Коментари - Това е най-новият стелт самолет (видео) | IT.dir.bg
назад

Това е най-новият стелт самолет (видео)

Френската компания Dasasult Aviation разкри най-новия си стелт самолет - безпилотникът nEUROn.

Обратно в новината

Коментари - Това е най-новият стелт самолет (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аеееее..Стига бре..Дори гърците са участвали:) Ако говорим сериозно, френската промишленост е най-всестранно развита в Европа..Никоя друга страна Европа, не разполага със таква съвкупност от технологии, позволяващи и да бъде на равно с Русия, Краварника и Китай..>Само франсетата имаха космическа програма в Европа..Която и стана основа на Европейската Космическа Агенция.>Ариана и космодрума в Кури са френски..Никоя друга държава в Европа не пройзвежда сама бойни и пътнически самолети..Европейците като англичани, италянци, германци, испанци, и т.н имат Торнадо и Еврофайтър..А франсетата сами си пройзвеждат Рафал и Мираж..Същото е и с Еърбъс и Еврокоптер..Основата им е френска..Така че, Франция е най-технологичната страна в Европа... Другите са просто тясно специализирани в дадена област ....

То това е така,но къде включваш и Русия която е мноооого технологично изостанала дори от Китай! Да не говорим за САЩ които ти по путлераски маниер наричаш ,,краварник"но сравнен с Русия то Русия прилича на нужник

Как не се сещат руските, френските или амерканските военни концерни да четат форума на дир-а ... толкова гениалност :) ... моля , прочетете с помоща на гугъла как е протекла операцията, как са летяли стелтовете на ниска височина, как са ги "насочвали" сърбите с фиктивни радари от различни върхове , и как са ги вкарали в "кошара" и са свалили един с визуално пряко наблюдение. операцията е била подготвена и тренирана месеци преди това. екипа на Золтан Дани е бил маниакално трениран и надъхан. американците са били сигурни в технологичното си превъзходството :) ... и опала! това първо и второ защо не са свали още :) ... ? пълно с "разбирачи" по форумите. който иска може да намери Золтан Дани в Сърбия, държи кръчма и е легенда, може да иде да говори с него. той самият се е срещнал с пилота на сваления стелт след години и са се сприятелили :)

Свалянето на стелта е станало случайно!Летели са нощ след нощ по един и същи маршрут на малка височина! И през тзъи години та и до сега свалените съветско и руско производство самолети от САЩ,НАТО и Израел са стотици,а вие продзлжавате да повтаряте до безкрай единственият успех на оръжие руска конструкция,а оставате слепи и глухи за постоянните поражения в Ирак и Сирия

Французите са поели в правилна насока - активно афишират по света, че новосъздаденият им самолет е невидим. Маймуно-краварите, по някаква причина, явно не рекламираха достатъчно добре, най-вече в Сърбия, невидимостта на Ф-117 и сърбите, останали в неведение по този въпрос, свалиха няколко през 1999-та.

Под "няколко" имаш предвид "един"! какво можеш да очакваш от първият сериен самолет от този род? Камара функционални дефекти и безброй практически уроци, които се учат на принцира проби и грешки! това че е свален само един си е направо героизъм!

Един официално признат, защото маймуно-краварите нямаше как да продължат да отричат, както междувпрочем първоначално направиха, свалянето му, след като сръбската телевизия показа наживо самолета на земята. Другите, паднали на територията на "съюзни" т.е. васални държави (Румъния, Унгария, БиХ) просто не бяха признати, но това не ги прави несвалени, нали? Самият факт, че след войната в Сърбия, програмата Ф-117, шумно рекламирана и раздухвана преди това, беше тихомълком свита, е достатъчно показателен.

Що ги пускате тези неща сега в нета ? Путин пак ще пуска жълто по гащичките довечера.

хмм.... смешник .... май точно Путин (неговата армия) прихванаха управлението на краварски дрон в украйна и си го приземиха в Крим, цял целеничък.... :)

От България VSE SE PRECAKA

А българите от ТИМ-България ер?

Сърбите са единствените, които успяха да свалят през 1999 много невидимия американски бомбардировач F-117.

Невидим е, защото не лети и по този начин ... никой не може да го види.

В общи линии твърдят, че старите радари ловят Стелтовете. Че те са правени срещу новите радари. Или с някакви настройки на честоти. Но Стелт включвало и намаляване на топлините следи и намаляване на звука. Затова и в общи линии не превишават скоростта на звука. Големият проблем е аеродинамиката. Има и странни твърдения, че са включвали микровилновите фурни в Югославия и са били обстрелвани от САЩ, защото ги мислели за радари.

Не "твърдят", а действителността е, че стелт-покритието не е ефикасно срещу радари във VHF-диапазона, каквито са по-старите. Всички тези мерки просто смаляват отпечатъка на самолета за радиолокатора на врага до размера на топка. А за такива размери също си има радари.

и тези радари дето могат да засичат стелт колко са големи, могат ли да насочват ракети с точност или май само дават груба представа? Ако мислиш че американците са глупави- глупав си ти ;)

чети за руските Х банд радари .... по-специално за Фазотрон .....

Путин се наака :-))

Премести си го в другия крачол.

Май всички забравяте най-важното нещо в този самолет, а то е че е безпилотен или по точно казано това си е живо камикадзе. Могат да ударят с него където си поискат с 1000% риск. Докато ако е пилотен забравете за подобни рискове, после пленявания, преговори и т.н.

къде ше ударят бе пиле като руснаците опасаха земята с ниско летящи сателити .. докато навлезе в територията им и този самолет и е свален ....

Упасаха Руснаците ...ама не земята а тревата . 1/6 от земята са завзели а пройзвеждат БВП колкото Мексико и намалява....

то затова един немски младеж им кацна на Красная площадь без да се усетят. Мурзилките гледаха като насрани.

Доста е бавен. В общи линии съвременните изстребители са били със скорост 2400-2900 км/ч. Например Миг-29 бил например с 2450км/ч. А в Югославия стелтове са свалаяни със С125 (стар предходник на С300), Куб (стар предходник на Бук).

Е това не е изтребител де, той и бърз да е дистанционно не би имал шанс срещу пилотиран такъв заради закъснението най-малко. По-скоро идеята му е да се промъква по-незабелязано от другите дронове и да е по-бърз от тях, целят се в определен пазарен сегмент хората.

стелтОВЕ в югославия не са сваляни. Свален е един и то защото отсега за бомбите е бил отворен, което е нарушило режима на стелт. След стотици хиляди летателни часове един свален стелт си е чудо на технологията. бук мук, стелта си е стелт и е проектиран и създаден за да е стелт.

В общи линии споровете са колко Стелта са свалени. На места пише 2. На много 3. Според някои 3 са потвърдени, а още 2 са паднали извън Сърбия и не са признати - според сърбите. В общи линии се счита, че САЩ след войната са преразгледали отношението си, кои изстребители да налагат като основни.

Цитати от сайтове: Именно бригадата на подполковник Джордже Аничич свали F-117А. Попитах го, какво още е било свалено през пролетта на 1999 година? Нашата 250-та ракетна бригада свали 3 признати от противника самолета, и още 2, които натовците не поискаха да потвърдят документално. На третия ден на войната, 27 март, в 20 часа и 42 минути, ние свалихме един специално охраняван самолет, произведен с използване на технологията Стелт F-117. Тогава Военновъздушните сили на САЩ имаха 59 такива самолета. Бе планирано, че имено F-117 ще стане главна машина на американската армия до 2025 година. Ние свалихме и F-16CG. Това се случи през нощта срещу 2 май, а на 9 май свалихме В2А. За три месеца война свалихме още един F-117, но той беше само повреден и успя да стигне до Босна, където кацна на едно от летищата. Има свидетелства на специалисти, които потвърждават, че нашите сили за ПВО са закачили още един Стелт. По този начин, ние успяхме да нанесем на американците значителен ущърб. Те много се надяваха на Стелт и искаха да го продават по целия свят, но след 1999 година тези бизнес-планове рухнаха. Поръчителите започнаха да се отказват от тази машина. От друг сайт за полковник Золтан Дани: той сподели спомените си за събитията от 27 март 1999 година: Как успяхте да откриете невидимия самолет? - Използвахме руски радар П18 с метров диапазон на честота. За такъв радар с дълги вълни формата на самолета не е пречка за откриването му. Така че ние имахме ясна картина на екрана. Извършихме съответните изчисления след което започнахме да чакаме кога самолетът ще се появи колкото се може по-близко тогава той има най-малко шансове да изстреля противорадарна ракета. Когато наближи на разстояние 15 км. ние включихме радара. Операторите за насочване го видяха на екраните си. Веднага заповядах да бъде изстреляна ракета тъй като самолетът вече беше в зоната за унищожение. Ракета свърши своята работа.

да ама мига мозе наколко минити 15-20 да кара на сврхзвуково и после отива на стоиностите на този стелт.. това да не е изтребител от 5 генерация зада може да развива надзвуковата скорост постоянно :д

Треперете, мурзилки. Ваш'та кочина е един век назад в технологиите, сравнено със Запада!

За руските технологии и обучение не се притеснявай. Питай се за преподаваното в нашите ВУЗ-ове. Отговори защо безпилотниците ни от Розовата долина се развиват едвам едва. А, защо?

Голема работа, страшна работа! И на край цялото това чудо за милярди ше бъде свалено от ракета за $100,000 долара чрез некой по модерен радар от Чехия/Русия :)

Освен с изброените агенции, французите са си сътрудничат и с Руските Космическ Сили. Така че няма съмение в качествата на този дрон. А Русия вече разполага и с дронове в околоземна орбита. Наближава времето за една Славянска Империя от Атлантика до Владивосток.

Бе свършиха ли лудниците та са ви пуснали да вършеете навън и да се провиквате с по някоя глупост за изумление на хората.

КЪДЕ Е ВИДЕОТО?

Крадат се пари яко и там. Това струва стотици милиони сигурно и носи 2 скромни бомбички. Ако се търсеше ефективност, щяха да нащамповат пластмасови самолети, с двигател от автомобил. Ще носят половин тон без проблем, скороста ще 150-200кмч, но пък ще струват много по-евтино от автомобил, да не говорим за зенитна ракета. Могат да бъдат нащамповани много хиляди на цената на само една такава ултраскъпа играчка. Вълна от 1000 примитивни робота-бомби не може да бъде отбита от никакво ПВО. А на този "стелт" му стига една ракета, която е 100 пъти по-евтина от него.

Прекрасен план само дето и с калашников ще може да бъде неутрализирано такова нещо.

Практически не може. Нисколетящ самолет, даже и само с 200кмч не може да бъде уцелен лесно, защото е малко вероятно да го видиш че минава близо до теб и да имаш и чист сектор за стрелба. От 400-500 метра малко хора могат да попаднат с калашник даже в неподвижен автомобил, да не говорим за летящ и с 200кмч. Даже за зенитно оръдие нисколетящ самолет е сложна цел, а в града е почти невъзможна цел. Даже и да свалиш от 1000 самолетчета 500, то другите 500 ще свършат работа повече от 100 измислени "стелта".

Височина на полета 14 000 метра....

Знаеш ли колко струва една зенитна ракета ... например от ПЗРК "Стрела" ... около 300 000! :)) Умряха ти всички сметки само до тук. И за сведение, вълна от 1000 "примитивни робота бомби" (наричат се снаряди или ракети) спокойно може да бъде спряна със зенитни оръдия :)) знаеш ли колко на брой са шрапнелите в един снаряд на зенитно оръдие ? а в една зенитна ракета ?? А стелтът, вероятно е направен така, че зенитната ракета да не може да го засече ... нито топлинно, нито радарно.

Ти потвърждаваш точно моите сметки. Няма как с ракета за 300000 да разбиваш самолетче за 3000. А "стелта" го свалиха в Югославия с ракета от 60те години, вероятно струваща 1% от цената на самия "стелт".

Идея си нямаш какво говориш.Двигател на автомобил да вдигне и да държи във въздуха половин тон е невъзможно, когато прибавиш и горивото.Обсега на тези безпилотници няма да бъде голям пак поради горивото което трябва да мъкнат.Как си представаш 1000 безпилотника да бъдат струпани на земята на някакви си 100 километра от боината линия? едно че ще е проблем да се докарат до там пък после и да се зареждат с гориво. Нали ти трябва и писта да излетят 1-2 ракети на пистата и нямат вдигане, освен че ще ти трябва и огромна площ да ги разположиш не може да са нагъсто защотото 1 ракета и гледаш как верижно гърмят разервоар и половин тон експлозив.Ако ставаше така досега да са го направили,но явно не става сещам се и за други проблеми но и без това стана прекалено дълго. Аиде със здраве.

На елементарен мотор на Лада 2109 пък и на какво ли не, ентусиасти лепеха турбини в гаража и тя ставаше 300 коня. Ако ептен не ти пуска за мотора и 400 коня може да излязат. Ше работи 3-4 часа и му стига, гориво за 1000км ще му трябва 150-200литра. Всъщност един боммбардивовач от 20те години на миналия век е бил нещо такова. Тогава са слагали по 3-4 мотора от 150коня и по 300кила всеки (това са били мотори по 10-12 литра обем и без всякакво турбо, много ясно). Носил е 1.5тона бомби и е имал боен радиус 750км. Скорост около 250кмч.

Стига глупости с това дали е руски,френски или американски!По-добре да натискаме с мненията си нашенските предатели политици и пагонаджии да купят такива самолети,и без това вземат луди заеми с надеждата да ги откраднат.Че иначе ще ни пробутат да плащаме Ф16 - 16-та употреба или ремонтирани в бимбилистан мигове,а разликата в мангизите ще я гушнат.

най скъпият самолет дето ще го гръмнеш с ракета земя-въздух производство 1968-ма година.

Абе, що за новина е това! Безпилотни летателни апарати за забавления се произвеждат от 19-ти век! Вчера само в Китай са пуснали 200 нови вида дронове, самолетчета и хеликоптери от 10 до 10 000 долара бройката!

Руските ВВС ще го свалят без много труд. Западняците толкова си могат. Русия разполага с много по-напреднали технологии.

E те руснаците това най им иде от ръки да чупят!

така е вече имат магнитна пушка на новия си самолет .. американците не са и чували .. до колкото знам с лазера се наиграха американците .. мъчиха се мъчиха се .. десет вагона с пара хвърлиха на вятъра и го заебаха .. толкова си могат а това тук на снимката е поредната купчина железо което ще се сваля с микровълнова печка от 250 - 500 лв :)

Баце, на четвърти километър в такава приказка ли сте се вживяли?

магнитни пушки лазери хаха, те и танкове имаха ама единия се запали, а другия блокира и от парад победа, се оказа парад повреда :). Стелт няма ли да изкарат руснаците, хората вече на безпилотни технологии минаха, дронове и прочие.

Отде ви изравят такива гении все за руски агитатори бе. Че не ви и мързи, да бяхте си мълчали поне нямаше да правите господаря си за смях.

Това не е про-руски агитатор, а анти-руски. Затова и избира подобни псевдоними, под който пише очевидни глупости с цел провокация и да настрои хората срещу себе си. Това, че на теб ти се привиждат навсякъде "руски агитатори", си е твой (здравословен) проблем. Виж вземи мерки, докато е време.

И като се събудиш крачетата ти цопнали в цукалото........простатата ли ти се обажда бе памперс ?

'Напреднали' а нямат високоточни оръжия и произвеждат посмъртно герои в Сирия..

Пуснете го над Сърбия. Ако остане здрав, тогава може да го хвалите.

Колко месеца да го тестват? Да го пускат ли по един и същ маршрут и по-ниско, че да могат сърбите да го видят?

много е як евала досущ като в онзи филм.... Stealth от (2005)

Доста интересно изглежда, във всеки случай е още една крачка към света в който двуногите ще са само пушечно месо .... Терминаторе къде си. Конъре и ти се изгуби Конъре.... :D.

Ще го видим и него ;)

хахахаааааааа

"Безпилотникът"! Малеее! Значи, самолетите с пилот требва да се наричат "пилотници". И така, според Дир-а има два вида самолети: пилотници и безпилотници.

А може да има и подвидове. Този бил позволявал "групово управлние", значи е от подвид "групарници".

И кво толкова сте се разврякали, имахте затруднения с разбирането на смисъла ли. Аман от фрустрирани от реалността гласовити неудачници.

Аман copy paste руска пропаганда!

Всички разбраха за какво става въпрос, само ти глупако - не.

Дир нали са руски агенти преписват от руски безобразно!

"Безпилотник" се римува отлично с "неграмотник".

През това време ислямистите в Париж си го точат. За френски Бъз.