Коментари - Открити са водни облаци извън Слънчевата система | IT.dir.bg
назад

Открити са водни облаци извън Слънчевата система

Астрономи обявиха, че вероятно са открили за пръв път водни облаци извън Слънчевата система.

Обратно в новината

Коментари - Открити са водни облаци извън Слънчевата система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дефинирай какво е разумно обяснение. Не зависи ли то от гледната точка? Това което на теб може да ти се струва разумно, на мен може да ми се струва неоснователно.

Колко логично си излагаш доводите остави другите да преценят. Не е лошо да имаш самочувствие , но не е лошо и да си скромен и да уважаваш различното мнение. Ако по някакъв начин смущавам душевният ти мир, не се чувствай длъжен да се включваш в спора. Ти си мислиш че даваш добри обяснения, а аз изисквам подробни механизми, които не можеш да обясниш. Не се задоволявам с повърхностни обяснение. Моята логика е различна както си се убедил. Аз си изказвам съмненията относно наложените догми. И искам да правокирам другите да помислят от различен ъгъл на нещата. Не разрешаваш ли? Ползваш някакъв снизходителен назидателен тон, сякаш се изживяваш като последна инстанция и имаш монопол над истината. Някак не е учтиво. След като коментарите ми не ти носи духовна радост, защо всеки път ми се лепиш като гербова марка? Историята има способността да се повтаря. От както свят светува хората все се опитват да си обясняват битието и по някакъв странен начин все не успяват да го направят съвсем точно. Знае ли човек, може пък да не ни е дадена тази възможност. С тези квантови ефекти сигурност няма. Ти наблюдаваш материята, но и тя те наблюдава и си крие тайните. Играе си игрички с любопитните. Защото любопитните първо трябва да се научат как да бъдат Хора преди всичко и после да търсят тайните на природата. Иначе стават опасни за себе си.

Проблема си е твой. Аз си изказвам съмненията относно наложените догми. Не разрешаваш ли? Лепиш се като гербова марка без да е необходимо, след като не ти носи духовна радост. Историята има способността да се повтаря. От както свят светува хората все се опитват да си обясняват битието и по някакъв странен начин все не успяват да го направят съвсем точно. Знае ли човек, може пък да не ни е дадена тази възможност. С тези квантови ефекти сигурност няма. Ти наблюдаваш материята, но и тя те наблюдава и си пази тайните. Колко логично си излагаш доводите остави другите да преценят. Не е лошо да имаш самочувствие , но не е лошо и да си скромен и да уважаваш различното мнение. Ако по някакъв начин смущавам душевният ти мир, не се чувствай длъжен да участваш се включваш в спора.

Подозирам, че от изследванията на космоса Слънчевата система ще се окаже не толкова уникална, с нейните планети. И също, че не сме толкова сами колкоти си мислим.

Само с подозрения не става. Трябват и доказателства. Иначе научнофантастичният жанр и на мен ми е любим.

кафяво джудже с маса 10 пъти по голяма от юпитер. а пък юпитер е газов гигант. хмм

Юпитер е планета, а джуджето е друг тип обект - звезда.

Айде да не е бил 6.5 метров телескопа щото дори оня на Рожен е по-голям...

Я как научих, че 2 метра са повече от 6,5 метра. Абе има какво да се научи от русофилистиците.

И най-простата бактерия на Земята, способна на самостоятелно размножаване, по функционална сложност прилича на колайдера в ЦЕРН. Та как в една първична локва ще се самосглоби от необходимите и съставни части за да започне да функционира и да се размножава остава загадка, която еволюционистите не обичат. И каква е причината да ги има тези съставни части в тази локва, при все че в еволюционно отношение наличието им няма никакъв смисъл. Има твърде много въпроси смущаващи въпроси, за да се приема такава теория за разумна. Не знам идеята от нищо да е възникнало нещо колко разумно звучи на някой, на лично на мен ми звучи някак странно.

да се образоваш преди да говориш. Това че не разбираш нещо или ти изглежда "невероятно" не означава че зад него стои божествен замисъл.

Образовал със се задоволително и продължавам да го правя. Ако искаш можеш да се опиташ да обясниш някой от тези феномени. Аз има предоволно много аргументи за моята теза. Любопитно ми е вие в суетната поза на образован и разбиращ човек (образован не значи способен на самостоятелно оригинално мислене извън рамките на общоприетите догми, популяризирани в училище) да обясните някой от тези интересни механизми, които предизвикват появата от нищо в нещо и движат еволюцията.

> Образовал със се задоволително и продължавам да го правя. Колега, ако искате аргументите ви да бъдат приемани сериозно и за будят дискусия, необходимо е още малко усилия - най-вече да следите развитието на науката, но не в масмедиите. > Та как в една първична локва ще се самосглоби от необходимите и съставни части за да започне да функционира и да се размножава остава загадка, която еволюционистите не обичат. Еволюцията и абиогенезата са различни неща и няма нищо общо между тях. Произходът на жива материя от нежива НЕ Е в ресора на еволюцията, затова тя няма никакви претенции и изисквания към начина на първоначално създаване на живота. Има големи успехи в създаването на изкуствена жива молекула. Преди повече от 20 г бе създадена първата изкуствена саморепликираща се молекула. Преди 5 - първата саморепликираща и самопроменяща се молекула. Така че, една по една характеристиките на това що е жив организъм биват пресъздадени изцяло изкуствено.

Какво доказва една саморепликираща се молекула? Каква функционалност има? И как се променя така, че да запази тази функционалност или да я надгражда. При какви условия е създадена? Може ли да се допусне, че такива условия е имало в хипотетичните праисторически времена? В крайна сметка все пак тази молекула е създадена от човека. Не от случайността. Освен че от една самолепликираща се молекула до жив организъм с сложна функционалност има доста съществена разлика. Този експеримент категорично доказва само факта, Че човек е достатъчно разумен да създаде някаква молекула, която се репликира в лабораторни условия?

НЕЕЕ , НЕ СА БИЛИ ВОДНИ ПАРИ , НАЙ СА БИЛИ ПАРИТЕ ОТ УИСКИТО , СУТРЕШНИТЕ ПАРИ И БЕЗ ТЕЛЕСКОП СЕ ВИЖДАТ

Статия, която пак започва с "вероятно" ... там спрях да чета...

Мда и на мен взе да ми писва от такива новини "може би, май, би могло, прилича на" и т.н.

Освен всички необходими условия на такава хипотетична планета и съответно звезда, която да я топли умерено, трябва и още един задължителен компонент. Разум, който да създаде живота. На учените работата им е да търсят отговорите на вълнуващите ни въпроси, стига обаче да гледат в правилната посока. За себе си съм убеден, че нищо в близката околност няма да открият, защото живот по случайност не се заражда. Не е наблюдавано такова явление в естествена или изкуствена среда, нито ще бъде, защото нарушава един куп физични закони.

Кой са тия физични закони? Няма такива, а просто си мислиш че можеш да мислиш.

Закона за запазване на информацията в една затворена система. Има и закон от термодинамиката, който постулира, че в една затворена система , оставена сама на себе си без разумно въздействие, ентропията или хаоса нарастват с времето. В природата примери колкото искаш. Дори и човека старее и се износва, а не се подмладява с времето защото се трупат грешки. О енергиен аспект коя е причината за зараждане на достатъчно сложни биологични молекули, необходимите реакции за които са ендотермични? В една динамична среда където биха протичали такива реакции на градеж, биха протичали и обратни реакции на разпад и те биха били доминиращи.

Ясно колко си посещавал училището. Обаче със сигурност познаваш законите на улицата, нали?

"Снимките разкрили, че цветът на този газов гигант съвпада с моделите за кафяво джудже с облаци воден лед в атмосферата му." Ключовият израз е "съвпада с моделите". Значи не са открили водни облаци, а нещо което прилича на представата за тях. А ако моделите не са вярни, какво правим? Забраняваме на преписвача, наричащ се журналист, да заблуждава читателите? Ей такива са повечето от откритията - учените казват "видяхме нещо, което прилича на еди какво си", а журналята повтарят като развален телефон - "откриха еди какво си".

В действителност са такива постиженията на днешната комерсиализирана наука. Целта е да отчитат резултати пред спонсора. Истината не е толкова важна.