Сонда засне Венера на път за Меркурий

Снимката е направена от 17 000 километра разстояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това заглавие да не го е писал Гогов?

И като я заснела къде е снимката?

Впечатляващо е колко дълго се лети до Меркурий- 7 години, въпреки че е сравнително близо. Проблема е , че трябва да се намали много скоростта, с поне около 30 км/с спрямо скоростта на земната орбита. А за това се искат трикове за пестене на гориво, колкото и да се ускори апарата с около 30 км/с.

Тая сонда не е ли със соларен двигател?

Така е! Требва да се помни винаги, че скоростта е вектор. Освен големина има и посока. И посоката на тая скорост на движение по земната орбита е противна на скоростта необходима за летене в посока на Слънцето. Всъщност, да се лети към Слънцето е равно по сложност да се лети към Плутон.

Тръгват някакви си звезди нанякъде вървят си снимат си се ...да падладееш напрау!

На път за Меркурий, заснех Венера.

Да се чудиш и маеш от заглавието кой е на път за Меркурий - сондата или Венера!

Абе тия редактори са толкова некадърни, че и заглавието не могат да препишат, не стига, че статиите са им copy/paste, за грешките няма какво да говорим. Ама карай, веселба да има...

Пак ли са пратили сина на За до Меркурий?

Браво на наса пратили човек на име Сонза в сонда към Венера

Очевидно на борда на сондата има човек на име Сонза, който е заснел Венера. Гогов, уволнен си!

ааа, да ги нямаме такива че ще стане въргала. Гого Сонзата нема да го закачате че ще стане лошо. Той наш Гого си е талисман, той си нашия местен идиот. Представяте ли си какво ще стане ако някой махне местния идиот от дира? Еми тогава ще дойдат още поне трима идиоти на негово място. Нали знаете че колкото по-голям е идиота, толкова повече идиота могат да го заместят. И като дойдат тез трима идиота, то ще стане пълна идиотщина. Та затова нека Гого Сонзата да си стои там, да пише по някоя идиотщина през ден и да има на какво да се смеем. Че ако няма на какво да се смеем, тогава вече ще настане идиотизма навсякъде.

Е чак пък такъв резил от Гогов не очаквах - избиваща очите грешка в заглавието!

Кой е този италианец на име Сонза?