Три сценария за развитието на човечеството

Човечеството ще се развива по един от трите възможни пътища - "отмиране", "меко кацане" или "пълен колапс".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направо си отмираме

И това само от алчност!

Природата ненавижда глупавите експерименти!

Природата е като компютъра. Нито съзнава, нито чувства, нито мисли, нито има цели , нито има морал. Тя е сложна прецизно настроена машина от Създателят на всичко и невидимо Който е ултимативната най-възвишена и радостна реалност.

тази статия е преведена. само че, заглавието ба оригинала беше: "три възможни сценария за хипотетичният апокалипсис"

абе тия отвъд океана нали са много умни - какви хубави прогнози правят!!!!! тъпанари края на света ще тръгне от вас ,каквото и да прогнозирате

Нищо не разбират. Когато една цивилизация достигне предела си следва рестартиране. Това се е случвало много пъти в човешката история и ще се случва и занапред.

Забравя се, че системата на планетата, от която е част и човека има тенденция да се саморегулира. Сега вярно е, че петролът е в основата на бума на човешката популация но изгарянето му води до парников ефект. С годините това ще намали обработваемата земя, ще вдигне дела на пустините, ще подкисели морето с по-високи концентрации на въглероден диоксид и съответно ще намали възможностите за извличане на храна от морето. В резултат ни храна, ни вода за пиене. Отделно ако и вечно замръзналата земя в Сибир се размрази и освободи хванатия в нея метан това би направило нещата още по-лоши, а и е основа за нови болести. В резултат ще се водят яростни конфликти за ресурси - сладка вода и за храна и възможности за произвеждането и, което като нищо може да доведе до ядрен край и масово измиране. Е след няколко милиона години пак всичко отначало ....

Дам имаше един виц: След края на третата световна война на некъв хъм стоят маймуна и човек и маймуната поглежда човека и му вика е Homosapiens ще почваме ли всичко от начало?

Очевадно е третият сценарии. Тъпотията ще ни затрие, започвайки от разни подобни професори, минавайки през политиците и т.н.

Защо ми се струва, че тези хипотези са претоплена манджа. Май Малтус го е казал някъде в началото на 19 век! Е, сега е малко поукрасено, разширено, но все тая. Да ви имам и американските професори-откриватели!

кафявата и черната раса да престанат да се котат като зайци ами да почват да мислят. И да престанат с тая горделивост. По-добре за тях.

Така е, но т. нар. цивилизован човек хаби повече ресурси на планетата, потребява и замърсява много повече.

третия либерален сценарий е факт няма какво да обсъждаме другите два

Либерален? Ти си точно като тия дето на всеки, който не е съгласен с тях му викат комунист. :) Просто си в друга агитка.

ние сме третия и последен стадий защото толкова много се помагаше на развиващите се страни че те нараснали по население многократно и сега бавно ни унищожават а скоро ще стане и мъчително

Е, като знаем, колко сме "умни" например най-вероятен е третият сценарий.

С няма ли такъв сценарий, че където стъпи комунизъм трева на никне и постепенно комунизмът ще обхване цялата земя?

Събуди се зомбито и посегна към "Цитатника". Естествено попадна на параграфите комунизъм, Русия и Путин, защото просто други няма. А за зомбитата няма значение темата, важно е да плеснеш нещо от "Цитатника".

Кажи ми едно кътче на земята, където е имало комунизъм и са се отървали от него?

колкото и парадоксално да ви се стори независимо от неуспешните опити за комунистическо бъдеще на СССР, Китай, Корея ... държавата достигнала най-близо до тази цел далеч не е сред тях. Днешен САЩ е много по-близо до комунистическата мечта отколкото СССР, Китай, Корея и тн. някога са били.

Добре, че са тези светила на световната наука, че без тях закъде сме. В България до този извод могат да стигнат 70% от населението без научна степен (останалите 30% са цигани). При това ще го направят безплатно.

Планетата ни е под външно влияние, за това никой вече не трябва да има съмнение. От друга страна организацията на човешкото общество е насочена към грабеж и незачитане на нищо. Външна заплаха и самоубийствено отношение не могат да доведат до друго, освен до гибел. Никакво развитие не може да има.