17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Перпетум мобиле?

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Един реактор с бързи неутрони доставя "гориво" за 3 конвенционални реактора. При изходния материал от реактора с бързи неутрони се получава с малко, но повече уран. В резултат на процеса на синтез. Тази технология е ефективна при комплекс от 3 конвенционални+ 1 на бързи неутрони реактор. Разнасянето на ядрено гориво пъ пътищата не е най-полезната човешка дейност. 94 работещи американски реактора срещу 38 руски ....от съветско време. След САЩ са Франция и Китай. Каква революция, каква Даша 2 рубля и наша? Русия няма нужда от електричество защото няма икономика. ЕС смята да закрива АЕЦ и да премине на екологична енергия. САЩ въпреки броя на реакторите в 2,5 пъти над руските....има недостиг на електричество. Затова масово се инсталират вятърни и слънчеви централи. Американската ДАНЪЧНА СЛУЖБА(IRS) дава данъчни отстъпки за едно фамилни къщи със собствени соларни централи. Това е РЕВОЛЮЦИЯ, товарищи из Победобесная роSSия. роSSия няма още държавна програма за Екологична енергия и никаква представа от Соларни централи. Едва тази седмица, на Ленинградския икономически форум, в роSSия се заговори за екологична енергия. А за реактора на бързи неутрони се заговори още от 70-те на 20-ти век, когато четях като дете "Техника молодёжи". Там говореха и за ракетата "Ангара". 40 години ....говорене.

Лошо е да си толкова завистлив. Съболезнования, че само с четенето си си останал. Моя съвет е - завиждай мълчаливо. 10% от ел. енергията в САЩ е от руско ядрено гориво и 40% от новостроящите се реактори по света са руски ... Останал си в 70-те години на миналия век с познанията. Сега Русия се занимава с високо технологични производства, а развития запад и оказва лъскане на чепиците и снабдяване с автомобили, които не са признак за прогрес вече от 150 години.

Браво на рашките .Откриха топлата вода Китай има такъв реактор 65MW Индия има такъв реактор от 2003та (BHAVINI)

тоя тип се правят от години ДФР - Англия БН-350 СССР Rapsodie France Phénix France PFR UK KNK II Germany SNR-300 Germany BN-600 Soviet Union FFTF US Superphénix France FBTR India MSRE US Clementine US EBR-1 US Fermi-1 US и т.н и т.н познайте кой е направил 1946 първия :) Е ми САЩ разбира се.

Козятските тъпири краварски гъзолизци продължават да възхваляват говедарските НЕработещи технологии откраднати от техните първооткриватели руснаците. Точно както направиха със СТЕЛТа който беше откраднат от говедарите от руския Съветския ми изобретател Уфимцев.

не се научи да говорин нормално със сънародниците си бе пишлеменце малко. на 15 години ли си бе?

Някакъв дебил по-долу беше обяснявам как реакторите на бързи неутрони Били отживелица ! Да! Как и бъдещето било в термоядрен синтез Абе прост като краварски гъз сульо пульо майора педора, и я сега обясни колко време вече ги правят тези реактори за ядрен синтез С НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ! А да не би вече 60 70 години ...и да не успяват нищо ДА постигнат а ? А да не би първите реактори теоритично и практично да са създадени в Съветския съюз от руснаци а малоумнико! той заяви това лудите говеда от кочината Америка този кенеф от третия свят винаги са с 30 40 години след руснаците във всички области и един се успя да напреднат когато откраднат нещо от руснаците затова и руснаците в момента с десетилетие пред лудите говеда в областта на хиперзвуковите технологиите лазерните технологии ядрените технологии ракетните технологии и така нататъка просите като че гъз путаци козацки дори не знаят че руснаците имат такива ректори на бързи неутрони които бяха експериментални и доказаха на практика теорията че могат да бъдат създадени ядрени реактори от ново поколение на бързи неутрони които да могат да преработват остатъчните радиоактивни отпадъци които да бъде преработвани в гориво и отново използван в ядрените електроцентрали от по-старо поколение а не като дебилните евро педали лудите говеда да заряват ядрените отпадъци в земята но тъпите козият ски педали знаят само да

щом го прявят в средата на Сибир където на никой не му трябва толкова ток, а не го правят до големи градове е ясно, че работата е вятър и мъгла.

ами, сигурно, защото е първи по рода си, прототип, така да се каже... Явно е необходимо време за да се наблюдава работата му и да проверят всички системи и нива на сигурност и безопасност!

поредния ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ проект който ЩЕ замре там. В средата на блата и после ще набедят пак пемфроста за това.

Откриха топлата вода 74 години след цивилизацията но си мислят, че всички останали би трябвало вече да са забравили и се пробват да го представят като първо, безаналогово и т.н. А всъщност става въпрос за водка, много водка, която трябва да се изпие по повод първенствуването на руският технологичен напредък. Наздоровье!

ето, ти си блестящ пример за типичния прост дебил!

Ххх

Всъщност реакторите с бързи неутрони са измислени в САЩ естествено още през 1947 г. Но са доста по-скъпи от обикновените. Американците ги ползваха за ядрени подводници, щото там парите не са проблем. Но са икономически неизгодни за момента. В цял свят се работи по тях, ама в дир пишат само за руслямските. НАСА направи такъв- KRUSTY и смята да го ползва при космически мисии до Луната и Марс. При това не ползва пара за развъртане на турбини, а работи с цикъл на Стърлинг. Бил Гейтс също работи по евтин реактор с бързи неутрони и е много напред в проекта: futurist.bg/natrium/ Във Франция от десетилетия работят такива, но са скъпи и сега залагат на развитието на термоядрените. Единствено драстично поскъпване на Урана ще ги направи икономически ефективни.

Знаеш ли каква е разликата между БРЕСТ-300 и реактора на НАСА и този на Бил Гейтс? Руският реактор ще е третият който работи с бързи неутрони. Първият е направен за да може да се провери практически работоспособноста на идеята. Нарича се експериментален. Вторият е така начечен референтен модел. Тоест преди да си поръчаш може да отидеш и да видиш на място как работи и какво ще получиш. Нещо като тест драйв. В новостроящият се реактор кострукцията е такава че да допуска поставянето от страни пластини обеднен уран /неизползваем в обикновенните реактори/ които да "попиват излишнитш неутрони". След улавянето на на достатъчно неутрони урановите атоми се превръщат в изотопи на плутоний. Този плутоний се нарича енергиен защото не може да са ползва за създаването на бомби а само в атомни реактори. Проекта на НАСА и на Гейтс са за момента само на хартия. Нямат работещ модел. Нека направят и ще има база за сравнение. За проекта на Бил Гейтс Tera Power мога да кажа има хляб в идеята. Зареждаш го като печка с горно горене и той лека полека изгаря почти цялото количество гориво което теоретично е за 60 години. Без презареждане. Което е много добре. Но има и нерешени проблеми. При авария или земетресение ако се спре процеса как ще се стартира отново?

Абе, защо пак тия руснаци са първи в тази уникална разработка, която реално ще реши глобално енергийния проблем, екологичните въпроси за производство на чиста енергия и затворения автономен цикъл?! Т'ва направо си е 3 в 1!! Евала, като гледам, страшно изостанали са, няма що!...

Явно Русия и Китай напредват смело в бъдещето, докато Америка се чуди, как да се задържи на клона, а Европа се е хванала за полата ѝ, като невръстно детенце сираче... Жалка работа!

Много са ти жалки заключенията, направо са дебилни.

Боксьорче, ако наистина искаш да видиш дебил, просто погледни в огледалото!... А после може да му набиеш и една тупаница от мен! :-D

Докато цивилизованият свят проектира електроцентралите на бъдещето, дивите орки на сатаНАТО репетират агресия срещу него от Балтийско до Черно море.

Кои са тия централи на бъдещето дето запада ги проектира бе либерастче? Перки, вятър и мъгла ли? За колониални подлоги като тебе, като затворят и последните ядрени централи ще има само свещи...

Я, ти да видиш, какво правят "изостаналите" руснаци, докато ние, демократите им се подиграваме и ги хулим!... Май пак някой ще е учуден ;-) ...Не е истина, в каква информационна заблуда си живеем, без да осъзнаваме, как ни мият мозъците, но за сметка на това светът се развива, а "враговете" на американската демокрация, стават все по-силни и независими... Кофти работа! Май отново и за пореден път не сме от правилната страна на барикадата... Е, сефте! ;-)

Че това си е стандартния модел на ФАЩ, какво толкова? Китайците напреднаха повече от американците с 5G - бааам, мита, търговска война и т.н. Руснаците напреднат с нещо - бааам санкции за газопроводи/петролопроводи. Не са се променили на йота като ментален модел откак затриха индианците...

Ми убуу...

Ето я истинската чиста енергия - БЪЛГАРСКА: chukanovenergy.com Никакви ядрени централи, газ, нефт, въглища..И себестойност под 2 стотинки за киловатчас !

А, един мармот ще завива кванти в станиол и ще ги продава за 1,5V батерии ...

От този сайт разбрах, че въпросният учен смята себе си за велик и единствен, но незнайно защо е дискриминиран, неоценен, беден и т.н. Освен това, той смята, че критиците му са душевно болни. Това... дори не е за шега, на мен лично ми стана жал за човека.

Егати ватниците, не могат един чускопек да направят... В ядрената енергетика, света срещу тях да тича скоро няма да ги настигне...

Продължаваш ли да си баеш, т'ва дето си знаеш?!... Явно наистина главата ти е от чугун... Но, нЕма страшно - приказката, дето Нане видял жираф в зоопарка и възкликнал "Е, те такова животно нЕма!", знаеш ли я?... Е. ти си като него, но не забравяй, че жирафи има и не им пука за твоето мнение! Изобщо...

Света е много по напред. Всъщност реакторите с бързи неутрони са измислени в САЩ естествено още през 1947 г. Но са доста по-скъпи от обикновените. Затова са икономически неизгодни за момента, но по цял свят се работи по тях. НАСА на прави такъв- KRUSTY и смята да го ползва при космически мисии до Луната и Марс. При това не ползва пара за развъртане на турбини, а работи с цикъл на Стърлинг. Бил Гейтс също работи по евтин реактор с бързи неутрони и е много напред в проекта: futurist.bg/natrium/

Явно според теб всичко е измислено в САЩ!!... Браво, много ме развесели! Не вярвах, че има чак толкова промити мозъци... Само дето забравяш македонците! :-D

И що на майна си Райна а не до Москва? Знаем защо...

На нас не ни трябват такива централи ! Ние ще си внасяме ток от Румъния, домати от Турция, сирене от Сърбия, компютри от Китай и ще си живеем живота. А как ще плащаме ? Ще продаваме плодородните земи, ще съхраняваме боклуците в неплодородните, ще теглиме заеми и ще задължяваме жъдещите поколения да ги връщат и така ще си живуркаме !

Всъщност това е третия руски реактор на бързи неутрони. Реакторите от този тип използват отработеното гориво (след преработка) от класическите реактори работещи на бавни неутрони. Така че технологията вече е доказана. Разликата тук е че обединяват преработката в един модул.

Все в бъдеще време Като го направи и заработи, тогава пишете

Поне 2 такива на бързи неутрони вече работят в Русия. Белоярската атомна централа. В Китай също май има един действащ. Таквиа реактори се правят поне от 70те години, просто чак сега доведоха технологията до годност за промишлено използване. Този просто е малко по-различен конструктивно и с идея самата централа да е напълно автономна откъм гориво.

Това каааак ще каже бууууууууумммм - не ми се мисли даже!

Ако инженерите са с твоя капацитет, даже няма да може и да бууум-не!

Колкото пъти съм се доверявал на руска наука и техника, толкова пъти съм бил прецакван....

я сега сподели на колко годинки си?!...

"Поживем - увидим.", дето викат американците. Всичките тука "критични мислители", дето сега рЕзко всичко взеха на доверие, нещо ме притеснява, че ще се окажат малко пристрастни и недай си боже ползващи двойни стандарти... :)))

Браво на руснаците! А някои постоянно припяват мантрата, че руснаците нищо не можели .... :)))

За рунаците - не знам, там ти си специалист, ама рускините какви неща могат!! Ще ти падне шапката. :))

Американките и те могат много неща, не ги подценявай. Само че са доста едри за вкуса ми!

Вече я измислиха, поне в Германия - всяка нова къща задължително със соларен панел?! Божееее...добре че има и тук мъдри хора, та засега ги наритаха

А ти някога замислял ли си се откъде се вземат соларните панели? Колко им е КПД-то? Как се произвеждат ? Какъв е ВЪГЛЕРОДНИЯ ОТПЕЧАТЪК при производтсвото им ?!!?! Или само ей така си правиш вятър на устата ?!

Защо само за производството, а не за целия жизнен цикъл!?

мда, и цели 30-40 дена в годината успяват да проведат някаква електроенергия и то само през деня и то ако са добре почистени и поставени под правилен ъгъл. Умнокрасивитета не прощава!

Работят 365 дни (не денонощия) в годината, бе кретен. Единствено има разлика в добива на електроенергия.

Анимация ще пускат ли?

По-голяма глупост не бях чел .Реакторите то били с бързи или бавни неутрони работят с делене на ядрата .Така че винаги трябва да се добавя гориво ако ще и използвано един път.

Вечен двигател ?!?

Съвременните реактори използват много малко от ядреното гориво заредено в тях. Проблема е че ядрените реакции в сегашнтие реактори произвеждат много "вредни" изотопи, тези изотопи силно изменят параметрите на зареденият уран и той става неизползваем. В новия рекатор докато се отделя топлина едновременно се произвеждат и нови "полезни" изотопи на урана и плутония които са годни за повторно използване. Нужно е просто да се изчистят негодните изотопи и горивото мжое да бъде използвано отново. И така почти до безкрай, защото в урана има реално МНОГО енергия, която сега не се използва чисто по технологични прични. Няма вечни двигатели за съжаление, не давай такива идеи на "зелените" че не е ясно каква нова далавера ше измислят.

Ами тя идеята е измислена отдавна, ама няма кой да я приложи масово - всеки с газова тръба, т.е. метанова...