Руснаци разработиха спътник-унищожител

Основната мишена са излезли от строя малки сателити

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много глупости в една статия.....

Заглавието и първия абзац на новината са в сегашно време, т.е. че вече се е случило - разработили са го. От там нататък - всичко е в бъдеще време: "ще разполага", "ще се захранват". Май всичко е само на хартия?

Ша хване на баба ми хвърчилото. За справка МКС се движи със 7.66 км/сек. Началната скорост на куршум е под 1км/сек.

Според мен не само на баба ти хвърчилото ще хване. Не съм физик, но мисля, че ако лети успоредно на него със същата скорост, няма да е проблем да хване боклука. Освен това, едва ли ще се опита на хване МКС!

аха... ще се синхронизира през 2 часа да лови боклук в различни траектории. Нали се сещаш колго гориво ти трябва за това. Ей така... да смениш траекторията си докато се движиш със 7км/сек и се синхронизираш с друг сателит. аре да мислим преди да пишем фантастика.

Кой не мисли, не знам! Само ти пояснявам, че е възможно. Не е като да чакаш куршум да ти влезе в мрежичката. Едва ли се очаква да излови всичките боклуци за ден-два!

Жорка... това е идея на петокласници. Няма лошо да имат мечти. Ама ти си голям човек... помисли малко преди да пишеш. или не пиши ако ще драскаш нещо само и само да си се изказал по темата.

"разработен от учени от корпорацията Руски космически системи" Я пак! :) Та кой казваш драска без да мисли?

ето пак продължава да приказва без да знае "Руски космически системи" е АД дружество със 14 човека. До сега копираха 2 комбайна да работят чрез сателити и "работещите" за тях са програмисти м/у 18-22 години. та както каза - я пак?

Може да не знам кой работи в Руски космически системи, но правя разлика между 18-22 годишни и петокласници. Сигурно не са се сетили да се консултират със специалисти от сферата на разработваната апаратура!

"Раздробеният материал ще бъде смесван с водород и кислород и ще се превръща в гориво." Някой да ми обясни логиката в това! Водород сам по себе си е гориво, като му е нужен кислород, за да се окисли и отдели енергия. Защо се добавя раздробения боклук? При това той е предимно метал. Какво гориво е металът???

какво е горене. какво е взрив и какви са химичните реакции, преди да пишеш. С познания от гимназията не става. Тия неша се учат от химици.

Ако смяташ че греша, обясни малко по-подробно! Може да не съм химик, но познанията ми са повече от гимназиални. И ако прочетеш коментара ми по-горе отново, ще видиш че МОЛЯ някой да ми обясни, а не оспорвам идеята им.

Новината от руски сайт е че младежи са създали някакъв идеен проект. Написаното в дира е заблуждаваща информация. Аз разбирам, че някакми деца са фантазирали и рисували. Няма място за коментари, просто нищо не е станало.

Както винаги.

Абе не знам как все така става, ама всяка технологична новина свързана с бившия СССР в ДИР-а е все в бъдеще време. Например - Русия създаде нов процесор, по-бърз от тези на Интел. И после като се разровиш, се оказва, че е по бърз от интелски, ама например Селерон Д. И докато влезе в производство ще минат още 30 години и ще бъдат произведени 20 бройки. Или Русия създаде танк убиец на американските танкове. И пак се оказва, че щял да бъде екипиран с плазмени ракети и екипажа му ще е оборудван с лазерни мечове.... Но.... като ги измислят, засега този танк бил още във фаза проект. То по тази логика и аз съм измислил лекарство срещу рак и СПИН което е 100% натурално и ще е безплатно. Но... Видиш ли, нищо не разбирам от това как се създава едно лекарство и изобщо от биология, вирусология, генетика и т.н. но поне имам желание.

кажи комунист създал нещо освен войни и убийства

Това е идеен проект и няма нищо общо с разработка. А може и да е откъс от руслямски фантастичен роман.

Не е спътник унищожител, а спътник боклукчийски камион спрямо това което четем в статията. Ама Гогинков се храни от кликания на путлерасти по гоогле-преведената статия.

Чакай да позная... Производството му ще започне през 2167 година по време на 35-ия мандат на Путин.

краварските боклуци из космоса

Накой може ли да ми преведе "способен да улавя в орбита на излезли от строя спътници"???

аналог на изкуствения интелект на американската армия за управление на ракетите. Избира сама целта и я унищожава.

па макар и изкуствен дириш у кравар бе,техните ракети само на макети се управляват,и после следва самоунищожение безлавно в океана

Ми да какъв интелект да се търси у хората създали: транзистор, диод, интегрална схема процесор, компютър, монитор телевизор, ЛСД екран, Лаптоп хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер миялна машина, сушилня телефон, ГСМ, калкулатор Грамофон, говорител Асансьор, електрически двигател електрически мотриси ел. крушка, електрическия вентилатор параход, самолет, хеликоптер масовия автомобил дистанционно за телевизор 5 дневната работна седмица Фотоволтаичната клетка и панели електронната книга ебук операционната система електронни и компютърни игри ксерокса, лазерния принтер миксера, фритюрник Кока кола, KFC, Макдоналдс Ядрените реактори, Лазеритe Памперсите, Фулмастрите Химикалките, Химическото чистене писмейкърите, инфрачервените термометри хемодиализата, прозрачните брекети димните сензори, въздушните възглавници сублимационното сушене Машата за коса Обезледяването на Самолетите Безжичните дрелки, флексове и др Всъщност вероятно 99,99 % от техниката която ползват руслямските идиотчета е постижение на "краварите". Друго си е акъла на свинете от североизточната Империя на злото създали едно голямо НИЩО.

има разлика от европейци емигрирали в кравария и кравари като тебе дето освен да клечът на перона за кора хляб само завиждат на хората създали нещо