Русия с нова инвестиция в процесора Baikal

Производството трябва да нарасне до 600 хил. броя годишно

Обратно в новината

Коментари - Русия с нова инвестиция в процесора Baikal | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е важно, какво са направили или открили руснаците, важно е само хейтърството да върви, нали бе, тикви?

Човек... ти прочете ли поне статията? Я кажи КОЛКО държавна пара от ДАНЪЦИТЕ на хората ще се вкара в ЧАСТНАТА фирмичка. ЗАЩО И КАКВО ПОЛУЧАВА НАСРЕЩА ОБИКНОВЕНИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ОТ ТАЗИ ИНВЕСТИЦИЯ НА ПАРИТЕ МУ? ГОРДОСТ? Алооооо... хората там имат много по-големи проблеми от това да са водеща компютърна нация. Ама нали някой трябва да се бие в гърдите - разбира се ще им изхарчи парите.... а пътищата им на 500км от Казан на изток нямат асфалт дори.

Русия водеща компютърна нация! Води на Филипините и Бангладеш с нов таблет советский колхоз.

До Хаѝаѝа Байнознаеш ли, че филипините произвеждат повече електроника от Германия ? А за Бангладеш е очевидно, че не знаеш: Бангладеш често са наричани "евреите" на индо-китай. Промишлената революция е започнала там, а не в Англия. Просто направили грубата грешка да мислят, че вече не е нужна армия, а само икономика и наглосаксонците ги завлдяли, избили интелигенцията и предприемачите и местната аристокрация и вече 400 г. се грижат изключително да натрапват на малоумни индивиди из Света, че Бангладеш са нещи силно изостанало и да се подиграват с тя. По същия начин Чърчил се подиграва с българите където му падна, след като Генерал Вазов е изклал английските войски през ПСВ.

БГ троловете тук показват каква чума е преминала през БГ - англосаксонка колонизация. На тези места създадени от колонизатора псевдоинтелигенти, тролове, пъпчиви чукундури-тъпаци с големи претенции се опитват да ръсят акъл и възпитават местните аборигени за това колко е дръпнала метрополията и задължително се осимиват и подиграват и неглижират другите и най-вече местните постижения в най-различни области. Така англичаните правят и в Индия и в Китай и в Бангладеж, да не говирим за почи 500 годишните подобни набези към големия трън в задницата им - Русия. Та така и по темата - жалките и пършиви българи, които разрушиха всичко което имаха се подиграват на изправяща се след 90-те години Русия, която "вдига ръка" с много доказали се вече технологии и такива, които ще се доказват (като тази). Да попитам тороловете - абе братоци къде е немския или френския или ингилизкия подобен процесор ? А вашите западни ментори съвсем ще подритнат на умряло, когато руснаци и китайци пуснат и самостоятелна ОС (вече има информация) нямаща нищо общо нито с хем микро хем софт нито с нагризанта ябълка. И здаължително лете жлъчка и гнусотия по българските разработки от онази България ... Работил съм до 1992 г. в местата които ги разработваха. Бяхме две-три години след сащиянците ! Никой друг в Европа не беше ! Ако сега имахме това ниво щяхме да бъдем по-богати от Швейцария ! Поради таиз причини на вас ви плащат да тролите - страх ги е вашите господари !

само да добавя пропуск в статията - повечето големи производители на чипове имат минимални количества от по 150-200 хиляди бройки на поръчка. Иначе изобщо не ти обръщат внимание.

кат нашия нов "Правец" - само бранд!

Джендърчетата тук се пенят, че бил бавен. Това не е процесор за масите, а за държвата, военните. За тези не е важно да върви бързо а да е сигурно, да няма вратички, и хардуерни хакове през месец

Има и сппецифична информация """""Руският процесор "Елбрус" изненадващо задмина по производителност най-мощните процесори на Интел. Тестът е направен в няколко отделни лаборатории, несвързани помежду си, и навсякъде е потвърден.Това предизвика истински шок в Силиконовата долина, която до голяма степен се крепи на американския монопол върху високо-производителните чипове. Ако се появат по-производителни от тези на двата гиганта - Интел и АMD, то цялата приказка в Калифорния може да приключи доста бързо.Към настоящия момент, той вече не изостава чуждестранните си колеги.Чипът представлява е серия от вътрешни секретни процесори, по които се работи продължава вече повече от 40 години. Именно в този чип в 80-те години на 20 век са били реализирани идеи, които и до ден днешен ги няма в западните технологии.Серията процесори "Елбрус" е предназначена за отбранителната промишленост. Компютъри оборудвани с тях ги има на космическите ракети, ядрени изследователски центрове и военни обекти. Важно е да се отбележи, че разработчиците на софтуера запазват съвместимост между версиите на кода за PC базирани компютри и новите на база на Елбрус. Това позволи прост преход към новата версия на хардуер и софтуер."""""""

С големи ''информационни'' помии си пълниш тиквата човече .. Това което си чел и пействаш ако погледнеш най-отдолу пише 2017 Е..вече е 2021-ва. Изпревариха ли руските процесори Intel и AMD ? Толкова ли ти е ниско челото, че дори това очевадно доказателство назад във времето, не ти е направило впечачление, че от този сайт НИЩО и НИКЪДЕ не трябва да се споделя !

Като се види коя долина се споменава (Няма Силиконова бе, няма, няма, няма....).....и вече се сеща човек за какъв руски трол става дума.

Интересно, ти с какво си пълниш главата?... Но, като гледам е почти празна.

Se taia

Пич, АМД не е американски :D Ама то човек трябва малко от малко да знае КЪДЕ да чете...

АМД е американска компания все пак от Сънивейл, щата Калифорния. А тъпака е прав. Елбрус правят повече FLOPS изчисления от процесорите на Интел и АМД без видеопроцесорна част. Инак отстъпват много на и на Интел и на АМД когато и мат вградени видеокарти. Всъщност видеочиповете на Нвидия и АМД във FLOPS изчисления са милиони пъти по-бързи от централните процесори, които работят основно в MIPS, ама тъпи руслямчета сравняват процесори работещи основно с MIPS изчисления с такива работещи с FLOPS....

идеята според мен е, че братушките няма да зависят от китай или сащ за процесори, тука е заровено кучето нема значчение по-бързи ли са или не я вижте германските производители на автомобили в мопмента, ще спират щото няма процесори

Илюзии за независимост им предлагат на обикновените руснаци. Кой ще купува новите процесори? Държавни предприятия, похвално, няма що.

От 28nm към 6nm ! To Intel все още не може да усвои добре 10nm процес, ама рушняците щели били да правят 6nm :)

Явно затова Intel CEO беше освободен :)))

А от руснаците да очакваме следащия, пил чай с новичок?

Защо, белина и антифриз ли предпочитате да пият?

Те и белина и антифриз си пият. Всяка година около 100 руслямеца се гътват от белина и антифриз и 1 или 2-ма в САЩ.

"Русия" и "процесор" в едно изречение, е като "Конго" и "електромобил".

Когато си проЗд и не знаеш за връзката между Конго и електромобилите...но пък за половин милиард километра магистрали в РъБъ знаеш))))))

доколкото разбрах те , байкал де само ги опаковат в корпуса и им щамповат името

Принципно не си прав. Все пак самия процесор е съвкупност от схеми, които са разработени да взаимодействат помежду си. Това е нещо, което TCMC не го разработват. Те просто "печатат", това, което им пратят. От друга страна не е ясно доколко схематиката, която имат руснаците е изцяло тяхна или не е "свалена" от някой стар интел или амд, но това е съвсем друга тема :)

Много ама много си зле. Знаем за научния потенциал на Русия и пълния такъв за високотехнологично производство. А тук производството трябва да хай-левъл. С фабрики за мАсквичи, това няма как да стане.

всъщност много го разбират, защото към всеки по-голям клиент е прикрепен екип от помощници, които донастройват дизайна на клиента към производствените възможности на компанията... и това не го правят само TSMC.

Я камилата, я камиларя. Хората днес правят квантови компютри, а след три години кой знае?

Но амбициозните планове за производство на 600 хиляди процесора от ново поколение до 2025 г. предполагат използване на технология 6-12 нм. И как ще стане това?

Вие не знаете най-добрата безаналоговая технология за производство на чипове и затова пишете врели-некипели.С трион се реже кристал и след това с удар с топор се сече слой с нужната дебелина.След това се залепва портрет на Вожда и се полива с лосион.

Ами за тях 28нм е новата технология, за сега до там са стигнали :)))) След 20-3- години може да го докарат до 10нм

Ако бяха останали заводите в Правец сега, покрай Apple M1, щяхме да имаме български процесор СМ2021 :)

Да, пак щяхме да крадем процесори и после пак щяхме да се чудим защо сме изолирани от целия свят...

Китайците не ми приличат на изолирани :)

Това 8086 архитектура ли е, или е 386? За да видиме кога килобайтите ше минат в мегабайти...

С типичните руски темпове. Към средата на века.

Мисля, че е MIPS (прилична архитектура по странични наблюдения); по-новия си казва още в името, че е ARM (лайняна архитектура, не чак колкото x86 но по своему недоизмислена). Хвърлили са се най-балъшки на ARM защото там е масовката в момента и пак ще гонят михаля. Целта им очевидно не е да се конкурират на пазара за масовщини с техен процесор а някаква независимост; и тая цел да я гонят по този начин е безсмислено. Навярно нямат особен избор защото нямат ресурса да си осигурят софтуерна независимост, така разните гну-та и подобни ще вървят и ще имат... имитация на независимост.

Архитектурата е ARMv9, чистак нова, АРМ я пуснаха тази година. Руснаците имат работещи дизайни за АМР процесори и за х86 процесори. И производство имат. Вие с какво можете да се похвалите?

пОРЕДНО ЩЕ от Русия ..." 600 хиляди броя годишно към 2025" след петолетка другари, Ще правим нещо, като нищо.

поредното квичене от гладен тъп трол, нямащ нищо ,освен гюбрясалите си цървули и изклатения си пърделник. ббахахаха

Пишеш за русофилите в България, които у тях нбямат нищо с руски чип и ползват не руския интернет, за да показват колко са прости ли...

пиша за въшлясалите мърши като тебе. хем сте тъпи, хем се мислите за некви велики и неповторими. осъзнай го троле, осъзнай, че си нищо и името ти е никой . ббаахахахах

Лайняна руска партенка, отивай да си квичиш в азиатската кочина, продажник вмирисан.