"Спейс Екс" ще бъде готова да изстреля "Старшип" до няколко седмици

Графикът за изстрелването ще зависи от времето на издаването на лиценз от Федералната авиационна администрация на САЩ, написа Илон Мъск

Обратно в новината

Коментари - "Спейс Екс" ще бъде готова да изстреля "Старшип" до няколко седмици | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже Мъск сам не си вярва, че първия старт ще е успешен смятайте какъв цирк ще е ако тази ракета падне в Украйна.

една от целите на ракетата е да доставя въоръжение и военни части навсякъде по планетата, би било реален тест

Няма да бъде и април. FAA ще се ебават с Мъск до последно. След две години може и да има изстрелване.

кво стана с оная тесла, дето я изстреляха към Марс преди пет години? Дали стигна вече?

Тя не е предвидена да стига никъде

https://spacein3d.com/where-is-starman-live-tracker/

Руzките малоумници пак са налазили форума и беснеят :))))

aз само третополови такива виждам :D

Той форума е създаден за тях изобщо дира е тяхна собственост

След няколко седмици ама през 2025

Ще литне направо като марсианско хеликоптерче, а налъмов?

Хехе ходи с налъм вгз и няма изгледи това да се промени скоро

Е щом ти доставя удоволствие да ходиш така, кой съм аз да те съдя :)

Товарният космически кораб "Дракон" на американската частна компания "Спейс Екс" на Илон Мъск се скачи с Международната космическа станция (МКС) в рамките на 27-мата търговска мисия за доставка на товари в орбита, съобщи ТАСС, позовавайки се на НАСА. Скачването беше предавано на сайта на американската космическа агенция, пише БТА. Процедурата по скачването в автономен режим беше контролирана от намиращия се на МКС американски астронавт Уорън "Уди" Хобърг. Корабът "Дракон", изстрелян от Кейп Канаверал във вторник, достави на орбиталната станция над 2,8 тона товар, включително храна, оборудване и материали за научни експерименти. SpaceX's Dragon supply ship is continuing its automated approach to the International Space Station, now moving into a position directly in front of the complex as the vehicles soar over the Indian Ocean. Watch live: https://t.co/ljun9oGOng pic.twitter.com/C1TVlgh1E8 — Spaceflight Now (@SpaceflightNow) March 16, 2023 Освен корабите "Дракон", товари на МКС доставят и "Сигнус" на корпорацията "Нортръп Груман". На връщане към Земята обаче те изгарят в плътните слоеве на атмосферата заедно с отпадъците, които изнасят от станцията. В момента на МКС се намират космонавтите на Роскосмос Дмитрий Петелин, който е и специален кореспондент на ТАСС, Сергей Прокопиев и Андрей Федяев, астронавтите на НАСА Стивън Боуен, Франк Рубио и Уди Хобърг и астронавтът от Обединените арабски емирства (OAE) Султан ал-Неяди.

Интересен канал за информация..Tweeter в отговор на въпрос на някой...По-интересно ще е ако наистина се окаже вярно и видим кораба в орбита през април. Това ще означава много.

Пак се изака ...

Технологията служи като овча кожа за най-безмилостните форми на икономическа експлоатация. Хората с власт знаят, че ако изкуственият интелект беше фокусиран върху устойчивостта в продължение на векове, отговорът от неговите изчисления щеше да бъде, че трябва да спрем да използваме изкуствен интелект, ако искаме да оцелеем.

Това от филмите или от книгите го разбра?

е и книга и филм

Разкажи сега какво точно имаш ти - умения, заложби - та да бъде експлоатирано от някого и как те експлоатират.

"Няколко" означава 2 и повече от 2. 2000 седмици например също са няколко....

Американский "старшип" иди на х*й!

ти трябва да си първия от който да се избавим.. от тая планета

е тъпанарин..

Къде си бе умник :D

Е па те тука те... ръгам сестра ти, че майка ти отишла на пазар.

>>>наземните тестове и проверките на регулаторните органи могат да доведат до забавяне на дебютния орбитален полет на кораба Значи тестовете не са завършени, разрешително няма, те ще летят "след няколко седмици". А бакалъм !

Русский идиот _stankow - самый большой идиот во всем мире...

Кефи ме, как извади изречението от контекста и си го напасна на опорката. Началото на абзаца "Ройтерс отбелязал миналият декември" нещо не си го довидял, а? Типичен бляд - лъже на едро.

_stankow

Ами щом Ройтерс не е компетентен, да чуем вас. Завършиха ли тестовете на двигателите ? Има ли поне успешна проба на всичките 31 двигателя ? Има ли разрешение ракетата да лети от монтажната площадка ? Има ли слот за орбитален, ама пак ще кажа - орбитален полет, не суборбителен ?

Ей го продължава... Тези въпроси дето ги задаваш - ами това е полета. Когато му позволят ще го направи и тогава ще почнеш да бучиш ама още не е обиколил луната ама на марс не е кацал ама центъра на галактиката не е обиколил.... На тъпият трол винаги нещо не му достига. Я кажи сега Ангара тая година ще лети ли или и пак не? Колко години разработване станаха вече? 20?

_stankow

>>>Ей го продължава... Моля ? Намеквате, че трябва да спра ? Няма да дочакате !

Какви намеци, какви пет лева бе, Станков. Зададох ти въпрос. Гледам си много компетентен за СпейсХ, а ще отговориш ли за Роскосмос? Ще лети ли Ангара тази година или пак е в сферата на ще-тата? Само ще спомена, че програмата Старшип започва 2016 година И вече са готови за първи орбитален полет. След 7 години разработване. Програмата Ангара започва през 1995 година. Минали са вече 28 години, а ракетата все още не лети. Какво ти е мнението за това? М? За Корабът Федерация изобщо да те питам ли? Видя ли най после гредата в окото си или още търсиш сламки в чуждите?

Ами професионалист е спор няма ! Трябва да го видиш с какъв плам говореше за Армата За СУ57 беше в делириум а за онзи картон "шах мат" летеше в облаците ! Сега малко по обрано го дава че след 1 година се видя само един гол гъз на крадена тоалетна чиния хахахахах

Ех Станков, Станков трудно е разбирам те, ама так надо ;) хвърляй се на амбразурата.