Коментари - Светлината от смартфоните пречи на съня | IT.dir.bg
назад

Светлината от смартфоните пречи на съня

Светлината от смартфоните пречи на продължителността и качеството на съня.

Обратно в новината

Коментари - Светлината от смартфоните пречи на съня | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има добро приложение за премахване на синята светлина от екрана. Има го за android/IOS, windows (за компютър). Автор е българин, Даниел Георгиев. Приложението се казва IRIS.

Аз използвам Twilight. Безплатно е. Един приятел специалист по сън от една бостонска клиника (не е българин) консултираше авторите му, затова го знам. Събуждането и влианието върху съня се дължи на спектъра на светината, който е дневен. Това разрушава меланина и не може да спим. Като спектъра се направи по-червен, както е светлината при залез слънце ефекта от "дневната" светлина изчезва. Между другото това важи и за всеки екран или лампа. На компютрите или телевизорите трябва да се сложи температура на белия цвят под 3200 градуса и всичко се оправя -- не предизвикват безсъние.

Cветлината от какво не пречи на съня викате?

Колкото повече го държиш в ръка и човъркаш по него ,толкова повече си влошаваш живота.Днес се влошава съня ти,утре секса ти ще се влоши ,за постоянното главоболие да не говорим.Нервите на държагелите на смартфони са опънати нон стоп.Нямам смартфон , а обикновен моб. телефон ,без възможности за интернет и прочие екстри.Затова съм щастлив,като вървя по улиците не човъркам нищо,не стърчат слушалки от ушите ми и т.н.Забелязвам света около мен,за разлика от тези със смартфоните.Ако на някой така му харесва,да прави като мен.Ако не,да си даде здравето на тези машинки,негова воля е.

'Ф'ърляй го тоя джиесем бе , за к'о ти е .

Ти сигурно караш "Жигула"! Не можеш да се адаптираш към сегашния начин на живот, май...

смартфоните си имат безброй удобни приложения които не те карат за висиш над него като квачка. за мен лично смартфона си е просто телефон + органайзер + камера. И трите малко те задържат пред екрана. Пък и не ти трябва супер нов/мощен телефон за тях, те тия приложения са съвсем простички. не зяпам игрички, видеота, филми, соц.мрежи, сайтове и тн. за това си има компове. Милион пъти по-удобно е на 32 инчовия ми монитор с клавиатура и мишка. и въпреки това не бих се върнал на обикновен телефон.

Има камари приложения за премахване на синьото излъчван, само да има кой да се поинтересува...

Подсказка: Blue Ligh, Twiligh, Read mode, и покрай тях излизат още много сродни...

Ехх, жалко, че никой не се е сетил да измисли приложение което да намалява тази синя светлина през нощно време...

Измислено е. Казва се копче за изключване. За по-сигурно може и да обърнете телефона с джама надолу... Много трудно да се сети някой...

Още по-трудно е някой да се сети, че връзката може да не е причинно-следствена. Т. Е. тези, които не могат да заспят през нощта си цъкат на мобилните устройства. Статистическа връзка между лош сън и употреба на устройства има, но посоката не винаги е очевидна.

Най-големия хит ще е ОС който прави от умния телефон обикновен телефон.