Коментари - Създадоха дрон, който се презарежда от Слънцето | IT.dir.bg
назад

Създадоха дрон, който се презарежда от Слънцето

Технологията не презарежда машината в полет, но я прави доста по-практична

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Създадоха дрон, който се презарежда от Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ооо, Калтенбрунер - ясно, а Щирлиц?

Бойни или разузнавателни дронове на батерии, които навлизат навътре в тила на противника, като кацат на изолирани места за презареждане на батериите, ако имат шанс да не бъдат открити и унищожени, представете си колко навътре в противниковата територия могат да навлязат и колко време могат да останат автономни.

такова нещо се бяхме засилили с още един да правим . за големи преходи с ГПС и зареждане на определени места, където няма да го намерят и откраднат . не беше предназначен да минава граници , ако някой се чуди :))))

А всъщност се чудя за какво е предназначен? И аз имам известен опит в преходи. Така. Бродя си из планините, да забавно е да пуснеш дрон да видиш/снимаш околностите. после какво? той си каца някъде си, ако намери къде и не се разбие в някое дърво, дано да не е на сянка ... ти си пъплиш някъде нататък, дрона след час да кажем се е заредил (а дано), полита пак и какво? аз съм вече бог знае къде! демек първия път ще си направиш кефа, от там нататък дрона само ще те гони да те търси по планината и дано те намери до довечера, че иначе го отпиши. Това може би има някаква файда ако смяташ да опънеш палатка и да стоиш на едно място 2-3 дни. И пак честно казано бих предпочел да си дойде до мене (както повечето дронове правят като им привършва батерията), пък аз си имам походна батерия с панели които винаги мога да опъна ако ми трябват, ще го заредя от нея. Дори да няма да ми го открадне някой и няма да се губи ... по-добре да е в ръката ми от колкото някъде си в гората.

общо взето за каквото се сетиш се ползва . направили са го защото може . аз мислех да го ползвам за да прекарвам малки предмети до село (150 км) - примерно ключ , някакъв документ и тн. ама само до фантазиите стигнахме - абсолютно можехме да го направим ама сме дърти да си губим времето