САЩ въведоха нови правила за дроновете и техните оператори

Всички дронове ще трябва да бъдат регистрирани в Американското авиационно управление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава богу, за РУ хеликоптери и самолети нищо не казват.

В Канада от 2-3 години правилата за управление на дронове са много строги. Дори да си любител, трябва да си минал курс, да имаш лиценз, да имаш техника да се свързваш с управлението на полети, да обособяваш място за излитане и кацане (това е елементарно, но се изисква) и т.н. Много са стриктни там. Не можеш ей така да изкараш дрона и да го изстреляш в небетоо и да си снимаш.

Курса е много лесен,глупако...

А мерки за нарушаване на лично пространство? Тук едно педалче редовно се доближава и снима до прозера - нормално ли е това?

А за прашка не си ли чувал?

За пушка си мислех...

Точно това правят. Всеки дрон трябва да има опознавателно оборудване, така че да бъдат идентифицирани дистанционно от правоприлагащите органи. Правиш оплакване и полицията го индентифицира и налага глоба, а ти ще знаеш кой е и можеш да го съдиш

А как стои въпросът с шпионските дронове?

И без това не мислех да ходя чак до САЩ, за да пускаме с децата дрона . Ще си играем в парка тук.

тея параноици все повече и повече започват да се изолират от нормалния свят

Малоумения тъпак подвизаващ се под стотина ника, пак коментира без да знае за какво става въпрос. Типичен путлерастки трол. Отново САЩ въвеждат световни правила за дроновете, защото това без съмнение ще бъде последвано от всички нормални държави и дори от Руслямска държава.

много знаеш с колко ника съм ве гадател, освен обиди и глупости нещо друго можеш ли да напишеш. САЩ въвеждали световни правила? хахаха тея малоумници нищо не могат да въведат защото нормалните държави няма да се съгласят, освен ако не е с изнудване, рекет и сила, както става обикновено а къде е тая "Руслямска" държава че не я намирам на картата? или това са ви спуснали днес като основна дума да пишете?

преди 3 години със супер ентусиазъм и кеф си купих дрон DJI Spark Combo. На 5-6 месец започна да “подскача” и не искаше да излети. Смед месец по сервизите го замениха с нов, но не ми удължиха гаранцията със срока на задържането. След това “заменения” дрон изгуби сигнал и се заби в един прозорец и оттам ми секна ентусиазма. Разбрах, че трябва и да го регистрирам, защото тежи 300 гр. по документи за да мога да летя. От 10 месеца си стои в кутията и дотам. За щатите всечко е на регистрационен режим, даже и уоки-токитата. Така се правят едни пари към бюджета им.

Много са удобни за тероризъм, с тези доставки от врата до врата - някой ми откраднал дрона и пуснал една бомбичка сред тълпата с него.

тъкмо ще се виждат по-добре че инак трудно се уцелват с прашката

Да не говорим,че магията от трудната фотография изчезна с тия бръмчалки!

Никой на никого не пречи да си наеме хеликоптер, самолет, балон и да си снима оттам. За снимки в труднодостъпни планини, самолетите и хеликоптерите все още са предпочитани за тая цел.