Русия представи план за кацането си на Луната

Мисията на Роскосмос ще се различава съществено от тази на НАСА преди 50 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересна е историята с лунната надпревара. Руснаците изстрелват космически кораб ( т.н. Зонд), които поема към Луната. В този момент американците са били убедени че вече са втори. Но... истината се е оказала съвсем различна. Руснаците така и не са могли да приземят успешно ЛК ( Лунен кораб) на повърхността на Луната. Да не говорим за обратно излитане. Те имат един частичен успех с кораб от серията "Луна" с обратно излитане, но с товар от 100-200 грама. Това им е постижението. Имат и спуснати два Лунохода от по 400-500 кг. Това е всичко. В автоматичен режим. Без хора. Даже нямат опит за облитане на Луната с пилотиран кораб. Просто тяхната ракета-носител Н-1 не са могли да я подкарат. Тук много руско-съветски мекерета се опитват да представят всякакви конспиративни теории че, видите ли, американците не били кацали на Луната и всичко това било Холивудска продукция. Но пропускат нещо много важно. Това се случва по времето на СССР. Даже да е имало най-малки съмнения във фалшификация те са щели да го разтръбят още тогава - всички знаем съветската пропаганда.. Но тогава не е имало нищо. Даже е имало съвместен полет Союз-Аполо - симулация на спасителна операция. Естествено корабът Аполо спасява екипажа на Союз. Просто руснаците не са могли да изстрелят Союз с допълнителния модул за скачване ( кавото са направили американците. Те просто са заменили лунния модул със специализиран модул за скачване със Союз). Тук под влияноието на руско-съветската пропаганда се разправят всевъзможни небивалици. някои откровенни лъжи, други - пълни идиотизми. И никой от червените боклучарници не вземе малко да се обърне към собствения си здрав разум ( ако едно комунде може да има такъв). Да помисли малко. И да види че това, с което руско-съветските мекерета му пълнят главата са пълни и велики глупости. Препоръчвам на тези, които не са сред 80-те % дебили едно интересно четиво по темата: "Советский космический блеф" се казва. Писано е от съветски журналист с достъп до спец-обектите. Избягал на Запад, разбира се. Интересно четиво. Поучително.

Тъпите ватни тролове пак пикаят газ като видят успехите на америка на луната. 1. Вашият фюрер путьо вече те е нарекъл идиот. Той е казал: "... тех особей, которые отрицают высадку амеров на Луну, Пyтин назвал идиoтами". Найди в Ютюбе. 2. Были на луне. Уголковые отражатели для лазера оставляла каждая экспедиция. Они до сих пор сверкают. 100 кг лунного грунта привезли..часть подарили АН СССР 3. Края на 1972 г., СССР официално признава и заявява, че американците са стъпили на Луната през 1969 г., а през 1975 г. се осъществява и първият съвместен космически полет Аполо-Съюз. 4. Еще очень интересно смотреть как ватник резко сдувается, когда его спрашиваешь, откуда американцы взяли 300 кг лунного риголита. Его изучали по всему миру, в том числе в СССР. Ну и второй вопрос - зачем он так оскорбляет ПВО страны, которое по его версии, неспособно было отследить полет ракеты на Луну (и так 6 раз)? Тут он входит в жестокий когнитивный диссонанс с патриотизмом. 5. Но имейте в виду, что если вы ошиблись о Голивуде и обвините МО и ПВО "великой" Государстве в неспособност отследить полет ракеты , тут вы входите в жестокий когнитивный диссонанс с патриотизмом и вас посадят пожизненом в ГУЛАГА. ))) Ватенките нямат на този етап нито мощна ракета, нито космически кораб, за да стигнат до Луната, тяхното желание се изразява в дежурните безпомощни думи : Ще, Ще… и простаците в БГ – кремълски ботове, които са безумно тъпи и необразовани. Голяма е мъката на русофилистика в тази област.6 пъти гледаха на горе. 12 американеца стъпиха на луната. ТАСС мълчеше като посран всеки път след като кацнеха вместо да се разговори за "големия провал" на американците. Само конспиративните теории им останаха на горките чебурашки и голямата мъка.

Освен да симулира полет до Луната на алкохолиците нищо друго не им остава...

Предстои човек за първи път да достигне до Луната. Мечта за човечеството от столетия...

Основната разлика в тяхната мисия е че ше кацнат, за разлика от хамериканото Русия няма добри студия за филми, но има добри космически програми Уса космоса им пречи, ама са си спретнали няколко студия пръснати из Невада

Натъжава ме факта че мнозина знаят само за двама американски космонавти на луната.Това доказва жестоката пропаганда и информационна изолация на страната ни през тоя период.Тези които смятат че е лъжа кацането на луната ,да ходят да се пързалят с вярващите че земята е плоска.

Мужиците не могат да си изчистят калта от селата,тръгнали на Луната да ходят.

@Дада, Прави ми впечатление, че доста неща знаеш за космическите програми на САЩ и СССР, но като се стигне до коментар - коментираш както Дявола коментира Евангелието. Изглежда се възползваш, че другите не са дотолкова запознати или пък директно ги обиждаш ако са. Доста неприятно! Мирише на трол.

Я кажи кое не е вярно в коментарите и не е вярно, че обиждам някой запознат. И незапознатите не обиждам, а само констатирам нивото им мислене. Щото как да се обърна към човек като тебе, който не е дал и микро аргумент в това което е написал. Ето давам ти възможност да се проявиш и да разбиеш коментарите ми. Ама ако не може да го направиш, а продължиш да пишеш празнословици, ми кажи как да се обръщам към теб освен с констатиран факт

Какъв аргумент? Просто си прочети коментарите по-долу! И като някой ти отговори, че най-продълж. престой е на руски космонавт - някак пропускаш...

И какво ми отговаря? Точно за този отговор важи "както дявола чете евангелието". Аз пиша за времето, когато американците стъпват на Луната и руснаците пращат луноходите за 1969-70-71 г и че към този момент руснаците нямат полет по дълъг от 2-3 дни, и кретена ми отговаря за време 10-20-30 години по-късно, че те държали рекорд за по-дълъг престой. Вади думи от контекста и почва свободни съчинения. Та какво да гледам. Ето така се констатират факти. Пък после ревете че ви казвам истината и го тълкувате като обида.

"2. СССР до този момент има само една по-продължителна мисия ..." - до кой момент? Научи се да се изразяваш писмено без двусмислие (ако трябва се върни в час по БЕЛ) и не наричай "кретени" хората, които се обръщат към теб с "душко". Дори "душко" да е иронично. Защото "кретен" не е!

От всяко дърво свирка не става,

BajMihal

Душко, кое не е ясно от "до този момент"? Очевадно става въпрос за до момента на мисиите на Аполо. Но тебе явно ти е трудно да асимилираш прочетеноте. Нищо де, пробвай пак, другия път може и да успееш.

Никой, никога не е ходил на луната, нито ще иде. Правят си с данъците на хората, каквото си искат, подиграват се с хората, а хората ги аплодират и викат, айде още, айде още! Хляб и цирк!

Докажи твърдението си, защото без доказателства, твоето си е обикновено тролене! И не се опитвай да пробутваш "прочетох го във фейсбук" или "видях го в тубата". Тези "доказателства" тежат толкова, колкото и написаното от теб по-горе.

Истината е, че човек трябва сам да търси информацията, да използва здравия разум и да размишлява. Не както в училище, другарката каза, в учебника е написано, значи е това. Като гъбички попиваме, каквото ни се пусне от учебника или телевизията. Търси сам и се информирай, използвай мозъка!!! На никого нищо няма да доказвам.

Всичко идва от това, че тези, които обвиняват НАСА в "скалъпени клипчета", вярват на други такива "клипчета", направени от някой друг. Все пак има няколко космически агенции и ако някоя си позволи да "скалъпва клипчета", то другите няма да пропуснат да я опровергаят. От друга страна, ако имам излишно време, мога да ти направя клипче с "неопровержими доказателства", че Земята е куб и че ние сме само холограми. Достатъчно е да зарибя десетина скучаещи и те ще намерят още "доказателства". И ето ти една конспирация!

kalinvt

Понеже тук са събрани само умници, имам един въпрос. Вчера по БНТ1 в предаването "Стани богат " водещия на предаването каза на десетия въпрос, че на Луната са стъпили 12 човека, а аз твърдо знам за двама. Това голям гаф на предаването ли е или просто нещо не съм осведомен?

Нещо очевАдно не си осведомен. До Луната има 6 мисии Аполо11, Аполо12, Аполо14, Аполо15 и Аполо16. При всяка от тези мисии стъпват по 2-ма души, като всичките са различни хора. Въпроса е: защо не си проверил това в Интернет?, което е съвсем лесно.

kalinvt

Благодаря

Аполло 17, Декември 1972, май е последното, 6-то кацане?

щяха и да са повече, но Аполо 13 не кацна заради повреда, според теорията на конспирациите извънземните го повредели, защото е носил на борда ядрен реактор за експерименти на Луната

6 кацания по 2 човека.

Никел 63

Може ли ми каже някой, това на картинката на ДИРрф, коя страна на Луната е--тъмната или светлата

би трябвало да е на видимата.

Дали ще кацнат, дали ще се разбият - въпрос на тълкуване. не стига, че постоянно падат от небето, ами са решили да падат и от космоса.

Те дори не планират да излетят, приказки за отпускане на субсидии, повдигане на духа и усвояване на средства.

Путин ли ше кара самалетя?

Мисля, че Бойко ще емигрира на Луната.

Румен Фърчилото ще е.

ама тия двете космонавтки ли са

Нищо няма да изпращат руснаците, това са си фейк раздувки за тролене по форуми и промиване на замъглени мозъци.

Сигурно отиват да заличат следите от американците. ;)

Пари хвърлени на вятъра. Американците им дадоха камъни и прах от Луната, а и нали пратиха Лунохода. Цялата работа ми мирише на вдигане на самочувствието.

Руснаците са открили нов източник на енергия: Ядрен реакрот на основата на натрия без отделяне на радиация, но още не го разкриват официално. Скоро ще сме свидетели на падането на Вашингтонската империя. Технологично и военно Вашингтон ще бъдат ликвидирани от Русия, а икономически от Изтока

И на теб ти го казаха тайно, на ушенце...Те скоро и нова физика ще измислят!

Очаквай посетители, и си приготви отговорите момче.

Открили са, че има тъпаци готови да пишат простотии за копейки. Натрият е само топлоносител. НАСА миналата година приключи с всички тестове и пусна "джобния" ядрен реактор KRISPY, работещ с топлоносител натрий.

Лодигин ми открадна откритието, но аз имам патент за крушката

Русия осуществила първа посадка на Луна още 1959 г., много преди американци!

колко да е много? А колко години след тях ще стъпят на Луната? По-малко ли?

Руснаците изпращат първия спътник, първия човек и първия апарат до луната, като нищо да се окаже че ще изпратят и първите хора на луната ... (Не броим холивудските продукции)

Първия човек е съмнително, след като дъщерята на Гагарин каза съсвесм официално, че баща и не е летял, с което потвърждава съмненията. СССР неколкократно излъга по отношение на този полет - че Гагарин при приземяването 1. бил в капсулата в безсъзнание, 2. че бил в капсулата добре и се усмихвал, 3. че се бил катапултирал и се приземил с парашут - Това са все официални изявления и кълнене пред света, като после сами се опровергаваха. Няма снимки, нито и видео от полета, самият полет е непланиран и строго засекретен. Няма видео от изстрелването, нито от приземяването на Гагарин, няма комуникация и разговор с наземния контрол, докато за кучетата белка и Стрелка има видео от изстрелване, от кучетата в капсулата, от приземяването. Самият Гагарин уж се шегувал, че може да не е летял, когато доктора, който пръв го прегледал и изразил учудване от нормалния пулс и състояние на организма му, по спомените на този доктор. И докато при полета на Гагарин няма АБСОЛЮТНО никакви доказателства за полета, нито може да се провери дали е така, то при полетите до Луната има хиляди докозателства и директни излъчвания на излитане и приземяване и от Луната, има и поставена апаратура за мерене на разстояние Земя-Луна, артефактите от кацанията са си там и наскоро бяха заснети от окололунната сонда на НАСА, където се виждат ясно и следите както от ровърите така и от самите астронавти.

Снимки където да се вижда нещо ясно НЯМА. Има една снимка в която по средата 5 пиксела са черни - и това е "ясно" видимата изоставена техника (за следи в прахта въобще не говорим). За сметка на това обаче хиляди ясни примери и доказателства има за това, че кадрите НЕ СА истински а манипулирани + вероятно снимани в студио... Само да вметна че всичките хора изобличаващи американците нямат нищо общо с СССР или РФ - това са от BBC до самите американци, от които близо 20% не вярват че са били на Луната. САЩ са неоспоримо най-добри в едно - Рекламата и нейната разновидност пропагандата. Фалшивите иначе зрелищни продукци са нормално нещо за американската политика. Може примерно да видите за продукцията, с която откриха войната в Ирак - Jessica Lynch. Измислена история която после се разбра че е 100% фалшификат но въпреки това никоя медия не подема, освен един филм на BBC който вече е изтрит от публичното пространството и може да намерите само откъси.

Ето христоматиен пример за тотален тъпак Мирко. Снимките са съвсем ясни, а селдите още повече. Най-малкото е очевадно че там има артефакти заради меренето на разстоянието да Луната с лазер отразяващ се в лазерните огледала. Т.е. айде да твърдиш че това са артефакти пратени без хора разбирам, ама да твърдиш, че няма такива артефакти си е идиотия. Аз като гледам в Ютуб основно руски телевизии и идиоти разпространяват тъпи глупости че САЩ не са стъпвали на Луната и това лесно се проверява. Мога да дам хиляди линкове. В САЩ има конспиратори, но те търсят евтина слава с малоумни аргументи, а и не се знае кой им плаща да плещят тъпотиите си.

И какво посадиха? Репи?

Русия? Посадка? На Луната? 1959 г? Браво само потвърждаваш мнението на хората, че сред руслямците има изключително тъпи парчета.

Така е, Луна каца през 59. Но по-интересното беше кой ще кацне с хора.

Каца грънци. Кацане със 12 000 км/ч, обикновено не се нарича кацане, а разбиване.

Да питам конспираторите, нали уж било невъзможно да се отиде на Луната, заради пояса на Ван Алън?

руснаците могат. Другите не могат. сега ще ти разкажат не само за пояса, ами и за пръстена и за лодката ... стой та гледай. Нищо че телескопита им 6 пъти гледаха как амитата кацаха на луната, а ТАСС 6 пъти не пуска статия за провал на НАСА при кацането на Луната. Стой та гледай сега.

Ще им дадат по кило истинска водка, когато преминават ще я изпият. Имат опит от Чернобил, някакъв бачкер по време на аварията бил пиян като кирка и радиацията го подминала. Това е сериозно, не се бъзикам.

На колене пред руския славянски технически гений. Краварите ряпа да ядат пред руското кацане на Луната. Поредното доказателство че Русия е велика и може всичко Русия е най-напредналата в технологично, екологично, ресурсно, интелектуално отношение раса. А ние както винаги служим на грешните господари, вместо да служим на нашите велики славянски братя руснаците

рано си станал. Да не си забравил вчера страпона, че така си се разсмърдял от сутринта

BajMihal

А защо изобщо трябва да служим на някого? Или твоето робско мислене не може да осъзнае факта, че е възможно да си свободен, а не крепостник? Колкото до останалата диария, която си излял, няма смисъл да коментирам...

Много хубава снимката със болтовете с еврейска звезда. Сигурно някой ми се подмазва.

Тия първо да произведат една кола, като хората

Ние сме първа сила по производство на коли. Просто трябва да отделите 30 мин за запалване, 10 за отваряне на багажа и да държите прозореца отворен в случай, че дръжката на вратата се счупи.

А ние кога ще имаме такъв план, нали сме космическа нация

ние сме 6 млн нация, те са 140 млн нация. Ние имаме само умовете си, те имат 40% от природните ресурси на планета. Тъпо продажно копе...

Руската Педерация продължава да храни крепостните си поданици основно с пропаганда :))) Щом руснаците ще кацат на Луната значи ще цъфват налъмите скоро :)))) Бухаххахахах! Идиотите пият шампоан и един кламер не могат да произведат, но на Луната ще ходят :))))

при цялото ми безразличе към темата, интерсно ми е ти какво можеш да произведеш ?

тия няма, какво да ядат, затъват в бедното блато всеки ден, ама на луната ще ходят...

Не ти е добре...

Що да не ходят, нали китайците засадиха--картофи,марули. лук ...... а кой ша го бере бе ,ако не ние

Този път човек наистина може да стъпи на луната. Холивудските продукции не ги броя

Човек отдавна е кацал на Луната, още преди 50 години, сега чакаме и примат да го стори, ама надали.

Ти да не си германец--веднага си признай

що бе? те руснаците също показаха, че са много добри в компютърните анимации и въобще съвременните технологии на кино и видео продукция.

Я, нещо руско и познато - ЩЕ! Може би. Ако. Дори АКО го направят (дълбоко се съмнявам), пак ще е 50 години след хамериканците. Които казнаха 4-5 пъти официално, а колко неофициално ...

Ей, голословието и простотията са голям бич....

6 пъти официално и "неофициално" са кацали на Луната. След 50 години ще е, ако го направят тази година, а Роскомикс смятат това да стане най-рано след 10.

След щатите иКкитай,дойде ред и на Русия да каца на луната,която си е земя македонска открай време.

1. Става въпрос, за кацане на ХОРА на Луната: 2. За американците, не е ясно дали са кацали изобщо и дали всъщност не им предстои тепърва да го направят. Все пак е странно, в онези години на надпревара и мерене на патлаци, защо, след като уж американците "кацнаха" на Луната, руснаците не ги последваха, а само изпратиха луноход... И изобщо, какъв точно е смисълът да се каца на Луната, след като вече е ясно, че там нито има нещо интересно, нито пък има логика да се строи лунна база на повърхността, при положение, че и с просто око се виждат белезите и кратерите от непрекъснатите астероидни „бомбадировки“ по повърхността, което недвусмислено поставя въпроса, как точно ще се защити, каквато и да било постройка или инсталация и колко би оцеляла на повърхността.

Преди доста време А.Айнщайн беше казал нещо за Вселената и Човешката Глупост. МАЙ е доста по-актуално и СЕГА......

Само за тъпаците не е ясно, че американците са кацали на Луната. Няма нищо странно, русия не може да прати апарат с хора по няколко причини 1. Няма нужната ракета за да закара там товар от няколко тона, част от които после трябва и да излетят 2. СССР до този момент има само една по-продължителна мисия от обичайните 3-4 дни. А за Луната трябва поне седмица. Кацането на Луната има основно смисъл за престиж и демонстриране на възможности. Затова и американците прекратяват мисиите до там. Луноходите са сравнително малки с тегло от 750 кила, няма нужда от излитане обратно, т.е. могат да понесат и доста твърдо прилуняване.

Лунохода беше преди САЩ да обевят че са кацнали.

ама нещо си ес объркал бе душа мила! Рекорда по пребиваване в космоса е на руски космонафт. По излизане и работа в открития космос е пак на руснаците! Повечето системи в първата и втората МКС за поддържане на живота са руски! Виж точно на САЩ мисиите са по 2 -6 дена щото толкова могат! Нещо си се объркал и то сериозно! Преди 60 години изпратиха луноход и той кацна и бая години работи и предава данни, а ти пишеш че неможели! Нещо не си в час бе душко!?

Лунохода е от края на 1970 г., докато Амстронг се разхожда по Луната още през юли 1969 г За другия кретен. Не съм се объркал, просто не разбираш какво четеш. Написал съм ясно към "до този момент" СССР няма полет с продължителност повече от 2-3 дни и само един с продължителност близо 4 дни. Както и ОЧЕВАДНО съм написал че Луноходите са малки и без възможност за излитане, което позволява и по-твърдо прилуняване със скорост 50-60 км в час. И не, Лунохода не е работил "бая години" - единият работи 10 месеца, другият работи 5 месеца.

Чудесно... Ха дано! Това, което е странно за подобни намерения е, че не се дава времева рамка... може да го направят тази година, може след 10 години... Когато му дойде времето...

Много се смях на “на височина примерно 100 км” хаххахаха :)))) Все едно съчинение на ученик в 3-ти клас!

...чети по въпроса, за следващата година е планирано...

Пак продукция Союзмулрфилм