Коментари - Русия работи по създаването на "Цар Лазер" | IT.dir.bg
назад

Русия работи по създаването на "Цар Лазер"

Устройството ще служи за тестване на ядрени бомби без взривяването им

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Русия работи по създаването на "Цар Лазер" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте ревютата на Лада от 2022(руските) и спрете да хвалите руските лузъри.

Рашка работи по създаването на Цар Дилдо, за да го постави на Путин в задния двор и да миене света. Джуджето е с педи наклонности.

на тия индианци трябва да им забранят да правят подобни опити че много щети после...

Пълно е със специалисти по лазери и ядрени оръжия. Добре са се обучили, докато са правили българския лазер и българската атомна централа. И много са се притеснили, че Русия не произвежда компютри , все едно европа или България произвеждат.

Шилo

Залагам, че първо ще изкарат новата Лада! Онази, заради която ВАГ групата трябваше да фалира преди 15 години.

но ВАГ дефакто е във фалит, спасяват я с правителствени помощи, замаскирани като социални.

Както във всичко останало, важна е идеята и кой първи я реализира... За пореден път съветците не са оригинални, но това важи за всичко останало...

Ако нещо се обърка може ли да си взривят цялата бомба , а не част от нея.

Кухоглави кравари и яростни, злобни русофоби, пълнете памперсите.

Заниманията на Русия са достойни за съжаление. Но тръгнаха по кривия път и връщане няма.

Цар Глад вече също е почти разработен.....;)

И подготвя тестове в гейс .

Да, действа в ЕС и САЩ.

Видяла руската жаба, че подковават американският кон и тя си вдигнала крака да я подковат и нея - съвременна поговорка

Както всичкото друго "Царь" този лазер няма да работи

Преден Цар Бомба, въпреки че махат уранова обвивка и може би намаляват силата с 5 пъти, при тестван взрив 1961г. ударната вълна измерено обикаля 3 пъти земята. От тогава се говори за ограничаване ядрените оръжия. Та била с 58.6 мегатона тротилов еквивалент. С отхвърлен вариант от 101 мегатона тротилов еквивалент. От Уикипедия: При взрива се е създало налягане от 1 милион атмосфери, а температурата е била около 10 милиона градуса. Огненото кълбо по време на взрива е с радиус 4,6 km, ядрената гъба е с височина от 67 km, а върхът на „шапката“ ѝ е с диаметър от 95 km. Светлинно лъчение е могло да причини изгаряния трета степен в диаметър от 100 km. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а йонизация на атмосферата причинила радиосмущения на стотици километри от мястото на взрива в продължение на 40 минути.

ЩЕ ,ЩЕ ,ЩЕ ,ЩЕ.

_stankow

Нещо не сте разбрали. Установката е построена. Съобщението е за влизане в експлоатация.

"В огромно съоръжение, високо 10 етажа и покриващо площта на две футболни игрища, те изграждат устройство с кодово име УФЛ-2М. Ако бъде завършено, това ще бъде лазерът с най-висока енергия в света." - цитат от самата статия. Нещо не си разбрал, или си елементарен трол, но поне като манипулираш чети фактите.

А бе защо не направят цар Москвич, цар телевизор или нещо подобно та и обикновените хора да намажат?

_stankow

Направили са. Атомни реактори, АЕЦ Козлодуй. В момента с какъв ток работи компютърът ви ?

Американски - от Марица ;)

Откраднати от САЩ през края на 40-те и до края на 50-те на миналия век. Руснаците крадат цял живот. Същото правят и Китайците. Да не споменавам Маркони и Попов......АК47 и Щурмгеверте. Абе край няма да има тоя списък.

Разбира ти на тебе главата от атомни бомби, автомати и от Радио. Образовай се малко, че голяма излагация става.

Не знам Цар ли е,но може да им пратиме нашия Лазар да слезе от дървото и да ги проверява.Колко рубли плащат агентите на РФ-Рускофашистката Федерация на продажници и други подобни,да оправдават вероломната агресия и чудовищни престъпления срещу мира и човечеството на Руския Фашизъм,сравними само с престъпленията на Хитлерова Германия,която нямаше как да бъде победена без лендлиза и войните по море и въздух от западните съюзници,както и срещу Япония, колкото и да ви лъжат путиновите гьобелсови пропагандони.Между другото,щом е толкова хубаво в РФ-рускофашисткия нужник,защо не се преселихте там в този "рай на земята" според вас?Какво търсите в държава от ЕС и НАТО?

Русия притежава най-мощните ядрени оръжия на планетата и няма да се поколебае да ги използва, за да спаси човечеството от надигащия се фашизъм!

ей това е надигащият се рашизъм, или в руски мир, или мъртъв, да видим кой ще ни спаси от рашизма този път...

Тъп ли си или ДА!? Ще го спаси като направи ядрена война и няма да остане нищо за спасяване! От къде изсмука тези мъдрости??

Тоя е готов да умре от руска бомба само на думи за да дразни. Ниска топка.

Викаш да се реши проблема по сталиснки: има човечество - има фашизъм, няма човечество - няма фашизъм...

колко да си тъп за да очакваш, че комунисти могат да направят нещо полезно за човечеството? Къде си го видял това? Кога в коя държава? след комунистите винаги има много трупове и разруха на икономиката. Мани недей излагаш се много с това мислене...

Как ли ще го направят? ....с тесла, сърб и чук ли?

Сърбът оригинален от Сърбия ли ще го докарат или ще е натурализиран?

Само дето учените им бегали или ги могилизирали наскоро..ай ай Лично познавам един руски учен, който се е занимавал с лазери, бегал на времето след 1990, защото парите и слават все отивали за разни избрани некадърници. Човека е милионер (на запад в ЕС).

Каза Ганьо и се провикна към комшията - Лазарее, я кажи добре ли пече чушкопека?

Ако и да има чушкопек това, което казва е смислено - за разлика от глупашкото ти подвикване.

А в блядистан вече и чушкопек не могат да направят.

Това е болест

_stankow

>>>По този начин те могат да стартират ядрени реакции. Тц, само термоядрени реакции, реакции на синтез. >>>Лазерните експерименти позволяват тестване без детонация. Само на термоядрения заряд на ТЯ боеприпас - деутерий, литий, тритий. Какво имаш да му тестваш там, сместа не старее. Другите, важните неща - инициатор, забавител, конструкция, метали, диганостика, кодове, системи за безопасност не могат да се тестват с такова устройство. Нищо не може да замени реалния взрив. И като гледам - ще го дочакаме. Иначе това направление, микрореакции на синтез, предизвикани чрез лазерно нагряване и пресоване се развива има от 50 години. За мирни цели - създаване на реактор за електроенергия. Да, американците са най-напреднали в него. Другите страни - Русия, Китай, Европа залагат на системата "ТоКаМак" - създаване и удържане на високотемпературна плазма чрез силно магнитно поле от свръхпроводящи магнити. Потърсете за огромния свръхпроект ITER - Международен експериментален термоядрен реактор. САЩ и те имат участие. Русия пък си възстанови старият дубненски Токамак и ето, прави изследвания и в двете направления. За мирни цели, но, разбира се, разбирането на термоядрените реакции помага и за военното дело.

Не е да не старее сместа. Тритият има 12 години полуразпад и не може да се мери неинвазивно (само бета). Та ако ще тестват бомби водородни ще са, урановите и/или плутониевите могат да се мерят.

_stankow

Да, точно така. Може да се изпробват проби на трития, но нищо друго от конструкцията на термоядрените. А от урановите и плутониевите бомби съвсем нищо не може да се тества с лазер. Така че главната цел е управляема самоподдържаща се реакция на синтез. Засега това си остава само научна, мирна цел. Но с голяма перспектива.

След Цар Колокол и Цар Пушка, следва Цар Лазер и...край.

цар калаколь не звъни, цар пушка не може да гърми, а цар лазер няма да светне. Хотели как лучше, получилось как всегда.

А цар Бомба, 50 мегатона, работи ли?

след цар пушка и цар колокол сега нов цар ли бе пияници?

Царь Алкаш ще им се получи!

Били подписали навремето договор да не правят ядрени опити! Че това каква пречка е за руснаците? Не вярвам, ако направят и хиляда опита, някой да им каже копче.

Договорът за забрана на изпитанията на ядрено оръжие в атмосферата, космоса и под водата е подписан на 5 август 1963-та в Москва. Страни по договора са СССР„ САЩ и Великобритания. Договорът за пълна забрана на ядрените изпитания е подписан през 1996-та година. Действа и до днес. Русия, САЩ, Китай, ВБритания, Франция, големите ядрени сили, засега не са го нарушавали ни на йота. Но както върви, може да видим някое изпитание на Посейдон. Ако продължават да дразнят Русия ...

Значи признаваш кой е най - големият агресор в света, нали така мурзилке?

Не бе борка - пак говорехме за най- големия кретен . Прав си - без конкуренция си .

Ха, ха, ха! Клоун! Посейрон е поредното расснацистко аналоговно. На всеки, който малко има мозък в главата, е повече от ясно, че физичните закони важат дори на територията заобиколена от цивилизацията, колкото и да не им се иска на жалки твари, като теб.

_stankow

Какви физични закони нарушава "Посейдон" ? :)

Атомните бомби могат да бъдат тествани неивазивно - и то отдавна. Едва ли толкова са останали без германиеви детектори и многоканални анализатори - а ако са сега няма и как да купят покрай санкциите. Но едва ли нямат. Във всеки случай да направят най-мощния лазер някога е смислено занимание, дори да го вършат самоцелно (едва ли е последното). Не е като идиотизмите да влязат в никому ненужна война с хора, с които до вчера са живяли заедно.

ще трябва огледало в космоса понеже земята е кръгла...

според повечето Путлерасти е плоска

20 години работят за цар, и вече имат император путин, сега ще следва нова революция за създаване на ссср2.

А, дано бързо да стане. Много драма последните години. Да го насочат към Йелоустоун и да се свършва. Много крави , алчни и кръвожадни има. Предатели още повече. Агнета адски много , послушни и навели се.... Мислете пухкавели! Не повече от 60 калории отнема Живи и здрави

Айде и тоя се е отвързал. Отде ви изравят бе.

Пухчо, аз пък се чудя от къде толкова гладки мозъци имате. Тая чалга и тоя фейс ви кара само да коментирате, но не и да имате мнение. Поздрави жена ти от Топчо. Ще се сети

На тази "новина" мога да реагирам само по един начин: "Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-хаа-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-хаа-ха-ха-ха-ха-ха-ха-хаа-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-хаа-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Но го забива, ти знаеш къде! Не охкай, другарю! Ще бъдеш добре!

Ей тва е истински технологичен лидер. Такав лазер още никой няма и скоро няма да има. Но Русия вече го позлва в Украйна за да сваля дроновете на укрите, да унищожава дистанционно хйамарсите на краварите, панцерите на швабите и чаталите на англосаксонците. Еврогейовете гледат и завиждат...

Цар Пушка никога не е стрелял. Цар Колокол никога не е звънял (цял) - некадърниците са го охлаждали твърде бързо и се е пукнал - отчупило се е едно огромно парче. Така че Цар Лазер никога няма да светне!

“Цар пушка“, “Цар колокол“ и др. и все неработещи и неизползваеми.

Като Кузкина Мать ли? Ха-ха, въздухар