Телескопът "Джеймс Уеб" достигна окончателната си орбита около Слънцето

Ако всичко върви по план, ще бъде готов да направи първите научни снимки през май

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 1.6 милиона километра? 1460529.2км.

И са "изяли" за закуска една 4-ка и от 1.46 е останало 1.6. Или са превеждали "близо милион мили" като "близо 1.609 милиона км". Но това е нормално за неграмотните ДИРнишки писачи.

Ако дебилите от краварника и еврогейовете скоро не клекнат пред Велика и Непобедима Русия, този техен уж много модерен телескоп скоро може и да го няма. Владимир Путин вече е заявил, че той ще бъде една от първите цели на най-новата руска ракета, дето хамериканските радари не я ловят. Ний от Партия Възраждане сме готови да поемем отговорност и да съставим в този толкуз тежък момент правителство на националното спасение, което да ни изведе от НАСА, НАТО и ЕС и да ни направи част от Евразийския Съюз, за да сме настраната на победиделите в започващата война.

Ако не беше великият Драной Шиполалов тоя сателит нямаше да стигне и да направи снимка и на луната. Хвала братский руски народ.

Путя може само да пръдне на к0ра на амриканците

Апарата наистина е на 1.4 млн км от нас, но понеже траекторията му не е права линия, е изминал 1.6 млн км за да стигне до там. Не наблягайте на dir.bg за такива неща, те толкова си могат.

Абсолютно вярно! Сега видях, че го пишело на сайта на НАСА.

Оттам вече ще има много по-добра информация. Чакам снимки. Успех!

Това е сложен проект. Невероятно е някой некадърник да не се е оакал в него. Засега идващото инфо от там е твърде захаросано. Ще има някаква криза около нечие некадърие и какво ще стане по-нататък ще зависи от това.

Не е хубаво да съдиш за другите, по себе си...

Гроздето е кисело, нали !

Астроном ли си астронафт ли си, не знам. Но вземем ли ний от Въраждане властта такива кат теб и оня горе отивате да копаеете уран в урановите мини. Лично Костадин Костадинов ще се погрижи за такива фесове кат вас.

Възраждане са обикновенни палячовци и надъхани аутсайдери. Електората им е от ниско образовани и без аналитични способности човешки материал. Ти си пример за това!

Чиче, айде допивай пърцуцата, слагай памперса и лягай. Да не забравиш да целунеш портрета на Путя преди сън!

Абе не виждате ли, че Чалева е писала статията? Какво очаквате?

Как може да си толкУз броз бе копейкаджия недоправен