SpaceX може да изпрати в космоса орбитални обсерватории

Целта е Мъск да компенсира негативния ефект от своите Starlink спътници за астрономите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер! Ще изстреля 40000 гоВна, с които ще засенчи тези, които са му дали знанията да ги изстреля. Страхотно! Ние и сега имаме Интернет.

Не, не - това е несериозно. Направо на Луната направете обсерватория, да е по-близко до звездите - а и там ще има нула светлинно замърсяване. Ще кажете - ама това не е възможно, човешко същество никога не е стигало до Луната, нито може да оживее там! Това е така. Но и Мъск, и НАСА вече обещаха многократно - и вече усвоиха милиардите $$$ взети от нашите данъци в бюджетите си - че до няколко години ще успеят да закарат човек на Луната, за сефте. Първо беше за 2021-ва, после за 2024-та. Да не говорим пък за хората на Мъск, които ще щъкат по Марс 2025-а. Така че - ей го де е. До 2-3 години Мъск да пуска обсерваторията на Луната и да не ни заглавичква с полумерки!

Ей го че все пак те отнесе в посока лунните мисии и днес, хем те предупредих. Няма да минеш само с лития утре, електрошоковете не ти мърдат.

А бе алтернативен канал не под контрола на местните власти да има няма да е зле. А ако се окаже толкова голяма беля това, че светят отгоре най-лесната работа е да го принудя

т да ги пусне да паднат и да изгорят в атмосферата.

Типичен американски маниер! Създай проблем на другите и после им продай "решението" му ...

Дам, заради тоя маниер светът се развива. Другия вариант е да лижем руски задници и да живеем в средните векове. Ама какво да се прави, прост народ колкото щеш.

Ами хората отдавна работят по въпроса - май китайците са първи със строене на бази на обратната и страна. И колкото и иронично да се опита да прозвучиш - то базите на Луната ще се появят рано или късно.

Ти лижи какъвто задник искаш! :)) Светът се е нагледал на мошеници. Едни идват, други си отиват... С Мъск или без него все едно развитието няма да спре!

Кой ще ги плаща и кой ще ги ползва тези обсерватории? А и лесно не се правят обсерватории в космоса. Високотехнологични екипи с години ги правят. Мъск да не баламосва с приказки на едро.

Дир-ници. Всички в България могат да се убедят. Не само софиянци виждат сателитите.

Ше прати на мъск уя му