Товарният кораб на НАСА се развали напът към МКС

Все още има шанс Cygnus да се скачи с космическата станция

Обратно в новината

Коментари - Товарният кораб на НАСА се развали напът към МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Некадърни тъпаци!...

г-н Гогов, Почти съм сигурен, че тук присъстващите могат да си прочетат статия в оригинал и нямат нужда от вашите преводи, очевАдно направени с Google Translate или DeepL ... "Northrop Grumman събира данни за внедряването на втория масив и работи в тясно сътрудничество с НАСА." - това е пълна небивалица "NG-18 Cygnus е един от — както подсказва името — 18, построени и разгърнати през последното десетилетие за снабдяване на МКС" - един от многото КАКВО!? Да, в английския има "еклипси", но тази статия очакваме да е на български, нали!?

"с доставки на стойност четири тона" - вярно е, че има инфлация, но чак пък да мерим парите в тонове :-)

Northrop Grumman докладва на НАСА, че Cygnus има достатъчно мощност, за да се срещне с Международната космическа станция в сряда - 9 ноември. - това ми звучи доста зловещо !!!

некадърници, и тия ни лъжат от години, че са били на луната

Рядко некадърна статия. Преводача дори не я е препрочел, за да си отстрани идиотщините.

бушмени :)

Гогов, такава дума "напът" няма в българския език!

Като превеждате през Гугъл преводач, поне го пооправете малко след това, че ставате жалки. "Доставки настойност четири тона" ?! Какво сега, чудото няма достатъчно ток за управлението и да си сметне курса до МКС ли? Как преди десетилетия са се оправяли с милион пъти поне по-маломощни компютри? Че дори един Андроид телефон би се справил с това. Тока ли не ви достига? Да му бяхте осигурили няколко енергийни банки и нямаше да ви трябват слънчеви панели. Пък и само загрозяват това красиво инжинерно чудо

Какво искаш от руски хибриден сайт? Да ти хвали американската космонавтика ли?

толкова си може.

Да, не звучи добре стойност да се изчислява в тегло, но може да се намери всепак някакъв смисъл. В космическите полети има система за оценка с критерия "цена на килограм полезен товар". Общото тегло на ракетата, кораба и товара се дели на полезния товар и се получава цена на кг. полезен товар.

По 1 пени обаче. Ще ги пускат от високо по хората на земята.

Т.е. общата цена на изстрелването се дели на теглото на полезния товар. И се получават неща от вида например 5000 долара на кг. полезен товар. Например, ако изстрелването струва 50 милиона, за 4 тона полезен товар излиза 12 000 долара на кг.

Няма лошо!

Кога ще стигнат руснаците, както би казал Тодор Колев. ;)

натоварен с доставки на стойност четири тона ... не уточняват четири тона Евро или Долари

Това е спорно с тези наречия. Някой твърдят, че е правилно, а други не. Но аз не съм критерия.

Можеш да провериш, че според сегашните правописни правила разделното и слятото писане на тази дума/ тези две думи са дублетни форми.

Така казано, да, разбираемо е. Но не и по начина, по който са го написали, защото няма никакъв смисъл там. Но това е ясно. Така се измерва скорост, налягане и всякакви други. Поне малко усилия можеха да положат дирци. Само се излагат. Друго не постигат.

Да, принципно съм съгласен с Вас.

Биткойни.

То се знае, че тук статиите обикновено са зле преведени.

В допълнение към горния коментар: да пишеш за високи технологии, а да не познаваш елементарни технически параметри и да не владееш правописа на собствения си език, е доста смешно...

Гогов, Гогов, кой те излъга, че си журналист.

Гога, зèми прòчети един речник, батка...

На слънчевия панел да не би да пише "Сделано в СССР"?

мерим акъла на копирайтърите в дир-а

Обаче харесваш да ти го насмуквам по руски :)

С рубли естествено.

Били са, и още как, ама ти откъде да знаеш, като грам не рабираш от астрономия и небесна механика:)

За сведения на големите разбирачи тука, да, американците са кацали на Луната. Не умувайте за неща, дето не са ви ясни, и по-жалкото - не искате да се образовате. Конспирацията е едно, астрономията и небесната механика - съвсем друго нещо. Благодаря.

Искаш да кажеш Астронавтика, може би? ... или визираш руските ракетни двигатели? ... Тогава наистина е Космонавтика!

кацали са да само че във студиото!!

...да не владееш правописа на собствения си език, е по скоро трагично, а за нещо имащо се за "журналист" е нагло и цинично отношение към собственника на медията, колегите си и естественно към всички онези имали нещастието да четът бръщолевенията му !!!

Кацали са н оная ми работа. Тв кво казват и какво е било само те знаят.били са мн назад в космическата надпревараи е трябвало да покажат нещо

Надниквай го както искаш. Важното е да не го вадиш из уста :)

Заприлича ми на бисквитки... О-р-е-о

Northrop Grumman, е натоварен с доставки на стойност четири тона... Всички писания на Гогов са на стойност 4 грама пилешки мозък.

Ще кацнат на луната, щото могат сменат гумата, палят и газ до МКС

По брой на аварии през писледните години - никога няма да ги стигнат . След като миналата година еуския "Союз" , който е уж най надеждния кораб в историята , след редица приглючения , героизъм и много чуст късмет , все пак успя да се скачи с МКС , малко след това почти успя да я приземи и да стане исторически последният кораб скачвал се с нея . Хайде да си спестим ироничните коментарчета

Изгарят в атмосферата на планетата, Като спомагат за глобалното затопляне!

И Он че падне!