Коментари - Falcon Heavy е готова за изстрелване | IT.dir.bg
назад

Falcon Heavy е готова за изстрелване

Πъpвaтa тежка ракета на SpaceX - Fаlсоn Неаvу e пocтaвeнa във вepтиĸaлнo пoлoжeниe нa cтapтoвaтa плoщaдĸa 39A нa ĸocмичecĸия цeнтъp Keнeди.

Обратно в новината

Коментари - Falcon Heavy е готова за изстрелване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ма много разбираме всички, джавкаме си, джавкаме ... кервана си върви. руснаците били незнамси кви ... кервана си върви ... америкаците и те не са стока ... кервана си върви ... Мъск горкичкия пък да не го споменаваме ... кервана си върви ... братя псета, той космическия керван отдавна ни подмина като малка гара ма ний си лаем ли лаем ... пп. спрете да ползвате технологични сатии за мерило на руски, американски, Мъсски ... и др пишки. Вместо това кажете: "Браво бе Мъск! Ти си от немногото милиардери дето си харчат милиардите за нещо смислено, вместо да си купиш някой остров, или два, или три ..." Не че ше чуе или разбере, ма заслужава да го потупам по рамото с божествената си всезнаеща ръчица. Кажете веднъж: Еха, ма верно ли 63,8 т? То имало много способни хора на таз планета! Браво на хората!

Е как да не е постижение? Това си е национален празник. Вече ще може да се ходи до Луната.

Айде пак го изтърваха тоя с шапката от алуминиево фолио.

Дали това ще спре или не зависи единствено от Кремъл. Като спрат да издържат тролефермата ще изчезнат и троловете, ще останат неколцина самодейци без които би било скучно така или иначе.

Прилича на, айде да не казвам на какво.

грандиозен проект .Успех

Чух че щял да метне една Тесла в космоса и един яж ми уа телефон с Андроид а гоогле щял да го траква на сайта си

Никъде не се споменава колко СО2 ще отдели този фойерверк в атмосферата! Никъде не се споменава, колко СО2 отделят 15-18000 самолета във всеки един момент във въздуха!! Таксите за въглеродния емисии, не важат за богатите!!! ... Да го духат бедните!

Затова руснаците ползват балони

Само ограничени същества ли пишат и четат тука? Блъскайте праз със сланина и се чудете защо сте все по-бедни! За една година се извършват над 36 000 000 граждански полета, отделно транспортните почти толкова, добавете и военните и си помислете пак за въглеродния емисии и защо в Бг няма газификация а тецове.

Абе нещо в тая статия, са забравили да споменат за static fire test (запалване на всичките двигатели на тежкия Фалкон(без излитане)): https://link стига разбира се Елън Мъск да не се е отказал от този тест.

Тая ракета е като "Голямата Берта", огромното германско оръдие, много шум, малък ефект. С няколко по-малки товарни ракети може да се изведе същия товар, по сигурно и по евтино. Тук един проблем и всичките 68 тона на вятъра. Аман от грандомания.

Поредния тъпак се прави на умен. Ми Протона със 700 тона начално тегло качва 22 тона на НЗО, а тази с 1400 тона начално тегло трябва да качва ТРОЙНО - 64 тона. Протона излита с цена около 70 милион долара, т.е за същото тегло цената на 3 пуска е 210 милиона, срещу 90-те милиона на Фалкън Хеви

До геотрансферна орбита (GTO) Falcon Heavy може да вдигне 8000кг. Това струва $90 милиона. Излишно превъзнасяш Мъск, предвид колко яко го е закъсал с производството на Модел 3 - все още производството е 1/20 от обещаните обеми.

Ей, добре, че си ти да ни "светнеш" кой какъв е и какво може, пък какво не става! Само не разбирам защо така си се загрижил за парите му? Нещо дълбоко криеш в дребната си душичка! Да не би да е русофилистична дистрофия?

викаш ... друго си е безаналоговото съвеЦко копие на фау-2 (стига да има поне един трезвен за да въведе правилните координати)! венсеремос

Нищо ново под Слънцето. Накачени една след друга еднакви степени. Това не е новост. Но все пак - дано има успех.

Е има и новост, рециклирането. Ако успее да намали цената на качен килограм наполовина на сегашната това ще е бая новост, а той май се цели и към по-големи числа, дано успее.

И рециклирането не е новост, и преди първите степени, работещи на твърдо гориво се рециклираха. Обаче това рециклиране е МНОГО опасно - при натоварването на двигателите, материалите си променят свойствата необратимо. Иначе - няма лошо, но е повече пропаганден шум заради борсите, отколкото заради технически прогрес.

Тъпа ватенко, има ли нещо откоето да неразбираш?

Намазания с говна се обади, ама защо се нерви от яд ли, да се цуне отзад.

За сега на бедните тъпи и пияни ватенки не им остава нищо друго, освен да цъкат с език, да плюят по форумите с надеждата кремъл да им плати някоя мижава копейка.

Я обади кво им остава на богатите и умни българи?

... си мислят, че са направили нещо, а то с РУСКИ двигатели!

Руски двигатели има само в кухата ти тиква. Двигатели с отношение собствено тегло-тяга 200 е непостижима в това столетие за руснаците мечта

на гориво наистина са непостижими за руснаците в това столетие. Не че никога не са имали такива, но са им по музеите от средата на предното.

Руската Енергия излита със 100 тона полезен товар. Предвиден е вариант и за 175 тона. Какво се пънат разни кравари и краварофили да "изтъкват" мъничето, което дори не е полетяло още? На практика се

Да така е. Но Енергия не е летяла от 30 години и никога няма да литне пак както изглежда. Така че както се казва - Какъв е смисъла като няма значение :-)

Руската Енергия само веднъж успява да качи спътник с незначително тегло и то на по-ниска от нужната орбита. Веднъж успява да качи и празен и изтърбушен Буран тежащ под 60 тона и то на едва стотина километра височина, което е доста под НЗО, дори в долната и граница от 200 км. На хартия може и милион тона да качи, но на практика нищо сериозно и то преди 30 години.

е с апогей от 256 км.

Блажени са вярващите.

Руският съюз излита с 20 камери и сопла на двигателите, а тук са 27. Не е много по сложно.

Искам да кажа, че за 10 пъти по-голяма товароносимост разликата в броя камери е незначителна

Авторе, като превеждаш 5-те милиона паунда мощност, поне после се сети, че получените КИЛОГРАМИ трябва да ги обърнеш в тонове :) Килограмите са 2 милиона, не тоновете.

Няма да летят сега. Само тестват поставянето на ракетата за старт. Другата седмица ще тестват тягата без да летят. Летенето остава за по някое време през януари. Ще изстрелят една Тесла към Марс :-) И не се шегувам Е ако не гръмне цялото нещо разбира се.

Мъск каза, че е много вероятно да се взриви. Което също е добре, щото ще се види какво са пропуснали и ще го оправят. Без проблем няма напредък. Я в началото колко ракети им гръмнаха или не успяха да кацнат. А сега не гърмят и си кацат.

Засега стартът е предвиден за 18.1.18 Стискаме палци!

Като гледам това "животно" се чудя откъде това самочувствие в толупа Ким да твърди , че скоро СК ще стане световна свръхсила. Боже, с две пършави ракети, които свободно падат в морето без насочване от космоса...?!?

Има вероятност опита да е неуспешен , но това е началото на голямата космонавтика. Който я овладее пръв ще има големи успехи.

"... тягa oт 2,13 милиoнa тoнa ..."??? Е това е тяга, само да внимават като включат двигателите, да не изместят Земята от орбитата :-)

Ким присъства на изстрелването на новата си совалка "Ким1",на севернокорейската площадка за изстрелване на ракети "Кенеди" :) :) :)

Se taia

Откъде ви копат такива екземпляри бе? Направо за музейни експонати сте готови...

Ут Пазитана.

Красавица... да й пожелаем успех. В цялата работа има нещо от пионерските години на космонавтиката... :)

Не разбрах ще има ли астронавти на ракетата или е празна !

главата ти. Чети, то пише, че е товарна.

и кво че натоварат толко , а ако земе и гръмне ко прайме

Русофили те в България кендзат прави от яд ,че ватенките не магат и да мечтаят за постиженията САЩ.АМЕРИКА Е ВЕЛИКА.

БРАВО ВЕ, ГЕНИЙ! ДА ЖИВЕЙ САЩ! ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТАААА!!!

Напротив , радваме се, че наййййййй-после братята кравари има вероятност да изстрелят по-тежка ракета от руските. Цели 30 години чакаме!!! Ха-Ха....

В момента най-тежката работеща система е Делта Хеви. Та май не е ясно точно какво чакате, ама при тъпаците не е необходим повод за чакане. Вие просто си чакате

Какво са шансовете ти на голяма височина само с чук в ръката ?

Ако си на 10 000 м височина предпочиташ да си в изтребител или с чук ?

Ти нали правиш разлика между "предпочитание" и "надеждност". Но все пак чукът е по-надежден от изтребителя и в Космоса, даже. За да не се мъчиш повече и да не досаждаш, ще ти обърна внимание, че "надеждността" се формира спрямо очакванията за обичайните функции. Чукът не е надежден за летене и изтребителят за коване на гвоздеи. Когато става дума за ракети, простата ракета е по-надеждна(повече оправдава очакванията, отколкото сложната).

"Каските обезопасяват на 70%, презервативите на 97%. Постъпи умно, карай колело с презерватив!"

Засега това има, нещо по-просто и монолитно - по-нататък.

Едва ли - отчетливо си личи, че мотивът "икономическа рентабилност", доминира над сигурността, например. Изобщо, става дума за нова "философия" в сферата на ракетостроенето, с всичките произтичащи от това плюсове и минуси.

Ако се получи според плана, ще е чудо, но много сложна системата с тия много двигатели и степени, за да е надеждна. При тези натоварвания, като че стремежът трябва да е към нещо по-просто и монолитно.

Практиката показва че сложните машини са по-надеждни. Кое по-надежно? Каруца, Москвич или Мерцедес?

Във всички случаи чукът е по-надежден от изтребител.

Ако москвича е направен от немци във фабриката на мерцедес със същите материали москвича ще е в пъти по-надежден. Надеждноста на дадена система, спада правопропорционално с повишаване на на нейната сложност при равни други условия.