Товарният кораб на НАСА се развали напът към МКС

Все още има шанс Cygnus да се скачи с космическата станция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Он че падне!

Изгарят в атмосферата на планетата, Като спомагат за глобалното затопляне!

Ще кацнат на луната, щото могат сменат гумата, палят и газ до МКС

Northrop Grumman, е натоварен с доставки на стойност четири тона... Всички писания на Гогов са на стойност 4 грама пилешки мозък.

Заприлича ми на бисквитки... О-р-е-о

За сведения на големите разбирачи тука, да, американците са кацали на Луната. Не умувайте за неща, дето не са ви ясни, и по-жалкото - не искате да се образовате. Конспирацията е едно, астрономията и небесната механика - съвсем друго нещо. Благодаря.

кацали са да само че във студиото!!

Кацали са н оная ми работа. Тв кво казват и какво е било само те знаят.били са мн назад в космическата надпревараи е трябвало да покажат нещо

На слънчевия панел да не би да пише "Сделано в СССР"?

Обаче харесваш да ти го насмуквам по руски :)

Надниквай го както искаш. Важното е да не го вадиш из уста :)

Гога, зèми прòчети един речник, батка...

натоварен с доставки на стойност четири тона ... не уточняват четири тона Евро или Долари

Биткойни.

Гогов, Гогов, кой те излъга, че си журналист.

С рубли естествено.

Кога ще стигнат руснаците, както би казал Тодор Колев. ;)

По брой на аварии през писледните години - никога няма да ги стигнат . След като миналата година еуския "Союз" , който е уж най надеждния кораб в историята , след редица приглючения , героизъм и много чуст късмет , все пак успя да се скачи с МКС , малко след това почти успя да я приземи и да стане исторически последният кораб скачвал се с нея . Хайде да си спестим ироничните коментарчета

Няма лошо!

По 1 пени обаче. Ще ги пускат от високо по хората на земята.

Като превеждате през Гугъл преводач, поне го пооправете малко след това, че ставате жалки. "Доставки настойност четири тона" ?! Какво сега, чудото няма достатъчно ток за управлението и да си сметне курса до МКС ли? Как преди десетилетия са се оправяли с милион пъти поне по-маломощни компютри? Че дори един Андроид телефон би се справил с това. Тока ли не ви достига? Да му бяхте осигурили няколко енергийни банки и нямаше да ви трябват слънчеви панели. Пък и само загрозяват това красиво инжинерно чудо

Какво искаш от руски хибриден сайт? Да ти хвали американската космонавтика ли?

Искаш да кажеш Астронавтика, може би? ... или визираш руските ракетни двигатели? ... Тогава наистина е Космонавтика!

толкова си може.

Да, не звучи добре стойност да се изчислява в тегло, но може да се намери всепак някакъв смисъл. В космическите полети има система за оценка с критерия "цена на килограм полезен товар". Общото тегло на ракетата, кораба и товара се дели на полезния товар и се получава цена на кг. полезен товар.

Т.е. общата цена на изстрелването се дели на теглото на полезния товар. И се получават неща от вида например 5000 долара на кг. полезен товар. Например, ако изстрелването струва 50 милиона, за 4 тона полезен товар излиза 12 000 долара на кг.

Така казано, да, разбираемо е. Но не и по начина, по който са го написали, защото няма никакъв смисъл там. Но това е ясно. Така се измерва скорост, налягане и всякакви други. Поне малко усилия можеха да положат дирци. Само се излагат. Друго не постигат.

Да, принципно съм съгласен с Вас.

Гогов, такава дума "напът" няма в българския език!

Това е спорно с тези наречия. Някой твърдят, че е правилно, а други не. Но аз не съм критерия.

Можеш да провериш, че според сегашните правописни правила разделното и слятото писане на тази дума/ тези две думи са дублетни форми.

бушмени :)

Рядко некадърна статия. Преводача дори не я е препрочел, за да си отстрани идиотщините.

То се знае, че тук статиите обикновено са зле преведени.

некадърници, и тия ни лъжат от години, че са били на луната

Били са, и още как, ама ти откъде да знаеш, като грам не рабираш от астрономия и небесна механика:)

Northrop Grumman докладва на НАСА, че Cygnus има достатъчно мощност, за да се срещне с Международната космическа станция в сряда - 9 ноември. - това ми звучи доста зловещо !!!

"с доставки на стойност четири тона" - вярно е, че има инфлация, но чак пък да мерим парите в тонове :-)

мерим акъла на копирайтърите в дир-а

г-н Гогов, Почти съм сигурен, че тук присъстващите могат да си прочетат статия в оригинал и нямат нужда от вашите преводи, очевАдно направени с Google Translate или DeepL ... "Northrop Grumman събира данни за внедряването на втория масив и работи в тясно сътрудничество с НАСА." - това е пълна небивалица "NG-18 Cygnus е един от — както подсказва името — 18, построени и разгърнати през последното десетилетие за снабдяване на МКС" - един от многото КАКВО!? Да, в английския има "еклипси", но тази статия очакваме да е на български, нали!?

В допълнение към горния коментар: да пишеш за високи технологии, а да не познаваш елементарни технически параметри и да не владееш правописа на собствения си език, е доста смешно...

...да не владееш правописа на собствения си език, е по скоро трагично, а за нещо имащо се за "журналист" е нагло и цинично отношение към собственника на медията, колегите си и естественно към всички онези имали нещастието да четът бръщолевенията му !!!

Некадърни тъпаци!...