, които не са си научили урока.

Азербайджан ли? Пред които развяха бялото знаме за 3 дена? ха ха ха :) За Афганистан няма да говорим ... и те не го научиха.

Това байдън ли ти го написа в предсмъртното писмо

И от евентуалните бъдещи военни бази в Куба или във Венецуела, а най-добре и на двете места, да могат да се организират ежедневни дежурства във въздуха при необходимост с пълно бойно натоварване. Смятайте, че ако ги въоръжат с хиперзвукови ракети, никой и нищо не може да ги спре, ако от Москва постъпи заповед за атака!

Куба от 2 години би шута на Русия и се молят на Тръмп и Байдън за визи. Дори не взеха Супник 5.

Куба създаде повече собствени ваксини срещу COVID-19, отколкото можаха да създадат САЩ или пък европейските държави! :))))

създаде щото САЩ не им даде, а Путя си разчекна езика да им лиже трибуквията и да им се моли, ама те му отказаха. Както и Бразилия, както и Китай и .т.н..

Руската ваксина не я купуват по политически причини и това е ясно на всички, а кубинците имат най-доброто масово здравеопазване в западното полукълбо и са в състояние сами да създадат ваксина, при това няколко, а не само една.... :)))))

руската ваксина не я копуват щото е гола вода и дори отровна и заразна както доказаха в Бразилия. Бразилия - първата буква от БРИКС-а К-то - КИТАЙ също отказаха, И- ИНДИЯ вкараха 1 млрд дози американски ваксини и 20 000 дози Супник... който не го иска никой. Дори в Русия едвам ваксинираха 17%. Няма политически причини - има НЕСКОПОСАНА РУСКА РАБОТА - както винаги

Спутник V се използва в 70 държави по света, а Пфайзера само в 33.... Почувства ли разликата??? :)))

ЛЪЖИ И МЕЧТИ. Няма такова нещо. Имат ДОГОВОРИ и в тях са и Бразилия и Китай и Куба... и НИКОЙ НЕ Я КУПУВА... дори бившите съветски републики ги върнаха щото бяха буламач. Кого ЛЪЖЕШ БЕ? 100 държави... произведени 10 млн бройки... смешник.

Бледа нескопосана имитация на Rockwell B-1 Lancer от 74та година

Не е случайно, че на ватенките им викат азиатските роми. Няма народ, който да не презира тези войнствени пиянки.

Киро педераса на всеки кур украса

те знаем какъв куроед си ХИ ХИчко

Браво йо.

Не ви ли е срам периодически да възхвалявате оръжията за масово унищожение на Империята на Злото, световен, европейски и наш враг.

Schilo

световен? наш? Защо?

Счильо, кой е приятеля на руската кочина. Посочи само един или половин ако можеш.

Schilo

Българския народ, например.

Що ни занимавате с дърта техника доказала се като провал? И ти в раздела за ИТ?

Трябва им оперативна база в Куба или във Венецуела за полети в западното полукълбо

Новините за Русия предизвикват в мене анални спазми. Отивам да ми смажат ауспуха с черни кожени шомполи.

ти като чуеш за Русия и се подмокрях ХИ ХИ МИ ХИ БИ ХИ ... това ли ти е начина на спор бе лайнар продажен?

Леко бе, ще се насереш от напъване доказвайки колко голям патриот си. Не знам в какъв измислен свят живееш, ама да ти припомня, че си в най-бедната, мизерна и корумпирана държава в ЕС. Единичните успехи на няколко фирми са просто изключение от правилото.

Поне не плюя по РОДИНАТА СИ и не възхвалявам ЧУЖДИ !!!! Аман от лайнари.

Думата "лайнар" доста често използваш. Явно имаш някакви анални фиксации, както вече посочих. Или, преведено на прост език за такъв като тебе - чист педерас си.

просто наричах хората с истинсите им имана дето си ги сменят на всеки пост.

ще го прекръстят ли на ТУ-35. Обикновено 35 ползват като пребоядисат нещо Миг29 -> Миг-35 Ми24 -> Ми-35 Ту-160 -> Ту-35 :)))

Най-доброто става още по-добро! Отлична новина!

на руско оръжие. Едва ли ще доживеем да чуем, че руснаците са направили пералня, телевизор, кола... Или пък нещо в областта на цивилизацията и други такива.

Едва ли ще доживеем да чуем, че БЪЛГАРИТЕ са направили пералня, телевизор, кола... Или пък нещо в областта на цивилизацията и други такива

Може да не чуеш, но можеш да прочетеш бляд нещастна: Български перални - Роса, Елпром (все още има докакинства),Перла Български телевизори - Опера 4, София, Пирин 1 Български коли - “Балкан 1200”, “Хеброс 1100”, “Булгаррено 8” и “Булгаррено 10”, “Мадара” та сега изброй руски само че 23х повече, щото в страната им има 23х повече хора. Тръгнал Русия с България да сравнява родоотстъпника.

Ми тва всичко при лошия комунизъм бе ! Сега, СЕГА кажи кво произвеждаме !

Малко заглавия 20.07.2021 - "В годината на пандемия България е водещ производител на велосипеди в Европа" 3 юли 2020 - "Варненската компания не спря работа по време на епидемията и има проекти за месеци напред" 26.02.2021 - "Българските космически храни са търсени от чуждите пазари" ко каза бляд нещастна мизерна?

това много ПРЕДИ мизрения комунизъм който ни съсипа икономиката.

това от 3 юли 2020 става дума за КОРАБОСТРОЕНЕ... и то НЕ ВОЕННИ !!!!!!!!!!!!! Скапан ПРОДАЖЕН РОДООТСТЪПНИК !!!!!!!!

Човека пита за пералня, телевизор, кола. Кажи кво произвеждаме наше собствена разработка, СЕГА. Мога да питам и за наш, български компютър.

казах ти: 20.07.2021 - "В годината на пандемия България е водещ производител на велосипеди в Европа" КОРАБОСТРОЕНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОСМИЧЕСКИ ХРАНИ !!!!!!!!!!! кво искаш още бе идиот?

"това много ПРЕДИ мизрения комунизъм който ни съсипа икономиката." Другия път е преди комунизма, точно по негово време е

В България да се произвеждали дори учебни бойни самолети. В завод Балкан в Габрово. Същият дето сега искат да правят електро коли.

Старите влакове на метрото в София са руски, без тези по трета линия. Правят какви ли не машини. Включително на човек от населението произвеждат повече коли от САЩ.

верно ли са руски? аре бе? Я кажи марката.

Абе , май не са съвсем руски, щом са ги произвели до Минск в Белорусия. Ако питаш някой белорусин дали е руснак, отговора може да те изненада.

Примерно: https://bg.wikipedia.org/wiki/Метровагони%5F81-740/741%5F„Русич“ 81 – 740/741 „Русич“ са вагони за метрополитени, произвеждани от „Метровагонмаш“, град Митишчи, Московска област, Русия. И погледни снимката отстрани с текста: Мотриса 81 – 740 „Русич“ на Софийското метро

Ванко

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaхахахахахахахахахахахахахахахах АвтоВАЗ ( щото друга марка ПРОСТО НЯМА ) произвежда около 150 000 лади на 150 млн руснаци. По една ЛАДА на хиляда руснака !!! Миналата година САМО американски автокомпании са произвели около 10 млн автомобила на 350 млн население. По една кола на 35 американеца. РАЗЛИКАТА Е САМО 30-НА ПЪТИ !!!

А гащи, компоти, обувки и пр. защо не правят руснаците Ти какво правиш бамбугер Каруца не правимч вече и сме ликвидирани както винаги от Запада Такива резняци като теб благоденствуват

Ще го боядисат прозрачен ,никой нема да го види.

Го

Пишете си колкото си искате американски гъзолизци, ама питайте тия от които се възхищавате от какво най-много ги е страх.

Сън ги не фаща от анало-говнетните ватни бомбери :)))

Ти на къде мислиш отива целият свят? На демокрация ли? Я да прочетеш бързо милиярдерският панфлет на Клаус Шваб - Ковид19 - Великият ресет. Всичко е пунта мара и пърдежи. Целта е едни милиардери без значение на локацията да са богове а ние "Да не притежаваме нищо и да сме щастливи". Извадети си главите от гъза. Всичко е еднакво. Избора, доколкото го има е свързан с оцеляване. Останалото е Хегелова диалектика и Макиавели за напреднали.

Щатните козяшки тролове врещят. Значи Русия е на прав път.

На 'прав път' е да - към 'светлото' средновековие..

Ти що реши, че при положение, че новините от Русия са само превод от Русия бейонд, трябва само да ахкаме и охкаме. Не ти ли прави впечатление, че новините от там са само за оръжие и учения? В Русия друго не става ли?! Нов филм, нещо за бита и т.н.

Ей това сега "висока технология"! Докато другите се "бъхтят" как да увеличат пробега на електрическите коли , Мада-Раша увеличава пробега на старите си зилове. Ей ся и като му дръпне и един металик и местните руски тролове направо ще се удавят в лиги!

Че то е измислено бе, монтират се чифт педали, и въртиш като дойде баир !

Този голям бомбардировач (54 метра дълъг, 56 метра ширина при разпереност), е по-бърз от купуваните от нас Ф-16. А изстрелва крилати ракети с ядрени глави дето летят примерно 5 хиляди километра. Няма и да знаят, че напада.

Schilo

А бе, не знам. По-скоро, вече тези бомбардировачи могат да се използват при локални конфликти. Че все ми е наума, че при глобален, пак ще хвърчи нещо във въздуха, ама няма да е самолет.

Schilo

Добре де, къде виждате ролята на самолетите в глобален конфликт? Янките или руснаците ще изпратят бомбардировачи да бомбардират НОРАД или щаба на руснаците? Или просто ще изпратят ядрените ракети да сторят това?

Аз лично никъде не я виждам. Ту-160 е сделано копие на В-1, който пък е стара концепция (преди STEALTH) от времето на студената война. Когато ПВО е трябвало да се преодолява на високи скорости и малки височини. И двата самолета са безнадеждно остарели. Само че американците имат 200 броя и ще ги изстискат до края на ресурса им а руснаците имат 2 броя, като дори не знаят за каво са им.

_stankow

Първият удар се нанася със стратегическите балистични ракети. Авиацията има 30 минути да бъде изведена от летищата и да се вдигне във въздуха. Където е прелетяла по време на "периода на непосредствена опасност". Някои самолети може и да са във въздуха, да патрулират. Някои няма да може да излетят, ще загинат на летищата, които неизбежно ще бъдат ударени в първия удар. Но повечето ще оцелеят, иди ги търси по необятната Русия. Ответният удар се нанася с БР на атомните подводници. По градовете. Първият удар обикновено е "контрасилов", ответният "контраценностен". Сан-Франциско, Лос-Анжелес, Ню-Йорк и още 20-на града милионници - вечна им памет.Тъкмо са групирани така, по крайбрежията ... Силозите са празни, шахтите на подводниците - също. Двете противоборстващи страни остават с това, което са спасили от първата размяна на ударите. И там вече - който повече има, той има по-голяма тежест на преговорите. Който остане без бойни глави - губи. Който ги има - печели. Руснаците ще извадят и коза с Посейдон. Да не дава господ. Но стратегическа авиация си трябва, без нея не може.

След шока от небивалите успехи на руската техника погледнах какво става при краварите. Б-2 Спирит (не спирт) бомбардират Ирак, излитайки от базата си в щата Мисури, Средна Кравария. 583 високоточни бомби са пуснали там. Ама че бил СТЕЛТ, ама че имал радар последно поколение, който те засича като си подадеш главата от кенефа - много важно. Освен B2 Spirit of Kansas има Boeing B-52 Stratofortress и B-1 Lancer. Всичките в експолоатация.

Schilo

С дозареждане във въздуха е могъл да обиколи и земното кълбо. Въпросът е в автономните възможности на всеки един от самолетите.

презареждат или във въздуха или някъде в Европа - нямат обсег да стигнат до Ирак.

Ту-160 и сега а и винаги е бил ракетоносец. Това му е основното оръжие. Авторе, моля те, проверявай превода след гугъл, какви са тези способности и други американизми? Наблегни и на граматиката, много трудно се чете.

България е с гърди напред....модернизира флота си с гумени лодки а авиацията си със цели 8 самолета (в бъдещето де).

Ееееее щом сравняваш малка България и "Велика" Русия явно по нещо са съпоставими. Какво ли?! Дали е по население, територия, природни ресурси? Ти кажи!

Schilo

Е, кво им връзвате кусури тогава? А, първо да се видим, колко сме "технологични", па тогава!

'Е, кво им връзвате кусури тогава' Що, ватниците + техните мажоретки у нас да не би да имат задръжки в търсенето на кусури в далеч по-напредналите и развити от тях държави?

Руска тенеколигия®

"В духа на 90-те " Слава богу този дух умря заедно със свинята Елцин. Русия се възражда.

Същата клика от службите дето дето дърпаше конците зад кулисите през 90те, управлява и днес. И нищо не е променено, включително и резултатите от криминалната (както и у нас) 'приватизация' (дефакто пладненски грабеж). Добре че беше Елцин та да му наринете всичката вина, а за 20 годишния путюв 'възход' кой ще опере пешкира? Сорос и ''международното положение'' ?

Като чета писанията на плювачите на тази статия се радвам, че Рашън Федерашън я има, за да набива канчетата на нагло-американците и на нашите безродници със своите "железа", "фърчила" и "таралясници"! Ми то сичкото ГАНЮВЧЕТА станало на англо-френци бе, само че тези същите англо-френци не ги искат, освен в случаите, когато им трябва някой да им мие клозетите и чиниите по мотелите и бардаците. Що станахте такива дупедавци и чуждопоконци бе, братя българи? Къде ви е самочувствието на народ с 1300 годишна история? Не разбирате ли, че тези нагло-американци не само че няма да ви оправят държавата, ами ще я ошушкат до шушка! Не виждате ли, че янките, въпреки че са генетични родственици с германците, си позволиха да подслушват най-верният си съюзник (баба Меркел), а преди няколко дни отнеха правото на най-старият си НАТОвски сююзник (Франция) за сделка за $ 40 милиарда с Австралия за ядрени подводници. Ми янките за пари майките и бащите си ще продадат, а вие дьонмета такива, смятате,че ще ви приемат като РАВНИ и ще ви се радват. Ми вижте какво направиха с глупавата УКРАЙНА и си направте извода, че нищо по-добро не ви чака, щото степо-нищозни и от тях. Ми като сте бедни, бъдете поне достойни хора със собствено самочувствие, а не подлоги !!!! ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ МИНУСИТЕ, ЩОТО СТЕ БЕЗСИЛНИ ДРУГО ДА НАПРАВИТЕ В ЖИВОТА СИ!

1300 дръжки! 500 под турско, 150 под византийско....я има 600г я не! За другото не се пени..много тука са разни албанци и турци които си мразят Русия от 1878г.

Въпреки това БЪЛГАРИЯ я има, а Асирия, Шумер и Вавилон - ги няма! Да не говорим за ИМПЕРИИ като Римска, Византийска, Монголска, Османска, Австро-Унгарска, Трети Райх, Британска, СССР и т.н. Бог да пази България, щото ние не можем !!!

Ами сам си си отговорил - Блядска Раша освен със стари железа с какво друго може да се похвали и пред кой - пред българския зрител. Ами на българския зрител му писна да чете за напрЪдъка на Русия в областта на реставрирането на железа от комунистическа Украйна! П.С. А ти безродник, който "изваждаш" годините под робство, да ти кажа, че тогава е имало повече българи от такива лайнари като тебе!

Schilo

Колко вярно си се нарекъл! Не е истина. Много точно попадение.

Я пак помисли за кой е името! Понеже явно си тъп, да го кажа по ясно - ТЪПАНАР СИ!

Браво Дедо Пич. Много ми хареса коментара. Това е истината, но за съжаление раболепието е някакси имплантирано в съзнанието на повечето от нас. Цаним се за проститутки, пък после се сърдим, като ни наричат корви.

Българският русофил няма да може да си плаща парното и тока тази зима под управлението на хунтата на Радев , ама като прочете статия за руски самолети и ракети и ще му става топло на дъ-то !

Ей поредния пишман всезнайко. Дрането с парното го измислиха точно демократите! През комунизма вторичния продукт- парата, вместо да се охлажда със скъпи инсталации е измислено да топли водата за жилищата. , което не трябва да струва пари!

Топлофикационните тецове винаги са топлофикационни. Електричеството, което произвеждат, е под 10% от цялата енергия. Изключение правеше ТЕЦ Варна, който обаче не е топлофикационен. При него отпадъчната топлина се пренасочваше в отоплителен контур.

Извинявате но да не би да сте станали брокери на руско оръжие!!?

Не но то си е събитие. Цял бомбардировач са "модернизирали" блядовете. Може след 20 години да "модернизират" и втория.

Що не се гръмнете бе !! По тъпа новина не е имало ,ДА ни занимавате с руските боклуци ...

И сапиенсите да кажем нещо по въпроса. „Стратезите“ не са отделен самолет, а система. Един-единствен полет е повече от фронтова операция през Втората световна. „Играят“ 300 000 човека на площ 16 000 000 квадратни километра. „Чисти“ се и се обезопасява целият коридор с дължина 16 000 и широчина 1 000 километра. Последното число е зоната на МиГ-41, по 500 от двете страни. Плюс още десетки самолети, радари и така нататък.

О...да ....ооооо подмокрих се. това е велик напредък равен на мисия до Марс....оооооооо да ...да..... велики са, невероятни. Още не са открили топлата вода за голяма част от населението, но могат да затрият половината свят с едно мигване. Така беше и борчето от съседния клас - тъп, прост с анцунг и джапанки, но може да пребие всеки, е накрая като стана на 18г и загина в авто катастрофа с невероятния си мерцедес.

Скоро и на москвича ще сложат автоматични прозорци. Развиват се приматите.

И тоя като пребоядисания миг-29 дето бил уж 35, и Ми-24 дето бил Ми-35

мурзилките и техните Фърчила