Коментари - АНС скрила шпионски софтуер в харддискове | IT.dir.bg
назад

АНС скрила шпионски софтуер в харддискове

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е измислила как да скрие шпионски софтуер в харддискове, произвеждани от топ компании.

Обратно в новината

Коментари - АНС скрила шпионски софтуер в харддискове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗЛИЗА ЧЕ СНОУДЪН СЪВСЕМ ЛЕКО Е ВДИГНАЛ ЗАВЕСАТА ...... НО СЕ РАЗНЕСЕ УЖАСЯВАЩА СМРАД ОТКЪМ МАРИХУАНСКИТЕ ЩАТИ . ИЗЛИЗА ЧЕ ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ХАРДУЕР И СОФТУЕР ...... БАЧКАТ ЗА АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ . ХА ХА И ПОСЛЕ РУСНАЦИТЕ БИЛИ ЛОШИТЕ ЧИЧКОВЦИ ..... ОБЛЕЧЕНИ В ЧЕРНО И ГЛЕДАЩИ ЛОШО .

Мноо се засягам, когато някой е по-напред от мене. А когато той не е дори американец, това става НЕПОНОСИМО!!!

Все разбирачи тука срещу руска пропаганда. А и децата знаят, че има пролуки в Windows и се опитват такива в хардуера. За това и американците предупредиха срещу китайския Хуаей да не се използва в техните институции. А с тези виртуализации на процесорите, може да хванете вирусите за оная работа. А тука тия дето мрънкат срешу Касперски, съм спокоен за тях, защото освен порното, няма какво друго да им намерят, само за това имат капацитет и за даване на акъл в интернет.

Майсторе я обясни коя точно виртуализация на процесорите визираш и как точно тя влияе на хващането/нехващането на вирусите.

Има модерни вируси, които използвайки недокументирани "дупки" в BIOS-а или OS-а успяват да се "монтират" като хипервайзор и работят в Ring -1 на модерните процесори (т.е. едно ниво под операционната система) и операционната система не може изобщо да ги види, тъй като хипервайзорът може да конфигурира нещата така, че операционната система изобщо да не може да вижда неговата памет (т.е. не вижда, че неговата памет изобщо я има). На практика виртуализацията е такава, че операционната система няма никакъв начин да разбере, че тя самата работи във виртуална машина и че освен това, което на нея й е конфигурирано да вижда като "физически" хардуер, всъщност има и друг хардуер (в частност памет, където се намира въпросният хипервайзор), който операционната системата изобщо не вижда, че съществува, а камо ли да може да го достъпи и инспектира за вирус. Proof-of-concept на такава вирусна технология (т.е. работещи безвредни примери, доказващи възможността за реализация на такова нещо) отдавна са демонстрирани на специализирани ИТ-конференции. Анадъмно?

не ви ли прави впечатление, че последните новини са само от кашперски лаб? странно, а?

Спасибо, товарищ Сноуден! Хаха!

Може би затова различните антивирусни ловят различни вируси. Просто всяка лови вирусите на противника, но не и своите.

Едва ли, всички антивирусни които съм виждал намират само прастари неща за които се е чуло и разчуло, т.е. напълно излишни са ако човек не върши пълни глупости като да цъка по спам линкове и подобни. Е напоследък трябва и флаш да е забранен, срещу тая дупка нищо друго не помага.

Че амитата са лъжливи шпиониращи копелета е ясно. Ама как Касперски са се добрали до системната информация на твърдите дискове на "държавни и военни институции, ..." в споменатите държави, че да я изследват?

О такова инфо е сигурно публична "тайна", я е маскирано като "vendor specific" команда, я нещо от рода. Най-вероятно може max LBN да бъде вдигнато още малко с някаква команда и ей ти малко по-голям диск отколкото се е виждало преди това. Това, че сакатата руска агитационна машина се опитва да направи нещо от такава "новина" е поредната и жалка смешка.

Бе само тъпаци руски слуги ли останахте да поствате под новините. То нищо чудно де, вие го правите за едното ядене докато хората си имат работа. Да скрият нещо по диска дето да не е достъпно в рамките на обявения обем е нищо работа, прави се откак има дискове с вграден контролер (SCSI, ATA). Който не иска скритото да бъде четено и пускано като код просто не ползва операционна система която подозира, че би го пуснала (т.е. никоя от масовите дето разбирачите ги знаете).

като вас продажните говеда дето си продават род и родина за жълти центчета така ли а? Лапачи на черни мандаринки на Тропикал Мънки!! Или да кат истински европедита обичате вурста да лапате на Кончита дъ Вурст нали:) С ващите платени педогйески цености!!

Скрий се бе, ако някой в БГ продава близките си то това сте само руските слуги. Така и сте неспособни да разберете, че може да се живее и без да бъдеш нечий слуга, то как и да можете, за вас това е като да дихателна функция.

Егати и демократите!

Колега, то в Дир-а няма демокрация, ти искаш в Щатите! Минута след като написах нещо пак се спамнаха, ама те въобще са си извън темата! Ако не е този форум, дето си лафим готино, хич няма и да им отворя страницата!

Хахахах те да се научат да правят антивирусна която да премахва вируси и тогава да дрънкат.Няма такава тъпа антивирусна.

Не е вано какви са качествата на продуктът а как се рекламира. В момента много върви да обвиниш САЩ (ФАЩ, както е по модерно да се нарича сред чугунените кратуни) в нещо зло, и да предложиш руско противодействие. Путкин нали щеше да си прави техен си нет, нали поръча аналог на skype (даже и брой потребители заяви). Нали руски телефон на китайците подари. Та какво странно има в реклама на руска антивирусна компания, открила троянеца на АНС.

Извинявайте, чугунът съм аз. Разкайвам се!

Стига сте писали глупости. Каквато и шпионска програма да има на диска, тя е мъртво тяло. Няма кой да я приведе в работно състояния. Вирусите знаете как се хващат. Да не ви оибяснявам. Ползвайте кондоми.

Абе това не е много сигурно. Например вирусът записан във фърмуера на диска може да подава зловреден код при четене на MBR, да речем. Получава се нещо като нелечим буут-секторен вирус.

Ето интересно четиво на английски: http://www.zdnet.com/article/bluster-bravado-and-breaches-todays-terrorist-players-in-cybersecurity/ И понеже не съм сигурен дали все още не могат да се пускат линкове, ето го леко 'ескейпнато' (махнал съм слашовете и точката): zdnet com article bluster-bravado-and-breaches-todays-terrorist-players-in-cybersecurity

Ууупс, грешен линк съм постнал. Ето това е по темата: http://www.zdnet.com/article/beyond-stuxnet-and-flame-equation-group-most-advanced-cybercriminal-gang-recorded/

Да, интересна новина. Любопитно, дали тези вируси, комуникиращи на софтуер ОС-to-фърмуер ниво са мултиплатформени. Тук ги описват като случаи на Виндос зараза, но си спомням преди година писаха за мултиплатформен OS native вирус (за едно и също ЦПУ разбира се).

Не ползвам харддиск, само акашиевите записи.

Това вече е прекалено, ФАЩ са наистина Империята на злото. Не че има какво да крия, но съм дълбоко възмутен от безграничния контрол, с който ни затягат с всяка измината минута.

Няма страшно другарю. Купете си най-добрата антивирусна - касперски. Така хем ще помогнете на руската икономика, хем ще се спасите от подслушването на САЩ.

Не ползвам антивирусни, демоде са. Улавям вирусите на слух в runtime - ако вентилаторът завие, вирус се промъква значи...

Другарю,в библиотекарския има на Касперски най-новите ваксини за наши другари(безплатно,само с/у сътрудничество) така,че.......или си купете руски дискове.....железни са.....от каски ги правят:)))))

Мерси другарю, до тоя извод достигнах и сам. Притеснява ме само къде да разположа дизеловите агрегати които ги задвижват?