Коментари - Каква е реалната цена на Samsung Galaxy S9+ | IT.dir.bg
назад

Каква е реалната цена на Samsung Galaxy S9+

TechInsights разкрива, каква е истинската цена на новия флагман на Samsung - Galaxy S9+.

Обратно в новината

Коментари - Каква е реалната цена на Samsung Galaxy S9+ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички тия сметки са пълни глупости на хора, които или нищо не разбират или пък са съзнателно заблудени от самите производители. Като знам какви са отстъпките по веригата до крайния клиент ще излезе, че производителя печели $ 10-15 долара на устройство над цената "за сглобяване" , което няма как да му покрие нито развойна дейност нито другите съпътстващи разходи. Въобще не се заблуждавайте, стойността на това за което ви обясняват е с пъти по-малка . А и само си помислете стотиците милиарди кеш дето Епъл е натрупал как може да се получат с жалките проценти печалба дето уж печелили?

робуваш на заблудата че Apple печели от продажба на телефони. главното перо печалби на Apple идва от такси покрай приложенията за телефони, таблети и тн. за миналата година appstore им е генерирал 11.5 милиарда чиста печалба, а от продажба на телефони печалбата е само 0,15 милиарда. привсе горното абсурда е че Apple нагло продават на телефоните си на такива високи цени на подобна схема работят всички останали производители, но печалбата им е много по-малка защото google прибира лъвския пай от таксичките покрай приложенията. истината е че Apple могат спокойно да устроят една дъмпиг кампания. Да свалят цените на 1/3 или 1/4 от сегашните и да убият всяка конкуренция. Един iphone x за 2000+ лева си е скъповат каприз, но за 500-600 е просто без конкуренция. Само да могат да произведат достатъчно телефони ще издухат и Самсунг, и Ксиоми, и Хувей ... от пазара за по-малко от година. Но от алчност и страх не го правят.

9+, значи между 9 и 10 (долара, евро, рубли, юани или каквото и да е там).

Няма значение, колкото и да го изкарат че струва. Единственно Самсунг си знаят какво реално са вложили за развойна дейност на този модел и колко им струва цялата операция по производство, доставка и склад.

Вече покупката на флагмански модел се обезсмисля, след като едно Galaxy J5 е с 8-ядрен процесор и 3 или 4 гб рам ( не помня точно колко беше). Това за ежедневието. Иначе, няма лошо един добре образован човек да си вземе флагманския модел в допълнение към хубав костюм и скъп часовник. Няма лошо. Но за everyday употреба - няма смисъл.

Можеше и да кажат "Каква е цената на снобизма"? - 1800 - 600 лв. или 2/3 от цената. - Колко време ще ви служи? - Колкото му е гаранцията. "Имал си бол пари - дал си".

за мен реалната цена на s9 е точно 0, щото няма да си го купя. имам си s8 от около 4 месеца и това ще ми е телефона в следващите 3-4 години. а след това време s9 ще е вече силно неактуален.

Това същото може да каже някой сдообил се със седмица за твоята осмица, колко безсмислен телефон е 8цата ...

Що за термин реална цена и истинска цена?!? Реална цена е цената която пазара е готов да плати!! Това което смятате е себестойност!! Прочетет малко, научете нещо, тогава пишете!

Отговорността е на редактора. Предполага се, че той трябва да има някаква икономическа грамотност. Това е много вредно журналистическо поведение. Така се внушават изкривени икономически разбирания.

Епа изчакайте да му мине модата и след 4-5 месеца няма да струва 1850лв (освен ако това не са цени от оператор). Аз лично отдавна повече от 600-800 лева за джобен компютър не давам.

Има бая балъци които кихат каквото им поискат. Пазарна икономика, щом можеш да пробуташ нещо, значи това е цената.

Имат пари и ги харчат както намерят за добре, за теб може и да са бълъци ама на дали.

Именно тези който имат повече пари от теб са пълни балъци щото могат да си го позволт

са представете си отивате за хляб до кварталния. питате "къв хляб имаш?" продавачката "ми за левче на фирма 1, за левче и 10 ст. на фирма 2 и за 95 ст. на фирма 3. ти си мислиш тия фирми 1, 2, 3 точно нищо не ми говорят, 10 стинки за мене са без значение, зимам хляба за 1,10 ст сигурно е по-добър. реално хляба на трите фирми е безкрайно подобен. е има хора които като решават кой телефон да си купят мислят по същия начин - телефон за 500 на фирма 1, телефон за 1000 на фирма 2, телефон за 2000 на фирма 3. Мене 1000 повече или по-малко не ме бъркат, зимам тоя на фирма 3 сигурно е по-добър. само човек който тия 1000-2000 го бъркат реално си прави сметка дали си струва. това не значи че тия дето 1000-2000 не ги бъркат са балъци. тях примерно може би ги бъркат 10000-20000 и като си купуват кола си правят сметка дали си струва