Русия временно ще се изключи от интернет

Тестът ще провери дали страната може да издържи на масирана кибератака

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та нали пробваха да са далеч от интернет и неможаха да со усъществят Щото интернет върви сигурно и по сателит не само по кабел .

Д а се изключи за постоянно, докато и уври акъла. Назад към каменната ера.

Като чета малоумните ви коментари се чудя дали сте обикновени зомбита или кретени по рождение! ВСЯКА държава трябва да има собствени DNS сървъри от нулево ниво, за да избегне не само хакерски атаки, но и зависимостта си от САЩ, където са почти всички такива. Китай отдавна има резервна DNS система, а също така забрани употребата на WINDOWS във армията и специалните държавни учреждения и служби.

северна корея, северна македония и северна монголия ще се изключат от интернет, но никой няма да забележи

Путю да гаси и да .... (той си знае какво)

Изобщо да не се включват Троловете им са осмърдели всички форуми И тук мирише на пръдня с водка..

пак, глупости...

Само Центъра за Интернет изследвания на Савушкина 55 в Санкт Петербург, ще продължи да има истински Интернет.

Да се изключват, и никога повече да не се включват. Нямат място в цивилизования свят. Доказаха, че не подлежат на еволюция.

ПО ЗАКОН приет миналата година, от началото на 2020 година над 99% от Интернет трафика трябва да Е вътре на територията на страната. Това изключване няма да е Тест.

Сноудън е все още в Русия и с негова помощ руснаците знаят много по-вече от това което ние знаем!?!?!?!?!?!?!? Има изследвания, че ИНТЕРНЕТ е най-могъщото оръжие! Много по- мощно и ефективно е от всички други оръжия измислени до този момент на Земята!

Така е. В дългосрочен план въздейства УБИЙСТВЕНО на простотията.

За в момента най-могъщото оръжие на руснаците са празните кратуни на путлерастите!

Временно, дааа. Само за някоя друга година, докато рухне режимът. То на тоя свят всичко е временно.

В случай на война всички комуникации се поемат от военните. Така че това упражнение е напълно безмислено.

тия не направиха ни кола ни телефон нищо , но само бели...имперята на злото са , а па как ни мразят не е истина

да те мразят теб? те не са и чували че съществуваш. поредното леке, дето се мисли за велик.

Абе леке безмозъчно! Надали ни мразят след като са ни освободили от 500 години турско иго! От Русия лошо не сме видели, а Америка буквално ни затрива!!!!

С какво пък те е затрила Амека, бе жертво на пропагандата?

че ти не знаеш нищо, не значи че те не са направили нищо. Само се поразходи на руски из интернет. Ако можеш де. А ако искаш да знаеш, едва те чуят че си българин и ако им говориш езика, са страшно приятелски настроени. Ако знаеш как да комуникираш де.

Повече алкохол, по-малко интернет и по-големи паради за маршируване. Всичко е точно.

Защо временно?

Най-добре да се оградят зад три реда ограда и минни полета, да се изключат от всичко и да не занимават целия свят. Никой не го еВе ако ще да се наливат по 24 часа със препарати за баня.

Най-добре за постоянно да се изключат. Във всички онлайн игри руснаците са най-мразените играчи, и то не защото са много добри... Просто са свикнали и в мрежата да се държат като идиоти.

То пък много трудно да направиш кеш ДНС сървър и потребителите да зареждат домейните от него. И там като тук дават торба пари за глупости.

бойковчетата са изхарчили над 2 МИЛИАРДА до тук за електронно правителство! 2 МИЛИАРДА! И такаво все още няма на хоризонта. Преведох пари по банков път и на гишето след 2 дни като отидох ми поискаха извлечение на хартия с МАСТИЛЕН ПЕЧАТ?!!! от банката, че има такъв превод?! А парите вече бяха по сметката им!? И това в Данъчна служба в София?!!!

докато изпълнявате ще има нареждащи... да идат те да си го вземат... НЕ Е ТВОЯ работа това...

По принцип си прав/а. Само една кротка забележка. Бойковчетата са казали че са изхарчили парите (2 млрд) за електронно правителство. Но реално са изкрали 2 млрд, прикривайки се зад лъжата, че правят такова нещо.

Просто лъжеш. Като всеки комунист. Между прочем работя в банка и такива мастилено печати поне от три години няма камо ли да подпечатване неща.

добре се изключете съвсем от всичко... бъдете си самодосаттъчни...

ама надали... Ние неходим при тях но азиатския паразит се натиска ли натиска...

Абе кво се занимавате бе - цензура, защита... Дрън-дрън. Тяхна си работа! Ако искат изобщо да се изключат и да не се включват! Руснаците да си се оправят с тяхното си правителство! А за цензурата - ми и ние си я имаме. Я само колко коментара ежедневно се трият от цензурите в ДИР!

Абе аз се чудя защо този велик демократ и войн на светлите европейски ценности порох парашенко не е разкопал и отрязал омразната тръба, по която тече руски газ? Как може да го търби бе? Да мина през земята му такъв боклук?

Длъжни са да отработят всякакви варианти, все пак си имат работа с тотални ненормалници - ФАЩ и мажоретката ЕС.

дано да успеят и никога повече да не се включат отново.

За "Брекзит" ли става въпрос ?

Ни РАЗБАЛ, ни *БАЛ....

Дано ама надали.... Ще си останеш само с говеждите надежди

не бъдете глупави Руснаците не ги е страх от някакви кибер атаки. Ако централизираш трафика си още по-лесен за такива. Ако някой отвън иска да им спре нета ще му е дори още по-лесно. Притеснението им е какво всъщност влиза и излиза от Русия. Това искат д аударят. Цензура се нарича. Нас това не ни касае много - много. Обаче руснаците ще им се иска по-бърз нет, ама свърши. Всичко, ще бъде прослушвано от РОСКОМНАДЗОР. Ей това е цялата работа!

Тролването и дезинформацията вече не дават явно резултат и ще пробват с изключването.

По-важно от тези глупости е какво отговори братушката ви Макаров за връщането на архива и "царското" злато.

Ще стане скоро, на 40-ти март.

Няма да се учудя, ако след временното спиране, 99.99% от гражданите в изблик на върховен патриотизъм не поискат спирането да стане постоянно и властите благосклонно се съгласят.

Да се изключат и повече да не се включват, на никой няма да липсва...

Мале, мале. а после как ще спускат опорките на тролетарията. Откъде русофилистичната сган ще чете легенди и митове за оръжия и събития?

С гълъби бе харалапий!

нр им и трябва. Ние ще ви тровим и без тях. Безплатно и с удоволствие.

Винаги ще се радваме да ви вгорчаваме живота. На всички вас примитивните говедари.

Значи някоя друга Държава в Европа прави тези Хибридни атаки ,а Русия им виновна , Британски номера ! Добре че се махат Британците от ЕС ,та да си поживеем спокойно ! Сталин казва на Чърчил да не бомбандира България , те въпреки всичко започнали да бомбандират заедно с САЩ ,а нашите Политици сега се прегръщат и лягат пред тях ,никакво самочувствие нямат !

Пий си хапчетата, мен.

Не е важно кой от "демократичните" държави те атакува, важното е че ти се съпротивляваш ! А не трябва ! Иначе... бомби, цветни революции и прочие !

Разкрити американски архиви: Молотов настоява от името на Сталин колко е важно да продължат с бомбардировките над България. Сталин още от началото на войната настоява да ни бомбардират. Едва след Ялта започват реално да бомбят. А СССР ни бомбардира без да сме във война, докато на САЩ и Англия ние обявяваме война.

Сталин вероломно ви праска с боми, а вие седите с царя и си траете!? Ослушвате се, а дано се размине... Така ли?

Лъжеш като циганин за 5 стотинки. Лъжеш евтено. Измислил си някакви архиви, които ги няма и които е твоя проста, елеметарна и нагла измислица.

Ти най-вероятно си около 100 годишен щом си присъствал на срещата между двамата.

Всичкото сървър в кабинета на Жужо и няма страшно.

И без профил пак ви мразя! Всичките ви мразя!

Гаа-гаа

генерална репетиция за новата желязна завеса.

козе, не се напиняй. и тебе ше те сапунисам сега.

Май на някои малоумници не им е много ясно че освен всичко друго (и добро, и лошо) интернет може да се превърне и в оръжие... И в тая връзка ако си мислите че т. нар. "демократични държави" нямат разработки отделяне на съответната страна от световната мрежа в случай на нужда, то значи сте доста наивни...

Ама естествено ! Абсолютно всички държави, в случай на агресия ще изключат глобалната мрежа ! В случая обаче трябва да плюваме по Русия !

ЗА това ни плащат... разберете! Не всичко е толкова еднозначно и просто... Аз самият съм руснак по майчина линия...

Троловете като прочетат "Русия" и скачат като ужиление. А какви глупости са написани в статуията няма значение, ще има коментари и посещения - това е най-важното!

наси.ат се направо!

на (статуията) нищо не са писали. Виж в статията да ...

Електификация плюс съветска власт значи комунизъм , обаче путлерова власт без интернет означава нещо много по-добро !!! :))))

След този опит - да се излключи цяла Русия от Интернет диктаторите идиоти в Кремъл планират и да се само чзастрелят, за да видят дали могат да издържат и на това при една вражеска атака от врага, който ги дебне навсякъде, защото те практически воюват с всички и непрекъснато, макар и да отричат, щото са много хитри със зелените си човечета със снети опознавателни знаци...

Ми не знам кой и колко е хитър, ама за да отидеш в Крим май ще ти трябват руски, а не украински документи...

Нормално след като Руслямска държава нападна вероломно Украйна и анексира Крим

Е щом е "нормално" значи имат добро от тебе да продължат до Лвов, а? НОРМАЛНО Е ВСЕ ПАК...

Браво Русия, давай нататък. Имате пътеводна звезда - Великият Сталин. И 140 млн тъпанари

Абе колко ни е къса паметта :) Сноудън ? Забравихте ли ? Човека и каза и доказа в момента само коментираме. Колко да е конспирация ?

Кремъл щял да изключи интернет ПРЕДИ първи април , обаще щял да се пошегува, че ще включи интернет на първи април :))))

Най-обичам да трепя гарги!

Много хора смятат, че подслушването на интернет или изобщо мрежовите комуникации е в сферата на конспирациите. Ето ви една фирма и нейния сайт: endace точка com И това е само една средно голяма компания. Сега си представете какво могат правителствата на големите държави. Още ли смятате, че данните ви в облака са защитени? Смятате ли, че като пише "данните са криптирани" във Вайбър или Уатсапп никой не може да ви подслушва? Спете спокойно деца. Продължавайте да сънувате в матрицата.

и кво да предлагаш да правиме като подслушват и записват да се изключим като тебе и майка русия от мрежата ли :):)

Опитай се да подслушваш 100 души едновременно и ще схванеш какви глупости дрънкаш. Могат да те подслушват, само ако специално са решили да те подслушват, за което са нужни поне 3-ма души. По вероятно е по думи да подслушват определени реплики, само че няма как да подслушваш милиарди хора, защото са ти нужни 3 пъти повече подслушвачи, за които обаче също трябват подслушвачи. За да разбереш какво искам да ти кажа просто седни на едно място и преброй да 1 милиард, после ела да ми се обадиш.

V4Vendetta

Дядка, много си неграмотен. Това да не ти е 19 или 20 век? Сега всичко се записва и се пази, за да се използва при необходимост. Кой ти гарантира сигурност на Андроид или iOS? Можеш ли да дебъгнеш цялата ОС и да прегледаш всяка едно команда и да разбереш какво прави? Всеки има на телефона си GPS и гласов асистент, който постоянно има достъп до миктофона за да реагира при повикване. Даже ако прочетеш EULA за СИРИ или GOOGLE assistant, ше намериш вътре да пише, че записват 4 часа назад и после уж го триели. Ама деде, какво да ти обяснявам... Няма да схванеш. То за това си трябва и акъл.

Ееее, вече стана безинтересно! От ГАРГИ и ЖУЖИ-та, форума заприлича на кенеф...

Ако ГЕРБ се откаже от американо-европейската си ориентация/станат кът Селтака/, зарязвам ги Не робувам на ГЕРБ - робувам на американо-европейския им път

Е то е ясно че си роб, с робска психика... Ама имаш напредък де, осъзнаваш че имаш проблем...

Мдааа, само един пълен профан и олигофрен, може да се възхищава на съвременен Краваристан. Явно си я виждал тая Америка, само през крив макарон... Нищо, гледкай си евтинии екшънчета и се радвай на тъпотията си, защото такива като теб, поне живеят лесно и всичко им е просто и ясно... Като на всеки безмозъчен глупендер!

Ако беше мааалко по-интеУигентен и информиран, коУега, щеше да знаеш, че "американо-европейския път", НЯМА, просто защото САЩ нямат партньори и приятели, а само врагове и конкуренти... Доказали са го не веднъж, през кратката си двувековна историйка... Ама ти пък, от къде да знаеш, като си илетерат и лумпен...

Ако може и от земята да се изключат, барабар с американците

Хм, интересен експеримент ! Руснаците отдавна са създали локален интернет, в който са свързали всичките си стратегически обекти, достъпа до които е изключен от глобалната мрежа ! Целта в случая е друга- защита от кибератаки до тази локална мрежа при евентуални пропуски в нея ! Е, американския посланик в Москва няма да гледа порно един ден, голям праз !

Той не гледа порно. На него му идват на място. Има си цял отдел в ГРУ за това.

И още не е отровен с "Новичок" ?

ходил си, знаеш

Ходих, Искаха да им пусна втори интернет, че като се спре общоруския да не се чувстват като сибирски секачи. Та за това бях там. Приятно е, но не се застоях, че имаше и други посолства със същата задача.

Русея изгони Турция и тя ни пороби... Сменяш турско с руско робство

А ти правиш ли разлика между двете? Ако не правиш разлика, значи си помак.

Как си Игнсче?

Ех Америка, Америка...мечта на младото и прогресивно човечество

само че няма отърваване (, понеже ще продължиш да цвъкаш и оттам.

Мечтите на дебилите, с изпит от чавка мозък.

Да, мечтата на латино-негърския помияр, джендър-извратеняк, гордо развяващ байрака с цветовете на дъгата...

Щом си тук денонощно, значи не си в САЩ. Там се бачка на 3 работи за да втасаш. А ако опиташ да идеш в САЩ и те вкарат в секондари рум и те върнат за България защото си славянин, друга песен ще запееш. Не е песента на гаргата! Иди в САЩ поработи да ти скъсат гъза и гърба от бачкане и тогава рекламирай! Гарга рошава, само за отстрел си!

Русия е най-голямата по територия държава в света, също е и с най-много природни ресурси (богатства), източно православна християнска държава (благодарение на нас България) и пишеща на кирилица (отново благодарение на нас България). Ние сме им дали освен кирилицата но и религията. Разбира се те ни освободиха от 5 вековно турско робство по късно като частичен реванш, но все пак ние сме направили повече за тях. Все пак най-голямата държава в света да е православна и пишеща на кирилица благодарение на нас българите си е велико нещо. А и да не забравяме че Волжска България навремето се е сляла с тях..... тъй че сега не се знае в колко процента от руснаците тече и българска кръв.... Това е най-близката държава до нашата....най-близкия народ до българския е руския. И много моля соросоидчетата поклонници на САЩ въобще да не ми отговарят, защото при една нова криза в България (робство, изчезване от света) то САЩ няма да ни помогнат, напротив, те искат да ни изтрият от земята, и пак на Русия ще се надяваме да ни спаси...!!!!!!!!!!!!

Колкото до соросоидчетата подкрепящи САЩ, ето инфо за тях: Окупатора САЩ не го интересуват комунисти и фашисти , ако е нарочил българския народ за изтребване.. Когато САЩ са изтребили индианците въобще не са се интресували кой от кое племе е .. за тях всички са индианци.. САЩ не могат да променят историята и факта , че Русия ние освободила от османско робство - и затова ще ни изтребят.. СЕГА НЯКОИ СА СЛУГИНИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ,ПРОДАВАТ НИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.....И ЧУЖДИ КОМПАНИИ СМУЧАТ КАТО ПИЯВИЦИ УМИРАЩИЯ НИ ОТ ГЛАД НАРОД

Да мразиш Русия е въпрос на чест и достойнство

Всъщност като им махнеш имперското усещане - не са лоши хора, но нещо са се побъркали напоследък и не знам дали ако им го махнеш ... ще остане нещо

"Да мразиш", е ПРЕДИ ВСИЧКО, проява на слабост, злоба, тежки комплекси и нисък интелект... А ти продължавай да се излагаш, не пречиш на никой! ;-) Ако не вярваш, посети психиатър... Ако и на него не повярваш, значи си директно за диспансеризиране! :-D

затваряйте се ЧАОООООО!