Сферичен робот ще изследва лунните пещери

Проектът носи името DAEDALUS и е на Европейската космическа агенция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че тия имена на разни предмети и машини първо ги измислят и после натаманяват от какво ще е съкращение всяка буква в името. Няма, ама НЯМА НАЧИН първо да им е хрумнало "Descent And Exploration in Deep Autonomy of Lunar Underground Structures" и изведнъж - бреей, ми то излязло DAEDALUS, бахти късмета...

Освен Станислав Лем, никой не е виждал лунни пещери.

Много интересно... Уж направена в Бавария, пък размера в краварски мерни единици - инчове...

Зависи откъде са преписали статията нашите неграмотници.

BajMihal

Не са краварски приятелю, но явно краварите са ти само в главата. Има имперска система, ползвана не само в Щатите, има и метрична система (СИ), която се ползва в повечето европейски страни. И "краварите" не са я измислили, нито са допринесли нещо за нея. Просто я ползват както я ползват и британците, канадците, както и повечето бивши британски колонии.

Метричната система, приятелю, е официално приета от всички цивилизовани и не чак толкова страни в света, включително британците, канадците, австралийците и другите бивши колонии. Анахронизмът не е отменен единствено в страната исторически известна с говедовъдството като основен поминък. Но и там системата не е имперската. За разликите между едните и другите смешни единици любознателният читател може да се осведоми в Уикипедия под заглавието Comparison of the imperial and US customary measurement systems.

BajMihal

М да, да се чете трябва. Британците си ползват имерската система, в Щатите и в Канада също се ползва тя. Разликите са логични (ако решиш да мислиш де, иначе може да си плещиш за скотовъдство и говедовъдство колкото искаш, това показва в кой век живееш).

Приятелю. опита се да бъдеш оригинален. Не ти харесвет американците, твоя си работа, но да се опитваш да извличаш някакви глупави дивиденти от сорта ,какъв пичага съм теглих им една майна на краварите...явно много бикове са ти минали отзат та само това сънуваш...