Коментари - Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.? | IT.dir.bg
назад

Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.?

Apple се кани да похарчи значителна сума пари, за да придобие Beats Electronics - компанията, която стои зад линията от премиум слушалки Beats by Dr Dre.

Обратно в новината

Коментари - Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3 милиарда за технологиа от 70" или изнудване от ганстерите ?

само на мен ли ми прави впечатление че всички новини в този сайт се коментират предимно от хейтъри. като започнем от политиката и минем през светските и спорта и завършим с технологиите. толкова сте възмутени сякаш вас ви карат да платите 3.2 милиaрда от собствения ви джоб. епъл били скъпи, посредствени...добре...има много други примери за прехвалени коли, дрехи, храни и какво ли още не...

Не е възможно да има по-добра платформа iTunes Radio, защото тя е патентована като най-добра. При така създадените обстоятелства за компанията от Купертино много по-разумен ход е американски съд да присъди придобиване за без пари.

Много ми е тъжно, че в това каре има и други новини, освен свързаните с сръфаната ябълка. Трудно се понася такава несправедливост.

В света има доста порочни бизнес практики и купуването на компании е една от тях. Пречи на конкуренцията. Дори може да се мисли за ограничение на капитализацията на една компания с цел ограничаване влиянието и на пазара и върху политиката. Да се поддържа здравословна конкурентна среда.

Според мен купуването на компании помага на бизнеса, икономиката и на човечеството като цяло. По този начин се намаля безразборното пилеене на ресурси за едни и същи цели. Отделно някои индустрии нямат нужда от наситена конкуренция... a просто лека промяна на приоритетите (като 'shareholder value maximization' например) - тогава всичко ще е по-розово. Ако тръгнат да се регулират капитализации, инвестиционни практики и тн, то това ще съсипе естественото развитие на бизнеса и икономиката. И без това има много трески за дялане, няма смисъл да се спъва още повече...

BaiK

И сега селяндурите ще се избият да взимат кредит, за да си купят 2 гъзарии в едно- огризник+доктор черньо! Ще са много тегави, спор няма.

Честито - епъл изобретиха и слушалките ! И затова трябва да са скъпи - мисля, че 500 лв. е адекватно - а зомбита ?

Ми 500 лв. за слушалки е нищо, аз съм с B&O Beoplay a8 за 800 лв. и пак смятам, че цената е съсвсем разумна. Айде прави си тънките сметки и не съди за другите по своите тъпи ограничени виждания ;)

dsco@

Никога няма да си купя слушалки, а вече и Apple. Под моето достойнство е да се правя на черняк и да наливам пари като малоумен за слушалките на "докторът", който не е завършил и средно. За това за сега съм с Nokia и Asus със Bang&Oulfsen аудио. Съзнателно избягвах HP лаптопи и HTC Windows Phones. Ако потъмнът и Nokia минавам на Samsung. I do not give a f.ck какво е модерно. А и мога да си позволя да избирам в сравнително голям ценови диапазон.

Cool ma men ще ги кръстят iB (иби)

Ако искате хубав звук от слушалки се ориентирайте към някоя марка, произвеждаща студийни или мониторни слушалки, а не тези шарении на Beats. Само погледнете колко негативни ревюта от недоволни клиенти имат в Amazon :)

Сериозно ли мислиш, че са посредствени? Как може да говорите такива глупости? Това, че цената им е прекалено надута не ги прави посредствени. Слушалките са уникални. Просто са за хора, които работят за пари, а не като нас.

Не си прав. За качествен звук това трябва да е последен избор. Но пък е Cooooooool. Иди обяснявай защо една тениска на Аrmani e колкото 43 китайски тениски със същите текстилни качества (което не значи че аз гледам само качеството на плата на тениските :)

Cyce

Пишеш пълни глупости! Слушалки за хора ценители са Градо, Байердинамик, Стакс, Зенхайзер, АКГ и то най-често само определени модели. Точно Бийтс са за слабоумни почитатели на афроамериканската субкултура....яко щавене и дране на живо!

Айде стига глупости. Тия дрънкулки не могат да стъпят на малкия пръст на коя да е марка специализирала се в производството на такава техника. Нямам предвид ниския клас евтинии дето всяка марка пуска.

Посредствени е меко казано за слушалки, които филтрират 50% от спектъра ;) вземи едни косс порта про за 60 лева и не се занимавай с глупостите на зобитата

Пробвах "b"-слушалките в магазина......- слушалки, на цена 200-450 в лв. Докато има фенове на "Огризка", "Маймунг" и "Хуямувей"- така ще е! Разни "Доктори" ще стават милиардери...

За всеки влак си има пътници. Лично аз не намирам смисъл в такива слушалки за вкъщи. Хем звукът за нищо не става, хем никой не може да те види :) За спорт са супер. Виж коментарите ми по-долу.

И след 2-3 години повечето фенове на Епъл ще си мислят, че те са измислили тая технология :)

Рацепта за забогатяване в "Страната на неограничените възможности"...и не само там... 1.Вземате чифт посредствени слушалки. 2.Придавате им лъскав вид. 3.Добавяте името на популярна личност върху тях,или инициалите му. 4.Слагате им цена,близка до цената на перална. 5.Чакате някой софтуерен гигант да ви забележи и да закупи продукта. 6.Voil,вече сте милиардер! ПП:Може да приложите вече изпипаният метод и за други продукти.Например агрегат за доене на овци!За рекламно лице може да използвате Николета Лозанова...примерно...

След като е толкова лесно и може да си адски тъп за да станеш милиардер ..... изглежда ти си още по-тъп щом не си го направил!

Първо:Никъде в коментарът ми не видях да съм използвал думата "тъп".Явно си искал да репликираш някой друг,но в бързината си сбъркал коментара.Нищо на всеки може да се случи :) Второ:Ако си репликирал мен,можеше поне да използваш малка част от миниатюрното ти,зомбирано мозъче,за да разбереш какво искам да споделя.А именно,че за парите,които си дал за този продукт,може да си купиш два чифта с много по-добри показатели и качество на звука.Е няма да има "b" отстрани,но пълно щастие няма. Трето:Нямаш ни най-бегла представа аз какво не съм направил,какво искам да направя или какво вече съм направил. P.S...винаги може да ги пуснеш за продажба...

очевидно не са ги купили заради слушалките а заради стрееминг услугата да не мислиш че в аппле пасът трева

По принцип си ужасно прав, но все пак искам да внеса уточнение с уговорката, като фен на висококачествения звук, че и тази марка има място под слънцето. Аз лично няма начин да обесня на някой, че напомпения с баси и нищо друго звук е характерен по скоро за нещо, което трябва да струва колкото кило домати, а не колкото смартфона, на който бива слушан... Но това е МОДЕН АРТИКУЛ и трябва да се приема точно така. Те не привличат с това че имат сносен звук (защото нямат), а с това че на всеки втори клип едно негро ги е сложило. И още нещо: като притежател на HTC One намирам, 4е тези слушалки са перфектни за джогнг, фитнес и разходки в града, където трябва силен и излоран звук... пък и хората те виждат че си с нещо модно и скъпо. Така че: продуктът си е супер :) За вкъщи: Sehnheiser, Beyerdynamic или нещо от рода...

Е, сам нямаше да си ги купя тия слушалки, но щом са в кутииката на смартфона като го разопаковаш... няма лошо :)

Cyce

Аз пък тичам с Klipsch х10i и хич не ми дреме какво виждат хората...

краставите кучета са се надушили

Джобс не е прехвален той е велик! Напуска университета защото му е скучно и му губят времето )

Ееее чак пък велик.Просто мениджър на една дизайнерска фирма.

Фирма, която промени музикалния бизнес, създаде първия персонален компютър с графичен интерфейс, на база на който беше изкопиран Уиндоус и създаде смартфона в сегашния му вид с цялата концепция за магазин за приложения, която сега всички останали копират. Айде малко да уважаваме постиженията на другите!

dirddd@

Хаха, Дре ще стане милиардер от "нищото", а доколкото знам има завършено, единствено, средно образование, при това с 300 зора. За пореден път ставаме свидетели, как в Америка всичко е възможно, най-вече в добрият смисъл на думата, хаха :)

е, за милионер 6 висши ли трябват ? Доколкото знам Бил Гейтс, също няма висше (на стари години му подариха диплома), също и прехваления Стив Джобс, както и доста други милионери са със средно също

Така де - Американската мечта има условия: 1/ да си възможно най-необразован 2/ да си изпечен крадец и лъжец 3/ да нямаш никакъв проблем със съвест и по-ниското качество на продуктите 4/ да си склонен да продадеш всичко и всички на най-добре плащащия (цру, нса, т.н) 5/ да си платиш рушветите за да можеш само ти да правиш горните изброени 6/ държавата да мачка целия свят в твой интерес :) жесток модел на подражание, няма що...един вид Биад-култура от където и да го погледнеш

Дрън дрън.Я прочети по-добре от къде е тръгнал Бил Гейтс.Още няма и 20 а вече е имал достъп до mainframe на IBM (по негово време все още е нямало персонални компютри).А сега си направи статистика колко от милонерите и милиардерите са с висше образование и тогава прави сравнения.А и образованието няма никаква връзка с интелекта и идеите които може да има човек.И най-големия простак не може да бъде милионер зависи как го прави капитала - наркотици, кражби, измами, борсови спекулации и т.н.

Доста от олигарсите в Русия също са без висше :)