Коментари - Учени надникнаха в ”душата” на Слънцето | IT.dir.bg
назад

Учени надникнаха в ”душата” на Слънцето

Учени успяха за пръв път да наблюдават слънчевото ядро, проследявайки неговите емисии от частици неутрино и установиха, че Слънцето ще свети поне още 100 000 г.

Обратно в новината

Коментари - Учени надникнаха в ”душата” на Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако фотоните не пробият и пренесат енергията до повърхноста на Слънцето?Да вземе да стане много плътно по някаква космическа причина!Имаше предсказания в някои култури че Слънцето ще изгасне за три години време.Не отчитат ли учените минал момент.След този момент може всичко да е спряло!

Земята ще светне много по рано.

Ми това е притеснително... само 100 000 години... а после какво ще правим?

Абе престанете с това наблюдаване на неутрино. Никой никъде никога не е "наблюдавал" неутрино.

Е те това е да си у България - все ще се намери някой местен шоп-айнщайн, на който всичко му е ясно и тия глупаци от церн и наса просто ряпа да ядат пред него. Аман от тъпаци.

Егати бавната светлина, че аз дори да пълзя съм по-бърза

силно подценен коментар!

Слънцето със сигурност ще надживее земната цивилизация. Таз агресивна диващина, която е станала политически стандарт в по-силните държави, не може да не доведе до последният конфликт, който ще бъде венец на човешкият егоцентризъм, комплексарщина и глупост.

Коментарите са право-пропорционални на Вашето знание.

А ТВОЯТ коментар правопропорционален на ТВОЕТО знание. Тъп коментар - явно от тъп човек.

Дали са усвоили добри пари с това откритие?

Странно заключение, значи щом съм живял 80 години, по аналогичен начин ще живея още 80?!

Всъщност Това с тези псевдо 100 000 години ...като успокоение ли да го определим?Защото почти всяко дете което може да смята ще зададе въпросът .. - Ами Динозаврите кога са изчезнали?Нещо нулите в това съобщение ми са малко...

И в добавка бих казъл - Къде спаха учените на НАСА и МАСА ? Нали слънцето ни не беше и на половината от живота си ? Лелеее пак ми липсват някои нули ...или светът е бил на тъмно преди 100. 200. 300 хил. не милиони па за милиарди нема да говорим

Кух си като кутия бате. Не се напъвай да остроумничиш с неща който са ти непонятни. Кое точно не можа да разбереш от написаното ? В момента гледат в реално време светлината която ще дойде след 100 000 години. Вникни в този цитат "Енергията, произведена в резултат на тази реакция, пък е пренасяна под формата на фотони. Ще са й нужни обаче между 100 000 и 200 000 години, за да премине през плътната материя на Слънцето, преди да стигне до повърхността му, а след това до Земята, се допълва в комюникето. "

Изобщо прочете ли статията...там някъде се крие отговора на въпросите ти.

Наука правят "тъпите" американци, наука. А вие, вторите по интелигентност въртите гюбеци.

Остави ги тея. За тях по-добре е да се върнат в средновековието и да си леят лайната от гърнетата през прозореца. Че дори изобретяването на кенефа е харчене на пари за глупости според тях.

Интелигентността е индивидуално качество. Ти къде си?

Всъщност тези пичаги нямат база за сравнение, защото не знаят какъв е бил неутринният поток преди 100000 години.

Всъщност казват че имат. Помещения светлината която се излъчва днес е в резултат на същите реакции но преди 100хил години,те казват че неутриното което сега наблюдават описва реакция съответстваща на светлината сега, само че светлината е на 100 хол хода неутриното е "прясно". Затова те казват че светлината от неутринотата произведени сега, когато излезе от слънцето след 100 хол год ще е същатата като тая сега. Което говори единствено ще предположенито че светлината пътува 100 хол год от ядрото на слънцето до повърхността може и да не е вярно.

По план - график ще свети да .

Баси само 100 000 г.! Че т'ва е нищо! И к'во ша пра'им после? За после никой не гарантира нищо.

Трябва да си погледна плана за концертите...

Бързо, бързо, че ще трябва да ги сгъстяваш.

после на свещи бате

Странно. Статията я има в два раздела: dnes-dir-bg и it-dir-bg, с различен комплект коментари под тях.

Ако се поразровиш ще намериш поне 1000 такива... :)

оф....

Пичове, камък ми падна от сърцето....

Ама трябва и да се доказват тези работи. До вчера неутриното беше само хипотеза и писателски бръщолевици.

Наличието на неутрино е доказано отдавна, може да се прочетеш малко повече по темата. Бръщолевици са коментарите тук под подобни статии, включително и твоята.

Наличието на неутрино е доказано само на теория, колкото е доказана и инф. в тази статия. На практика построиха цяла подземна база заради прословутото ти неутрино и нищо не направиха, само провал след провал.

Напиши 3 вида неутрино и ще прочетеш нещо по въпроса. Нивото е като за бг читател, не е научно.